PDA

צפייה בגרסה מלאה : קירוי לפרגולה שניתן להסיר פעם ב...

polar bear
28-11-20, 23:30
פרגולה די גדולה . רוצים לקרות אותה נגד גשם אבל שיהיה אפשר לפרק את הקירוי פעם בשנה לצורך סוכה. הפירוק צריך להיות משהו לא מסובך מדי ששני אנשים עושים בקלות{ ואם יש למישהו רעיון שאיש אחד בן 70+ יכול לבצע - בכלל טוב } . כמו כן נראה לי שאם לצורך הפירוק הקירוי יתקפל על חלק אחר וישאר נניח 30% מקורה , זה בסדר.

רעיונות והמלצות על בעלי מקצוע יתקבלו בברכה.

מוטי ג.
28-11-20, 23:44
בן 70 לבצע לבד..... חשמלי.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

boaz avrahami
29-11-20, 07:29
בן 70 לא עולה על סולם אלא אם אתם ממהרים לירושה(!)

polar bear
29-11-20, 09:08
איך לגרום לזקן פעיל להתנהג ע"פ מצבו הפיזי ולא זה המנטאלי שווה דיון אחר. מבחינתי לבצע לבד כולל לא לעלות על סולם.

לגבי חשמלי - בא בחשבון רק אם זה לא מיקר משמעותית. מה שאני מכיר חשמלי מאד יקר , ומכוון לכאלה שרוצים לפתוח מתי שבא להם ולא רק פעם בשנה.

עלה רעיון של סנטף שיהיה אפשר לפרק את החיבורים ולגלול. השאלה האם הוא ישמור על הגמישות לאורך שנים?

איל מ
29-11-20, 09:23
ברזנט.

נמרוד
29-11-20, 17:38
לפני עשור בניתי סככה קטנה באחורי הבית, שלוש לוחות אסכורית. כשבניתי אותה עשיתי את זה לגמרי מסולם. ביום שישי האחרון עזרתי אומץ אחרי כל השנים וזחלתי בזהירות במעלה השיפוע כדי לאטום אותה אחת ולתמיד. לא היה ברור לי שזה יגמר בשלום - פיניתי חפצים חדים מהסביבה, חישבתי פחות או יותר לאן אני מתחלק כשהקונסטרוציה תקרוס, חיכיתי שאשתי תיסע לסידורים כי היא היתה בועטת לי בסולם אם הייתה רואה איזה אידיוט אני.

מה אני רוצה להגיד? שאני חושב איך נכון לעשות את מה שאתה רוצה, זה לבנות את החלק שאמור להתפנות כמסילה, שתכנס כמו טלסקופ מתחת לחלק הקבוע שצמוד לקיר. לא מסילה במובן של גלגלים ומיסבים, אלה יותר כמו לוחות הרחבה של שולחנות שנכנסים מתחת לחלק הקבוע. נראה לי ישים לגמרי ואפילו די בקלות. מה המידות? יש שרטוט?

פיני גרנות
29-11-20, 20:08
סתם שאלה . מה הקשר לגיל

מוטי ג.
29-11-20, 20:10
שאלה טובה, אבא שלי בן 70,הלוואי עליי לתפקד ככה בגילו, אבל.... בקלות זה יכול להשתנות.
ונפילה מסולם /כסא בגיל הזה יכולה להגיע בקלות לכסא גלגלים, החלפת אגן/ מפרק ירך וכו... מניסיון, עם ההורים שלו

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

polar bear
29-11-20, 20:56
אתה מדבר על משהו מדורג , כאשר יש פלטה אחת קבועה והשאר נכנסות מתחתיה? יכול להיות רעיון. חומר?

ניסיתי לגלגל בראש אפשרות לבנות מסילות/מסגרות ולתוכן להשחיל פאנל 5ס"מ מטר וחצי על 3 . שליפה שלהם לכוון השטח הפתוח.

הפרגולה משהו באיזור 3 על 6. 6 זה הצד של הבית. יש חצי מטר מהצד של הבית שישאר אטום. שרטוט אולי יהיה מחר.

eliyho66
29-11-20, 21:53
אני משתמש בשני לוחות פוליגל 2*3.5 שניתמכים בקורות אלומניום כשהלוח בינהם כ"סנביץ"
5 קורות סנביץ במירווח של מטר בינהם הקורה התחתונה קבועה. והעליונה הצד שכנגד הקיר ניכנס למיגרעת שבקיר
ובצידה השני מחוברת בבורג לקורה התחתונה.
לצורך הסוכה מפרק 5 ברגים ושולף את הקורות העליונות ומוריד את לוחות הפוליגל מבוגר וילד פחות מחצי שעה מוכן לסכך נצח
אחרי שלטות עץ הונחו על לוח האלומניום.
לפני 6 שנים עלה כ1200 שח עלות החומר.

