צפייה בגרסה מלאה : האם ניתן לבנות כירת גזיה טובה?
אהלן
אני יש לי קטע מעט בעייתי - אני אוהב לחטט בזבל. הבת שלי רוצה לקבור את עצמה כשאני עובר ליד ערימה של ארונות וחוזר אחרי 10 דקות עם מברגה- ויוצא עם 20 צירים ומסילות שהופכים למגירות לארגז של הג'יפ. אם אני רואה ברחוב משהו עם נורות LED אני צולל לתוך ערימת האשפה כמו בסצנת שדה התעופה ב"אלמנט החמישי".
ביום שבו מפנים אצלנו את הזבל בשכונה יש מתחת לכל בית ערימה של דברים שאנשים מהסוג שלנו, אנשי המסננים בבוידעם, לא זורקים. לשמחתי הרבה ולמזלי הלא ממש ברור, אני חי בשכונה אמידה מאוד ואנשים מחליפים תחביב כמו שאני מחליף מסנני אוויר. לכן זה לא ממש נדיר למצוא בזבל מברגות בנות חמש שפשוט אנשים קנו חדשות יותר, ציוד דיג ממש טוב, משקולות ועוד כל מיני דברים שאני מסתכל ומבין שאנחנו חיים בחברת שפע מטורפת. לרוב אני לא לוקח מהזבל כי באמת יש גבול, אבל לפני כמה ימים אני קולט בזבל גזיה כזו של מטבח. כירה. די חדשה ולא ממש גדולה. נאמר בגודל של אינציקלופדיה של פעם. עשויה כמו פעם, מתכת בריאה ועבה. לא עמדתי בפיתוי. לקחתי הביתה.
https://www.payngo.co.il/254551.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping-ssc&gclid=Cj0KCQiAtqL-BRC0ARIsAF4K3WF_NReojZ-Doye_z0Of9-R23gKqrEg0u9eSwLdLD22nD6_VD6IEIpIaAnhlEA Lw_wcB
יש סיבה מדוע לקחתי אותה הביתה: אני מבשל המון. ככה יצא. בכל רגע נתון יש ברכב את הכירה הכפולה הבת זונה שעובדת על פרופאן ועוד כירת בוטאן (לא המתפוצצת, זה יש לי בבית) ועוד 2 גזיות.
הבעיה היא שהכירה הכפולה זה לבישולים הרגילים וכתוצאה מכך יש לי פלנצ'ה שנשארת יתומה בבית. מסכנה, בוכה לבד בארון בחושך. יוצאת פעם בחצי שנה, לובשת שמיכה של בשר ובצל וחוזרת לאחסנה בחושך.
מה שאני רוצה לעשות זה לקחת את הכירה שמצאתי - ולהוציא ממנה את כל הצינורות והמבערים וכו - ואז להפוך אותה ולחבר בתחתית שלה 2 גזיות סיניות זולות. כאלה גזיות 100 שקל של איביי, גזיות עכביש חיקויי קובאה. את הצנרת זה לא בעיה להעביר. אין כלום לבנות, כולה להעביר את הצנרת של הגזיות מהחורים. כך שמה שיתקבל זו קופסת מתכת עבה שבבסיס שלה יש 2 מבערים. על זה אפשר להניח פלנצ'ה ומה שמתקבל זה בעצם כירה חסינת רוח רק לבישולי פלאנצ'ה.
השאלה היא האם זה נראה לכם כמו משהו הגיוני לעשות? לא בא לי שמאיזו סיבה מסתורית ישרפו לי הגבות.
אם הגזיה שמצאת תקינה אז למה אתה רוצה לפרק אותה? לא עדיף לקנות בלון גז 5 קילו עם וסת ולהשמיש אותה?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
זו גזיה ביתית. לא מעניין אותי גזיה ביתית. אני זקוק רק לקופסה
מה ההבדל? אם הגזיה שמצאת עובדת אז מה זה משנה לאיזה מיכל היא מחוברת? אני לא מבין מה קשור בייתי למערכת גז חדשה. אני לא שואל בציניות, באמת מנסה ללמוד משהו.
אם כבר תוריד את הראשים המקוריים ושים מבער של מנגל גז קטן. אני עובד עם פלנצ'ה על מנגל גז נייד של קולמן. היתרון הוא בחימום אחיד לכל אורך הפלנצ'ה.
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
מה ההבדל? אם הגזיה שמצאת עובדת אז מה זה משנה לאיזה מיכל היא מחוברת? אני לא מבין מה קשור בייתי למערכת גז חדשה. אני לא שואל בציניות, באמת מנסה ללמוד משהו.לדעתי ההבדל העיקרי הוא בעמידות לרוח במבערים, כירות מטבח מאוד לא יעילות מול רוח קלה.
בכל אופן, אישית נראה לי פתרון, אם כי פתרון כבד מאוד...אבל יאללה...
