PDA

צפייה בגרסה מלאה : יבוא גיפ משופר מארצות הברית

oferbd
29-11-20, 08:34
שלום חברים
אני ישמח מאוד לכל עזרה בנושא.
כיום אני גר בארצות הברית ולקראת חזרה לארץ.
יש לי ג'יפ רנגלר רוביקון 2013 משופר מאוד.
הגבהה 4 אינטש, גלגלים 37, ספייסרים, במפר קידמי , אחורי, כננת ועוד.
אני מאוד מאוד רוצה להביא את הגיפ יחד איתי.
בעקרון , אני יכול לרשום אותו תחת השם של הבן שלי שהוא עולה חדש ולהביא רכב שהוא יותר מ 4 שנים אבל החשש שלי זה כל השיפורים שיש לרכב.
מישהו יודע מה המדיניות של המכס בנושא? משרד הרישוי? יש איזשהם פתרונות?
תודה מראש!!!

ishc
29-11-20, 09:05
תברר טוב אבל... המגבלה על ייבוא אישי של רכב חדש היר עד שנתיים. לתושב חוזר לדעתי זה עד 4. האוטו שלך בן 7 ככה שנראה לי שלא תוכל לייבא אותו.

oferbd
29-11-20, 09:07
אתה צודק לחלוטין אבל כיוון שהבן שלי מוגדר עולה חדש אז הוא יכול להביא על שמו כל שנתון. כך שאת הבעיה הזו פטרתי אבל שוב, מה יהיה עם השיפרים?? זו השאלה!

ishc
29-11-20, 09:16
הייתה כאן פעם כתבה על בחור ששיפר רנגלר והצליח דרך מהנדס רכב לבצע הכל כשר.
הייתי מתחיל בחיפוש שם.

דרור ברלי
29-11-20, 11:17
ממה ששמעתי ממי שעיסוקו ביבוא אישי/מקביל/זעיר, הרכב צריך להגיע לארץ במצבו המקורי. כפי שיצא מהמפעל. לפחות למראית עין.

אחרת מפרקים ממנו את הכל ישר למכונת גריסה ומשמידים. אמיתי.
האמתלה - "אין למתלים/כננת/פגוש/ג'נט/וכו' וכו' תקינה ישראלית" (כן, גם כננת מדגם שנמכר בישראל תוכרז כ"ללא תקינה" ותושמד) וכמובן גם תבקש לשלם על זה את מלוא סכום המכס.

הוא מתאר מקרים הזויים בהם כבר השלימו עם העובדה שזה יעלה עוד כסף - ביקשו לשלם את מלוא המכס עבור כל התוספות - במכס לא הסכימו, כי זה כבר מורכב על האוטו. התעקשו לפרק ולגרוס - או שכל הרכב יישלח בחזרה לארה"ב. הוא תיאר לי תהליך מזעזע של פירוק והשמדת אבזרים וציוד חדשים ממיטב המותגים האמריקאיים, בשווי עשרות ולעתים אף מאות אלפי שקלים, ככה סתם, מול העיניים. שוב החלאות מטעם המדינה, כל אחד בתחומו, בחסות החוק.

כל זה רק מעדויות ראיה ושמיעה של צד שלישי. לא יודע עד כמה זה נכון, אבל מכיוון שהאיש מוכר לי שנים רבות כאדם מקצועי בתחומו ואיש ישר והגון באופן כללי ודבריו אמינים בעיני.

וזה לפני דברים הזויים בהרבה סביב הערכת השווי של רכבי אספנות שמיובאים מחו"ל לצורך תשלום המס עליהם, וסיפורים על גרימת נזקים בזדון לכלי רכב אספנות/קלאסיים שמאוחסנים בנמל עד שישוחררו. כל עוד אין לי הוכחות חותכות, אני לא מאשים אף אחד בכלום.

מטייל אחד שלי, שבשיחה סביב פינג'ן קפה בהפסקת צהריים בשטח, התברר שהיה בעבר עובד המכס, אישר חלק גדול מהדברים האלה.

עוד פרק ועוד פרק בסאגה הבלתי נגמרת של מדינת ישראל VS האזרחים.

KOOKE
29-11-20, 14:22
השיפורים לא יעברו.

