PDA

צפייה בגרסה מלאה : כמה שאלות לגבי פג'רו BK

ווילי22
22-12-20, 18:52
שלום לכולם,

אני מחפש לקנות פג'רו BK קצר ויש כמה דברים שאני קצת לא בטוח לגביהם:

1) חלק (?) מהדגמים מגיעים עם חישוקים 18". האם העניין בעייתי? שמעתי בעבר שקשה למצוא צמיגי שטח או חצי לגודל חישוק הנ"ל.
2) רכב שממוגן כולו - נאמר לי שבבדיקה לפני קניה אי אפשר לראות שום דבר מכיוון שהמיגונים לא מאפשרים גישה למרכיבים רבים ברכב. האם יש פה אמת? מה עושים במצב כזה חוץ מלסמוך על המוכר?
3) לפי בדיקה במחירון לוי יצחק, המחירון לרכבים אלה עומד על סביבות 65 אלף ש"ח. האם הגיוני שהרכבים בפועל נמכרים בהרבה יותר מזה? ממה שאני רואה, הממוצע הוא סביב 85 אלף ש"ח ולפעמים אף יותר מזה.

erezgur
22-12-20, 19:33
לגבי צמיגי שטח / AT - פשוט נסה לחפש באתר הצמיגים (למשל של יד2 - https://tires4u.co.il/) צמיגים במידה הזו ותיווכח בעצמך.

לגבי מחירון לוי יצחק - בוקר טוב ... זה מחירון שלא כל כך רלוונטי למחירי רכבי השטח ותוכל למצוא על זה הרבה דיונים בפורום שלנו.

לגבי בדיקת רכב שטח עם מיגון - אני מניח שאתה בודק את המועמד במוסך המכיר את הרכב (ויודע לבדוק רכב שטח - 4X4, "נעילות" אלקטרוניות למיניהן וכו'. המיגון אולי יוסיף קצת עבודה אבל לא מונע בדיקה. זו אולי תשובה של מכון בדיקה וכידוע מומלץ לבדוק במוסך מתמחה ולא במכון בדיקה.

ווילי22
23-12-20, 11:15
לגבי צמיגי שטח / AT - פשוט נסה לחפש באתר הצמיגים (למשל של יד2 - https://tires4u.co.il/) צמיגים במידה הזו ותיווכח בעצמך.

לגבי מחירון לוי יצחק - בוקר טוב ... זה מחירון שלא כל כך רלוונטי למחירי רכבי השטח ותוכל למצוא על זה הרבה דיונים בפורום שלנו.

לגבי בדיקת רכב שטח עם מיגון - אני מניח שאתה בודק את המועמד במוסך המכיר את הרכב (ויודע לבדוק רכב שטח - 4X4, "נעילות" אלקטרוניות למיניהן וכו'. המיגון אולי יוסיף קצת עבודה אבל לא מונע בדיקה. זו אולי תשובה של מכון בדיקה וכידוע מומלץ לבדוק במוסך מתמחה ולא במכון בדיקה.

תודה על המידע, החכמתי.
לגבי החישוקים 18", אכן יש זמינות אבל הבנתי שעדיף חישוק קטן יותר כי אז אפשר יש יותר גומי בצמיג עם אותו קוטר גלגל. האם לכל הפג'רואים מדגם bk יש חישוק 18"?
ואם כן מה ניתן לעשות במצב כזה? האם חוקי להחליף ג'נט ל-17" ולשים צמיג שמן יותר בהתאמה?

alto
23-12-20, 11:28
ה dakar (היותר מאובזר) מגיע עם 18 וה desert מגיע עם 17
אין בעייה להחליף מ 18 ל17, זה חוקי.

dorbh
23-12-20, 11:33
לך לבדוק אותו במוסך שמכיר היטב את הדגם, יש מספר כאלה, רובם בצפון אבל יש שניים גם במרכז.
אם אתה פדנט ומוכן אולי לשלם תוספת של 100 שקל לבדיקה (הזולה מאוד גם כך במוסכים ולא במכוני בדיקה), אני בטוח שהוא יבריג החוצה את המיגון הרלוונטי לצורך בדיקה מעמיקה.

