צפייה בגרסה מלאה : עיגון באבן קשה
יש לי בגינה עץ קטן שגדל בזוית
לפני מספר חודשים דפקתי בזנ"ט לאדמה וקשרתי את העץ
הזמן עשה את שלו ומעל הקשירה התחיל העץ לגדול בזוית וכמו כן הבזנ"ט לא מחזיק מעמד ומתחיל לנטות בכיוון העץ
המטרה: עיגון העץ לאבן נוי גדולה
איך קודחים באבן ? מקדח וידיה אני מניח. עם רטט או בלי ? סל"ד גבוה או נמוך ?
איזה עוגן שמים באבן ? ג'מבו / חץ / עד / אחר ?
מצ"ב תמונות 132090132091
אתה יכול לקדוח עם ווידיה ורטט אבל חשוב לבחון טוב טוב את האבן לפני כי באבנים טבעיות יש סדקים, סדק קטן ישבור את האבן. תקדח במרכז מאסה.
אני חושב שהכי בטוח זה להשתמש במוט פלדה ובטון כימי. זה בא בטיובה ועולה בסביבות ה50 שח. אם תשתמש בג'מבו או עוגן, אתה עלול לשבור את האבן. עם הבטון הכימי אתה קודח יותר גדול ויותר עמוק מהמוט שאתה רוצה להכניס לאבן, מזריק תוך החור, אחרי שניקית מאבק (אפשר לשטוף עם מים לדעתי) את החומר (ידית כמו של סיליקון) ואחר כך דוחף את המוט. אחרי כמה דקות זה מתחיל להתקשות.
בהצלחה
בעצם מדברים על עוגן כימי ?!? ( כמו https://www.mytad.co.il/productscatlog/dibels/29--1/460-chemical-anchor-spin-in.html לדוגמא )
נראה לי מורכב מדי עבור הצלת העץ הסורר
אנסה לחשוב על אלטרנטיבה
תודה רבה
boaz avrahami
28-12-20, 16:14
קח ברזל בניין או בורג עבה ותקדח באבן קדח קטן בשני ממ מהברזל ואז דפוק אותו פנימה.
בשביל עץ זה יהיה למעלה ממספיק
polar bear
28-12-20, 19:58
לקשור לעץ שמאחור?
ישר את כיוון הצמיחה.
חפור מסביב, שחרר מעט את השרשים ואז קבע אותו שיצמח ישר. הוא עדיין צעיר וזה הזמן הנכון לעשות זאת, לא ליישר מהמצב הזה בעזרת קשירה כי כשיגדל תקבל גזע עקום. (נתקלתי בחיי כמה אנשים עקומים שניסו ליישר אותם כך.... ולא מהשורשים)
boaz avrahami
28-12-20, 20:37
ישר את כיוון הצמיחה.
חפור מסביב, שחרר מעט את השרשים ואז קבע אותו שיצמח ישר. הוא עדיין צעיר וזה הזמן הנכון לעשות זאת, לא ליישר מהמצב הזה בעזרת קשירה כי כשיגדל תקבל גזע עקום. (נתקלתי בחיי כמה אנשים עקומים שניסו ליישר אותם כך.... ולא מהשורשים)
זה לא תמיד פותר את הבעיה. במיוחד אם הוא נשתל נכון.
לעיתים העקמומיות נובעת בגלל צימוח לא אחיד על הגזע שמפיל משקל לכיוון אחד,
כיוון השמש,
רוחות וכו׳.
מאוד מקובל לתת תמיכה בקשירה לעץ צעיר.
לרוב בעזרת בזנטים/ כלונסאות לצד העץ
העקמומיות מתחילה מהקרקע. חושב שנשתל עקום ורק עכשיו נתנו עליה את הדעת.
אפשרות נוספת היא לתמוך בכלונסאה/קרש דווקא מהצד השני. תמיכה ישירה בן הגזע לקרקע ללא צורך בחבל ונקודת עיגון.
אני מכיר היטב את הצמח הזה. יש לי כמה כאלה בגינה. לא קשור לאיך שהוא נשתל. הגזע שלו מתפתל וצומח לאן שהוא רוצה. שום דבר לא יעזור. רק לחתוך אותו ואז הוא יצמח שוב.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
לסיכום
בזנ"ט חדש --> נחתך באמצע בעזרת דיסק --> נטמן באדמה עמוק יותר --> נקשר בעזרת חבל 8מ"מ ( מושחל בתוך פנימית ישנה )
נחכה קצת ונראה אם יחזיק מעמד
ולא נחזור לעיגון בסלע
תודה
בעצם מדברים על עוגן כימי ?!? ( כמו https://www.mytad.co.il/productscatlog/dibels/29--1/460-chemical-anchor-spin-in.html לדוגמא )
נראה לי מורכב מדי עבור הצלת העץ הסורר
אנסה לחשוב על אלטרנטיבה
תודה רבה
ממש לא. זה OVERKILL מטורף. אני מדבר על טיובה שעולה 50 שח ומורכבת על אקדח סיליקון. הטיובה מכילה 2 חומרים שבפיה הם מתערבבים. חומר מסריח. אחרי כמה דקות הוא הופך להיות קשה כמו אבן. יש בטיובה ויש במיכלים שאתה מערבב לבד. עדיף טיובה. אני משתמש בזה בעיגון של עמודי מעקות וכדומה בתוך בתים. חזק מאוד.
משהו כזה, לא בהכרח החברה והמוצר הזה
https://gilar.co.il/products/%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%90%D7%A0%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A4%D7% 99%D7%A7%D7%A1-3001/
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.