התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מחפש בעל מקצוע להלחמה בכסף

סולי
12-12-20, 20:05
לצורך פרויקט קירור מעוניין לחבר בין מחבר הברגה לצינור מים מתכת מגלוון קיים ברכב.
אני אפרק ואקדח ... מחפש רק מישהו שישדך ביניהם חתונה קתולית...
פ"ת והסביבה, אשמח להמלצות.

131905131906

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

איל מ
12-12-20, 20:51
ריתוך והלחמת מתכות אקזוטיות- אייבי ריתוכים באזוה"ת קרית אריה, באחד הקטנים שליד החיבור של שנקר עם גיסין.
מעבר להיותם (אב ובנו) רתכים אומנים, הם מוכנים להתעסק עם שטויות בקטנה (בניגוד למסגריות גדולות שלא ידברו איתך על עבודות של פחות ממיליון חתיכות).
בזמנו היינו מתקנים אצלו מכסי מנוע ומנועי אופנועים, והוא גם שיפץ לי טמבון אלומיניום עקום (שמכל הבחינות היה עדיף לבנות מחדש, אבל הוא הסכים).

סולי
12-12-20, 22:19
אייבי מוכר ושמו הולך לפניו...
אין פה משהו אקזוטי כלל סהכ הלחמה פשוטה של הברגה לצינור.
יש עוד בעלי מקצוע או שאייבי זה מונופול באיזורי?

נמרוד
12-12-20, 22:25
פלדה לפלדה, מרתכים, לא מלחימים. לפי מה שאני רואה אגזוזן יכול לרתך וגם חובב עם רתכת מיג (אפילו אני...). להוריד את הגלוון עם דיסק מהצינור, להלביש את הבאנג, ולרתך בפיקים במתח נמוך.

סולי
12-12-20, 22:34
הצינור המקורי בעל עובי דופן נמוך יחסית מה שמקשה על הריתוך, הוא גם לא חדש כמו בתמונה.. בנוסף מדובר בצנרת מים.. באיזור הריתוך תתחיל להיווצר קורוזיה.

למה בעצם לא הלחמה?

ishc
12-12-20, 22:38
כי זה חלש, נסדק ופחות אמין.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
12-12-20, 22:55
משה ממ.פ. מרכז הצנרת. מסור לו ד"ש. עשה לי המון עבודות כאלה.

kd2
12-12-20, 22:57
שני המוצרים מפלדה מגלוונת ? אז באמת לרתך כל עוד עובי הדופן סביר.
היתרון של הלחמת כסף זאת היכולת להלחים מתכות לא דומות אחת לשניה.
מבחינת קורוזיה באזור, גם בהלחמה (brazing) תהיה כזו.

כדאי לוודא שהמוצר המותקן ברכב במצב סביר ולא שחוק פנימית.

סולי
13-12-20, 07:43
אז איך עושים זאת נכון?
איך למנוע את הקורוזיה?

לא בא לי בגלל חיישן טמפ להכניס חלודה למערכת הקירור... או לקבל חולייה חלשה במערכת שעלולה יום אחד בהפתעה לתקוע אותי.

סולי
13-12-20, 08:01
ניסיתי להמנע מהוספת אביזר שכזה.. נראה שאין ברירה אם אני לא רוצה לפגוע במערכת קירור.

אלא אם כן יש לכם פתרון אחר בשבילי שיבטיח שלא תיווצר קורוזיה במערכת הקירור.131907

ELAD.B
13-12-20, 09:35
למה אתה רוצה להמנע מאביזר כזה?

חנן-ג'יפולוג
13-12-20, 10:37
מתנצל על הבנאליות אבל מה רע בחיישן חיצוני?

סולי
13-12-20, 11:15
בכל מקרה מדובר על חיישן חיצוני מהמערכת המקורית, (הוא ישמש בקר חיצוני להפעלת וונטה חשמלית ראשית) גם אם הוא על הצינור המקורי וגם אם על אביזר להוספת חיישן.

לא אהבתי את הרעיון של לחתוך ולקצר צינור גמיש מקורי... לא כמו להטמיע את החיישן בצינור קשיח מקורי.