אתה יכול בעלות דיי מינימלית לשנמך את הרכב -

פרק הקפיצים ותחליף לקפיצי הגבהה במידה המותרת של 2 אינצ' בלבד (אין צורך לפרק הבולמים ושאר רכיבי המתלה ו/או דרייבשאפטים. + אישור של מתקין משם שמדובר בהגבהה של 50 מילימטר (2 אינצ' בלבד).

באמפר קדמי + כננת פרק ושים פגוש מקורי או עדיף פגוש מתכת "מהדורת 10 שנים" שעובר להם בגרון כפגוש מקורי ושמתאים להרכב כננת.

תחליף הצמיגים למידה 32" - יעני 255/75/17 - זו המידה המותרת בארץ.

את הכננת והקפיצים הגבוהים יותר שים במכולה עם יתר הדברים שאתה מביא.

כשהרכב יהיה בארץ תרכיב חזרה הקפיצים והכננת ואם תרצה גם צמיגים גדולים יותר (אבל זה לא חוקי לא יעבור טסט ובכל טסט תצטרך לשנמך חזרה)

ערן CJ
30-11-20, 08:04
צפה לבעיה.
בעבר יבאתי אופנוע אספנות שמהדגם שלו לא נמצא בישראל.
כדי לקבל אישור יבוא, נדרשתי להציג:
+מפרט טכני מלא של האופנוע.
+אישור מוסך מורשה, שמצהיר שיש ביכולתו להעניק טיפול לרכב.
+תמונות וניירות של הרכב המיועד ליבוא.

ככל הידוע לי:
יבוא אישי של רכב שכבר קיים מהדגם שלו בארץ, חייב להתאים למפרט/ים שאושר/ו.
רכב שאינו מוכר בישראל נדרש להציג מפרט יצרן. אמנם אמורים לבדוק התאמה למפרט, בפועל בודקים בעיקר מידות ומרחקים של אלמנטים שונים.
רכב מיובא שעבר שינויים חייב להציג אישור יצרן להתקנים והשינויים או לעבור מבחני תקינה. כך גיליתי לאחר שרכשתי בארה"ב BMW 635CSI, רכב שהותקנו בו מספר שיפורים נראים לעין. בבקשה לרישיון יבוא, בודק הבקשה הבחין באחד השינויים והודיע שיש להשיב את הרכב למצבו המקורי טרם קבלת האישור, או להציג היתר מהיצרן על כל שינוי.

כל המידע שבידי נכון לשנת 2016. אשמח לדעת שהשתנו הנהלים ולטובה.

ערן CJ

Yaron.nahum
30-11-20, 10:24
אתה צודק לחלוטין אבל כיוון שהבן שלי מוגדר עולה חדש אז הוא יכול להביא על שמו כל שנתון. כך שאת הבעיה הזו פטרתי אבל שוב, מה יהיה עם השיפרים?? זו השאלה!למיטב ידיעתי , אם הבן שלך מביא את הרכב , זה אומר שרק הוא ובת הזוג שלו רשאים לנהוג ברכב בארבע השנים הראשונות. קח את זה בחשבון. או שאחרי שנה משלמים את כל המיסים ואז גם אתה תוכל לנהוג עליו.

יכול להיות שהתקנות השתנו בתקופה האחרונה , ממליץ לבדוק את הנושא.

Sent from my..

oferbd
30-11-20, 21:15
למיטב ידיעתי , אם הבן שלך מביא את הרכב , זה אומר שרק הוא ובת הזוג שלו רשאים לנהוג ברכב בארבע השנים הראשונות. קח את זה בחשבון. או שאחרי שנה משלמים את כל המיסים ואז גם אתה תוכל לנהוג עליו.

יכול להיות שהתקנות השתנו בתקופה האחרונה , ממליץ לבדוק את הנושא.

Sent from my..

חברים ממש ממש תודה על כל התגובות!!!!
זה ממש ממש עזר.
ניראה לי שהכי בטוח יהיה למכור את הרכב שלי, ולקנות רוביקון אחר בלי שיפורים, ולהביא אותו לארץ נקי, עם כל החלקים והשיפורים במכולה.

-->