PDA

צפייה בגרסה מלאה : מעבר מפרייבט לג'יפ - זקוק לייעוץ

ווילי22
07-12-20, 16:09
שלום לכולם.
לאחרונה אני משתעשע עם הרעיון של לעבור לרכב שטח, בעיקר לאור העובדה שהפרייבט שלי כבר קצת זקנה ולאחרונה נאלצתי להחליף בה טורבו בעלות כ-20% מהמחירון שלה ונמאס לי לשאול את עצמי כל פעם מחדש "האם אני עובר כאן?" בשבילים של קק"ל ביער.
בנוסף לכך רבים מהחברים שלי גם עם רכבי שטח ומגרד לי לחוות את מה שיש לטבע הישראלי להציע.
העתקתי את הפורמט המומלץ מהשרשור הנעוץ ואנסה לענות על השאלות המנחות כאן:

1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. מה התקציב לרכישת הרכב? סביבות ה-90 אלף שקל, גמיש
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? מחיר רכישה בלבד אבל מעדיף שלא להכנס לבור של הוצאות. אידיאלית רוצה להוסיף סביבות ה-7-8 אלף ש"ח נוספים בשביל מיגון, הגבהה, צמיגי 50/50 וכו'
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן, אבל מעדיף שלא להגזים
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? בגדול זוג + ציוד. מכוונים לטיולים עם לילה בכיף, מדורה/מנגל. אולי אולי כלב בעתיד ואולי יהיה נחמד מדי פעם לקחת נוסע או 2 מאחורה אבל בגדול לא קריטי בכלל. כרגע עם גולף וקיפול אחד המושבים האחוריים סוגר לנו את הפינה כשצריך להעמיס ואף להסיע אדם או 2 מאחורה. עם גגון אנחנו בכלל מסודרים.

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? פחות מ10,000 בשנה בוודאות.
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? הרכב עומד בחניה רוב הזמן. משמש לביקור משפחתי פעם בשבוע ו/או טיול בארץ. סידורים מדי פעם אבל אפשר להשתמש גם בתחבצ אם צריך.
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? רק מוסכים
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? גוש דן

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? בעיקר נופים וטיולי קמפינג במדבר. רוצה רכב שיכול להתמודד עם איזה מדרגה מדי פעם וקצת סלעים בלי שאצטרך לחבר את האגזוז חזרה אחכ או לפרסס ולחזור על עקבותיי. מצד שני לא מחפש את האתגרים רק לשם האתגר (לפחות לא כרגע)
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? קבוצת חברים אחת עם פורסטרים וכו', קבוצה אחרת עם רנגלרים ולנד קרוזרים משופרים.
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול). לא יודע, טיילתי רק רגלית עד עכשיו. אוהבים מאוד את הנגב הערבה ומדבר יהודה, במיוחד נחלים וצייד שטפונות. קמפינג באיזורים שקטים עם נוף יפה.

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
א. גיר אוטומטי/ידני
רק אוטומט

ב. מנוע דיזל/בנזין לא משנה
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) לא סגור על זה כרגע, ארוך מפנק ללא ספק אבל בתכלס כזוג אפשר להסתדר גם עם קצר
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? עדיף משומש בן שנים ספורות, אבל מוכן ללכת אחורה בשנתון אם לא מתפשרים על מה שצויין למעלה (בטיחות, עלויות, נוחות וכו') - למשל לנד קרוזר ישן

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? הייתי נעול על סוזוקי גראנד ויטרה ארוך, שנתון סביבות 2013. הסיבה היא נוחות, תמורה טובה למחיר, ועבירות שטח סבירה בזכות זה שיש לו הילוך כוח.
לאחרונה הופיעו 2 אופציות חדשות:
ג'ימני - בזכות 2 סרנים חיים שאין בגרנד ויטרה. הג'ימני החדשה נראית כיפית לגמרי אם כי יקרה מדי, וחושש שהישנה תהיה קצת מעצבנת עם מנוע 1.3 שלא סוגר 100 קמ"ש מבלי להקפיץ טורים מעל 3 אלף סל"ד.
לנד קרוזר ישנה יותר (2006-2007) - תעלה סביב אותו מחיר כמו גרנד ויטארה חדשה (סביבות 2013) אך רובם עם קילומטראז' בשמיים ויד 4+. חושש מליפול על רכב עם בעיות שיהיה בור של כסף, כמו כן חושש מלרכוש רכב ישן עם אבזור בטיחות לקוי או חסר.