יש צמיגי 50/50 לג'נט 18 אבל החתך מעט נמוך. אני עם קופר 50/50 בג'נט 18 ובנתיים אין תלונות, תלוי באופי הטיולים שלך.
בכל מקרה יש אפשרות להחליף לג'נט 17, לא מעט עשו את זה, לא זול הסיפור.

המחירון אכן פחות רלוונטי אבל צריך סבלנות, אני חיפשתי חודשיים ובסוף מצאתי אחד במחיר מחירון ובמצב מעולה.

בהצלחה

alto
23-12-20, 11:44
יש צמיגי 50/50 לג'נט 18 אבל החתך מעט נמוך. אני עם קופר 50/50 בג'נט 18 ובנתיים אין תלונות, תלוי באופי הטיולים שלך.
בכל מקרה יש אפשרות להחליף לג'נט 17, לא מעט עשו את זה, לא זול הסיפור.

לא נורא בכלל הסיפור הזה, מוצאים סט 17 משומש במחיר שווה שמתכזז בהרבה אחרי החלפת סט פעם או פעמיים (צמיגי 18 בעיקר AT יקרים אינעל אביהם) ואפשר לקבל גם כמה גרושים (לא הרבה) על הסט 18 שהורדת.

dorbh
23-12-20, 11:45
לא יודע, צמיגי הקופר 50/50 במידה 18 עלו אם אני לא טועה 600 לצמיג בערך.
ספק אם עלות ג'נטים נורמלים תתקזז גם ב5 החלפות של כל סט הצמיגים

ווילי22
23-12-20, 12:18
לא יודע, צמיגי הקופר 50/50 במידה 18 עלו אם אני לא טועה 600 לצמיג בערך.
ספק אם עלות ג'נטים נורמלים תתקזז גם ב5 החלפות של כל סט הצמיגים

החל מ700 ממה שראיתי בערך

ווילי22
23-12-20, 16:09
עד כמה משמעותי ההבדל בין 17" ל18" מבחינת עבירות ונוחות בשטח? לצורך העניין בשביל מסלולים מאתגרים עם סלעים במדבר (מעלות למיניהם)

guy888
23-12-20, 16:30
עד כמה משמעותי ההבדל בין 17" ל18" מבחינת עבירות ונוחות בשטח? לצורך העניין בשביל מסלולים מאתגרים עם סלעים במדבר (מעלות למיניהם)במקום שיש משמעות להורדת אוויר יש הבדל, ביכולת להוריד אוויר ובשרידות הצמיג.

תתיחס להחלפת הגלגלים כמו לשיפור או יישור קו, כמו שתשים מיגון או הגבהה אם אין.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Yaki5500
23-12-20, 16:31
כדאי לברר מה מרווח הברגים ולחפש החלפה ראש בראש עם רכב שיש לו מרווח ברגים זהה על ג'אנט 17. בכביש ג'אנט גדול נחשב טוב אז זה win win. רק לשים לב שהאופסט ורוחב הג'אנט דומים/זהים

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

asafk
23-12-20, 17:54
הרבה מבעלי הפג'רו הלא מאובזר ישמחו להחליף סט של גלגלים ראש בראש.

(וההזמנות גם תחליף את הגריל...)

או שמראש תחפש רק את הגרסה הפחות מאובזרת שגם עולה פחות.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

ווילי22
23-12-20, 20:38
הרבה מבעלי הפג'רו הלא מאובזר ישמחו להחליף סט של גלגלים ראש בראש.

(וההזמנות גם תחליף את הגריל...)

או שמראש תחפש רק את הגרסה הפחות מאובזרת שגם עולה פחות.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

מה לא טוב בגריל?

שאלה נוספת - ראיתי כמה פג'רואים שנמכרים עם תוכנה למנוע שכביכול משפרת צריכת דלק וסחיבה, האם הדבר מועיל או רק פוטנציאל לבעיות?

-->