אבל אם אין ברירה אז אין ברירה, העיקר שלא תיווצר חלודה במערכת.

חנן-ג'יפולוג
13-12-20, 11:28
כנראה שלא הסברתי עצמי טוב. כשאני כותב חיישן חיצוני, הכוונה היא לכזה שמודבק מבחוץ עם משחה טרמית. בלי להתערב בצנרת כלל.

kd2
13-12-20, 12:58
אז איך עושים זאת נכון?
איך למנוע את הקורוזיה?

מרתכים או מלחימים תוך הזרמת גז גיבוי, חנקן או ארגון.
לא צריך ציוד הייטקי לזה, אפשר לסגור קצוות עם רדיד אלומיניום ואזיקונים, ביציאה פתח של כמה מ"מ, ולתת את ההזרמה מווסת הרתכת.
ההזרמה היא בקצב אפסי אפסי כדי שיהיה הכי זול.

חיצונית, מנקים טוב טוב וצובעים בצבע עמיד לחום.

tomer s
13-12-20, 14:20
אודי פורת מפורת יעקוב בנס ציונה.
מאסטר בריתוך ומכניקה.
תרצה נייד שלח ווצאפ

סולי
13-12-20, 14:42
מרתכים או מלחימים תוך הזרמת גז גיבוי, חנקן או ארגון.
לא צריך ציוד הייטקי לזה, אפשר לסגור קצוות עם רדיד אלומיניום ואזיקונים, ביציאה פתח של כמה מ"מ, ולתת את ההזרמה מווסת הרתכת.
ההזרמה היא בקצב אפסי אפסי כדי שיהיה הכי זול.

חיצונית, מנקים טוב טוב וצובעים בצבע עמיד לחום.ומה קורה פנימית מול הנוזל קירור, אין חשש לקורוזיה?

מהודעתך אני מבין שהלחמה תהייה מספיק אמינה?

סולי
13-12-20, 14:42
אודי פורת מפורת יעקוב בנס ציונה.
מאסטר בריתוך ומכניקה.
תרצה נייד שלח ווצאפקצת רחוק.. תודה אבל.

asafk
13-12-20, 16:10
שתי שיטות לחיישן נוזל קירור.
הראשונה - למצוא אחד הפקקים באזור שבו רוצים למדוד. בפרק לקדוח בד"כ 1/8 npt ולתוכו מבריגים.
השניה - חיישן מגע, על הצינור מבחוץ. מדביקים עם החומר שמגיע איתו ומבודדים חיצונית עם תחבושת פיברגלס או עם פרופוקסי.
לאורך השנים ועשרות רבות של חיישני נוזל קירור שחיברתי - שתי השיטות האלה היו אמינות ביותר.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

kd2
13-12-20, 19:10
ומה קורה פנימית מול הנוזל קירור, אין חשש לקורוזיה?

מהודעתך אני מבין שהלחמה תהייה מספיק אמינה?

ברגע שאתה מרתך/מלחים חלק מגלוון, הגילוון הפנימי לא שורד, את זה הגז מגן לא יכול למנוע.
אם הנוזל קירור יודע להחזיק את החלק בחיים אחרי שהגילוון הוסר? יש מצב בנוזל איכותי, אבל לא בטוח.
במתכות יותר עמידות (נחושת, נירוסטה, אלומיניום וכדומה) הגז מגן משאיר לך מתכת במצב "עבודה" מהצד השני של הריתוך/הלחמה.

הלחמת כסף היא דבר די חזק ואמין, אבל לדעתי פה היא השיטה הפחות עדיפה אל מול אופציות פחות פולשניות שהציעו אחרים.

סולי
14-12-20, 08:16
תודה על כל העצות וההמלצות!
אין בבלוק פקק שמתאים לשימוש.
חיישן מודבק חיצוני מדווח על ידי הרבה מהמשתמשים בבקר כלא אמין.