אשמח מאוד לקצת עיצות בנושא :)
תודה

adiavisar
07-12-20, 17:07
אני חושב שהכיוון הראשוני שלך די פוגע, בטח בהתחשב בכמות הק"מ ואופי התחזוקה. למרות שאם אתם זוג בלי ילדים הייתי דווקא הולך על הגרנד ויטרה הקצרה. היתרונות: קצת יותר עבירה, יותר יפה והכי חשוב: יותר זולה לקנייה -ב-90 אלף אתה יכול לרכוש רכב מהשנתון האחרון עם נתונים מעולים ואפילו להישאר עם טיפה עודף או לרדת באיזה שנתון או שתיים ויישאר לך המון עודף לשיפורים.

איל מ
07-12-20, 17:36
לנדקרוזר או פאג'רו קצרים סוגרים לך את כל הפינות.. רובם עם קילומטראז נמוך יותר מאחיהם הארוכים, ובמחיר יותר אטרקטיבי.
גראנד ויטארה גם יתן מענה, אבל רשמת מדרגה פה ושם, וקצת סלעים...
אם רק היה טרופר קצר חדש יותר....

yoni_0000
07-12-20, 17:50
לנד קרוזר/פאג'רו. קצר יתן לך רכב חדש יותר באותו כסף.

ווילי22
07-12-20, 18:10
תודה על ההמלצות.
האם יש הבדל מהותי בין לנד קרוזר/פג'רו משנתונים 2005-2007 לבין גרנד ויטרה 2012+ מבחינת בטיחות, וכמו כן מבחינת יוקר תחזוקה ופוטנציאל לתקלות?
מרפרוף מהיר ביד 2 אני רואה שרוב הלנד קרוזרים יד 4+ ועם קילומטרז' 250+ ואף 400+

erezgur
07-12-20, 18:17
ברור שרכב חדש יחסית לעומת רכב ישן יחסית נותן הבדל מבחינת עלויות האחזקה, קל וחומר גרנד ויטרה שיחסית קרוב לעלויות אחזקה של פרייבט לעומת לנד קרוזר או פאג'רו.

Yaki5500
07-12-20, 21:11
לי יש גרנד ויטרה 2008 ארוך
ממליץ לך לקרוא את המדריך רכישה שנעוץ בפורום של סוזוקי כדי לקבל מושג על יכולות הרכב, מה לצפות ממנו וכו'
גם ג'ימני היה לי ואם אתה רוצה כלי חדיש יחסית לטייל עם החברים שלך עם הקרוזרים והפאג'רואים זה כלי טוב. וכן, הוא מעצבן לאללה על כביש 6 אבל סולחים לו כי הוא חמוד לאללה. נשמע לי תפור עליך. ממליץ להתנסות בזה לפני שאתה סוגר על ויטרה או על כלי אחר. שים דגש על נסיעה בכביש מהיר ומקום מספק למטען. קח בחשבון גם שלסחוב חברים מאחורה לטיול זה רק אם לא אכפת לך מהם כי זה סיוט להטלטל ברכב כזה ללא דלת או חלון נפתח בשטח.

לטעמי החשש שלך מרכבים קשוחים אך ישנים ועמוסים בקמ הוא מוצדק. או אולי אנסח זאת אחרת ואומר שכמוך, גם לי זה לא התאים כי להחזיק את הרכבים האלה כשירים לכביש ולשטח זה תיק שעולה כסף וזמן. אחרי שנה שנתיים זה אולי נרגע קצת ומתחילים יותר לטייל ופחות להתעסק עם הזנחה של בעלים קודמים וסתם בלאי טבעי (בכל זאת 300+ אלף קמ) אבל זה אף פעם לא באמת נגמר

אגב, בקבוצה שלי יש קרוזר, פאג'רו והיילקס אבל אני המוביל אז אני קובע את המסלול ורמת הקושי. אם החברים שלך חובבי אקסטרים אתה תסבול שם עם ויטרה אבל אם זה רק מעלה או שניים בטיול, סביר להניח שתסתדר. היום יש על המדף לויטרה צמיגים טובים, נעילות, הגבהה ומקסימום נותנים לך משיכה קטנה ואתה למעלה. באמת יופי של כלי.

