התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בניית כלוב לסופה - מתחילים...

אייל
20-12-20, 20:10
הכלה: סופה פתוחה עם בודי מיצרי שכולל צינורות הכנה לשתי קשתות (B ו-C) לקוטר "1.5 (48 מ"מ).
נקנתה עם קשת B בלבד, משהו שנראה לי בין חוסר אחריות לטמטום טהור. הקשת הקיימת נראית בריאה מספיק ולכן היא נשארת.
לאחר התייעצות עם מהנדס בכיר (הכי בכיר שהסכים לבוא בחינם) הוחלט על כיפוף שני צינורות אורך שילכו מכיוון C ל-B, צינור רוחב שילך מצד לצד בחלק האחורי.
בנוסף, יחובר צינור אורך נוסף בחלק התחתון ואליו יתחבר צינור ניצב כדי להחזיק את חגורות הבטיחות.
עבור קשת A כופף צינור "1 (33 מ"מ) שיתחבר לפלטה שתוברג לדש-בורד. ממנו יצאו 3 צינורות אורך לכיוון קשת B.
כל הצינורות הם סקדיול 40 (מספיק סקדיול 10 אבל לא היה במלאי וההפרש במחיר ובמשקל לא היה משמעותי).
את "פה הדג" עשיתי לפי אפליקציה שמחשבת ומדפיסה את הציור הנכון.

132003132004132005

בעלי מקצוע לפרגן:
מחסן ברזל יואב גוטפריד בצ'ק פוסט. אחלה שירות, מחירים מצויינים ובעיקר ראש פתוח ומבין מג'יפאי.
שובל כיפופים במפרץ. בעל מקצוע של פעם, כזה שממש כיף לבור אליו.

תודה לנמרוד על התכנון וליואב וסביון שסובלים את החפירות שלי.

נמרוד
20-12-20, 20:25
1. תוריד את החלודה שזה יראה מקצועי כמו באמריקה (כל שאר התפאורה פיקס)
2. נראה שיש שם צמיגים חדשים מאז המדידות... תתחדש
3. נזכרתי בפתגם סיני עתיק: "תתכנן ישר, עקום זה גם ככה יצא!"

שלומי
20-12-20, 20:47
אני ממש לא מהנדס אבל אולי X בגג?

OFF-RoaD
21-12-20, 05:35
אני ממש לא מהנדס אבל אולי X בגג?זה ממש יפריע להוא שאמור לעמוד לנגן על המאג

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

de fox
21-12-20, 08:22
מגניב!

מניח שחסרות עוד כמה קורות רוחב בתמונות שצירפת....

כמה שאלות למתכנן ברשותך:

132015

1. מה הרציונל בהוספת הקורה הזו? אני רואה את זה גם בחיזוקים שעושים בבסיס הקשת קדמית מעל הדש. הרי הקורה הזו מחברת שתי נקודות קשיחות (בהנחה שאנחנו מדברים על המצב שהכלוב מחובר לרכב). מה זה תורם למבנה המסבך?

2. את תורת כלובי הבטיחות שלי למדתי מעולם המרוצים, ספציפית, תקנים אמריקאים. ההגדרות הבסיסיות מדברות על קשתות שמתחילות ומסתיימות ברצפה, מימין לשמאל, מהן יוצאים חיזוקים לכל מיני כיוונים.
מה הרציונל בקשתות שמתחילות ומסתיימות באותו צד (ימין או שמאל) וקשירתם לרוחב עם קורה? אני רואה את זה גם בכלובים מקוריים.

שואל בשביל ללמוד לא מעביר ביקורת חלילה...

דרור ברלי
21-12-20, 08:39
לא יודע מה התוכניות שלך להתהפכויות בעתיד, אבל את רגלי הקשת A בנוסף לחיבור לדשבורד, אני בעד למשוך עד לריצפה, על מפזרי לחץ בריאים. יש לך דשבורד רנגלר ואצלך זה קל יותר מאשר בסופות הישנות יותר.

