התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מקומות מותרים ללינה במרחב יבנאל/רמות סירין/נחל תבור

דרור ברלי
10-01-21, 15:09
מכינים את הטיולים שאחרי הסגר....

האם מותר לישון במצפה אלות?...
מצפור דביר?... (בין אחוזת שושנה לכוכב הירדן)
הצעות נוספות בסביבה?
אני מתכוון למקומות שיכילו קבוצה של 10-15 כלי רכב. לינה בשטח, לא באורחנים.

boaz avrahami
10-01-21, 16:29
מצפה אלות נמצא על הגבול.
למיטב הבנתי אם אין שילוט אז אין ספק שמותר לפי הפסיקה האחרונה בבגצ.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210110/923b25ddb6e81d6a3ddc4629e7e04b9c.jpg

yovavz
10-01-21, 17:05
מכינים את הטיולים שאחרי הסגר....

האם מותר לישון במצפה אלות?...
מצפור דביר?... (בין אחוזת שושנה לכוכב הירדן)
הצעות נוספות בסביבה?
אני מתכוון למקומות שיכילו קבוצה של 10-15 כלי רכב. לינה בשטח, לא באורחנים.

יש את חניון האלות מעל מנחמיה ומתחת למצפה אלות על הדרך הנופית. קצת מוזנח מבחינת גיזומי צמחיה, אבל נראה לי שאפשר למצוא שם בקלות משטחים לאוהלים.
כעקרון זה חניון קק"ל שכנראה לא מיועד ללינה, אבל לא נראה לי שיעשו שם בעיות.

שמעון.פ
10-01-21, 23:56
מעל (מערבית) למנחמיה יש יער עם דרכי קק"ל נוחות.
בנ"צ 250570/730130 יש רחבה שמספיקה לכ-15 רכבים.

זהו מקום שקט ואין סיכון של הפרעת שכנים.
אפשר גם לחנות למרגלות מצפה לוי אשכול
(גם באותו יער)

אם מעוניינים לשלב טיול רגלי, מומלץ מאוד להמשיך עם
הדרך, מערבה ודרומה לוואדי אל ג'רום ולרדת אותו
בשביל הכחול עד פאתי מנחמיה (שביל אדום.)
זה מסלול קליל עם אטרקציות של יתדות וסולמות
הליכה רגועה של כשעה וחצי.

דרור ברלי
11-01-21, 10:41
רשמתי לי, תודה.

אני מחפש רק מקום שבו יש רחבה שיכולה להכיל כ-15-16 מכוניות עם מיקום סביר לאוהלים, לא מכוסה עשביה/קוצים שמלאים במגרדים/זוחלים /מעופפים/עוקצים למיניהם וכו'. אם יש גם נוף יפה, זה בונוס.

לא מחפש שום טיול רגלי. בד"כ אין לנו זמן לזה - אלא אם היינו טובים בזמנים במשך היום, מה שבד"כ לא קורה.... אם יש והזמן מאפשר - גם זה רק בונוס. אנחנו מגיעים לחניון בסוף היום, די מותשים מהרבה קילומטרים של נהיגה. רוצים רק להקים אוהלים, לבשל ארוחת ערב וללכת לישון.
פחי אשפה, ברזים וכו' פסיליטיז של חניון - לא רלוונטי. יש לנו מים, אנחנו לוקחים את כל האשפה איתנו ונפטרים ממנה במכולות האשפה בתחנת דלק קרובה, למחרת.

אם שעות האור יאפשרו, נמשוך עוד דרומה למצפור דביר בין כוכב הירדן לאחוזת שושנה, שהוא מקום מתאים עם נוף מהמם. לא תמיד נקי, אבל נסתדר עם זה. מקסימום נבצע סריקה מהירה וננקה בעצמנו. בכל מקרה אנחנו מנקים ברמה כזו או אחרת לפני שאנחנו עוזבים גם ליכלוך שלא אנחנו ייצרנו. אני יודע שיש כאלה שנשארים לישון שם ולא נתקלו באף פקח או טענה ממישהו, השאלה אם זה באמת מותר.

תמיד יש את האופציה למשוך עוד קצת דרומה לבית שאן ולהיכנס לגשר קנטרה שזה מקום נוח ומוצל אבל תמיד יש סיכוי שהוא תפוס באיזו קבוצה אחרת או יומולדת או מסיבת טבע - ויותר מזה, אני לא רוצה לנסוע מהר ו/או להיקלע לנסיעת שטח בחושך שזה הכי גרוע - גם לא כיף, גם מפסידים נוף וכל זה עם קבוצה שרובה גם כך לא מנוסה בנהיגת שטח. בטח לא בחושך, שזה כבר מזמין צרות. לכן אני מחפש כמה אלטרנטיבות.