בהצלחה

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

yoni_0000
07-12-20, 22:18
מחילה מבעלי גרנד ויטרה מהדור האחרון עם הlow אבל ראיתי אותם נתקעים בסיטואציות שטותיות עד מביכות שכל רכב שטח קונבנציונלי לא ממש ממש מודע שיש סיטואציה.. מבחינתי הרכב הזה פסול כרכב שטח. בבקשה לא להשתלח בי במאתיים קמש.. זה מה שראיתי וזו דעתי.

Yaki5500
08-12-20, 09:20
מחילה מבעלי גרנד ויטרה מהדור האחרון עם הlow אבל ראיתי אותם נתקעים בסיטואציות שטותיות עד מביכות שכל רכב שטח קונבנציונלי לא ממש ממש מודע שיש סיטואציה.. מבחינתי הרכב הזה פסול כרכב שטח. בבקשה לא להשתלח בי במאתיים קמש.. זה מה שראיתי וזו דעתי.

הנה כמו פה למשל: https://youtu.be/BKxozpEiZxA

ש01
08-12-20, 10:13
הנה כמו פה למשל: https://youtu.be/BKxozpEiZxA

מבלי לראות את הצמיגים, אני מנחש שכאן זו הבעיה. ליכולת פינוי הבוץ חשיבות גבוהה בסיטואציות כאלו..

לפות"ש, אתה מציין 2 קבוצות חברים - האחת (נקרא לה הרגועה) - סובארו XV או דצ'יה דאסטר יתנו לך תמורה מצויינת, מודל הרבה יותר צעיר ויותר שקט.

הקבוצה השניה (נקרא לה אקסטרים) - במקרים רבים קבוצות של צעירים (ניחוש שלי לאור זוג + כלב) עם רוביקונים, ל"ק משופרים וכד' הולכות יותר יותר על טיולי עבירות, אקסטרים, שבירת רכבים וכד' מאשר טיולי נוף, קמפינג ומדרגה או מעלה מעת לעת.
אתה מתכונן לטייל עם שתי הקבוצות? אם כן, כל דבר מתחת לפאג'רו/ל"ק/רוביקון/טרופר/פתפינדר או.... סופה כנראה יהיה בעייתי. עכשיו, לך תמצא רכב מתאים לקבוצה השניה בתקציב שכתבת ומבלי להסתכן בחור בכיס..

כמובן, יכול להיות שטעיתי בקבוצה השניה ואז, הכל טוב.
ד.א.
לפני זמן מה אחי קנה מחברת ליסינג טנדר די-מקס (דגם הביטורבו). רכב חדיש, עם (במפתיע) מעט ק"מ וטיפול במוסך מורשה.
רכב שבהחלט יכול להתאים לך, כולל יותר חופש לכלב ופחות ריח ושערות בתוך האוטו.

adiavisar
08-12-20, 10:32
תודה על ההמלצות.
האם יש הבדל מהותי בין לנד קרוזר/פג'רו משנתונים 2005-2007 לבין גרנד ויטרה 2012+ מבחינת בטיחות, וכמו כן מבחינת יוקר תחזוקה ופוטנציאל לתקלות?
מרפרוף מהיר ביד 2 אני רואה שרוב הלנד קרוזרים יד 4+ ועם קילומטרז' 250+ ואף 400+

