צפייה בגרסה מלאה : סוזוקי ויטארה 4X4 דגם 4X4 טורבו
למישהו יש נסיון עם הרכב הזה?
אני יודע שהדגם עם מנוע 1400 שווק רק ב 2020 אבל הרכב עם מנוע 1000 טורבו משווק כבר כמה שנים.
אמור לשמש כרכב עיקרי במשפחה, בדרך כלל נהג אחד או 2
הרכב לא מיועד לשמש כרכב טיולים, אולי לפעמים לטיול קליל שדורש בעיקר גובה ופחות 4X4
אני מחפש יכולת של נסיעה בשביל חוליים, גישה לחוף ויכולת לנסוע בשבילים שדורשים גובה.
בהתחלה חשבתי על XV אבל הרכב נפסל בגלל תצרוכת דלק גבוה ואחזקה יקרה, התרשמתי גם ש-XV סובל מבעיות שונות
יש לציין שיש לי גם גימיני בבית שמשמש כרכב שני
הסוזוקי החדשות הם לא יותר מאשר פרייבט בתחפושת
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
כל הסוזוקי ויטארה טורבו החדשות שהצצתי להן מתחת לחצאית התגלו כ2*4. לא אומר שאין בכלל 4*4, אבל אם בכלל יש, הן נדירות. וכאמור- פרייבט.
פרייבט בכל רמח איבריו
ניתן לנסוע בשבילים אבל בחול הוא לא יתפקד טוב
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
איזה בעיות יש ל-XV?.........
מהתנסות אישית עם XV2000 מודל 2013 במשך יותר מ-3 שנים: צריכת דלק ממוצעת 7.6 ליטר ל-100 ק"מ.
מנועי 1600 צורכים יותר דלק, הגיוני כי הם במאמץ תמידי לסחוב את האוטו שקצת גדול וכבד עליהם.
תקלות: בתקופה הזו נשרפו 2-3 נורות. אחת בפנס קדמי ואחת או שתיים באחורי. פעם אחת המראות סירבו להיפתח.
צריכת שמן - כל מנועי סדרה FB של סובארו צורכים שמן. במנועי 2000 בערך ליטר בין טיפולים (אחת לשנה/15,000). במנועי 1600 הצריכה גבוהה יותר.
מעבר לזה - אפס תקלות. רכב אדיר. אמין, נוח, מתנהג נהדר על הכביש ובעל יכולת שטח מפתיעה (אם כי מי שרוצה להימנע מנזקים צריך לקחת אותה בערבון מוגבל).
לגבי ויטארה ALL-GRIP: מערכת ההנעה הכפולה מצויינת. TC מגיב מהר יותר מזה שבסובארו.
הבעיה העיקרית היא מרווח הגחון וזוית הגישה. אבל אני יודע שיש בשוק קיט הגבהה.
דרור,
בתור מי שמתעסק בעולם הרכב. כמה מבין הויטארות של השנתונים האחרונים הן 4*4?
תודה על המידע, ממה שבדקתי לעומק בניגוד לסטיגמה המוזרה שנדבקה לויטרה הזו בארץ לא רק שהיא לא באמת נופלת מהסוברואים אלא אף עולה עליהן בכמה פרמטרים (גיר פלנטרי, מנוע, בקרות TC ו allgrip מצוינות כפי שהזכרת, החסרון יותר שאין x-mode, גובה נמוך ללא הגבהה).
ל"מתנשאי" (מתנצל על החוצפה, חדש פה) הסובארו למינהם חפשו השוואה אחרונה של רם גלבוע בוואלה , ועוד הרבה ביקורות בחו"ל וגם בארץ, הסואברו xv ממש לא הראה עליונות על הויטרה בשטח, וזה ללא הגבהה לויטרה.
יש קבוצות מטיילים שמיגנו והגביהו והם טוענים ליכולות טובות וגם צילמו סרטונים.
הפער הוא יותר של הדאסטר מול השאר.. כולל הסובארו.
נ ב. בדילמה דומה לפות"ש (ללא ג'ימני כך שאני כן מחפש קצת יכולות שטח קל ברכב היחיד שלי)
- לגבי אותם רכבים פחות או יותר (אצלי XV נפסל מאותן סיבות + מרכב סטיישן, מעדיף רכב שלא עובר בהרבה את ה 4 מ' אורך אם ניתן) ויש גם את הגראנד ויטרה הקצרה (כנראה לא רלוונטי בגלל צריכת הדלק, מיעוט היצע) והדאסטר (מדהים מניסיון של כמה טיולים עליו אבל מרכב "סטיישן" ולמרות שאני אוהב ידני - סבל טהור באיזור מגורי מניסיון של 3 הרכבים הקודמים (ידניים כולם).
