PDA

צפייה בגרסה מלאה : אופנוע משטר מכר - מה זה אומר (יש כאן משהו בקיא בהלכות רישוי רכב?)

ש01
30-11-20, 10:58
במסגרת חיפוש אחר אופנוע משומש (שטח) נתקלתי באופנוע משומש "משטר מכר" - לא רישיון אפור ולא צהוב...

מה המשמעות?
ניתן יהיה "לאזרח" אותו לרשיון צהוב

אומי5
30-11-20, 12:23
במקרה טוב הוא פשוט הפסיק לעשות טסטים ועובר מיד ליד ללא העברת בעלות (תהרגו אותי אני לא מבין איך אנשים מוכרים ככה)
במקרה הפחות טוב זה אופנוע מוברח או שמעולם לא עבר רישוי.
במקרה הרע הוא גנוב.

במקרה הטוב תוכל לאזרח לאחר שתשלם אגרות אחורה, תעשה טסט ותמצא את הבעלים המקורי וגם תשכנע אותו להעביר בעלות.

six 4 life
30-11-20, 12:51
שטר מכר זה נייר שכל אחד יכול להדפיס בבית ולטעון שהוא מקורי, אל תתעסק

ש01
30-11-20, 12:58
תודה,

אני לתומי חשבתי שמדובר באופנוע שהיבואן הביא לתצוגה ואיכשהו מעולם לא שילם עליו את המיסים...

six 4 life
30-11-20, 13:02
היום כשיש רישוי אפור אין ליבואן שום אינטרס (ולדעתי בכלל יכולת חוקית) למכור אופנוע בלי רישוי אפור לכל הפחות
שטר מכר זה שטר בעלות שבעבר היה בתאוריה הוכחה לבעלות על כלי שאין לו רישוי בישראל ונכנס לארץ בדרכים כאלו ואחרות
השורה התחתונה היא שמקוריות שטר מכר מוטלת בספק מאחר ואין שום גורם רשמי חתום עליו ולכן יש לא מעט מקרים שכלים נגנבו ונמכרו שוב עם שטר מכר מזוייף כזה או אחר - היום רוב הכלים עם שטר מכר חוקי/ כשר עברו את התהליך והוציאו רישוי אפור (ובצדק)
אישית אני חושב שגם אפור זה בזבוז כסף במדינה הזאת מאחר ואין אפשרות חוקית לרכב עליו מחוץ למסלול רשמי בלי לקבל דוח עם אופציה להסתבכות יותר מעמיקה, ויותר קריטי (לי לפחות) זה שאין אפשרות לביטוח חובה.

boaz avrahami
30-11-20, 13:32
כלי שהובא לצורך תקינה כאב טיפוס מקבל טפסים מיוחדים והוא אסור למכירה.

מספר אפור- שימוש במסלול מאודר בלבד.

מצפר צהוב - רישוי כביש

מספר ירוק - כלי חקלאי וכו׳

שטר מכר - כינוי לכלי בלי רישוי.
מוברח/ גנוב וכו׳.
כלי מהסוג הבא עלול להיות מוחרם והקונה מסתכן באיבוד כספו ו/או הליך פלילי במידה ויתפס או יהיה מעורב בתאונה.

ש01
30-11-20, 14:06
תודה!

גם אצלי, רק רישוי צהוב בא בחשבון.
והרבה אופנועים מתאימים (על הנייר) נפסלים מראש...

boaz avrahami
30-11-20, 14:22
יש גם עוד אפשרות ששכחתי.
כלי רכב מעוקל....

המוכר לא פורע את החוב ומוריד את הכלי למחתרת.

הסיכון ברור לדעתי

-->