העלות השוטפת של גרנד ויטרה קרובה לזו של פרייבט (חוץ מדלק כמובן) וכנראה פחות מחצי מזו של ל"ק\פג'רו בכל היבט החל מביטוח וטסט, טיפולים שוטפים ועלות תיקונים וחלקים. מן הסתם גם פוטנציאל התקלות נמוך יותר- מנוע בנזין עם ק"מ נמוך לעומת מנוע דיזל עם 250K ק"מ+ כמו שכתבת. לא יודע להגיד לגבי בטיחות, אבל ההתנהגות כביש של גרנד ויטרה גם מאוד קרובה לזו של פרייבט לעומת הג'מוסים.
אבל כמו שכתבו מעליי הגרנד הוא לא רכב "שטח". כלומר, אם המטרה של קנייה זה לעשות את מעלה זיק ויאיר כל סוף שבוע - זה לא הרכב בשבילך - מדובר ב-Daily driver עם יכולת שטח.

Yaki5500
08-12-20, 11:07
מבלי לראות את הצמיגים, אני מנחש שכאן זו הבעיה. ליכולת פינוי הבוץ חשיבות גבוהה בסיטואציות כאלו..

לויטרה בסרטון אין צמיגים עדיפים על הרוביקון.

הבהרה1 אני לא טוען שהויטרה עדיפה בשטח על רוביקון. אבל בחייאת רבאק - xv ודאסטר הם רכבי שטח ויטרה היא לא??

הבהרה2 אני לא מציע לפות"ש לקנות ויטרה - זה הוא ששאל לגביה. אישית נשמע לי שהג'ימני מודל 2018 + גגון ייתן לו מענה מיטבי מבחינת 2 קבוצות הג'יפים + רכב חדיש עם מינימום התעסקות בשוטף + מסגרת התקציב. אבל זה רק הוא יכול להגיד

ווילי22
08-12-20, 12:15
הבהרה2 אני לא מציע לפות"ש לקנות ויטרה - זה הוא ששאל לגביה. אישית נשמע לי שהג'ימני מודל 2018 + גגון ייתן לו מענה מיטבי מבחינת 2 קבוצות הג'יפים + רכב חדיש עם מינימום התעסקות בשוטף + מסגרת התקציב. אבל זה רק הוא יכול להגיד

לצערי מחיפוש זריז כל הג'ימני החדשות (2018) עולות 130+ אלף (כולל ביד2), שזה כמעט כפול מהמחיר של גרנד ויטרה יד שניה. בכל מקרה כנראה אעשה עליה נסיעת מבחן בשביל לראות במה מדובר.

Yaki5500
08-12-20, 12:30
אני התכוונתי לדגם הישן עד 2018 כולל בתוספת של גגון.. שהוא נהדר. החדש, 2019+ יותר טוב אבל מחוץ לתקציב

בפועל תוכל לקנות 2016 אולי 17 משופר כהלכה בתקציב. רכב רענן ונחמד. ממליץ להימנע מרכבים משופרים בקיצוניות זה לא תמיד נעשה בחוכמה וגם נשמע שלא נחוץ לך

ווילי22
08-12-20, 15:16
אני התכוונתי לדגם הישן עד 2018 כולל בתוספת של גגון.. שהוא נהדר. החדש, 2019+ יותר טוב אבל מחוץ לתקציב

בפועל תוכל לקנות 2016 אולי 17 משופר כהלכה בתקציב. רכב רענן ונחמד. ממליץ להימנע מרכבים משופרים בקיצוניות זה לא תמיד נעשה בחוכמה וגם נשמע שלא נחוץ לך

הוא יסחוב מזגן בשטח בזמן טיפוסים?

raanan
08-12-20, 15:29
הוא יסחוב מזגן בשטח בזמן טיפוסים?
רכב שטח עם LOW , מזגן לא מפריע לסחיבה.
כמובן שאם מערכת הקירור מנוע לא במיטבה, אז הרכב עלול להתחמם.
למרות שבד"כ רכבי שטח של חובבי שטח הם דיי מתוחזקים בנושא.