זוהר לב
30-11-20, 11:27
סקיצה עקרונית של גג עולה כמו אקודיאון בעזרת כננת יד. צריך עיבוד לפרטים.
אדם אחד בכל גיל, ב-2 דק מקפל את הגג.

http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=131775&d=1606728425&thumb=1&stc=1

boaz avrahami
30-11-20, 16:42
לפני עשור בניתי סככה קטנה באחורי הבית, שלוש לוחות אסכורית. כשבניתי אותה עשיתי את זה לגמרי מסולם. ביום שישי האחרון עזרתי אומץ אחרי כל השנים וזחלתי בזהירות במעלה השיפוע כדי לאטום אותה אחת ולתמיד. לא היה ברור לי שזה יגמר בשלום - פיניתי חפצים חדים מהסביבה, חישבתי פחות או יותר לאן אני מתחלק כשהקונסטרוציה תקרוס, חיכיתי שאשתי תיסע לסידורים כי היא היתה בועטת לי בסולם אם הייתה רואה איזה אידיוט אני.

בדיוק שנה אחורה, שבת בבוקר, הזקן שלי בן שבעים וקצת עלה על סולם לנקות את הגג של הפרגולה. הוא כנראה חשב פחות ממך מה יקרה אם הוא יפול ולכן הניח את הסולם על ריצפה רטובה ועלה עם כפכפים ו... כמובן נפל.
זה התחיל עם חודש בטיפול נמרץ מורדם מונשם. שבר בכתף, כול הצלעות בצד אחד שבורות ( חלקן אף בשני מקומות) וגולת הכותרת שבר באגן.
מזלו שרגע לפני שהוא נכנס לבית חולים הוא היה חסון וחזק מאוד. בית חולים ניסה בכל כוחו להרוג אותו ( וקצרה היריעה לפרט) ולא הצליחו.
הוא כבר הולך בעצמו אבל זה רחוק אם בכלל , להסתיים

ולמה אני מספר את כל זה?

כי אנחנו, כולנו, לא מבינים מספיק את הסכנה בעבודה בגובה. אפילו גובה לכאורה נמוך.

תעשו הכול בזהירות ותעדיפו שיאבטחו אותכם ולא כמו כאן להיות בלי אפילו מישהו שידע שנפלת ויגיש עזרה.

מתנצל על החפירה.

polar bear
30-11-20, 18:17
אני משתמש בשני לוחות פוליגל 2*3.5 שניתמכים בקורות אלומניום כשהלוח בינהם כ"סנביץ"
5 קורות סנביץ במירווח של מטר בינהם הקורה התחתונה קבועה. והעליונה הצד שכנגד הקיר ניכנס למיגרעת שבקיר
ובצידה השני מחוברת בבורג לקורה התחתונה.
לצורך הסוכה מפרק 5 ברגים ושולף את הקורות העליונות ומוריד את לוחות הפוליגל מבוגר וילד פחות מחצי שעה מוכן לסכך נצח
אחרי שלטות עץ הונחו על לוח האלומניום.
לפני 6 שנים עלה כ1200 שח עלות החומר.

פוליגל איזה עובי? הוא לא מתעוות בהוצאה /הכנסה?

אשמח לתמונה.

זהר - שקלתי את זה אבל לא עליתי על פטנט לאטום את המרווח בין הלוחות , מעל הפרגולה יש חלון מה שמגביל את גובה הלוח למטר.

זוהר לב
01-12-20, 10:27
לא צריך לאטום בין הלוחות. במצב פרוש (סגור)ישנה חפיפה בין 2 הלוחות כמקובל, וזה מאפשר זרימת מים חופשית בשיפוע, ללא דליפות.
וזה גם לא מפריע לקיפול.
(אלו בעצם 2 מיסגרות ברזל או אלומיניום מחוברות בצירים שעליהן אתה מחבר את פלטות הקירוי.)
המבנה הזה עונה על כל דרישותך מלבד החלון...... אז החלון יוסתר 7 ימים בשנה. זו דעתי.

polar bear
02-12-20, 09:42
תודה רבה. ככה"נ נלך על הפלטות פוליגל/סנטף נשלפות.

תודה על כל הרעיונות.

-->