PDA

צפייה בגרסה מלאה : דיסקו 3 - נורת לחץ שמן והמלצה על מוסך.

Emanuel5
30-11-20, 14:45
שלום,
רכשתי דיסקו 3 לאחרונה, זאת פעם ראשונה שאני מחזיק את המותג ועדיין לומד.
כשאני מניע, אני מסובב חצי סוויץ, אני שומע את מערכות החשמל נדלקות והמשאבות עושות את שלהן, הייתי מצפה שנורת לחץ השמן (אדומה) תכבה לאחר שניה או שתיים, אך אינה נכבית.
היא נכבית מייד לאחר ההנעה.

האם זה תקין ?

בנוסף לכך, כיוון שהרכב רק נרכש אני מתכנן להכניסו למוסך לצורך ביצוע ישור קו מקיף.
האם יש המלצה על מוסך אמין המשתמש בחלקים מקוריים או תחליפים איכותיים באיזור חיפה ?
בנוסף הייתי שמח לדעת האם ישנה קבוצת וואצאפ של בעלי דיסקו 3, שם אפשר לשתף ידע, טיולים משותפים ועוד.

המון תודה לעוזרים.

Raccoon
30-11-20, 14:57
כל עוד המנוע לא מונע משאבת השמן לא פועלת (היא מכנית בדרך כלל) ולכן אין לחץ שמן. זה מצב תקין (ובהזדמנות הזאת אתה גם מוודא שהנורה תקינה).
עד כמה שאני מכיר, המצב שאתה מתאר תואם את הקיים בכל רכב.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

erezgur
30-11-20, 15:12
בנוסף הייתי שמח לדעת האם ישנה קבוצת וואצאפ של בעלי דיסקו 3, שם אפשר לשתף ידע, טיולים משותפים ועוד.

המון תודה לעוזרים.

ברוך הבא לפורום,
אני מניח שאתה כותב כאן כי כבר הבנת שזהו הפורום המקצועי, הענייני והאיכותי ביותר בתחום שתוכל למצוא בשפה העברית...
למה שלא תחפש כאן את המידע על טיולים, את הידע הרלוונטיות הדרוש ועוד?

נשלח מהנייד

Emanuel5
01-12-20, 17:51
היום פתחתי את מכסה המנוע, החלטתי לבדוק את מצב המצבר ולרענן אותו במקרה הצורך.
העניין הוא שהכל שם מכוסה בפלסטיקה, תחילה פתחתי את המכסה בצד הלא נכון (צד ימין כשעומדים מול המנוע) , הופתעתי לראות שיש שם מקום ריק, כאילו היה אמור להיות שם משהו והוא פשוט לא שם, מישהו יודע על מה מדובר ?

מצורפת תמונה:
131795

jonys
02-12-20, 08:58
המקום הזה משמש את המצבר בגירסה עם ההגה הימני.
קלאסי למצבר נוסף אם אתה צריך כזה.

Emanuel5
02-12-20, 12:38
תודה רבה !

שאלה נוספת:
אני רואה שהרבה ממליצים על הסרת מערכת ה EGR הידועה כבעייתית, נמכרים לא מעט קיטים יעודיים לכך.
לא מצאתי אף אזכור לכך שזה בעייתי או עלול לפגוע ברכב בצורה כלשהי, להיפך כולם מעודדים את זה בטענה שזה מאריך חיי מנוע, משפר צריכת דלק, ובגדול הופך את המשתמש לבן אלמוות :D

האם מישהו כאן ביצע זאת ויכול לשפוך אור על התוצאות ? האם זה גורם לזיהום מיותר ועקב עך כישלון בטסט ?
אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה.

jonys
02-12-20, 12:49
ביטול EGR מעלה פליטת מזהמים שאינם נבדקים בטסט (NOx), ולכן אינו משפיע על סיכוי להיכשל בטסט.
השיפור שתרגיש תלוי במצב של של השסתום הנוכחי- כמעט 100% שהוא כבר מזמן לא מתפקד, אבל השאלה באיזה מצב הוא תקוע.
בדיסקברי 3 מתחת שנת 2007 השינוי כולל רק פירוק והרכבת פלטת חסימה. מעל 2007 צריך גם תיקון תוכנה.

Emanuel5
02-12-20, 13:41
ואוו, תודה על התגובה המהירה !
שלי 2009.
את העניין של התוכנה אפשר לפתור עם סורק תקלות פשוט ? או שצריך משהו יעודי ?

jonys
02-12-20, 14:21
סורק רגיל לא יעשה את העבודה.

erezgur
02-12-20, 15:20
שאלה נוספת:
.

מכיוון שאין קשר בין השאלות החדשות לשאלה המקורית שהיא נושא השרשור - אנא דאג להבא לפתוח נושא חדש עם כותרת מתאימה בהתאם לחוקי הפורום.
כך יותר אנשים שיודעים לענות ייכנסו ויגיבו, תקבל תשובה טובה ומהירה יותר, הפורום יהיה מסודר יותר וניתן יהיה למצוא תשובות לאותה שאלה כאשר מישהו בעתיד יחפש בפורום.

נשלח מהנייד

-->