צפייה בגרסה מלאה : תושב ערד ירה למוות בפורץ שניסה לגנוב לו את הרכב
https://www.ynet.co.il/news/article/r198geZjD#autoplay
להערכתי מדובר באיסוזו. הפורץ נורה למוות בשוגג לאחר שהנ"ל כיוון לגלגלים, לפחות לפי גרסתו של היורה.
אני לא נוקט כאן בעמדה לכאן או לכאן, כי וואלה בן אדם בא לגנוב לך את הדימקס ועכשיו הוא מת.
. אבל אני כן חושב שזו תגובה למה שהפך למכת מדינה. היורה מתנדב משטרה, בחור לא צעיר ולא חמום מוח. כלומר כנראה שיש כאן שיקול דעת.
אני כן חושב שאם האכיפה היתה יותר משמעותית, דבר כזה לא היה מתרחש מלכתחילה.
שמע... אני מכיר את החשוד והתארחתי אצלו בבית וקשה לי לי להאמין שאיש בסגנון הזה שלף אקדח ודפק לגנב כדור בראש בסגנון המערב הפרוע.
מצד שני... ערד... האוכלוסיה מסביב מורכבת בעיקר מבני מיעוטים מאוד מסוימים שגונבים והרבה. אני לא מנסה להיות גזען אבל עובדתית הם גונבים וגם לחשוד זה לא הרכב הראשון שגונבים.
לאנשים פה צריכה להיות הזכות להגן על עצמם ועל רכושם ועכשיו זה נראה שלוקחים בן אדם נורמטיבי שניסו לגנוב לו אוטו ששווה איזה מתאיים אלף ש"ח שזה סכום לא מבוטל ולצלוב אותו רק כי הוא ניסה להגן על הרכוש שלו.
יש סיכוי טוב שלא יצלבו אותו.
את התהליך צריך לעבור, אבל יתכן שבסוף הוא יצא כשהנזק העיקרי הוא שלא יחזירו לו את האקדח בקרוב.
נחיה ונראה.
החוק מאוד ברור בנושא והשאלה היא האם נשקפה סכנה אמיתית לחייו של היורה ( כוונה, יכולת ואמצעי) ...כל השאר פחות רלבנטי.
לא יודע להחליט אם לצערי או לשמחתי אבל המצב החוקי הוא כפי שדויד תיאר מעליי.
תכלס, משתמשים בנשק חם רק כשיש סכנה לחיים/ לגוף ולא סכנה לרכוש בלבד.
התקשורת לא מפרטת את מלוא העובדות ולא ברור עד כמה ואם בכלל היורה חש מאויים.
אני מאוד מקווה שלא שהפרקליטות העקומה הזו לא תעביר לנבלות את המסר שמותר להם לעשות כרצונם, ומצד השני את המסר לאזרח שאסור לו להגן על רכושו.
אם כי הציפיות לא ממש גבוהות...
טל.
geva dover
29-11-20, 16:08
תקראו לי גזען או לא, לא ממש אכפת לי..
תושבי ערד, ירוחם, שדה בוקר, מדרשת בן גוריון, טללים, מרחב עם, מצפה רמון וכל חוות הבודדים סובלים ממכת גניבות נוראית כבר כמה שנים.
את הלנדקרוזר שלי ניסו שבוע שעבר לגנוב 3 פעמים, למזלי הבטחון של הישוב ערני מאוד אצלנו ושלי יש בעיות שינה מאוד קשות מאז הצבא, בכל שלושת המקרים אלה היו שכנינו מהפזורה הקרובה שאני מזהה מהתחנות דלק.
הקטע המתסכל שיום אחרי שהם נעצרים אתה רואה אותם שוב מטיילים לך בין התחנות דלק, הם מזהים אותך כבר ואתה אותם.
הקטע היותר מתסכל שהם מקבלים מידע לא רק מגנבים אלה מהרבה ילדים, עובדים אצלי כמה בדואים שהיום לקחו חופש בגלל התקרית בערד כדי לנחם את המשפחה. חלקם יכול להיות שמו לי עין על הרכב שהגעתי איתו פעם לעבודה במקום הטנדר הירוק.