קח בחשבון שהגזיות הקטנות יעבדו המון ויבזבזו המון גז כדי להלהיט את הפלאנגה ולהחזיק אותה כך לאורך צלייה של הרבה בשר..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אם כבר תוריד את הראשים המקוריים ושים מבער של מנגל גז קטן. אני עובד עם פלנצ'ה על מנגל גז נייד של קולמן. היתרון הוא בחימום אחיד לכל אורך הפלנצ'ה.
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalkמעבר למסגרות קלה שיצטרך כדי לדחוף את המבער פנימה, יצטרך להוסיף לאריזה גם ווסט ובלון גז.
ועדייך צריך לראות איך הגוף שמצא בפח מחזיק מול אש גלויה לאורך זמן.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
לדעתי ההבדל העיקרי הוא בעמידות לרוח במבערים, כירות מטבח מאוד לא יעילות מול רוח קלה.
לייצר מגיני רוח נשמע לי הרבה פשוט ויעיל מאשר לעשות הסבה מכנית לכירה.
אני מחזיק קבוע בפק״ל מטבח 2 מגיני רוח, 2 יריעות אלומיניום גובה 20סמ, 2ממ עובי, עם עם ציר בין 2 החלקים שמאפשר סגירת פינה של הכירה.
2 כאלו והכירה מוגנת בכל ההיקף.
לייצר מגיני רוח נשמע לי הרבה פשוט ויעיל מאשר לעשות הסבה מכנית לכירה.
אני מחזיק קבוע בפק״ל מטבח 2 מגיני רוח, 2 יריעות אלומיניום גובה 20סמ, 2ממ עובי, עם עם ציר בין 2 החלקים שמאפשר סגירת פינה של הכירה.
2 כאלו והכירה מוגנת בכל ההיקף.
ברור. ברור. יש לי מטבח שלם כולל כירה אמיתית עם מיגון רוח וכו. אני רק השתעשעתי ברעיון של משהו ייעודי לפלנצ'ה. בכל מקרה זה בזבוז זמן וכסף.
אם אתה רוצה משהו לפלנצ'ה אז אפשר לבנות יחסית בקלות ובעלויות לא גבוהות (תלוי כמובן כמה תרצה להשקיע בזה) סט מעברים עם קופסא בגודל של הפלנצ'ה.
אפשר לבנות קופסא בגודל של הפלנצ'ה + כמה סמ אם צריך ולשים בה מבערים. נגיד 2 מבערי חנוכיה או איך שלא קוראים לזה. ברז ראשי וליתר ביטחון, שסתום טרמוקפל. אפשר לקנות את המבער מוכן ואפשר לבנות לבד.
זה לא יהיה זול כמו למצוא משהו בפח אבל זה יהיה אמין וחזק. זה גם לא חייב לקחת הרבה מקום כי בסה"כ החלק התחתון גם ככה צריך להיות פתוח ולבנות רגליים מתקפלות זו לא בעיה.
אם תהיה מעוניין לנסות, תן קריאה. יש לי קצת נסיון בגז אבל אני לא טכנאי, לא מהנדס ולא לוקח אחריות.
במפתיע, הקופסה המתאימה נמצאה לחלוטין בטעות בערימת זבל אי שם בפאתי צפת (!!). זה כל כך עלוב ומסכן, וזה מה שעושה אותי שמח. אחרי ניקיון הגון מאוד נכנסו אליה 2 גזיות מערימת ה"אני מתפדח לבשל עם זה" שיש לי בבית עם פיק זעיר לרגליים כדי שלא ירקדו שם בפנים כמו מירי רגב בטקס הכרזת יחסים עם מרוקו. כמה חורי איוורור מוקמו אסטרטגית במקומות שהרוח לא תפריע לדברים להתרחש- ואותר מצית קריקט (מהחיבור ללד, למי שמכיר) שאגב גם הגיע מערימת זבל- שהרי עישונו של אחד הוא זבלו של האחר.
אני מניח שכנהוג בעדותינו, תהיה המון ביקורת על מדוע הרצפה עקומה, מדוע באת למכשול בלי לחץ מתאים, למה זה לא יחזיק או כן יחזיק, למה לקנות טראנו על סמך עצות מהאינטרנט, כיצד הגאז לא נפיץ, השטנגות עקומות וכיו"ב- אך נכון לאתמול בלילה, במקום עם רוח, הפטנט הגיבור הזה, זול ועלוב ככל שיהיה, הצליח להתמודד בקלילות מפתיעה עם כחצי קילו מרגז, שני בצלים גדולים מאוד ועוד חופן דברים טובים שהתערבבו להם עם הבצל, אשר מקורם מן החי והטעים. כירת הסטנספורט שלי שעלתה המון דולרים ודורשת פרופאן וניקוי שבועי עמדה בצד והסתכלה באי נוחות
131902
131901
boaz avrahami
12-12-20, 12:03
אתה הרסת ארגז לחם שהוא פריט אספנות יקר ערך, והפכת אותו לכירה סוג ז׳?