בסופו של דבר התפשרתי על אביזר חיצוני,

https://www.amazon.com/Mishimoto-MMWHS-28-BK-Temperature-Sensor-Adapter/dp/B00860GCTO

לא נמצא אחד עם הברגה מתאימה,
זקוק רק למברז 3/8 npt ... אשמח להשאיל ממישהו, האם אני צריך להבריז ישירות על ההברגה הקיימת או לקדוח קדח מקדים?

ishc
14-12-20, 09:49
יש לך פה (https://galind.co.il/%D7%A1%D7%95%D7%92%D7%99-%D7%AA%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%92%D7%99%D7% 9D/) טבלאות תבריגים וחורים מקדימים.
תצטרך לקדוח חור 14.5 לפי הטבלה

זוהר לב
16-12-20, 15:47
האם אני צריך להבריז ישירות על ההברגה הקיימת או לקדוח קדח מקדים?

אם תנסה ללא קדיחה זה כמו להכניס את כף הרגל שלך לנעל של ילד בן 7 - חייב לקדוח.
יש לי בבית את הטבלאות. אבדוק שוב לבטחון נוסף וארשום כאן, כי ishc לא הציג אותן.

ishc
16-12-20, 18:37
שמתי לינק, למה אתה שלילי? [emoji12]

זוהר לב
16-12-20, 19:17
שמתי לינק, למה אתה שלילי? [emoji12]

איפה לינק? אין לינק.

בוא נלמד משהו ביחד כי גם עבורי זה חדש.
בטבלאות שלי יש NPT ויש NPTF. על פניו, כפי שרובנו מכירים F מייצג FINE - עדין. אבל מס' הכריכות בשניהם זהה. אז זה לא עדין,
אז מה זה?
חיפשתי ברשת..... לא תאמין, F זה FUEL. למשוגעים האלו מעבר לים יש תבריג מיוחד לצינורות דלק - NPTF :confused:
אני מאמין שפות"ש יודע על מה הוא מדבר ואכן ברשותו NPT, ולכן 14.5 קוטר קידוח שהצעת מתאים לNPTF, ול-NPT קוטר הקידוח 14.7מ"מ.
כל זה כמובן למידה 3/8".

איל מ
16-12-20, 19:29
איפה לינק? אין לינק.

".

המילה "פה" שמודגשת ומסומנת בקו תחתון בהודעה שלו...
היא לינק 😐

זוהר לב
16-12-20, 19:49
תודה אייל. אצלי אין קו תחתון רק "פה" חלשה מעט מהיתר, ואם לא היית מיסב תשומת ליבי לא הייתי מבחין. סליחה ishc, ותודה על הטבלאות ושאר החומר שבקישור.

זוהר לב
16-12-20, 20:27
לגבי הלחמת כסף.
ניתן להלחים איתה כמעט הכל לכל. מדהימה מבחינת קלות הביצוע והתוצאות. (זו אלקטרודה עם ציפוי פלקס בצבע לבן)
חוזק ההלחמה קשור לתכולת הכסף באלקטרודה. יותר גבוה יותר חזק..... אבל גם יקר יותר.
בחנויות רחוב לכלי עבודה תמצא אלקט' 15% כסף (מחיר לקילו= בערך 2000 ש"ח), ורק בייעודיות תמצא עד 60% כסף.
במקומות שצריך חיבור עדין עד בלתי נראה או מילוי, משתמשים בה, ולהבדיל, גם להלחמה של סימות מתק"ש למוטות פלדה ע"מ לייצר סכיני חריטה וכרסום שפועלים עליהם כוחות גדולים. במקרה זה ההלחמה נעשית מלמטה ואינה נראית (כמו הדבקה), כמו שבלוחות אלקטרוניים ישנה הלחמת BGA. ישנם הרבה סרטים ביוטיוב בנושא, וכל הר"מ מנסיון אישי בלבד.

סולי
17-12-20, 07:45
תודה על התגובות,
ההלחמה/ריתוך ירדו מהפרק...
כשהחלק יגיע ארצה אתמודד עם ההברזה.

מוטי טויוטה
20-12-20, 00:08
היי אורי
אני עם מתאם כמו שצירפת כבר שנתיים טפו טפו בלי בעיות.
אי אפשר לחבר את החיישן שמגיע איתו ומתאים להברגה אל הבקר שלך?

Sent from my SM-N980F using Tapatalk

-->