PDA

צפייה בגרסה מלאה : מתלבט אם להחליף את הפורסטר בטרופר כרכב דיילי - כן או לא?

RBRB
09-01-21, 17:57
אהלן,

היום אני נוהג על פורסטר מודל 2009, הרכב עם מערכת גז ואני עושה בשנה כ30,000-35,000 קילומטר. הרכב שמור ומטופל היטב, ממוגן, נעול בצמיגי 50\50 ו... זהו.
הרכב משמש כרכב יומיומי לעבודה וסידורים ומידי פעם לטיולי שטח.

למה להחליף דווקא לטרופר?
א. כי זה הרכב עם יכולות השטח שאני מחפש.
ב. מספיק מרווח לצרכים שלנו כמשפחה.
ג. יכנס בתקציב לאחר מכירת הפורסטר.

ועכשיו בקשר לחשש...
בשנת 2010 עבדתי במרכז שירות UMI, אני זוכר שכל יומיים היה נכנס טרופר למוסך עם תקלת מזרקים יקרה או חיישן מסילה גמור שבזמנו אני זוכר שעלה סביבות 3000 שקל (?). כשעבדתי במקום התרשמתי מכך שאלה רכבים בעיתיים. המצב אכן כזה נורא? ההתייחסות כמובן לגמי הדיזל.

לא שולל את דגם הבנזין (אם אמצא) ולהתקין לו מערכת גז.

אשמח לכל הערה \ הארה.

Yaki5500
09-01-21, 18:04
יודעי דבר בפורום הזה מספרים שלמדו איך לחיות עם הבעייתיות של הטרופר בצורה נסבלת עם תחזוקה מונעת נכונה. לא יודע אם זה נכון. אישית וכללית אני מעדיף לשלם יותר דלק (דגם בנזין או רכב אחר למשל) מאשר להסתובב בשטח עם רכב שעלול פתאום להתאבד

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

איל מ
09-01-21, 19:30
הבעיה היא לא המנוע והמזרקים.
הבעיה היא שרכב דיילי שעושה 35,000 ק"מ בשנה, לא כדאי לו להיות רכב שטח מזדקן (הכי חדש שיש כבר בן 16-17).
אתה תמצא את עצמך מתעסק הרבה עם הרכב כדי שתוכל לקום בבוקר ולנסוע לעבודה בלי חשש מתקלות.

ronbs
11-01-21, 08:29
לפי דעתי טעות מאוד גדולה

danob
11-01-21, 09:28
30-35K בשנה נשמע לי הרבה לכל רכב מודל 2004 ומטה.
הטרופר נולד אי שם בתחילת שנות ה-90...לא רכב שהייתי רוצה לנהוג בו על הכביש כל כך הרבה ולא רק מטעמי אמינות.
במקומך הייתי מפצל למשפחתית ליום יום ורכב שטח לטיולים.

ליאור

OFF-RoaD
11-01-21, 11:59
עד לפני כחצי שנה נסעתי על טרופר כרכב יומיומי, ק"מ שנתי גבוה על הכביש.

הרכב היה בבעלותי כ3 או 4 שנים, במהלכן עבר יישור קו פסיכי כולל מנוע (היה ידוע מראש), מזרקים חדשים מהשקית, החלפה של החיישנים הבעייתיים, ועוד. הרבה מאוד כסף כדי לקבל רכב אמין שמניע כל בוקר לעבודה.

אחרי השיפוץ, נהניתי מכל רגע. היו עוד תקלות פה ושם, כיאה לרכב זקן שנוסע הרבה ועובד קשה, אבל לא משהו מפתיע או משבית.

זה עלה המון כסף באופן יחסי להגיע למצב הזה ולהישאר בו, וזו חתיכת הרפתקה. אם אתה לוקח את זה בחשבון ונערך לכך, לך על זה. לדעתי, מה שהתאים לי כסטודנט רווק בלי ילדים לאו דווקא מתאים למצב שאתה מתאר היום, ושווה לחשוב על זה שוב.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

RBRB
15-01-21, 23:38
הבנתי את הכיוון... תודה לעונים.

six 4 life
15-01-21, 23:50
עם קילומטרז כזה רק לפצל ל2 רכבים - פרייבט חסכוני ליום יום ורכב שטח אמיתי ולא יקר לטיולים, טרופר יהיה לא רע לצורך העניין

-->