אייל
21-12-20, 22:53
1. מה הרציונל בהוספת הקורה הזו? אני רואה את זה גם בחיזוקים שעושים בבסיס הקשת קדמית מעל הדש. הרי הקורה הזו מחברת שתי נקודות קשיחות (בהנחה שאנחנו מדברים על המצב שהכלוב מחובר לרכב). מה זה תורם למבנה המסבך?

הרציונל זה לחבר צינור גובה בין הקורה התחתונה לעליונה לטובת חגורות בטיחות.

- - - Updated - - -

לא יודע מה התוכניות שלך להתהפכויות בעתיד, אבל את רגלי הקשת A בנוסף לחיבור לדשבורד, אני בעד למשוך עד לריצפה, על מפזרי לחץ בריאים. יש לך דשבורד רנגלר ואצלך זה קל יותר מאשר בסופות הישנות יותר.

אבל יש לי בלם יד ברגל... זה מתחיל להיות צפוף.
בגדול הקשת הזאת אמורה להיות בעיקר תושבת למסגרות הדלתות ומשהו להחזיק את הגג כשהשמשה הקדמית תתפוס את מקומה הטבעי על מכסה המנוע.

de fox
22-12-20, 07:52
הרציונל זה לחבר צינור גובה בין הקורה התחתונה לעליונה לטובת חגורות בטיחות.

.

ולמה לא לעשות דיאגונל עם עיגון בריא לבית גלגל (במקור יש שם חיזוק בדיוק בשביל זה) וממנו להוציא עיגון לחגורה?

132029

דרור ברלי
22-12-20, 08:49
אבל יש לי בלם יד ברגל... זה מתחיל להיות צפוף.
אף אחד לא מושלם. פרויקט הסבה לבלם-יד נורמלי הוא לא קשה מדי.

בגדול הקשת הזאת אמורה להיות בעיקר תושבת למסגרות הדלתות ומשהו להחזיק את הגג כשהשמשה הקדמית תתפוס את מקומה הטבעי על מכסה המנוע.
זה אחלה. אבל שווה לך לחשוב גם על מקרה של התהפכות, כי לפעמים, גם בלי כוונה, אנחנו לוקחים את הג'יפים האלה לקצוות המעטפת. לא הייתי בונה על חוזק דופן המרכב והפרופיל שנמצא שם, שלך תדע עד כמה הוא באמת חזק (או רקוב). קשת קדמית אמיתית שהולכת עד לריצפה כנראה תציל את חייך ברגע האמת.

...

אייל
22-12-20, 09:00
ולמה לא לעשות דיאגונל עם עיגון בריא לבית גלגל (במקור יש שם חיזוק בדיוק בשביל זה) וממנו להוציא עיגון לחגורה?

132029

בית הגלגל אצלי מקומבן עם ריתוך של חתיכת פח דקה, לא ברור למה.
חוץ מזה, יש לי מיכסת חורים שהיא מרשה לי לקדוח באוטו. היא טוענת שהוא נראה טוב מדי וחבל שאני אהרוס אותו (והיא צודקת).

