צפייה בגרסה מלאה : (הועבר ונערך) - רכישת רכב שטח בתקציב 70 אש"ח
ניסים מזרחי
18-12-20, 15:55
מחפש 4×4 אשמח להמלצות תקציב 70 אלף
16
Sent from my iPhone using Tapatalk
ניסים מזרחי
18-12-20, 16:58
דאסטר ידני?
הם ניסו לרמוז לך בחוש ההומור הייחודי של הפורום, שאתה צריך לתת קצת יותר פרטים על הרכב הדרוש לך לפני שתקבל המלצה מתאימה.
העבר את השאלה לפורום ג'יפאים מתחילים + יעוץ לפני קניה ונסה לענות על השאלון בשרשור הנעוץ למעלה
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/28546-%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%9D-%D7%92-%D7%99%D7%A4-%D7%95%D7%99%D7%A9-%D7%9C%D7%9B%D7%9D-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%A0%D7%97%D7%A0%D7%95-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%91%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%AA!
מחפש 4×4 אשמח להמלצות תקציב 70 אלף
קודם כל, ברוך הבא לפורום.
כאשר אתה מחפש המלצה לקניה (בכל תחום שהוא) - צריך להגדיר את הצרכים, הדרישות, הציפיות או כל דבר אחר שיכול להשפיע על ההחלטה וכמובן על ההמלצות שתקבל.
מה שמתאים לפלוני לא מתאים לאלמוני...
ראה את התגובה של יובב מעלי - יש לנו פורום יעודי להתייעצויות לפני קניה וסיוע לגיפאים חדשים.
יש שם שרשור נעוץ בראש הפורום עם שאלון.
נסה לענות תשובות קצרות וענייניות על כל השאלות ויהיה יותר קל לעזור לך.
אני מעביר את השרשור לפורום המתאים,.
דרך אגב - אצלנו מספיק לפתוח שרשור אחד טוב בפורום המתאים ואין צורך לחזור על אותה שרלה שוב ושוב בתתי פורומים שונים.
ניסים מזרחי
18-12-20, 18:25
תודה רבה
אמת היא שבאמת חצי צחקתי.
אבל רק חצי. כי אםהיו עומדים לרשותי 70 אלף הייתי קונה או דאסטר יחסית חדש (במקרה ומדובר ברכב יומיומי וטיולי שטח קלים), או לנדקרוזר ישן (במידה והרכב הוא פחות יומיומי וטיולי השטח יותר מאתגרים).
ניסים מזרחי
19-12-20, 10:30
שלום
סליחה לאחר חשיבה נוספת מחפש 4×4 תקציב 50000 שח הרכב צריך להתאים גם לטיול של מס. י מים בשטח+ לינה שיתאים לעבירות בינונית + עדיפות לגיר אוטומטי יעשה כ 30000 קמ בשנה לזוג+ ילד מתלבטים בין טנדר לגיפ קצר אשמח לעזרתכם יום הולדת מתקרב
כמה ימים בשטח עם ילד צפוף מאוד ברכב קצר.
ניסים מזרחי
21-12-20, 19:56
אוקי אז ההמלצה?
אם אני מסכם מה שרשמת עד כה - רכב לשלושה אנשים, עבירות עד בינוני, כולל אפשרות לטיול עם לינה בשטח ל-3, נסועה לא מעטה (30,000 קמ שנתיים).
יש עוד שאלות בשאלון שהפננו אותך אליו, כדי להבין טוב יותר מה זה מבחינתך "עבירות עד בינוני" - האם טיילת עם רכבי שטח ותוכל לתת דוגמא למסלול ברמת עבירות כזו?
האם יש קבוצת טיולים עם רכבי שטח אליה תצטרפו מדי פעם? - אלו מכוניות יש להם?
הייתי שוקל דאסטר דיזל 4X4 (ידני) אם רמת העבירות מאפשרת - אם תמצא כלי שמור אז אתה מקבל רכב חדש יחסית.
אם צריך לבחור רכב עם הילוך כל, אפשר לחפש גרנד ויטרה בתקציב.
אם צריך רכבים קשוחים יותר - צריך להתחיל לחפש רכבים כמו פאג'רו שכבר יהיו מבוגרים יותר.
הזכרת גם טנדר, בדוק מה נכנס לך בתקציב, אבל זה שונה לגמרי מרכב שטח קצר שהזכרת. תוכל להסביר מדוע ההתלבטות דווקא בין רכב שטח קצר לטנדר?
ניסים מזרחי
21-12-20, 21:28
תודה רבה היה לי טאראקאן מסלול מכתש מצפה רמון עכשיו אני רוצה לחזור הבנתי שטנדר גם יכול להילקח בחשבון המלצה שקיבלתי למרות שהבנתי שבשטח קצת לא נוח אני טועה? בכל מקרה אשמח להמלצה ההתלבטות קשה ואני בהחלט זקוק להארה
הבנתי שאתה מחפש המלצה.
כבר נכתב למעלה מספר פעמים - צריך להבין טוב יותר את הדרישות והציפיות, לשם כך טרחנו וחיברנו שאלון שיכול לעזור לחברים כאן להבין קצת יותר טוב מהן הדרישות שלך.
אתה נותן תשובות חלקיות בלבד, למרות שכנראה עיינת בו חלקית.
מה זה "מסלול מכתש מצפה עכשיו" ?
מדוע רק אחרי כמה ימים של כתיבה בשרשור זה פתאום אתה מזכיר שהיה לך טאראקן - זו נקודה טובה להתחיל להבין קצת יותר טוב.