רענן

Yaki5500
08-12-20, 16:27
הוא יסחוב מזגן בשטח בזמן טיפוסים?לא הגעתי למצב שאני מכבה מזגן כדי להתקדם. המזגן היה סביר לא יותר מזה. מצד שני הרכב שלי היה בן 15 אני מניח שרכב בן 3-5 יקרר טוב יותר

ומצד שלישי נסעתי רוב הזמן עם חלון פתוח. אולי זה רק תחושה אישית שלי אבל אני מתגעגע לחיבור לשטח שיש בגמד הקטן עם הסרנים החיים וה-0 בידוד שבג'מוסים הגדולים פחות קיים

ווילי22
12-12-20, 19:23
יש כרגע התלבטות בין 2 רכבים.
1. גרנד ויטרה ארוכה שנת 2013 עם יחסית מעט קמ, פחות ממאה אלף קילומטר.
ביחד עם שיפורים כנראה תעלה 85-90 אלף.

2. פג'רו ספורט קצר שנת 2005, דיזל עם כ-280 אלף קמ. עם כל השיפורים הנדרשים (הגבהה מיגון צמיגים הכל חוקי).
עולה 50 אלף ש"ח.

מצד אחד הפג'רו כנראה תהיה יקרה יותר לתחזוקה, מצד שני כנראה עבירה יותר בשטח ובכל זאת מדובר כאן בהבדל של כמעט 40k במחיר הקניה.

מישהו יודע להגיד לי כמה אני צפוי להוציא על הפג'רו ליישור קו? או הוצאות לא צפויות למיניהן?
יש עוד שיקולים שאני אמור לקחת כאן בחשבון?
הבנתי גם שרכב מעל 15 שנים נדרש לבדיקות רישוי מחמירות יותר.

אשמח מאוד לקצת עצות

Yaki5500
12-12-20, 19:30
רכב מעל גיל 15 נדרש לאישור בלמים ממוסך. עצירה במוסך לפני הטסט זה הכל

שלח לי לינק לויטרה הזו יש אחת 2013 עם קמ נמוך אחרי תאונה קשה שהוסתרה שמוצעת למכירה שלא תקנה אותה בטעות

יובל48
13-12-20, 12:15

אני הבנתי שבשנים שהזכרת כבר אין הילוך כח,האם אני טועה?

Yaki5500
13-12-20, 12:39
יש לכל ג'ימני באשר הוא הילוך כוח, שלדת סולם וזוג סרנים חיים. זה חלק מה-dna של הרכב.

בשנים 2006-2018 הילוך הכוח מופעל על ידי כפתור חשמלי מתחת לפקדי המיזוג ולא באמצעות ידית מכנית סמוכה לגיר ואולי זה מה שהטעה אותך. אבל יש גם יש הילוך כוח

ווילי22
11-02-21, 20:18
אחרי חיפושים רבים וקריאה מרובה עדיין לא הצלחתי למצוא פתרון לכל ההתלבטויות, אך מבחר האפשרויות השתנה משמעותית.
מהגרנד ויטרה שהייתי נעול עליה בהתחלה ירדתי לגמרי. אמנם סה"כ אחלה רכב אך נראה קצת נמוך ולא בא לי לעשות עבודות מע"צ ולהתכווץ מפחד בכל פעם שאני נתקל במדרגה בשביל.
מהלנד קרוזר ירדתי מכיוון שהמחירים ביד2 מוגזמים לגמרי ובגלל שלרכב יש נטיה להגנב כמו לחמניות חמות.

מה נשאר:

פג'רו BK קצר
ג'ימני 2015-2018

מבחינת התקציב מוכן להתגמש למעלה (120-130, אולי קצת צפונה משם) אם זה יבטיח תמורה גבוהה יותר למחיר ויותר שקט נפשי. לכן שוקל גם את האופציה של ג'ימני חדשה (2019) מהניילונים. כאן יש שאלה מה קורה עם שיפורים שארצה בהמשך ואחריות יצרן?

על הג'ימני הישנה עדיין יש את הנושא של הנוחות שכולם מזהירים מפניו ("ישבר לך הגב", " אתה תמכור אותו תוך חודש", "אתה תחשוב פעמיים לפני שאתה יוצא לפיקניק בטבע"). היתרונות מבחינתי הם: קל לחניה (גר בת"א), זול לתחזוקה, עביר מאוד בשטח. החסרונות פחות משמעותיים מכיוון שהרכב ישמש בעיקר לטיולים (זוג עם ציוד מינימליסטי) ולבקר את ההורים פעם בשבועיים. אנסה למצוא דרך לעשות סיבוב על הרכב ולהרגיש על בשרי איך הוא בכביש ואולי גם בשטח (יש מתנדבים? :D).