אייל
28-12-20, 21:53
ממשיכים...
כמה חשוב, במקרה ואתה אידיוט, להיות שנורר...
יש לי נטייה קצת מקולקלת, בכל רכב ליסינג שאני מחליף, אני לוקח את המטף והמשולש. מין קטע רומני כזה.
היום אני עובד על הכלוב של הסופה. עוטף הכל בשלוש שכבות של מגבות ומרטיב (אבל לא את הכל מתברר...) שהן הירושה מההורים של גלי. עוד שכבה ועוד אחת ומתחיל לרתך. מוודא כל רגע ששום דבר לא בוער. מסיים לרתך, מבסוט שהכל סבבה ועובר לדיסק לשייף עם פלאפ.
שם זה נדלק... לא יודע אם ירושה מהריתוך או משהו שהדיסק הדליק אבל אחד הסמרטוטים נדלק. אני מזנק ומעיף אותו החוצה בוער. על הדרך מכבה עם סמרטוט אחר כמה נקודות בעירה באוטו. מבין שאני לא משתלט על האש ורץ להביא מטף הלון, כזה שלא בתוקף 20 שנה אבל עדיין ירוק בשעון. לא מצליח עם הכפפות לפתוח את הנצרה. זורק את ההלון ולוקח מטף שגנבתי מהליסינג. שלוש שניות אחרי זה אין בעירה אבל יש אבקה שתלווה אותי בטיולים בשנים הקרובות.
ובכי פדיחה מכל הפדיחות בעולם... זה לא צולם.

מסקנות מהאירוע:
1. להרטיב טוב טוב הכל.
2. להוציא את הנצרה מהמטף ולהחזיר שוב בלי כל הפלסטיקים שמפריעים בדרך, זה חשוב.
3. המסקנה החשוב מכל! להציב Gopro על הסככה של העמוד שתצלם.

אלון_ק
28-12-20, 23:20
האבקה הזו קורוזובית (=עושה חלודה) בטירוף. תעשה הכל, אבל הכל, כדי להעיף אותה מהרכב, מכל פינה שהיא מתקרבת למשהו מתכתי.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

boaz avrahami
29-12-20, 05:29
תנקה אותה עם הפלאפ.
הפעם אבל תצלם

אייל
29-12-20, 08:21
האבקה הזו קורוזובית (=עושה חלודה) בטירוף. תעשה הכל, אבל הכל, כדי להעיף אותה מהרכב, מכל פינה שהיא מתקרבת למשהו מתכתי.

וואללה... טוב לדעת. זו תהיה הפעם הראשונה בהיסטוריה שיצא ממך משהו מועיל. תודה.

אומי5
29-12-20, 11:10
חשוב, במקרה ואתה אידיוט, להוציא את הנצרה מהמטף ולהחזיר שוב בלי כל הפלסטיקים שמפריעים בדרך, זה חשוב.

ערכתי לך קצת
הפלסטיקים האלו מונעים מהניצרה לעוף בטעות ואז למלא לך את האוטו באבקה בדיוק כשאתה באיזה סיבוב.

במקום זה אתה יכול לפתח גבריות ולהתאמן על לקרוע אותם במשיכת הניצרה.

אייל
30-12-20, 09:57
132126

132127

132128

ממשיך לרתך. אחלה דרך להתחמם כשבערב ממש קררררר.

boaz avrahami
03-01-21, 20:50
לא יודע מי צוחק עליך אבל זה נראה מצויין ולא בפעם הראשונה שאתה מציג יופי של עבודות.
כל הכבוד!

אייל
10-01-21, 14:13
בועז, תודה רבה!

המשך העבודה, או יותר נכון סיומה.
כפי שכתבתי קודם הקשת המרכזית (B) לא הוחלפה. אליה נוספו שתי צינורות אורך מאחור עבור קשת C וקשת A יורדת עד לדשבורד ושם היא מוברגת עם הברגים המקוריים.

בגלל שאנחנו, אני ועוד שלושה אוכלי חינם ואחת שקובעת, נוסעים באוטו בו נושא הבטיחות קיים רק בשמועה הוחלט שמוסיפים חיזוק בפינות ועל זה הוספתי, בשבילך עוד קצת שקט, משולש נוסף לשתי מטרות. חיזוק נוסף החזקת שלייקס על החגורה ותושבת עתידית לגגון בצורת חור.

את קורת A חיברתי עם ארבעה חיבורים לקורה B.

בדיון מקדים בנושא צבע שנערך הוחלט ללכת על צבע בסיסי לברזל כיוון שאם היינו נכנסים לפרויקט צביעה של אפוקסי וחבריו כנראה שזה לא היה נגמר. במעצבת גויסה לפרויקט ולכן גם הצבע נראה טוב.