האם הוא הספיק לך מבחינת עבירות?
אם היה לך רכב כזה היום - זה היה מספיק ועונה לכל הדרישות? אם לא - מה חסר בו?
אתה רוצה חיים קלים ותשובה פשוטה - קנה לנדקרוזר שמור במצב טוב, צעיר (עד 4 שנים).... ברור שלא בתקציב שציינת, לכן אין תשובה אחת שהיא פתרון בית ספר.
אין תשובה אחת לשאלה "מחפש רכב 4X4 בתקציב 50000 שח, מה לקנות?"
צריך לעשות קצת מאמץ ולמקד אותנו כדי לקבל תשובה טובה יותר.
מה דעתך על האפשרויות שהצגתי למעלה?
ניסים מזרחי
22-12-20, 12:53
צודק אשלח נתונים יותר מדויקים בקרוב תודה רבה
ניסים מזרחי
23-12-20, 20:47
ג'יפולוג 4X4 - פועל באמצעות vBulletinפלטפורמת פייסבוק
רוצים ג'יפ ויש לכם שאלות - אנחנו צריכים הבהרות!
נושא: רוצים ג'יפ ויש לכם שאלות - אנחנו צריכים
1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!
א. מה התקציב לרכישת הרכב?70 אלף שקל
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? לא כולל שיפורים
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? זוג+ ילד לפעמים גם לינה בשטח
3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? 5000 קמ לטיול השאר כביש סהכ 30000
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? חושב על רכב יומיומי
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? כל התיקונים במוסך
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? איזור מגורים גליל תחתון
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? להערכתי גם טיולים בעבירות בינונית כנראה עם קבוצה
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? בעבר היה לי טאראקן לחברי הקבוצה היה טנדרים טויוטה היילקס
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול). אינני יודע ראיתי ביוטיוב טיול מעלה ורדית ונחל געתון
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
א. גיר אוטומטי/ידני- אוטומטי
ב. מנוע דיזל/בנזין- כנראה דיזל
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...)- לא סגור
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות?- משומש
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?- לא אין
זוג + 1 בד"כ לא נוח להסתדר עם רכב קצר ( יציאה כניסה עם 2 דלתות). אבל,
אם אתם מסוגלים להסתדר, אזי המגוון כבר רב יותר ואפשר למצוא רכבים עם קמ' נמוך יותר.
לפי התיאור שלך (טיולים שאתה מעוניין לבצע),
ממליץ לך SUV / טנדר שכולל טרנספר עם מצב LOW , יהיה גם רצוי עם נעילה אחורית מקורית.
הנסועה שלך גבוהה (כ 35 אלף קמ' בשנה) לכן תזדקק לדיזל או בנזין מוסב לגז (אישית לא מתלהב).
בקיצור,
אני הייתי מחפש SUV לנדקרוזר בעדיפות ראשונה , פאג'רו בעדיפות שניה.
ואם טנדר, אז היילקס.
בהצלחה
רענן
1. פג'רו קינג\BK במצב הכי טוב שתוכל להכניס בתקציב. תשאיר ככה וככה ליישור קו (בהתאם למצב הרכב)
עדיף ארוך, גם בגלל המרווח הפנימי וגם בגלל שמשום מה הקצרים מבוקשים יותר ולכן גם יקרים יותר.
2. קיה סורנטו עד 2010 (דור ראשון)
ליאור
הדוגמא של מעלה ורדית לטיולים שתרצה לעשות לדעתי פוסלת לא מעט רכבים.
אם אתה באמת מתכוון לזה, אז או שאתה הולך לשפר מאד, בתחום האפור אם לא יותר, רכבים כמו רקסטון, פאג'רו BK וכו', או דירוג מסתפק ברכבים הקשוחים יותר.
נשלח מהנייד
מעלה ורדית המקורי ישאיר אותך עם רכבים משופרים מאוד,
המעקף סביר יחסית וניתן לירידה בכל רכב שטח עם יחסי העברה קצרים.
בכל מקרה, המעלה הזה ממש לא מאפיין את רוב מסלולי הטיול בארץ.
לא הייתי פוסל רכב "כי הוא לא עולה/יורד את ורדית" (לצורך העניין, גם הדיסקו שלי עולה/יורד את ורדית רק במערך.
ניסים מזרחי
25-12-20, 08:32
תודה חברים חבר המליץ לי על סוזוקי 2014 או גרנד שירוקי מה דעתכם?
לא יודע לגבי הגראנד צ'ירוקי (גם חשוב איזה דגם ומודל ). אבל,
לגבי הסוזוקי, יהיה מעניין אם תשארו בחברותא לאחר שתרכוש ותעלה/תרד את ורדית ...
רענן
גרנד ויטרה לא מתאים לורדית
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
סוזוקי זה יצרן. אתה כנראה מתכוון לדגם גרנד ויטרה של סוזוקי או לגימני.
קיבלת כאן גם מספר רעיונות... שים לב שכמו שכולנו כאן רומזים לך - אם אתה מתכוון לטפס עם הרכב את ורדית אתה צריך שדרוג - רכב קשוח יותר, הגבהות, אולי חיזוקים, בכל מקרה כפי שרשמתי למעלה זה אולי כבר בתחום האפור / אפור כהה של מה שחוקי לרכב כמו גרנד ויטרה.
ניסים מזרחי
25-12-20, 17:46
תודה רבה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.