הכי חשוב לי להיות חוקי. שיהיה חד משמעית מותר לשהות שם לילה - כדי שלא יהיו התקלויות עם כל מיני עובדי רשויות תאבי אכיפה. זו גם קבוצה גדולה - העתקת מאהל שהוקם בטעות במקום אסור זו אופרציה מתישה ואני גם לא רוצה להרוס להם את חוויית המסע עם דו"חות.

yovavz
11-01-21, 11:49
לחניון האלות תצטרך לעשות סיור מקדים בכדי לראות אם הוא מתאים לכם
אין לי נסיון עם קבוצות כאלו. בכל אופן, אין שם רחבה בין העצים בסגנון הקנטרה - אלא יותר בסגנון של הרבה נישות שמחוברות ביניהן.
יש גם בתוך מנחמיה חורשה שאולי אפשר להזרק שם - אפשר אולי לתאם עם הקב"ט המקומי.
מזכירות מנחמיה 04-6750033, [email protected]
יש גם אופציה של חניון הלילה בתשלום של הרט"ג (אהובי נפשך) בכוכב הירדן - מאוד נוח מסודר ונקי ושקט.
במצפה דביר סביר שיהיו הרבה הפרעות.
אופציה נוספת - להשתלט על מצפה נח כנרתי (סמוך לטורבינות וכניסה מהשביל הכחול מדרום) על רמת סירין - סביר שיהיה רוחני.

dorbh
11-01-21, 11:55
מה עם החללית?

דרור ברלי
11-01-21, 12:00
יש גם אופציה של חניון הלילה בתשלום של הרט"ג (אהובי נפשך) בכוכב הירדן - מאוד נוח מסודר ונקי ושקט.
במצפה דביר סביר שיהיו הרבה הפרעות.

רט"ג אינם "אהובי נפשי" יותר מממוצע החיבה הכללי אליהם כאן.
דווקא לי אישית אין ולא היו עד היום שום תאקלים איתם (אני רוצה להמשיך לשמר את המצב הזה).
אבל לחברים ולמדריכים אצלנו היו גם היו. תאקלים וגם משפטים. רק לאחרונה רט"ג הפסידו במשפט מול עופר אוגש.

כשאני בודק במפה, אני רואה שמצפור דביר נמצא תיאורטית בתוך שטח "גן לאומי כוכב הירדן".
בפועל, להבדיל מהכניסה למבצר/גן לאומי שהיא בתשלום, מצפור דביר נמצא מחוץ לשטח המגודר של הגן הלאומי, והכניסה אליו חופשית וללא תשלום ואף אחד גם לא מתחזק/מנקה שם...
אני נכנס לשם הרבה עם קבוצות בטיולי חד-יומי לתצפיות על עמק הירדן ותמיד פוגש שם אנשים שישנו שם.

אז צפויות לנו הפרעות מצד מי - פקחים?...

מצפה נח כנרתי - אכן מגרש החנייה הוא סוג של אופציה לא רעה להעמיד אוהל-אוטו-אוהל-אוטו-אוהל-אוטו...., אבל כמו שאמרת, לוקיישן שעשוי להתגלות כרוחני מאוד.

yovavz
11-01-21, 14:23
אז צפויות לנו הפרעות מצד מי - פקחים?...

לא מאמין שפקחים.

יותר - אוכלוסיית האזור הכוללת את כל המגוון האפשרי, כולל נרגילות, בידוריות וSBSים, טרקטורונים ואופנועים קצוצי אגזוז.

מה גם שגם במצפה דביר/חניון האקליפטוס יכול להיות רוחני.

אגב, עוד אופציה היא אחד המצפים מתחת קיבוץ גשר - רק ששם עשוי להיות מוכה יתושים.

דרור ברלי
11-01-21, 15:04
לא מאמין שפקחים.

יותר - אוכלוסיית האזור הכוללת את כל המגוון האפשרי, כולל נרגילות, בידוריות וSBSים, טרקטורונים ואופנועים קצוצי אגזוז.

מזה אני מוטרד פחות. אוכלוסיית האיזור חד משמעית איכותית בהרבה ממה שפוגשים באיזורים אחרים. אלה לא החבר'ה שפוגשים בפסגת הנ.ג. או בדיונה באשדוד.... ולא נרחיב על זה....

מקסימום, אם מגיעים הכידונאים המרעישים, אני מבקש יפה שיהיו יותר בשקט.
אם הם נחמדים גם מזמין לקפה וכו'. עד היום לא רק שלא היו בעיות, עם אלה שנענו להזמנה היה גם אחלה ערב.

מקווה שהאופטימיות שלי מוצדקת.....

איל מ
11-01-21, 15:07
אוכלוסיית האזור אלו גם החברה מא-טייבה, טמרה ונעורה. לעתים אפילו משבלי.

דרור ברלי
11-01-21, 15:26
אוכלוסיית האזור אלו גם החברה מא-טייבה, טמרה ונעורה. לעתים אפילו משבלי.