כנראה אצטרך להתפשר על יכולות (ויטרה) או נוחות בפקקים שיהוו 99% מהזמן (דאסטר)..
איזה בעיות יש ל-XV?.........
מהתנסות אישית עם XV2000 מודל 2013 במשך יותר מ-3 שנים: צריכת דלק ממוצעת 7.6 ליטר ל-100 ק"מ.
מנועי 1600 צורכים יותר דלק, הגיוני כי הם במאמץ תמידי לסחוב את האוטו שקצת גדול וכבד עליהם.
תקלות: בתקופה הזו נשרפו 2-3 נורות. אחת בפנס קדמי ואחת או שתיים באחורי. פעם אחת המראות סירבו להיפתח.
צריכת שמן - כל מנועי סדרה FB של סובארו צורכים שמן. במנועי 2000 בערך ליטר בין טיפולים (אחת לשנה/15,000). במנועי 1600 הצריכה גבוהה יותר.
מעבר לזה - אפס תקלות. רכב אדיר. אמין, נוח, מתנהג נהדר על הכביש ובעל יכולת שטח מפתיעה (אם כי מי שרוצה להימנע מנזקים צריך לקחת אותה בערבון מוגבל).
לגבי ויטארה ALL-GRIP: מערכת ההנעה הכפולה מצויינת. TC מגיב מהר יותר מזה שבסובארו.
הבעיה העיקרית היא מרווח הגחון וזוית הגישה. אבל אני יודע שיש בשוק קיט הגבהה.
לצערי יש היום בעיה להגביה רכבים בגלל מערכות בטיחות,
בכל מקרה הרכב יסע בכביש 99% מהזמן, הצרכים כמו שאמרתי הם שבילים שאי אפשר להכנס עם רכב פרטי וקצת שבילי חול להגיע לשפת הים.
יש לי גימיני מוגבה ועוד גיפ שמיועד לטיולים.
ביליתי בקבוצה של XV לפחות חצי שנה, אני מדבר על 2000 סמ"ק, היו להם די הרבה תקלות והכי חשוב צריכת דלק גבוה.
אני אמנם לא מחזיק כזה אבל כמה ממכריי נהנים מויטרה טורבו או קרוסאובר טורבו- סה"כ אותו רכב - מהדגם שנמכר כבר בשנים האחרונות.
סה"כ רכב טוב ואמין, לא מכיר בעיות ספציפיות. כמו כל טורבו מודרני אני מציע לשים לב לצריכת שמן (מה זה, חיפושית? כן! ) שמעידה על תחילתה של בעיה שיש לטפל בה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לצערי יש היום בעיה להגביה רכבים בגלל מערכות בטיחות,
בכל מקרה הרכב יסע בכביש 99% מהזמן, הצרכים כמו שאמרתי הם שבילים שאי אפשר להכנס עם רכב פרטי וקצת שבילי חול להגיע לשפת הים.
יש לי גימיני מוגבה ועוד גיפ שמיועד לטיולים.
ביליתי בקבוצה של XV לפחות חצי שנה, אני מדבר על 2000 סמ"ק, היו להם די הרבה תקלות והכי חשוב צריכת דלק גבוה.
האם בודאות לא ניתן להגביה ולכייל את המצלמות\רדאר\לייזר (תלוי ברכב, יתכן וגם אם ניתן פוגע באחריות היצרן)?
אם לא אז זה או לרדת לדגם ללא בלימה אוטונומית\שיוט אדפטיבי או להתפשר על מרווח גחון של 18.5 ס"מ בויטרה או ללכת על ה XV ולהרווח גם בטיחות מתקדמת וגם גובה כסטנדרט
האם בודאות לא ניתן להגביה ולכייל את המצלמות\רדאר\לייזר (תלוי ברכב, יתכן וגם אם ניתן פוגע באחריות היצרן)?
אם לא אז זה או לרדת לדגם ללא בלימה אוטונומית\שיוט אדפטיבי או להתפשר על מרווח גחון של 18.5 ס"מ בויטרה או ללכת על ה XV ולהרווח גם בטיחות מתקדמת וגם גובה כסטנדרט
הסוברו לא חסכונית ולפי מה שאני יודע הרכב מגיע עם פחות אביזרי בטיחות מהויטארה 2021
לשטח יותר אתגרי יש לי עוד 2 רכבים גבוהים עם הילוך כח
"לא חסכונית" זה ביחס למה?