שורה תחתונה אסור להיתמם, אסור לקחת את החוק לידיים אבל הגיע הזמן לעשות מהפכה פה בדרום כי לפי הנתונים שיש לי( ישירות מהמפקדי תחנות משטרה האזוריים פה) יש פה ממוצא של 1.3 לנדקרוזרים ביום שנגנבים, נתון הזוי ובלתי נתפס.
לצערי יש פה ריכוז מאוד גדול שלהם אז לא רואים את ההידלדלות אבל לתושבים זה מאוד מורגש, לא רחוק היום שתהיה קבוצה של אנשים שיקחו את החוק לידיים ואני לגמרי מבין אותם ואיתם.
geva dover
29-11-20, 16:47
עדכון ותיקון שגיאות כתיב, נפלט בלהט הכתיבה
תקראו לי גזען או לא, לא ממש אכפת לי..
תושבי ערד, ירוחם, שדה בוקר, מדרשת בן גוריון, טללים, מרחב עם, מצפה רמון וכל חוות הבודדים סובלים ממכת גניבות נוראית כבר כמה שנים.
את הלנדקרוזר שלי ניסו שבוע שעבר לגנוב 3 פעמים, למזלי הבטחון של הישוב ערני מאוד אצלנו ולי יש בעיות שינה מאוד קשות מאז הצבא, בשלושת המקרים הללו אלה היו שכנינו מהפזורה הקרובה שאני מזהה מהתחנות דלק.
הקטע המתסכל שיום אחרי שהם נעצרים אתה רואה אותם שוב מטיילים לך בין התחנות דלק, הם מזהים אותך כבר ואתה אותם.
הקטע היותר מתסכל שהם מקבלים מידע לא רק מגנבים אלה מהרבה ילדים, עובדים אצלי כמה בדואים שהיום לקחו חופש בגלל התקרית בערד כדי לנחם את המשפחה. חלקם יכול להיות שמו לי עין על הרכב שהגעתי איתו פעם לעבודה במקום הטנדר הירוק.
שורה תחתונה אסור להיתמם, אסור לקחת את החוק לידיים אבל הגיע הזמן לעשות מהפכה פה בדרום כי לפי הנתונים שיש לי( ישירות מהמפקדי תחנות משטרה האזוריים פה) יש פה ממוצע של 1.3 לנדקרוזרים ביום שנגנבים, נתון הזוי ובלתי נתפס.
לצערי יש פה ריכוז מאוד גדול שלהם אז לא רואים את ההידלדלות אבל לתושבים זה מאוד מורגש, לא רחוק היום שתהיה קבוצה של אנשים שיקחו את החוק לידיים ואני לגמרי מבין אותם ואיתם.
פייר? אני לא יודע איך הייתי מגיב במצב כזה. וזה משהו שמפחיד אותי מאוד ואני מכיר כאן כמה חברים שהם גברים אמיתיים, שקולים, רגועים, מלח הארץ, עד הרגע שבו הם עלולים להתהפך ולדפוק למישהו בלוק בראש בעודו מתעסק עם מנעול של רכב. לחלקנו יש סיפורים מצחיקים לאללה על איך תפסו גנב, הכריחו אותו לשיר "הבה נגילה" כשהוא ערום, דפקו בו מכות וכו וכו וכו וכו. כשחושבים על זה, אלה דברים שכנראה שאם הינו עושים כשהינו בני 19 הינו עולים לאם אמא של המשפט ואם אמא של המחבוש. אלה לא דברים שיש בהם גאווה, אלה יותר דברים של חייבים לעשות למען יראו, ואיזה קטע, יצא מזה צ'יזבט.
קל מאוד לומר "הם ערבים" כאיל שלהיות ערבי זה איזה פגם או מילת גנאי. זה כולה בן אדם שמגיע משיוך אתני שונה ממך שמדינת ישראל החליטה שהוא צריך להיות אזרח סוג ז. בדיוק כפי שמדינת ישראל החליטה שיש אנשים שיהיו מדענים ורופאים. במרחק של 3 שעות טיסה מכאן גרים צאצאי בדואים שהמדינה שלהם פחות חירבנה עליהם- והם בנו את איחוד האמירויות.