דווקא בהם עוד לא נתקלתי שם.
במקומות אחרים כן.
זה לא אומר שהם לא מגיעים...

וזה שהם בני דודים לא אומר שהם תמיד יתנהגו כמו חיות.
בהרבה מקרים הופתעתי לטובה, יש מצב שגם אתה תהיה מופתע.
שההפתעה הזו רק לא תחזור אלי כמו בומרנג.....

איל מ
11-01-21, 22:27
גרתי שם תקופה,
ואני גר היום בצנטרום של המשולש.
לברוח מהכפר לשתות בירה עם מוזיקה ע"ג sbs עם מוזיקה, נרגילה ומנגל, תוך השארת פסולת, היא צורת התנהגות שמאפיינת את הדור הצעיר של צאצאי ישמעל ויצחק כאחת. בני דודים החולקים תרבות קלוקלת...
(לא כולם. ברור שלא כולם).

danny_aaron
11-01-21, 22:28
היי דרור ,
על האדום ממנחמיה למצפה אלות יש נקודה שאפשר לישון ,
בעמוד ענן זה נקרא ״פארק קקל חניון״
132309

יש שולחנות קקל , 15 רכבים זה אומר שיהיו כמה כאלה שיהיו רחוק מהאוטו ,
שקט .
בהצלחה .

galig
13-01-21, 21:55
דרור אם טיפה דרומית לכוכב הירדן מתאים לך אז יש אחלה מקום, תדבר עם אור עם הסיקס יסביר לך בדיוק איפה.

yovavz
14-01-21, 07:26
דרור אם טיפה דרומית לכוכב הירדן מתאים לך אז יש אחלה מקום, תדבר עם אור עם הסיקס יסביר לך בדיוק איפה.אם אתה רוצה לשמור על המקום בסוד, עדיף שתכתוב לדרור באופן פרטי
אם זה לא סודי "לחברים מובחרים", אני לפחות אשמח אם תפרט לכל מי שקורא/יקרא את השרשור.

MR BIG
14-01-21, 08:56
דרור ,
אל תקל ראש באוכלוסיית האזור שיכולה להטריד אתכם.
בקיץ האחרון ישנתי באחד הנקודות השוות ביותר שם באיזור ( לא מתאים לכזו כמות של אנשים ) , היינו שני אבות , ושני ילדים בני 6 . אוהל אחד.
התמקמנו, אכלנו , הדלקנו אש ....
בתשע וחצי בערב הפסטורליה נגדעה כשעשרה חבר'ה " לא חשוב מאיזה מגזר..." הקימו לנו על הראש מסיבת טרנס עד 2:00 בלילה , והכי גרוע , היו שיכורים לגמריי מאלכוהול.

הילדים ישנו באוהל , אני וחבר נשארנו ערים עד שהם עזבו . גם בגלל הטרנסים , ובעיקר מהחשש שהם שיכורים לגמרי ולך תדע מה הם יעשו....
הלילה הכי מסוייט ולא נעים שהיה לי בשטח ב- 20 שנה האחרונות.
לידיעתך.

נדב ש.
14-01-21, 18:18
דרור ,
אל תקל ראש באוכלוסיית האזור שיכולה להטריד אתכם.
בקיץ האחרון ישנתי באחד הנקודות השוות ביותר שם באיזור ( לא מתאים לכזו כמות של אנשים ) , היינו שני אבות , ושני ילדים בני 6 . אוהל אחד.
התמקמנו, אכלנו , הדלקנו אש ....
בתשע וחצי בערב הפסטורליה נגדעה כשעשרה חבר'ה " לא חשוב מאיזה מגזר..." הקימו לנו על הראש מסיבת טרנס עד 2:00 בלילה , והכי גרוע , היו שיכורים לגמריי מאלכוהול.

הילדים ישנו באוהל , אני וחבר נשארנו ערים עד שהם עזבו . גם בגלל הטרנסים , ובעיקר מהחשש שהם שיכורים לגמרי ולך תדע מה הם יעשו....
הלילה הכי מסוייט ולא נעים שהיה לי בשטח ב- 20 שנה האחרונות.
לידיעתך.

קרה לי גם לא מזמן(לפני שנה בערך), הייתי לבד עם הילדים, לא ישנתי בכלל, כל הלילה ישבתי בחוץ עם עצמי.
לדעתי כל שביל שלא יהיה, אם הוא נגיש מספיק לפרייבטים או קרוסאובר שיכול להגיע אתה לא יכול להיות בטוח שתהיה לבד או שיהיה לך את השקט שאתה מחפש.
בגלל זה עדיף לחפש את המקומות שקצת יותר קשה להגיע אליהם(עדיף שתהיה בדרך איזה מדרגה, הצלבה הגונה וכו'), במקום החניונים/מקומות שכל הדרכי קק"ל נגישות לכולם וכל שעה.

-->