PDA

צפייה בגרסה מלאה : אופרואד: האם ניתן לייצר שכבה פרטית

מוטי ג.
09-12-20, 23:36
היי,
אני תוהה האם ניתן לייצר באופרואד שכבה פרטית ולהציגה לקבוצת משתמשים מורשים בלבד?
מישהו יודע אם זה אפשרי? או יודע לחבר אותי לצוות התמיכה /פיתוח?
השימוש העיקרי הוא סימון/גידור חלקות חקלאיות והצגות שמותיהן.

תודה.

מוטי ג.
10-12-20, 00:27
איזה קוסם הגוגל הזה,
הקפיץ לי לינק לאפליקציה שנקראת My maps נראה לי שזה עונה לי על הצרכים.
על פניו, במבט חפיף, אפשר בממשק מחשב בכרום (עדיף) או באפליקציה (אבל זה קשה) לייצר שכבות על גבי מפת גוגל רגילה (תצא או מפה) ואחכ לשתף אותה לפי בחירה.

אבדוק את זה לעומק ואעדכן תוך כמה ימים.

yovavz
10-12-20, 06:36
יש לך אפשרות גם לייצר משהו כזה באזור האישי ב-GOVMAP.
היתרון הוא שיש לך שם מפת רקע של תצ"א עדכנית יחסית ברזולוציה טובה יותר מזו של שאר היישומים הזמינים ברשת. יש שם גם מפת רקע של תצ"א עם ערוץ NIR שמסייע לזהות תופעות בצומח (אם זה רלוונטי לך)

https://govmap.gov.il/@login?c=204000,595000&z=0

מוטי ג.
10-12-20, 06:48
וזו מפה חיה /נעה?

yovavz
10-12-20, 07:11
חיה ובועטת (רק Online)
אפשר לשלוח קישורים שכוללים שכבות דולקות נוספות ותיחום מוגדר כך שהמפה תיפתח אצל מקבל הקישור בדיוק איך שאתה רוצה שהוא יראה אותה

איל מ
10-12-20, 07:19
הבעיה היחידה בגובמאפ היא האונליין.
אני משתמש בה המון, אבל רק בציביליזציה, ובשלבי תכנון.

מוטי ג.
10-12-20, 08:01
מסקנות ביניים:
1. הממשק עיצוב של my maps בכרום במחשב הוא סבבה, אפשר בקלות לסמן גדרות ולתת שמות לשטחים.
2. האפליקציה באנדרואיד מציגה את הגבולות בלבד, ללא השמות, מצאתי צאט עם התמיכה מ2019 שכתוב שאין תמיכה בלייבל ולכן זה לא מוצג,כן ניתן ללחוץ על השטח, ואז מוצג שמו, זה לא מה שרציתי אבל נחייה עם זה כרגע.
3. ניתן לייצא את השכבה בפורמט kml/kmz אבל לא הבנתי עדיין לאן ניתן לייבא את זה.
4.מצאתי בחנות גוגל כל מיני אפליקציות בסגנון kml viewer משהו, אבל 2 שבדקתי לא מראות מיקום נוכחי, ולא לייבלים והסרתי אותן מיד.
ולא בא לי ללכת על האחת שדורשת רכישה.
5. האפליקציה my maps בנייד מאפשרת גם עריכה, לי לפחות, טרם בדקתי האם שיתוף לאחר מאפשר לו עריכה גם כן, כי זה משהו שאני לא רוצה שיקרה כרגע, בטעות מישהו ימחק לי מה שכבר סימנתי.

זהו בינתיים,לשם שינוי היום נוסע למשרד, גם זה קורה לפעמים....

assafy
10-12-20, 08:19
אורוקס orux maps יודעת לטעון שכבות kml.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

erezgur
10-12-20, 14:54
KML פורמט פופולרי שיש הרבה יישומים ואתרים שיודעים לקרוא אותו, לא כולם ידעו להציג את כל המידע שבו.
למשל ומזיכרון בלבד - גוגל-ארץ, אורוקס-מפס, עמוד ענן, ישראל הייקינג, טו-נאב, כנראה גם אופ-רוד...

נשלח מהנייד

yovavz
10-12-20, 15:14
KML פורמט פופולרי שיש הרבה יישומים ואתרים שיודעים לקרוא אותו, לא כולם ידעו להציג את כל המידע שבו.
למשל ומזיכרון בלבד - גוגל-ארץ, אורוקס-מפס, עמוד ענן, ישראל הייקינג, טו-נאב, כנראה גם אופ-רוד...
לא בטוח שכל התוכנות הנ"ל ידעו להציג מידע של פוליגונים ולהציג להם תווית (מלבד Google Earth).
בד"כ תוכנות ניווט מאפשרות לייבא קבצי מסלול, שמטבעם הם שכבה המכילה קווים (לפעמים עם מידע טבלאי מלווה. לא בטוח איך הן יתיחסו לשכבה עם נקודות או פוליגונים.

erezgur
10-12-20, 15:16
מסכים עם מה שכתבת, התכוונתי יותר לתת התייחסות לנקודה שעלתה קודם לגבי הפורמט, kml ומה אפשר לעשות עימו.

נשלח מהנייד

מוטי ג.
10-12-20, 19:53
אבדוק.... תודה.

מוטי ג.
10-12-20, 23:23
מצאתי workaround, יצרתי טקסט ע"י בניית קו מסלול, = זה לא label אלא line. ולכן זה מופיע באפליקציה בנייד.

מוטי ג.
11-12-20, 11:11
עדכון נוסף,
זה יכול להיות מוצג גם בגוגל map רגיל, לא רק ב my maps,
מה שמעצבן הוא ששיתוף תחת המטריה של גוגל, מחייב אישור גישה של יצרן המפה.

עכשיו אני מחפש אפשרות להוסיף את השכבה כקובץ kml/kmz באפליקציית מפות חינמית כלשהיא אחרת, לא מצאתי דרך כזו עדיין.
למרות, שמצב השיתוף הנשלט לא כ"כ נורא.
ייבדק.

-->