צפייה בגרסה מלאה : אלטרנטור מתנהג מוזר
אלטרנטור בוש 95A. מנוע דיזל עם מד סל"ד שמחובר לאלטרנטור.
בדר"כ מספק 13.7-14V.
לאחרונה התחילה תופעה כזו: בסרק המתח על האלטרנטור הוא 12-12.1V. כשאני מעלה סל"ד מגיע ל12.5V.
נורת טעינה לא דולקת (נבדקה ותקינה). מד הסל"ד - מת.
מידי פעם, האלטרנטור "חוזר לחיים" ונותן מתחים תקינים. אז גם מד הסל"ד מתעורר לחיים.
וחוזר חלילה.
לא הצלחתי למצוא חוקיות כלשהי.
רעיון?
boaz avrahami
11-01-21, 22:22
לרוב הכי קל זה לפרק ולשים אותו על מתקן הרצה ובדיקה אצל מתקן אלטרנטורים. נניח כרמלי מחוצות המפרץ.
אני גם הייתי בודק את תקינות החוט העבה שהולך מהאלטרנטור למצבר, נקיון והידוק הקצוות וכמובן קטבי מצבר- נקיון והידוק וכמובן חיבורים לגוף.
אגב, היכן המישר זרם יושב?
* עצה מחובב לא מומחה.
חנן-ג'יפולוג
11-01-21, 22:42
אולי נתק בגשר הדיודות, הלחמה קרה וכדומה. ניתן לאבחון מדויק אבל בפרקטיקה רוב המוסכים, כמו גם רוב החובבים יעדיפו לתת כמה מאות ש"ח למשפץ ולשכוח מזה.
רק כבדיקה מקדימה לפני שמפרקים, לוודא שבזמן שהתקלה קיימת האלטרנטור מקבל את מה שהוא צריך (אני לא מכיר את האלט' שלך אז לא אציין מה) ושהיציאה לא מקוצרת, למשל למד הסל"ד.
אלטרנטור בוש 95A. מנוע דיזל עם מד סל"ד שמחובר לאלטרנטור.
בדר"כ מספק 13.7-14V.
לאחרונה התחילה תופעה כזו: בסרק המתח על האלטרנטור הוא 12-12.1V. כשאני מעלה סל"ד מגיע ל12.5V.
נורת טעינה לא דולקת (נבדקה ותקינה). מד הסל"ד - מת.
מידי פעם, האלטרנטור "חוזר לחיים" ונותן מתחים תקינים. אז גם מד הסל"ד מתעורר לחיים.
וחוזר חלילה.
לא הצלחתי למצוא חוקיות כלשהי.
רעיון?
התשובה היא לפי מידה\פרטים(אלטרנטור בוש 95A. מנוע דיזל):
TEST BENCH אצל בעל מקצוע
רק כבדיקה מקדימה לפני שמפרקים, לוודא שבזמן שהתקלה קיימת האלטרנטור מקבל את מה שהוא צריך (אני לא מכיר את האלט' שלך אז לא אציין מה) ושהיציאה לא מקוצרת, למשל למד הסל"ד.
אולי בכל זאת תרחיב? בסה"כ דיפנדר עם המנוע הכי טיפש שקיים (TDI300), מה הוא כבר יכול לרצות? ג'ין וטוניק?
חנן-ג'יפולוג
11-01-21, 23:14
לדוגמא, בהיילקס שלי הווסת הוא חיצוני, אז האלטרנטור מוציא כ7 וולט מנקודת החיבור של הפאזות, ומקבל עירור on off לפי המתח שהוא מוציא מהמיישר, שמובנה בתוכו.
אלט' אחרים צריכים לקבל מתח מנורת ביקורת. אחרים צריכים לקבל 12 וולט ישיר.
לא כל האלט' נולדו שווים.
ב-TDI300 אלטרנטור בוש ומד הסל"ד לא ערכה של יצרן.....-אז TEST BENCH
boaz avrahami
11-01-21, 23:51
גרשון,
במידה והאלטרנטור עומד בהצלחה בבדיקת עומס - לאן היית מתקדם?
אולי יהיה לעמי יותר קל לבדוק את הדברים הנוספים לפני שהוא מפרק ורץ לבדיקה עם האלטרנטור.
אגב עמי - המנורת טעינה לא דולקת גם במצב של מנוע כבוי וסוויץ' פתוח?
זה כיוון...
ראה כאן. ממש סיפור דומה
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/59896-%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%98%D7%A2%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%95%D7%AA%D7%A7%D7%9C%D7%AA-%D7%90%D7%9C%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98%D7% 95%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%94-%D7%AA%D7%A7%D7%9C%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%A6%D7%A8%D7%95%D7%A3-%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%9D
boaz
אני לא יודע לתת עצות וירטואליות במקרה הזה-מערכת טעינה לא מקורית
boaz avrahami
12-01-21, 00:21
או, גרשון... פה יש בעיה.
אנחנו במדיום וירטואלי.
אתה חייב לשפר את היכולות שלך בוירטואליזציה.
אני הייתי ממליץ לך על להתחיל מ ESXi
אגב עמי - המנורת טעינה לא דולקת גם במצב של מנוע כבוי וסוויץ' פתוח?
זה כיוון...
דולקת.
או, גרשון... פה יש בעיה.
אנחנו במדיום וירטואלי.
אתה חייב לשפר את היכולות שלך בוירטואליזציה.
אני הייתי ממליץ לך על להתחיל מ ESXi
חחח
בדרך בה רוב הדברים נפתרים....
התעלמות.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
זה יחזור לך בהפוכה, מניסיון דומה.
אותי זה תפס בדרך לטיול בדרום ביום כיפור לפני כמה שנים. הבעיה הייתה שהקולקטור נשחק מאוד. תופעה די זהה.
ממליץ לפרק את האלטרנטור (10 דקות בלחץ), לפתוח ולראות מה המצב וגם לקחת למשפץ על הדרך. 300₪ ואתה בד״כ אחרי האירוע.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.