צפייה בגרסה מלאה : האם אפשר לייצר קערת אש
היי,
בא לי להכין לגינה קערת אש, שיהיה אפשר לזרוק לתוכו עצים ולשבת בכיף בימים קרים .
יש את הקערות המוכנות שמוכרים בכל מיני חנויות עיצוב לגינה שיכול להגיע למאות / אלפי שקלים (תלוי ברמת הגימור והעיצוב)
האם יש דרך לייצר משהו כזה לבד? בעלות מינימלית ? איזה חומר צריך להשתמש ?
יש רעיונות ?
תודה
קערת אש?
יש לך נגישות לחישוק טרקטור ישן?
או דוד שמש.... או כל דבר כזה דומה?
אם כן, תעשה בור, תחתוך טבעת ברוחב הנדרש = רוחב הטבעת היא גובה הבור.
ואתה מסודר.
אם אתה רוצה קערה, כנ"ל אבל עם צלחת דסקוס ישנה.
שלח תמונות, בהצלחה.
אני רק שם את זה פה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/110898-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%A9%D7%9C-FIRE-PIT-%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%A0%D7%94
קנה סאג' הכי גדול
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אני רק שם את זה פה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/110898-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%A9%D7%9C-FIRE-PIT-%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%A0%D7%94
לא נפתח מהאפליקציה אז קח קישור ישיר לסרטון, אולי יעזור לך:
https://www.youtube.com/watch?v=7CYy-i6HU9k&feature=emb_title&ab_channel=Make Nirim
יש לי 2
הראשונה סאג' (לא הכי גדול, אבל עושה את העבודה) קוטר בערך 50 ס"מ.
השניה דוד ישן שנחתך לאורך (והיה בעצם מנגל עד שהחלטתי שהמנגל צריך להיות גדול יותר ועמוק יותר.
שניהם עושים עבודה מצויינת
קנה סאג' הכי גדול
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
++
זה מה שמשמש אותנו.
אם את רוצה להתפרע, שיראה יותר אלגנטי, חבר לו עם ברגים 4 פלחים בתור רגליים.
חבר הראה לי את ה-fire pit ״ההולנדי״ שהוא קנה בכמה מאות שקלים.. לא נעים היה להגיד לו שזה סאג׳ עם רגליים..
דוד שמש.
לחתוך עם דיסק ותרתך רגליים.
לי יש תוף נירוסטה מכונת כביסה ישנה.
לשטח זה הכי טוב
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
בעיקרון זה תלוי בקוטר. עד 90, לא מאוד בעיה. אפשר פשוט לקנות סאג' ולחבר לו רגלים, המחמירין יקנו 2 ויארגנו דופן כפולה עם בידוד.
מעבר ל90 סמ קוטר ועובי דופן של 1-2 ממ זו כבר בעיה. באמת עולה לייצר, כלומר לא ללקוח אלא ליצרן, כמה אלפי שקלים. לפני כמה שנים תמחרתי כזה מוצר בסביבות ה2500-3500 שח והייתי זול. פשוט המפעל שעושה את הכיפה הזו ובעובי שמעל 1-2 ממ רוצה המון כסף. זה פרס ענקי של כמה מאות טונות.
אפשרות אחרת לFIRE-PIT גדול זה או למצוא איזה דוד מים/דלק/לא יודע מה, בקוטר שאתה רוצה ולהסיר את הכיפה (כמובן תוך כדי שימוש בכל האמצעי זהירות ובטיחות הנדרשים) או, מה שאני חושב שהכי כלכלי, זה לבנות את הFIRE PIT לא עגול. אולי מתומן או משושה, אפשר גם הרבה יותר מצולעים אבל הרעיון הוא ממצולעים שאפשר לחתוך בפלסמה (לא צריך דיוק גדול כי גם ככה מרתכים אותם) ופשוט לבנות את הקערה לבד.
