צפייה בגרסה מלאה : חיבור פנסי לד למצית
גגון עם פנסי לד פריק ,
שלום יש לי גגון עם שני פנסי לד..
הוא לא קבוע על הגיפ אלא רק כשאצטרך לרדת למטע בלילה או לסיבוב ליילי..
אין לי חיבור מסודר ללד, שאלתי היא כזו:
האם ניתן להכין להם שקע מצית ולחבר למציאת הרכב?
את החיבור אדע לעשות השאלה אם זה יעבוד מבחינה פרקטית ..
לחבר כאשר צריך שמבינים לנתק ולפרק את הגגון..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201205/a56517a34534170e2ed2efb9adf168c6.jpg
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
כן, חיבור פשוט וקל.
פנסי לד צורכים מעט מאד זרם ולכן אין בעיה עם שקע המצת.
לי יש שניים כאלו לחיבור תאורה היקפית כשצריך.
בשביל לענות צריך לדעת מה המפרט של הפנסי לד.
בשביל לענות צריך לדעת מה המפרט של הפנסי לד.
הפנסים שבתמונה צורכים ביום טוב, חדשים מהמפעל, אחרי ארוחת בוקר טובה, 60 וואט...
צריך קצת נתונים כדי לענות תשובה טובה, כמו שרשם דורון, אבל בדרך כלל הנתיך המחובר לשקע מצית רגיל ברכב הוא של 10 אמפר, לכן אם הפנסים הם הצרכן היחידי המחובר לשקע המצית ואכן כל פנס פחות מ-30W, כלומר ביחד פחות מ-60W לא צפויה בעיה.
הפנסים שבתמונה צורכים ביום טוב, חדשים מהמפעל, אחרי ארוחת בוקר טובה, 60 וואט...
אני מבין שיש לך פרטים על הצריכה של הפנסים ועל סמך זה קבעת?
כשיטה, להניח אוטומטית ש״פנסי לד צורכים מעט״ בלי לדעת מה הדרישות של הפנס, זה להסתכן במקרה הטוב בפיוז שרוף ובמקרה הפחות טוב, רכב שרוף.
אכן הנתיך בד"כ של 10A, אבל שקע מצית לא מחזיק 10A לאורך זמן.
כמו שדורון כתב, מה ההספק של הפנסים?
ואני אוסיף, אם זה הספק חלש, אז הם לא מתאימים.
אם אתה רוצה קישוט זה משהו אחד, אם אתה רוצה משהו שבאמת עוזר, יותר לכיוון של לד בר אמיתי, אתה צריך הספק.
My two cents
שוב זה משהו שיהיה בשימוש כשעה שעתיים פעם בשבוע..זה הסבירות תכף אגיע ליד הפנס אכתוב הספק תודה
האמת שלא רשום עליהם כלום...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201205/df41384ba5026ff8ceabeb3db3aed68e.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20201205/688d12f83bef3f06ed6508f5a52640e7.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20201205/bba3bcf628a723be48e191932a7efb8a.jpg
שוב זה משהו שיהיה בשימוש כשעה שעתיים פעם בשבוע..זה הסבירות תכף אגיע ליד הפנס אכתוב הספק תודה
זה לא משנה אם זה פעם בשבוע או כל יום. אם הם דולקים יותר מכמה דקות רצוף, והעומס גבוה מדי בשביל החיבור, אתה מתחיל להסתכן בהתחממות חוטים.
במקרה שלך, הייתי מכין חיבור ec5 מוגן פיוז על המצבר, שהולך לאזור האחורי של מכסה המנוע. חיבור מתאים על צמת הגגון, ומקסימום, איזה סוויצ' שנכנס לקבינה (או עם מתג לזרם גבוה, כמו של טרקטורון צעצוע, או שואב אבק, או אפילו דוד חשמל; או עם ריליי). כך גם אתה לא מסתבך עם השחלות, כי החיווט במילא בחוץ.
ואם כבר מדברים על גגון זמני (לא רלוונטי אליך, כי כבר יש לך סידור) שווה להזמין מדוד עלי תושבות מגנטיות. לוודא שהן מהסוג עם הציפוי גומי שלא שורט את האוטו (למרות שלא חסרות בעולם פנימיות ישנות שניתן להדביק על כל מגנט).
אני יכול למשוך כבל ישר למצבר?זה לא ישרוף את הלד?
המצבר שלי 65A
זה אותו מצבר בכל מקרה (גם אם אתה מחבר דרך שקע מצית).
אם אתה הולך לחיבור ישיר למצבר, הכוונה שתכין חיבור עם מתק ופיוז כמובן.
למה שישרוף את הלד? זה 12V לא 220V (אני מניח שהלד הוא גם 12V...)
לא ישים והחיבור למצית סתם מבזבז מצית טוב
131835
אבל ברצינות - אבי זה 12V- תקמבן לך שקע מצית סיגריות רגיל של רכב ותחבר. עדיף עם פיוז. אני אישית לא חושב שהמנורה שאתה צילמת היא חזקה במיוחד- זה ממש ככה לתאורת קפה במרחק 10 מטרים מהרכב. בוא נגיד שחזירי בר אתה לא תתפוס עם זה. אם לך זה מספיק- אז הכל טוב.
יש לי שקע מצית עם כבל סיני פשוט...אפשרי לחבר אליו?היה מטען של אייפון..יעבור גילוף וחיבור
הרגת אותי עם המצית[emoji23]
זה הדבר האחרון שהייתי עושה...
הפנסים האלה נראה כמו 40w כ"א, נראה לי גדולים על השקע מצית. בכלל שקע מצית זה אחד הקונקטורים לחשמל הגרוע ביותר שאני מכיר, ואני מכיר לא מעט...
יותר מטעינת לטלפון ו/או לשימושו המקורי, לא תראה אצלי.
טל.
חנן-ג'יפולוג
06-12-20, 10:02
בדיוק. שקע מצית זה זבל של פתרון, שהשימוש בו הוא נפוץ כי זה מה שהיה במכוניות, עבור מעשנים. צריך לשמור אותו לטובת הפעלת מצית, וזהו. בהיילקס שלי כבר אין כזה בכלל. אני לא מעשן. יש שקעי usb לטלפונים ויש שקעי xt60 למקרר ויש אנדרסון לכננת.
ההספק של הנורה שלך באמת לא מאתגר שום חיבור. כנראה קצת יותר משני אמפר.
אם זה פריק, ואם זה לא עובד כ"כ הרבה. למה לא ללכת על פתרון יותר הגיוני (ומחוץ
לקופסא תרתי משמע) של סוללה חיצונית? הפתרון של כבל לתוך התא נהג יגרום
לחלון פתוח (החורף מגיע) או להעברה שלו דרך הגומיה של הדלת (רעש, איטום וכו).
לך על סוללה חיצונית (נגיד LiPo של 3S שזה באזור ה 12V), ושלום על ישראל.
פתרון קצת יותר יקר, אבל הרבה יותר הגיוני. אפשר גם ללכת על סוללה של אזעקה
או מצבר אופנוע.
מסורבל...אם מצית לא מהווה בעיה או חיבור למצבר שלי עדיף...מחפש משהו פריק למשהו שעתיים בשבוע שאני יורד בלילה למטעים...
טוב עדכון..
הפנסים חוברו ישר למצבר..באמצע הכבל עשיתי פיוז להגנה...עובד מעולה.
תודה לעוזרים
לא יודע מה זה "באמצע הכבל"
את הפיוז שמים קרוב למצבר.
ההגנה היא לא על הפנס...
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.