אני לא ממש נמצא על הצד השמאלי קיצוני של המפה, אבל אני כן יכול לומר שאם יש משהו שלמדנו השנה-הרי שזו העובדה שיש יהודים שהם לא זבל. הם המיץ של הזבל. שהזלזול שלהם בחוקי מדינת ישראל אינו פחות מזה של מי שגונב רכב. למעשה, הם מפיצי מוות ומחלות. ההוא כולה גנב דימקס.
חשוב לציין שאני כבר הרבה שנים לא יריתי בשום דבר, אבל אני כמו כולם כאן - סביר להניח שאם אני רואה מישהו מתעסק לי ברכב, אני אגיע למעצר כי אני נורמטיבי עד הרגע שבו עולים לי על העצבים. כבר היתי לצערי במצבים כאלה וזה נגמר במשטרה בקטע של "מה עבר לי בראש?" סליחה, לא אכפת לי אם אתה ערבי או יהודי או פקינז, בוא יא בן זונה בוא תיגע לי בג'יפ. למי שלא מכיר, מומלץ לשמוע פעם את הסיפור של ברלי והסופה שהיתה לו, כמה הבן אדם שפך אהבה על הרכב הזה וכמה לקחו לו את השמחה.
אני מאוד מקווה שלא שהפרקליטות העקומה הזו לא תעביר לנבלות את המסר שמותר להם לעשות כרצונם, ומצד השני את המסר לאזרח שאסור לו להגן על רכושו.
אם כי הציפיות לא ממש גבוהות...
טל.
לא יודע, כאשר אני מסתובב בארה"ב אין לי הרגשת ביטחון למרות שמותר לירות כמעט חופשי במי שפוגע ברכוש שלך.
אני מאמין שכולנו הינו מעדפים לחיות במקום שהמשטרה שומרת ומונעת גניבת רכוש, אבל סביר להניח שזה לא יקרה ובין האפשרות של לחיות במדינה אם משטרה רופסת ואנשים ללא נשק לבין האפשרות של משטרה רופסת ואנשים שיורים אחד בשני אני מעדיף את האפשרות הראשונה.
לא יודע, כאשר אני מסתובב בארה"ב אין לי הרגשת ביטחון למרות שמותר לירות כמעט חופשי במי שפוגע ברכוש שלך.
אני לא מסכים, פשוט בגלל ששם המשטרה יודעת גם לכבד את מי שיש לו רובה והם פשוט מזיינים חזק את כל מי שלא מציית לחוק. קבל את התמונה הזו. יש כאן סיפור. לפני שנתיים אני נוסע על הכביש בין טאקומה לסיאטל (עם יחסי העברה במושב האחורי פלוס קיט שיפוץ לשני סרנים) ועוצר בפארק ענקי. אני יוצא מהאוטו כי אני צריך לעשות שיחת טלפון ואני עוצר בפארק, יוצא מהאוטו ומתחיל לדבר. אחרי 5 דקות מגיעים שני פורד אקספלורר משטרתיים ומהם יוצא הבחור שבתמונה והבחורה שבתמונה. אני הכי נחמד, מסביר בנימוס שאני כאן כדי לעשות שיחת טלפון, ידיים מחוץ לחלון. אחרי 3 דקות השיחה מתפתחת. השוטר היה איש צבא, עשה תמרונים משותפים איתנו. אבל כשהם יוצאים עליך מהרכב אתה מבין כמה הם רציניים. הסיבה שהם באו אלי היתה בגלל שאני שוחחתי בשפה לא מוכרת ואנשים שמעו. זה נשמע להם לא מקומי ולך תדע, אדם שלא דובר אנגלית עלול להיות פאקינג טרוריסט. בסופו של דבר הצטלמנו, אבל כל 10 דקות התחקיר היו ממש. ממש. לא נעימות. כי הם דווקא כן נותנים ביטחון. ביטחון מטורף וכנראה שביטחון שמיועד רק לאמריקאים לבנים - אבל עדיין ביטחון לא חסר שם.