היי,
בא לי להכין לגינה קערת אש, שיהיה אפשר לזרוק לתוכו עצים ולשבת בכיף בימים קרים .
יש את הקערות המוכנות שמוכרים בכל מיני חנויות עיצוב לגינה שיכול להגיע למאות / אלפי שקלים (תלוי ברמת הגימור והעיצוב)
האם יש דרך לייצר משהו כזה לבד? בעלות מינימלית ? איזה חומר צריך להשתמש ?
יש רעיונות ?
תודה
לא היינו פעם בקטע הזה עם משתלבות אקרשטיין?
טקרשטיין מקרינות פחות חום.. ואם הכוונה היא לסתם בור למדורה.... אז אפשר סתם לחפור בור (אוקיי ולרצף באקרשטיין) .
כאן יש גם אלמנט עיצובי/אופנתי (אישית לא מדבר אליי אבל הפוסל במומו וכו...).
לבנים להחזרת חום זה לבני שמוט
כמו במנגל בנוי , או אח עצים
Sent from my iPhone using Tapatalk
לבנת ריצוף לא מתאימה. החום יסדוק וישבור אותה.
הלבנים שאתה צריך אלו לבני שמוט. לבנת שמוט עמידה בחום. היא לא לבנת בידוד לחום אלא רק עמידה בחום. מאחר ולא מדובר בתנור אלא במדורה, אין שום בעיה להשתמש בהן ולבנות משהו ממש ממש יפה. מה שכן, קשה עד בלתי אפשרי לנסר אותן לכן צריך שובר אבנים טוב כדי לעשות את כל ההתאמות.
לבנת ריצוף לא מתאימה. החום יסדוק וישבור אותה.
הלבנים שאתה צריך אלו לבני שמוט. לבנת שמוט עמידה בחום. היא לא לבנת בידוד לחום אלא רק עמידה בחום. מאחר ולא מדובר בתנור אלא במדורה, אין שום בעיה להשתמש בהן ולבנות משהו ממש ממש יפה. מה שכן, קשה עד בלתי אפשרי לנסר אותן לכן צריך שובר אבנים טוב כדי לעשות את כל ההתאמות.
לבנת שמוט מתנסרת בסדר גמור עם דיסק יהלום. כמו שאמר מיכה אקרשטיינים יתפצחו מהחום.
דיסק יהלום כן אבל מסור רגיל לא
השתמשנו לא מעט באקרשטיין בהיקף מדורה וכהגבהה לרשת מנגל בשטח.
לא התרשמו מהחום ולא נסדקו.
להזכירכם,
חלק מהרעיוןשלקערת מתכת, הוא שהיא מקרינה חום. לבנים חוסמות אותו. (או במקרה של סאג', לא חוסמת.
אם זה רק ליופי, אז אדרבה, לבנים יעבדו. כמו שאמר דורון, מעולם לא נתקלתי באקרשטיין שהתפוצצה.
פות"ש כבר פתח בעבר שירשור בנושא פיט פייר מאבני אקרשטיין. זה מה ששאלתי. עכשיו גם בדקתי.
132124
בסופ"ש האחרון,
הסאג' ישב על לבני אקרשטיין לאיזון.
שעות של אש, כולל ערב ארוך עם קומקום תה תלוי מלמעלה,
הלבני אקרשטיין שרדו.
** כמובן שאינני מבטיח שתמיד ובכל מצב ישרדו...
הבעיה עם לבני אקרשטיין היא כשיש בועת אויר ביציקה. לא אמורה להיות, אבל קורה לא אחת, ולא ניתן לזהות ויזואלית מבחוץ.
לבנה כזו בחום הופכת לרימון רסס, יש לי הוכחה לכך בשוק רגל ימין.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
לבני אקרשטיין לא אטומות.
כלומר, זה חומר גרגרי דחוס, אבל לא אטום לגמרי למעבר אויר ומים.
יש מצב שנפלת על האנומליה.
זה כן קורה הרבה באבני צור או גיר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.