זהו. תם הפרויקט. כנראה שכתבה מפורטת תצא בהמשך... הדברים הבאים בתור זה מתקן לגלגל ספייר, גגון ומדרגות צד.

132250

132251
132249

132252

אומי5
10-01-21, 14:50
לא רואים תמונות

דרור ברלי
10-01-21, 15:15
נראה אחלה

ואם נושא הבטיחות מטריד אותך, חבל שאתה לא מקשיב לאלה שחוו התהפכויות/ראו בלייב תוצאות של התהפכויות, ולא ממשיך את הקשת הקדמית לריצפה + מפזרי לחץ (בנוסף לחיבור לקורות A של הדשבורד.

ishc
10-01-21, 15:20
לא רואים תמונות+1

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

אייל
10-01-21, 15:50
132257132258132259132260

אייל
10-01-21, 16:02
מקווה שעכשיו רואים את התמונות...

עלויות בניית שלושת רבעי כלוב:
צינורות וברזלים:
2 יח' של צינור 1.5 צול (48 מ"מ) סקדיול 40 - 120 ש"ח ליח' לפני מע"מ - סה"כ 280 ש"ח.
2 יח' של צינור 1 צול (33 מ"מ) סקדיול 40 - 70 ש"ח ליח' לפני מע"מ - סה"כ 163 ש"ח.
4 פלטות 200 על 200 שנחתכו למשולשים על הגיליוטינה וחסכו לי מלא עבודה - כ-40 ש"ח אם אני זוכר נכון.
כל הצינורות נקנו ב"יואב גוטפריד בע"מ" בצ'ק פוסט בחיפה. אחלה חנות עם שירות נהדר והבנה בתחום (דני הבעלים ג'יפאי, אמנם נוסע על דיסקברי לא עלינו אבל קשוב ומאוד משתף פעולה).

כיפופים:
350 ש"ח ל-4 כיפופים ב-1.5 ועוד שניים ב-1 צול. שובל כיפופים במפרץ חיפה.

כלי עבודה:
3 דיסקים חיתוך X8 ש"ח ליחידה.
1 דיסק שיוף 10 ש"ח.
5 פלאפים רובח חצי משומשים אין לי מושג כמה עולים.
כפפות ריתוך ב-100 ש"ח!!!!! שווים כל שקל, גם נגמרו הכוויות ביד וגם נוח לעבוד. נקנו ב"מרכז הריחתוך הצפוני" בקרית אתא, אחלה חנות למרות שעקצו אותי בכפפות ב-100 שקל.

בטח איזה 50 קוט"ש שלקחה הרתכת.

כמה מסקנות:
לכלי העבודה שלנו משמעות אדירה ובעיקר אמצעי ההגנה. כפפות טובות, משקפי מגן אטומים, אוזניות איכותיות ומסיכת ריתוך טובה (לא סינית במבצע ב-200 ש"ח שהמוכר אמר "לא היו עליה תלונות"!) הם הכרחיים. לא אולי, לא ליד ולא נקנה עוד שבוע. בתור בוגר כמה פעמים של רופא עיניים שמוציא לי שבב וכמה לילות ללא שינה כי מסיכת הריתוך איחרה להחשיך רק בקצת קצת, תשקיעו!

de fox
10-01-21, 16:04
עדיין לא רואים תמונות...

איל מ
10-01-21, 17:32
לא רואים.
תקטין.

יונתןמצפה
10-01-21, 18:27
מקווה שעכשיו רואים את התמונות...