ביחס לדאסטר דיזל, הסובארו לא חסכונית.
ביחס לקורולה שהיתה לפניה (2010 1.6 אוט') שנחשבת למשפחתית חסכונית יחסית, ה-XV2000 חד משמעית צורכת פחות דלק.
גם הפוקוס 2010 שלי נחשבת ע"י הערב-רב של מומחי פייסבוק למיניהם ל"לא חסכונית"... הדעות הקדומות של ההמון לא כל כך מעניינות אותה עם ממוצע של 7.1 ליטר ל-100 ק"מ...
הכל עניין של צורת נהיגה. אני לא משתולל אבל בודאי לא מהאיטיים/זחלנים.
הויטארה עם מרווח גחון נחות מהסובארו, אבל זוית הגישה טובה יותר - הרוב מוחלט של נזקי השטח בסובארו (מלבד צמיגי החתך הנמוך מדי) הם סביב הפגוש הקדמי הבולט. בסובארו כנראה מתעקשים שסרח עודף קדמי עצום עד מגוחך זה כמו מנוע הבוקסר המסורתי - סוג של שפה עיצובית ו"ערך מותג" שאסור לוותר עליו.... זה מום משמעותי שלאורך זמן יכול לעלות לא מעט בתיקונים למי שנוסע בשטח ברכב הזה.
לעניין הגבהות ומערכות בטיחות אקטיביות - כדי לממש את פוטנציאל השטח-לייט שלהן, המכוניות האלה זקוקות להגבהה. ולו מינימלית. מצד שני יש את עניין מערכות הבטיחות.
אני לא נגד מערכות בטיחות אקטיביות באופן עקרוני. לנוכח רמת מיומנות הנהיגה האיומה והמחפירה המקובלת בישראל, הן כנראה נדרשות. והבעיה כיום חמורה במיוחד אצל צעירים שמוציאים רשיונות על רכב אוטומטי ונוהגים במכוניות חדשות של אבא ואמא עם מערכות אקטיביות. הם מפגינים יכולות ומיומנויות אפסיים-מינוס-מינוס ובתכל'ס הם פצצות מתקתקות. הדבר היחיד שמציל אותם (ואותנו) הן המערכות האקטיביות במכוניות הללו. אם יעלו חלילה על מכונית ללא המערכות האלה - הם כבר לא יהיו מסוגלים לנהוג סיבוב בשכונה בלי לפגוע במשהו.
מצד שני, אם יש משהו שיקבע את רמת הנהיגה הנמוכה עד מזעזעת הזו ויהפוך אותה לנורמה ולברירת מחדל - וזה התחיל בגירים האוטומטיים וממשיך ביתר שאת במערכות הללו - זו העובדה שהנהגים/ות הירודים האלה לומדים לסמוך עליהן ולהפוך לעוד פחות מיומנים ועוד יותר מנומנמים/אפאטים ולא אכפתיים לכללי יסוד כמו שמירת מרחק, הצצה במראות ושמירה על מהירות מתאימה לתנאי הדרך והתנועה. עד שכל המכוניות יהיו אוטונומיות-מלאות ללא אפשרות לנהיגה אנושית, עוד יעברו שנים רבות בהן נצטרך לנהוג בעצמנו ולהפגין מינימום הגיוני של מיומנויות נהיגה נדרשות.
וזה עוד לפני שנגענו בכל מיני נקודות שהמערכות הללו עלולות לפספס/להתקשות להתמודד כמו האטה לקראת רמזור אדום מאחורי רכב שבולם ואז מדלג נתיב לפתע - ובקרת השיוט האדפטיבית המטומטמת פשוט מאיצה.... ועוד כל מיני מוזרויות ובאגים של מערכות חצי אוטונומיות שעדיין לא אפויות לחלוטין.
אישית, תמיד אעדיף רכב שאוכל להגביה/לבצע בו שינויים לפי טעמי ורצוני (כמובן במגבלת החוק) ואשתדל ככל יכולתי לא לרכוש רכב עם המערכות האקטיביות/חצי אוטונומיות עד לרגע בו באמת לא תהיה ברירה אחרת.
חבל שלא כוללים עם המערכות הללו כיול מוגדרים מראש שלוקחים בחשבון הגבהה סבירה
נאמר עד אינץ' ועוד כיול מאינץ' עד 2 אינץ'
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.