התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות ג'יפ 7 מקומות

om2
07-12-20, 22:30
1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. מה התקציב לרכישת הרכב?
70-80 אלף
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה?
אפשר להוסיף עוד 5 ליישור קו
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים?
כן, אפשרות כלכלית יש, אבל ממש מעדיף שלא יהיה הוצאות גדולות בהמשך
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח?
אנחנו 5 (3 בכסאות בטיחות) ומתכוונים להחזיק את הרכב לעוד 5-6 לפחות
לכן מעוניינים ב7 מקומות (מושבים האחוריים יכולים להיות קטנים, ישבו של ילדים)
3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול?
10 בשנה נסיעה (העבודה קרובה)
2 אלף טיולים
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)?
יהיה רכב שני, אבל עדיין יסע כל יום 5-10 ק"מ.
כך שהשבתה שלו לא אפשרית לעיתים קרובות
(צריך זמינות חלקים)

ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?
מטפל כרגע בדברים בסיסים לבד (שמנים/פילטרים/מצתים וכו') רוצה לנסות לעשות לבד,
אבל סיכוי גדול שאצטרך מוסך
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?
איזור עם הרבה מוסכים מסביב

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'?
לא יודע, לא היה לנו ג'יפ
לא חושב שנגיע למדרגות סלע וכאלה דברים
אבל מצד שני, שלא יעצר לי בגלל הצלבות וכו'
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?
לא, טיילנו לבד עם הפרייבט, לא תאמינו מה אפשר לעשות איתו :p
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).
לא מכיר.

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני רק אוטומט
ב. מנוע דיזל/בנזין לא משנה בכלל
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) ארוך, רוצים 7 מקומות
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? משומש כמה שיותר חדש

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?

ראיתי כמה, לכל אחד יש את החסרונות והיתרונות שלנו
ובנימה אישית יותר
הרבה יהיה רכב יומיומי שיסע 90-95% מהנסיעות בכביש

המטרה היא להוציא בסכום הכולל (ב5 שנים נגיד) כמה שפחות, כך שאם מוסיפים 10-20 אלף יותר בקניה וזה מוריד טיפולים כבדים בהמשך, עדיף

כנראה לא נשדרג אותו ונשפר (אולי מיגון אבל לא יותר מזה)

איל מ
07-12-20, 22:38
פאת'פיינדר.

ישי
08-12-20, 07:43
פורד אקספלורר עד שנת 2010.
אנחנו החלפנו את Q המזדקן בפורד 2008. מנוע 4.6 עם 290 כ"ס, מוגבה וממוגן.
הצריכת דלק שלו סבירה 1/6-7, והרכב פשוט מפנק ברמה אחרת לגמרי, אנחנו עם 5 ילדים, יש מקום מרווח לכולם וגם לציוד. כיף לנהוג בו והיכולת שטח שלו לא רעה בכלל (למרות התדמית).
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201208/c53258eec198632084b4fdec6cb0ce53.jpg

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

ש01
08-12-20, 10:19
5 נפשות, אז למה 7 מקומות?
אם לא הבנתי, ויש 5 צאצאים, אל תמשיך לקרא מכאן...

כל רכב ארוך 5 נפשות יכול להתאים.
להפך, 2 הכסאות תופסים מקום חשוב בתא המטען.
הנסיעה בכסאות 6-7 (גם לילדים) יכולה להיות מבאסת. חלונות לא נפתחים, גישה לא נוחה, צפיפות.
אם כי לילדים קטנים - ממלכה עצמאית שחלקם מתים עליה...

אם רכב 5 מקומות מתאים, אז כל הגדולים והארוכים יכולים להתאים.
מיטב תוצרת יפן, קוריאה, אנגליה או (האהובים עלי) ארה"ב.

הכל שאלה של תקציב, כמה לרדת במודל, נטיית לב, והאם אתה מוכן לטרטורי דיזל או צריחת דלק של בנזין (לא מדבר על גז לאור הנסועה המצומצמת שלך).

om2
09-12-20, 15:10
למה 7 מקומות?
כי בראיה שלי לקנות רכב שטח 5 מקומות שיספיק לשנתיים-שלוש (מתכוונים להרחיב עוד את המשפחה) היא מתכון להשקעה בלי קצירת פירות

אני מבין שהתקציב שלי לא גבוה, ולכן כנראה לא אמצא אלמנטים שמורים
וחבל לי להשקיע כמה אלפים (אם לא יותר) בישור קו שלא בטוח שיוחזרו אליי במכירה + השקעה שוב בישור קו ברכב הבא
כנראה הרכב שהקנה הוא יהיה לפחות ל5 שנים. למרות שאם ישרוד טוב, יכול להיות גם הרבה מעבר לזה

הפנייטנדר ובפורד נחשבים לאמינים?

ישי
09-12-20, 20:16
למה 7 מקומות?
כי בראיה שלי לקנות רכב שטח 5 מקומות שיספיק לשנתיים-שלוש (מתכוונים להרחיב עוד את המשפחה) היא מתכון להשקעה בלי קצירת פירות

וחבל לי להשקיע כמה אלפים (אם לא יותר) בישור קו שלא בטוח שיוחזרו אליי במכירה + השקעה שוב בישור קו ברכב הבא
כנראה הרכב שהקנה הוא יהיה לפחות ל5 שנים. למרות שאם ישרוד טוב, יכול להיות גם הרבה מעבר לזה

הפנייטנדר ובפורד נחשבים לאמינים?אני מחזיק את הפורד כשנה. קנינו אותו עם 99000 ק"מ. שמור למדי. לא היו הפתעות גדולות.
יש לו פחות אפשרויות שיפור מהפת'פיינדר אבל הוא מרווח יותר ובטח שהמנוע הרבה יותר מהנה. לא מכיר הפתעות מיוחדות לעומת הפת'פיינדר והמחלות שלו.
עוד יתרון, השורה השלישית יותר מרווחת. גם ילדים מתבגרים או מבוגרים צנומים יכולים לשבת שם בנוחות
מאיפה אתה בארץ? אתה מוזמן להתרשם מהפורד אם אתה מעונין.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

ש01
10-12-20, 11:33
למה 7 מקומות?

הפנייטנדר ובפורד נחשבים לאמינים?

הבנתי,
בראיה של משפחה גדולה, עם ילדים קטנים - ואז כל נסיעה, גם שבת לסבאסבתא, צריך הרבה ציוד - אציע לך משהו מחוץ לקופסה הרגילה:
יוקון XL/סברבן.
רכב מאוד גדול ומרווח
גם עם שורה מס' 3 יש תא מטען מכובד מאוד.
אפשרות ל"הפרדת רשויות" כשהילדים מנסים להשמיד אחד את השני (או השלישי או...)
יכולות שטח טובות יותר מהפרייבט, ועם קצת השקעה גם יכולות שטח לא רעות בכלל.
מאוד חזק
מאוד נוח
יש דיזל ויש בנזין (ואז גם גז בא בחשבון)
ומהכרות במשפחה עם רכבים כאלו - אמינות טובה גם במודלים ישנים יותר.

om2
26-04-21, 09:08
מעדכן שאחרי כמעט חצי שנה של חיפושים.
מצאתי פאגרו דאקר 2008
תודה לעוזרים

דורון.פ.
26-04-21, 09:36
תתחדש - אבל כנהוג , בלי תמונות , לא קרה :)

-->