עלויות בניית שלושת רבעי כלוב:
צינורות וברזלים:
2 יח' של צינור 1.5 צול (48 מ"מ) סקדיול 40 - 120 ש"ח ליח' לפני מע"מ - סה"כ 280 ש"ח.
2 יח' של צינור 1 צול (33 מ"מ) סקדיול 40 - 70 ש"ח ליח' לפני מע"מ - סה"כ 163 ש"ח.
4 פלטות 200 על 200 שנחתכו למשולשים על הגיליוטינה וחסכו לי מלא עבודה - כ-40 ש"ח אם אני זוכר נכון.
כל הצינורות נקנו ב"יואב גוטפריד בע"מ" בצ'ק פוסט בחיפה. אחלה חנות עם שירות נהדר והבנה בתחום (דני הבעלים ג'יפאי, אמנם נוסע על דיסקברי לא עלינו אבל קשוב ומאוד משתף פעולה).

כיפופים:
350 ש"ח ל-4 כיפופים ב-1.5 ועוד שניים ב-1 צול. שובל כיפופים במפרץ חיפה.

כלי עבודה:
3 דיסקים חיתוך X8 ש"ח ליחידה.
1 דיסק שיוף 10 ש"ח.
5 פלאפים רובח חצי משומשים אין לי מושג כמה עולים.
כפפות ריתוך ב-100 ש"ח!!!!! שווים כל שקל, גם נגמרו הכוויות ביד וגם נוח לעבוד. נקנו ב"מרכז הריחתוך הצפוני" בקרית אתא, אחלה חנות למרות שעקצו אותי בכפפות ב-100 שקל.

בטח איזה 50 קוט"ש שלקחה הרתכת.

כמה מסקנות:
לכלי העבודה שלנו משמעות אדירה ובעיקר אמצעי ההגנה. כפפות טובות, משקפי מגן אטומים, אוזניות איכותיות ומסיכת ריתוך טובה (לא סינית במבצע ב-200 ש"ח שהמוכר אמר "לא היו עליה תלונות"!) הם הכרחיים. לא אולי, לא ליד ולא נקנה עוד שבוע. בתור בוגר כמה פעמים של רופא עיניים שמוציא לי שבב וכמה לילות ללא שינה כי מסיכת הריתוך איחרה להחשיך רק בקצת קצת, תשקיעו!לא הבנתי.
כמה עלה הכל ביחד??

אייל
10-01-21, 18:36
לא הבנתי.
כמה עלה הכל ביחד??

תיקח מחשבון ותחשב!
ותוסיף 65 ש"ח לפח צבע ועוד 10 ש"ח למברשת.

132264

132265

132262

132263

132261

יונתןמצפה
10-01-21, 18:48
תיקח מחשבון ותחשב!
ותוסיף 65 ש"ח לפח צבע ועוד 10 ש"ח למברשת.

אחרי המספר הראשון הפסקתי לחשב כי הגעתי למסקנה שהנתונים שלך הם בלוף. אין מצב ששילמת את זה.

אייל
10-01-21, 21:25
אחרי המספר הראשון הפסקתי לחשב כי הגעתי למסקנה שהנתונים שלך הם בלוף. אין מצב ששילמת את זה.

אני בעיצומו של שינוי, מטמורפוזה, משבר גיל ה-40 באיחור של חמש שנים. התחלתי אשכרה לשלם על דברים ולהינות מזה. אמיתי.

ishc
10-01-21, 21:34
תכלס, נראה מעולה. תתחדש

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

נמרוד
10-01-21, 21:34
אני בעיצומו של שינוי, מטמורפוזה, משבר גיל ה-40 באיחור של חמש שנים. התחלתי אשכרה לשלם על דברים ולהינות מזה. אמיתי.

ואללה. בוא נראה אותך מזמין חבר לבירה.
(עזוב אותי, חבר כתבתי)

יונתןמצפה
10-01-21, 21:38
נמרוד, הוא לא כתב לשלם על דברים בשביל אחרים...

אייל
10-01-21, 21:47
תרגעו שניכם כי לא אני הצעתי, מתוך קמצנות, לשטוף טנדר מאובק עם חבילת מגבונים, שני בקבוקי מים ומגבת.

-->