התחברות

צפייה בגרסה מלאה : (הועבר) מחפש גיפ רשיון B לגרירות של טון וחצי בשוטף תקציב של עד 150K

Ehudhzn
14-12-20, 19:23
שלום

מחפש גיפ שיהיה בעל כוח סחיבה של טון וחצי ואף יותר לעיתים אך שידוע שהוא חזק ובנוי טוב לגרירות.

האם מישהו מכיר רכבים שעונים לקריטריונים האלה?

לא משנה בנזין או דיזל.
העיקר שיהיה חזק ולא יהיה לו בעיות סחיבה למשקלים כבדים.
כמובן שהעגלה עם בלמים.

האם הפרטמר החשוב שאני אמור לבדוק זה נפח מנוע? כוח סוס? מה הפרמטרים המשפיעים?

erezgur
14-12-20, 19:36
ברוך הבא,

העברתי את ההודעה שלך לפורום המתאים (התייעצות לפני קניה וג'יפאים מתחילים).
האם אתה מחפש "ג'יפ" (רכב שטח) גם לצרכי ירידה לשטח / טיולים וכו' או שהצורך היחידי הוא גרירה?

המשוטט
14-12-20, 22:06
אם ברשותך רשיון B אתה מוגבל לנגרר 1500 קג עם בלמים .

ולא משנה כמה מותר לרכב לגרור.....

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

asafk
14-12-20, 22:13
הפרמטר הראשון הוא כושר גרירה - לפי הוראות היצרן.
יכול להיות שרכב מסויים מוגבל מבחינת התקינה בארץ או רשיון הנהיגה שלך, אבל בארץ מוצאו מותר לו לגרור הרבה יותר. אז זה כבר מדד טוב.

נתון שני חשוב לדעתי הוא המשקל העצמי. יש פרייבטים שמותר להם לגרור טון וחצי. אבל לא כיף בכלל ולא נעים לגרור טון וחצי עם אוטו של טון וחצי. הרבה יותר נעים עם רכב של 2.5 טון.

באופן כללי אפשר גם לומר שרכבי פנאי שטח אמריקאיים מיועדים לגרור - כי זה מה שהשוק האמריקאי דורש. אתה יכול לראות רכב 'בינוני' במושגים אמריקאיים שמותר לו לגרור 10000 פאונד. זה המון. ועל זה חלק מהתחרות בין היצרנים האמריקאיים.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Ehudhzn
15-12-20, 01:50
שלום

תודה על הכיוון, על איזה גיפים אמריקאיים היית ממליץ?

- - - Updated - - -

ולשאלתכם . כן הדרישה העיקרית של הרכב היא יכולת גרירה.
שיהיה חזק ואמין.
באמריקאיים התכוונתם לפורד ? שברולט? גראנד שירוקי?

הכוס סוס פחות חשוב? הנפח מנוע? סוג מנוע?

Ehudhzn
15-12-20, 02:09
ולפי מה שהסברת אתה טוען שעדיף לא לקנות את הגיפים המקוצרים אם זה לשם גרירה כי המשקל העצמי שלהם הוא פחות כ -200 קילו +-?

לדוגמא היה לי מיצובישי פגרו קצר.
היה את אותו דגם גם בארוך אותו מנוע ואותו כוח סוס וכדומה... היתי בטוח שבגלל שהוא קצר הוא שוקל פחות ויהיה לו יותר כוח לגרור כי הסך הכל משקל יהיה קטן יותר... אם טעיתי בכיוון החשיבה הזה?

אני צריך לדעת על איזה גיפ ללכת. לא אכפת לי מלרדת איתו לשטח או טיולים בכלל... השימוש העיקרי יהיה גרירת עגלות.

oferc
15-12-20, 10:44
למה לא טנדר או רכב מסחרי ?
איזה יתרון יתן לך גיפ?

ש01
15-12-20, 10:58
כעיקרון (אם כי יש יוצאים מהכלל), יותר מנוע, יותר סמ"ק יותר סוסים ויותר מומנט - המנוע פחות יתקשה בגרירה.
למה הכוונה,
אותו קראוון, שוקל 1400 ק"ג סוברו פורסטר עם מנוע 2 ליטר וגראנד שירוקי עם 3.6, אל אף שהאמריקאי כבד יותר, הגרירה היתה הרבה פחות מורגשת.
מניסיון עם הגראנד (בנזין) - לא מתרגש מהמשקל כולל בעליות.
גראנד שירוקי (ואני מניח שגם פורד אקספלורר או שברולט סברבן/GMC יוקון) יגרור 1500 ק"ג בקלות רבה יותר מכל היפנים קוראנים.
הבעיה של האמריקאי (בגרסת הבנזין) היא צריחת דלק (שבאה לפתרון ע"י שילוב גז). אני מניח שגם רכבי דיזל עם גרור כבד יצרכו לא מעט סולר.

אם הרכב לא נדרש לנוחות המשפחה, מציע לך לחשוב ברצינות על טנדר ועל גיר רגיל.

ד.א. ההמלצה הכי נכונה, לדעתי, למי שמתכונן לגרור והרבה - תעשה רשיון ג' ואז הטנדרים האמריקאים גוררים את המשקל (ויותר) בלי להרגיש. ועם בונוס של רכב מרווח, מפנק, נוחות אמריקאית שלא תמצא באף טנדר או רכב שטח יפני והבונוס הכי גדול - 100% הוצאות מוכרות.
** אם אשתי היתה מוכנה לעשות רשיון ג', גם אני הייתי עושה ועובר ליומיום לראם/סילוורדו

asafk
15-12-20, 11:16
לא ציינת אם חשוב לך רכב חדש יחסית, מה התקציב...

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Ehudhzn
15-12-20, 11:42
תקציב עד 150K

לפי הכיוון שאמרו פה צריך לחפש גיפ עם כמה שיותר כוח סוס וכמה שיותר נפח מנוע.
רצוי רכבים אמריקאיים - גראנד שירוקי ופורד אקספלורר יש עוד דגמים שיכולים להיות רלוונטים?

ש01
15-12-20, 12:08
גראנד שירוקי
פורד אקספלורר
שברולט סברבן/GMC יוקון (אם כי בתקציב הם יהיו מעט ישנים יותר)
יש גם טויוטה סקויה עם מנוע 5.7. יש מעט וביבוא אישי בלבד (אם יש לך בבית נהג צעיר - צפה בעיית ביטוח).

erezgur
15-12-20, 12:57
תקציב עד 150K

לפי הכיוון שאמרו פה צריך לחפש גיפ עם כמה שיותר כוח סוס וכמה שיותר נפח מנוע.
רצוי רכבים אמריקאיים - גראנד שירוקי ופורד אקספלורר יש עוד דגמים שיכולים להיות רלוונטים?עוד לא הסברת למה אתה מחפש דווקא רכב שטח (לא כל רכב שטח הוא של היצרן ג'יפ, אבל זו טעות נפוצה). במפורש כתבת שלא מעניין אותך טיול בשטח עם הרכב.

נשלח מהנייד

-->