צפייה בגרסה מלאה : ציליית צד לג'ימני
אחרי שעות של צפיות בסרטונים באנגלית ובעברית ואחרי שראיתי גם את הסרטון של זיו והכתבה שלו, החלטתי לבנות צילייה 270מעלות.
אממה הג'ימני כידוע קטן, וזה יוצר בעיה עם המידה של ההצללה.
לפי מדידה שטח הגג שלי הוא 1.7X1.1 במידה ואני רוצה צילייה 3X3, צריך לתכנן אילו מוטות אני יכול לחבר.
יוצא שטח מאוד קטן של ההצללה גם אם אני עושה זרוע של 2 מטר. השאלה שלי איך אפשר לתכנן את זה נכון? כדי להפיק באמת צל גדול ולא מטר מהאוטו..
אופציה חלופית היא לקנות גזיבו כזה או אחר מגרופון או משהו, אבל זה פחות מעניין..
אשמח לעזרה,
אור
ולמה לא לעשות ציליית צד רגילה? או אפילו עם קיר אחד?
מאוד פשוט לבניה.
בד (לבחירתך), פרופיל עגול (אם יש מאלומיניום- עדיף), שני עמודים ושתי יתדות.
עאת הבד גוללים על הצינור, את העמודים מקפלים במקביל.
כדי להקל על מלאכת הגלילה עושים מנגנון בצד אחד של הצינור (אפשר לשחוט מראצ'ט ישן אבל זה איטי, ואפשר מנואלה עם אבטחה כלשהי - אבל זה בתנאי שהידית מסתובבת אחרי סוף הרכב.
יש המוסיפים מסגרת מתכת מלאה, אני מוצא את זה לא הכרחי, ומבטל את רוב היתרונות של השיטה הזאת.
היתרונות-
יותר עמיד לרוח (אפשר גם נגד גשם).
מפעיל פחות עומסים על הגגון.
יותר פשוט לבניה.
יותר קל.
החסרונות-
מצריך תקיעת יתדות (או אבנים גדולות).
פחות מגניב.
אם לא עושים קיר נוסף, הצל בד"כ לא אפקטיבי.
צילייה נגללת לג׳ימני היא פחות שימושית אם אתה יותר מ1-2 אנשים.
גם לרוב זה לא נראה טוב (יותר ארוך מהאוטו)
מניסיוני מה שהיינו עושים - רשת צל בגודל 4 על 4 או יותר, ופשוט בונה נקודות עיגון בג׳ימני על הגגון + מוטות להגבהת הרשת במרכז שלה + נקודות לעיגון במקרה ואתה מטייל לבד.
דורש קצת יותר עבודה אבל בתכנון נכון אפשר לעשות את זה יותר יעיל
כבר השקעתי בציור לפני התגובות, אז אתם תצטרכו להתמודד איתו. תכלס, לאורך של ציליה כזאת כמעט ואין הגבלה, כך שאם משתמשים בקיר אחורי, זה נותן פתרון לא רע. בלי קיר, אכן לא שווה הרבה:
132180
תודה רבה על התגובות וההשקעה בציור!
בגדול רציתי להמנע פשוט מעניין היתדות, אבל אני מבין שכנראה לא תהיה אופציה כזו בלי שזה יהיה באמת מכוער וארוך יותר מהאוטו..
לגבי מנגנון הגלילה, הכוונה כמו צילייה כזו שעושים במרפסות? פרגולה כזו? מה הכוונה נעילה?
האמת,
במחשבה שניה, אין באמת צורך בנעילה ע"ב ראצט. כן כדאי לייצר מנואלה שתקל על הגלילה, ושתדע למנוע מהצינור הגולל להסתובב (להפתח) כשהעסק מקופל (שלא תישלף הציליה באמצע נסיעה).
בדיגום המקורי שלי ( צלול 270 מעלות מקובע לגגון) אכן היו מוטות ארוכים.
מאוחר יותר, החלפתי את המוטות לקצרים יותר, מושחלים אחד בשני, וזה לא בולט מהרכב.
הטרופר ארוך יחסית ולכן מוט שני שלבים מספיק, בהחלט יכול להיות שעבור ג'ימני צריך להשתמש במוטות שלושה שלבים.
השאלה הראשונה שצריך לשאול, לכמה אנשים ?
צליה של 270, בד"כ תהיה קטנה יותר, אבל יותר מהירה לפריסה.
בסרטון המקורי ( יש קישור בכתבה שכתבתי פה באתר) אפשר לראות פתרון גדול יותר של 270, עם מוטות תמיכה.
אני החלטתי לוותר ולהתפשר בגודל.
עבור שני אנשים, זה מספיק.
בדיגום המקורי שלי ( צלול 270 מעלות מקובע לגגון) אכן היו מוטות ארוכים.
מאוחר יותר, החלפתי את המוטות לקצרים יותר, מושחלים אחד בשני, וזה לא בולט מהרכב.
הטרופר ארוך יחסית ולכן מוט שני שלבים מספיק, בהחלט יכול להיות שעבור ג'ימני צריך להשתמש במוטות שלושה שלבים.
השאלה הראשונה שצריך לשאול, לכמה אנשים ?
צליה של 270, בד"כ תהיה קטנה יותר, אבל יותר מהירה לפריסה.
בסרטון המקורי ( יש קישור בכתבה שכתבתי פה באתר) אפשר לראות פתרון גדול יותר של 270, עם מוטות תמיכה.
אני החלטתי לוותר ולהתפשר בגודל.
עבור שני אנשים, זה מספיק.
דיברנו :cool:, תודה רבה :D
אור
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.