131770
אני מאמין שכולנו הינו מעדפים לחיות במקום שהמשטרה שומרת ומונעת גניבת רכוש, אבל סביר להניח שזה לא יקרה ובין האפשרות של לחיות במדינה אם משטרה רופסת ואנשים ללא נשק לבין האפשרות של משטרה רופסת ואנשים שיורים אחד בשני אני מעדיף את האפשרות הראשונה.
בין הזכות הבסיסית לשמור על הרכוש שלך, לבין התיאור המופרע "אנשים שיורים אחד על השני" אין שום קשר, וזה מעוות ומעוות את הדיון.
טל.
...הסיבה שהם באו אלי היתה בגלל שאני שוחחתי בשפה לא מוכרת ואנשים שמעו. זה נשמע להם לא מקומי ולך תדע, אדם שלא דובר אנגלית עלול להיות פאקינג טרוריסט.
131770
אפשר להבין את הבלבול.
131771
פייר? אני לא יודע איך הייתי מגיב במצב כזה. וזה משהו שמפחיד אותי מאוד ואני מכיר כאן כמה חברים שהם גברים אמיתיים, שקולים, רגועים, מלח הארץ, עד הרגע שבו הם עלולים להתהפך ולדפוק למישהו בלוק בראש בעודו מתעסק עם מנעול של רכב. לחלקנו יש סיפורים מצחיקים לאללה על איך תפסו גנב, הכריחו אותו לשיר "הבה נגילה" כשהוא ערום, דפקו בו מכות וכו וכו וכו וכו. כשחושבים על זה, אלה דברים שכנראה שאם הינו עושים כשהינו בני 19 הינו עולים לאם אמא של המשפט ואם אמא של המחבוש. אלה לא דברים שיש בהם גאווה, אלה יותר דברים של חייבים לעשות למען יראו, ואיזה קטע, יצא מזה צ'יזבט.
קל מאוד לומר "הם ערבים" כאיל שלהיות ערבי זה איזה פגם או מילת גנאי. זה כולה בן אדם שמגיע משיוך אתני שונה ממך שמדינת ישראל החליטה שהוא צריך להיות אזרח סוג ז. בדיוק כפי שמדינת ישראל החליטה שיש אנשים שיהיו מדענים ורופאים. במרחק של 3 שעות טיסה מכאן גרים צאצאי בדואים שהמדינה שלהם פחות חירבנה עליהם- והם בנו את איחוד האמירויות.
אני לא ממש נמצא על הצד השמאלי קיצוני של המפה, אבל אני כן יכול לומר שאם יש משהו שלמדנו השנה-הרי שזו העובדה שיש יהודים שהם לא זבל. הם המיץ של הזבל. שהזלזול שלהם בחוקי מדינת ישראל אינו פחות מזה של מי שגונב רכב. למעשה, הם מפיצי מוות ומחלות. ההוא כולה גנב דימקס.
חשוב לציין שאני כבר הרבה שנים לא יריתי בשום דבר, אבל אני כמו כולם כאן - סביר להניח שאם אני רואה מישהו מתעסק לי ברכב, אני אגיע למעצר כי אני נורמטיבי עד הרגע שבו עולים לי על העצבים. כבר היתי לצערי במצבים כאלה וזה נגמר במשטרה בקטע של "מה עבר לי בראש?" סליחה, לא אכפת לי אם אתה ערבי או יהודי או פקינז, בוא יא בן זונה בוא תיגע לי בג'יפ. למי שלא מכיר, מומלץ לשמוע פעם את הסיפור של ברלי והסופה שהיתה לו, כמה הבן אדם שפך אהבה על הרכב הזה וכמה לקחו לו את השמחה.אף אחד לא אמר ערבים...
וכמובן, הגישה הליברלית-פרוגרסיבית הידועה והמוכרת - הם "מדוכאים" ו"מוחלשים" מה אתם רוצים מהם....מותר להם, תבינו אותם...אנחנו אשמים שהם כאלה...
אם רק לא היינו מדכאים אותם, הם היו גדלים להיות איחוד האמירויות...יש לך את זה ביותר משעשע??
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.