אתה שיכור?
131901
מה זו הכירה המשולשת הזו..?
ולמה היא מתאימה?
מה המצב שחר. זו סתם גזיה סינית מסכנה שברור לי שאם היא לא תקובע למשהו, מהר מאוד כל החיבורים שלה ילכו פקאקט. אני אישית משתמש בה להקפצה כי הלהבה שהיא מוציאה זה משהו באמת חזק. אלה מוצרים סבילים ותו לא.
אני היתי שמח לשים לך קישור לרכישה באיביי, שבזמנו היתה כ 120 שקל, אבל אני לא מוצא שהקישור לרכישה הזו עוד עובד. זה מוצר סיני שמיוצר חודש, עף לאיביי ב100000 חתיכות ותיק תק נמכר.
תאכלס הסינים עושים תמיד אותו שטנץ: הם מייצרים גזיה בסיסית מאוד- ובאותו פס יצור מוציאים כמה מוצרים שמבוססים על אותה גזיה. כלומר אתה מקבל את הגזיה הבסיסית. או שיש לך אותה ב200 שקל עם רגליים, או ב300 שקל עם מגן רוח. אבל הראש- במקרה הזה שלושה ראשים- אותו דבר בכולן
https://www.ebay.com/itm/11000W-High-Power-Camping-Stove-Fierce-Fire-Windproof-Three-Core-Head-C3C7/164488548904?hash=item264c481228:g:E0UAA OSwq1FfoWdL
בכל מקרה, אם אתה זקוק למשהו סביר חפש באיביי מותגים כמו BULIN STOVE או FAIRILAND
https://www.ebay.com/itm/3800W-Portable-Folding-Gas-Stove-Windproof-Camping-Stoves-Propane-Butane-Burner/124093403326?hash=item1ce48b10be:g:EpMAA OSwioxZlmfG
boaz avrahami
12-12-20, 16:25
זה בטח היה פעם מכונת גילוח שהוא הציל
תומר תודה,
לא באמת זקוק, נראית מעניינת לסיר רחב.
מה המצב שחר. זו סתם גזיה סינית מסכנה שברור לי שאם היא לא תקובע למשהו, מהר מאוד כל החיבורים שלה ילכו פקאקט. אני אישית משתמש בה להקפצה כי הלהבה שהיא מוציאה זה משהו באמת חזק. אלה מוצרים סבילים ותו לא.
אני היתי שמח לשים לך קישור לרכישה באיביי, שבזמנו היתה כ 120 שקל, אבל אני לא מוצא שהקישור לרכישה הזו עוד עובד. זה מוצר סיני שמיוצר חודש, עף לאיביי ב100000 חתיכות ותיק תק נמכר.
תאכלס הסינים עושים תמיד אותו שטנץ: הם מייצרים גזיה בסיסית מאוד- ובאותו פס יצור מוציאים כמה מוצרים שמבוססים על אותה גזיה. כלומר אתה מקבל את הגזיה הבסיסית. או שיש לך אותה ב200 שקל עם רגליים, או ב300 שקל עם מגן רוח. אבל הראש- במקרה הזה שלושה ראשים- אותו דבר בכולן
https://www.ebay.com/itm/11000W-High-Power-Camping-Stove-Fierce-Fire-Windproof-Three-Core-Head-C3C7/164488548904?hash=item264c481228:g:E0UAA OSwq1FfoWdL
זה כבר אזל ולא זמין אבל במקומו
https://www.ebay.com/itm/Outdoor-Mini-Stove-Camp-Stove-Cooking-Gas-Stove-Ultralight-Portable-for-Hiking/202573108173?_trkparms=aid%3D1110006%26a lgo%3DHOMESPLICE.SIM%26ao%3D1%26asc%3D20 200520130048%26meid%3D00489c5fb4df4c6db5 c44256b1dcccb4%26pid%3D100005%26rk%3D4%2 6rkt%3D12%26mehot%3Dpf%26sd%3D1336313178 03%26itm%3D202573108173%26pmt%3D1%26noa% 3D0%26pg%3D2047675%26algv%3DSimplAMLv5Pa irwiseWebWithDarwoV3BBEV2b&_trksid=p2047675.c100005.m1851
בכל מקרה, אם אתה זקוק למשהו סביר חפש באיביי מותגים כמו BULIN STOVE או FAIRILAND
https://www.ebay.com/itm/3800W-Portable-Folding-Gas-Stove-Windproof-Camping-Stoves-Propane-Butane-Burner/124093403326?hash=item1ce48b10be:g:EpMAA OSwioxZlmfG
....
- - - Updated - - -
כי הנושא קפץ כשעשיתי סדר במחסן. בסיס לכלב גז עשוי משאריות פח. הוא יציב ומגן על הברז הבולט, ככה שאני זורק אותו בטנדר כשהצינור עם הווסת גם מגולגל בפנים. זה חוסך את הארגז שהוא ובלון הגז גרו בו בעבר.
132583
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.