הפג'רו אופציה מפנקת, נראית בטיחותית (6 כריות אוויר וכו'). עבירה מאוד (אני יודע שהיא מרימה גלגלים על מדרגות אבל ממה שראיתי ביוטיוב גם עוברת בלי בעיה), וממה שהבנתי מגהצת שבילים בכיף וגם נוחה מאוד בכביש. הבעיה היא שדגמים במצב טוב נחטפים מיד2 כמעט באופן מיידי והתחזוקה יקרה יותר.

אשמח לקצת הכוונה לאן להמשיך מכאן, אולי אפשרויות נוספות שלא שקלתי?

יניב עמית
12-02-21, 09:45
אני הייתי מציע שתי אפשרויות:
-לבחון אופציה של טנדר, ב90-100 יש טנדרים טובים והם לחלוטין יותר עבירים ועמידים מויטארה
-אופציה שנייה: לא נכנס לארנק של פות"ש אבל עם תקציב כזה, אני לפחות הייתי שם
מקדמה על ג'מיני חדש והיתרה בתשלומים, יותר יעיל ולדעתי חסכוני מלהתעסק במשומשות
זה גם פותח לך אופציות טיול רבות . נקודה למחשבה

asafk
12-02-21, 09:57
כיוון שהרכב עומד רוב הזמן, ובסופו של יום משמש בעיקר לטיולים - אל תחשוש מג'ימני.
הכי חדש שאתה יכול.
מבחינת סחירות - ג'ימני הוא מניה מצויינת וגם אם תחליט שלא מתאים לך - לא תפסיד.
אבל לדעתי זה לא יקרה - ואם תקנה ג'ימני חדש או משומש כמעט חדש - עם מינימום שינויים אתה בהחלט תהנה ממנו. הנסיעה בכביש לא כזו זוועתית כמו שמתארים- תזמין נסיעת מבחן בג'ימני חדש ותתרשם בעצמך. והפרקטיות בשטח מצויינת ולטעמי מנצחת. הגודל הקטן אכן מגביל אבל לזוג - אני לא רואה את המגבלה.
בקיצור.... תנסה. תראה אם מתאים לך. לדעתי גם במקרה שלך ג'ימני הוא הפתרון.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

ווילי22
07-06-21, 18:10
אחרי כל ההתלבטויות וזמן המתנה של כמה חודשים התחדשתי בג'ימני 2021.
חייב לומר שכרגע אני מרוצה מאוד מההחלטה. עם אפס נסיון בנהיגת שטח, נראה שהרכב לא מתאמץ בכלל ועובר מכשולים בכיף, בלי גירודים, מכות או פרפורים מיותרים (סטוק לגמרי למעט מיגונים).
לגבי נוחות הנסיעה - למרות כל החששות, נוח למדי! אחרי יום ארוך של 15 שעות על ההגה (כביש+שטח, חד יומי בצפון הארץ) חזרתי רענן ומרוצה. המושבים נוחים מספיק והתנהגות הכביש לא פגעה בחוויה יותר מדי. וזה אחרי שנסעתי שנים על גולף 2011 זריזה עם טורבו.
גם החסרון הגדול ביותר שהוא מקום אחסון לא נראה רציני מדי. אמנם עוד לא ניסיתי בפועל, אבל נראה שעם המושבים האחוריים מקופלים אני בכיף מכניס לשם כל מה שאני צריך שזה אוהל, מזרן, כסאות מתקפלים, צידנית, כמה תיקים ושישיית מים. בעתיד אם תהיה מצוקה, גגון לגמרי יסגור לנו את הפינה.

erezgur
07-06-21, 21:57
יפה, תתחדש ותהנה מהרכישה החדשה!

נשלח מהנייד

-->