PDA

צפייה בגרסה מלאה : רכב שטח לייט לשימוש יומיומי

RazBinya
03-01-21, 11:53
אהלן,
אני בן 24 והחלטתי לקנות רכב שישמש אותי לנסיעות יומיות אז חשבתי לנצל את ההזדמנות וכבר לקנות משהו שאני יכול לצאת לטייל איתו בסופי שבוע.
התקציב הוא 60K וחשוב לי מאוד שיהיה אמין בגלל שזה הרכב היחיד שלי.
בדר"כ מס' הנוסעים ברכב יהיה עד 2 ככה שאין צורך ברכב גדול.
כמו שאמרתי השימוש העיקרי של הרכב יהיה בניסעות יומיות בכביש, ובסופי שבוע שטח לייט\שבילי עפר (עד היום נסעתי בMAZDA CX5 של ההורים שלמרות שהקשר בינו לבין שטח הוא מקרי הוא עשה עבודה די יפה, אבל כן הייתי רוצה משהו שבאמת בנוי לשטח).
חשבתי בכיוון של גראנד ויטרה אבל אשמח להצעות הערות והמלצות.
תודה רבה לכל העונים!

נמרוד
03-01-21, 12:08
כולם ביחד: ג'ימני.

Yaki5500
03-01-21, 12:17
קרא מדריך לרכישת גרנד ויטרה שנעוץ בראש פורום סוזוקי ותקבל ככה מושג על יכולות הרכב ותדע אם זה כיוון טוב בשבילך
לי יש 2008ארוכה רכב מצוין לטעמי ועם עבירות בסדרי גודל מעל המזדה של הוריך. ויחד עם זאת, לשימוש והתקציב שאתה מתאר יש עוד חלופות טובות
טוב תעשה אם תענה על השאלון לבחירת רכב שנעוץ בראש הפורום וכך אנחנו (וגם אתה בעצמך) נדע טוב יותר מה אתה צריך ומה מתאים לך

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

איל מ
03-01-21, 12:32
במקרה הזה, ממש לא ג'ימני, אלא ויטארה קצרה.

Shalem
03-01-21, 14:21
אני גם בגילך והייתי צריך רכב ליום יום ורציתי גם שטח והחלטתי לרכוש ג'ימני ומאוד מרוצה, שטח לא הספקתי יותר מידי לפני הסגר לצערי, אבל חשוב שתדע שבכביש הוא לא הכי נוח שבעולם, מרגישים מהמורות (הרבה יותר מפרייבט), לא חוצה את ה110 וגם אז זה לא הכי נעים.
*אבל*
אני מאוד מבסוט, חייב לציין שאחרי שהתרגלתי לפרייבט מתוצרת גרמניה, היה נחמד לעבור למשהו קטן ויש גם משהו מאוד רגוע בלנסוע 90~100 קמ"ש, ולא לצאת לעקיפות.
בגדול זה עובד בצורה של יחס הפוך בין כביש לשטח, ככל שהוא יותר שטח הוא פחות כביש, ולהפך.
אם אתה מודע מבין ומקבל את החסרונות הללו, הוא ייתן לך מענה מרשים, ותוכל לבצע שטח כמעט ללא הגבלה.
אם פחות מתאים לך, כנראה שעדיף ללכת על ג. ויטרה קצרה. (לא יודע להמליץ על דברים אחרים, בטוח שיש עוד אופציות)

ש01
05-01-21, 11:22
כמעט כרגיל אצלנו, הבנדם כותב שטח לייט ומציעים לו הארדקור...

ג'ימיני אחלה רכב שטח, קצת פחות לכביש.

בתקציב שכתבת נכנסים כבר רכבים משנתונים חדשים יחסית, עם יכולות שטח לייט +
לדוג' דאסטר,
לדוג' XV,

שניהם יתנו לך הרבה יותר מ"לייט" אבל גם הנסיעה היומיומית מהנה, נוחה, מהירה וידידותית יותר מהג'ימני.

Yaki5500
05-01-21, 11:29
כמעט כרגיל אצלנו, הבנדם כותב שטח לייט ומציעים לו הארדקור...

ג'ימיני אחלה רכב שטח, קצת פחות לכביש.

בתקציב שכתבת נכנסים כבר רכבים משנתונים חדשים יחסית, עם יכולות שטח לייט +
לדוג' דאסטר,
לדוג' XV,

שניהם יתנו לך הרבה יותר מ"לייט" אבל גם הנסיעה היומיומית מהנה, נוחה, מהירה וידידותית יותר מהג'ימני.+1
למעשה אני מתקשה לחשוב על רכב שטח שייתן פחות מג'ימני בכביש
ככל שיכולות השטח המדהימות של הג'ימני לא נחוצות ובמקביל ככל שצורכי הכביש עולים רצוי להימנע מהרכב הזה

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

danob
05-01-21, 11:39
אם זה ממש שטח לייט אז מניסיון אישי היונדאי IX35 AWD מאוד מוצלח, הפתיע את הטרופר של רענן בטיול שלג ברמת הגולן.
בכביש הוא נוח ומרווח, אחזקה לא יקרה, צריכת דלק קצת יותר גבוהה מהמזדה בגלל ההנעה הכפולה הקבועה (אבל ממש קצת)

אם זה שטח קצת פחות לייט אז כמו שכבר המליצו לך, הגרנד ויטרה יתן מענה. החיסרון הגדול שלו זה גיר 4 הילוכים מיושן יחסית וצריכת דלק גבוהה.

ליאור

-->