PDA

צפייה בגרסה מלאה : בעיה בגיר סמוראי 94

akibanos
11-01-21, 23:19
אתחיל ואומר שאני חדש בתחום יש לי סמוראי פתוח 94 אנחנו בזוגיות כבר 8 חודשים וזה הג׳יפ הראשון שלי. כבר שבוע שהידית הילוכים נתקעת במעבר ימינה לכיוון חמישי ורוורס. לא תמיד אבל מספיק כדי להדאיג. היום במהלך נסיעה על הכביש ניסיתי להעביר לחמישי והידית פשוט ברחה החוצה (הייתה חופשית לחלוטין ומחוץ להילוך). הצלחתי להחזיר לרביעי וכה הגעתי הביתה. כשהגעתי הביתה חזרתי על הטעות הקבועה שלי ואמרתי אני רק אפתח ואסתכל ומשם הסוף כבר ידוע מראש... פירקתי את הידית של הגיר ואת ה"בית" שמחזיק אותה אני לא יודע מה השם המקצועי לא שיחקתי בדברים יותר מדי אבל יצא שעשחתי יותר נזק מתועלת וכשהזרתי הכל למקום נהיה בלאגן שלם בהעברת הילוכים הידית לא חזרה לבד למקום כשהוצאתי מהילוך ולא לכל ההילוכים היא הצליחה להכנס.

סגרתי הכל חזרה והחלטתי לפנות אל בעלי המקצוע והשאלוץ שלי הן אלו: האם תיקון של דבר כזה אפשרי בעבודה עצמית בשביל מישהו כמוני עם מעט ידע אבל ידייפ טובות וכלים? במידה ולא איפה עושים דברים כאלה? מה המחיר המוערך של דברים כאלה בעבודה עצמית אם אפשרי ורצל בעל מקצוע?

תודה מראש.

עמרי שדה
12-01-21, 05:07
ארז טופגיר 0544434580

יונתןמצפה
12-01-21, 06:16
נשמע כמו בעיה יחסית פשוטה וידועה של אוקולון גמור. זה קצת קשה להסביר איך לסדר את זה בהתכתבות (ואני מודה שאני גם לא ממש זוכר את הפרטים.).
הקונץ זה להביא את הצירים בתוכם יושבת הידית למיקום הנכון שלהם (צריך ליצור מעין חור מרובע) לפני הכנסת הידית אחרת העסק לא יעבוד.
אצלי בעיה דומה קרתה בלילה בדרך לטיול בדרום. תיקנתי את זה בשולי הדרך תוך אלתור אוקולון מפקק של בקבוק קולה ואיזולירבנד והמשכתי לטיול (ועוד הרבה מאוד זמן אחרי...).

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

akibanos
12-01-21, 07:16
נשמע כמו בעיה יחסית פשוטה וידועה של אוקולון גמור. זה קצת קשה להסביר איך לסדר את זה בהתכתבות (ואני מודה שאני גם לא ממש זוכר את הפרטים.).
הקונץ זה להביא את הצירים בתוכם יושבת הידית למיקום הנכון שלהם (צריך ליצור מעין חור מרובע) לפני הכנסת הידית אחרת העסק לא יעבוד.
אצלי בעיה דומה קרתה בלילה בדרך לטיול בדרום. תיקנתי את זה בשולי הדרך תוך אלתור אוקולון מפקק של בקבוק קולה ואיזולירבנד והמשכתי לטיול (ועוד הרבה מאוד זמן אחרי...).

בדיוק! זה בדיוק מה שהסתבכתי איתו תא הצלחתי להביא את את שלושת ה"מתפסים" של הגיר למקום שלהם (ל"ניוטרל" כאילו) .
איפה אני יכול למצוא הסברים על זה?
אם אצרף תמונות יש מישהו שיודע להסביר לי אפילו טלפונית?

יונתןמצפה
12-01-21, 07:32
תשתמש במברג שטוח ארוך וגדול. אל תפחד להפעיל קצת כוח. אם אני זוכר נכון, תתחיל מהשמאלי (הילוך חמישי ורוורס). יש מצב שבו אם אחד מהם (לא זוכר איזה) לא ממורכז (ניוטרל) לא תצליח להביא לשם גם את האחרים.
קצת נחישות וניסוי ותהייה ותצליח.
אם הייתי זוכר הייתי נותן יותר פרטים.
נסה גם לחפש פה באתר, בטוח היה על זה כמה שרשורים.
בכל מקרה נדרש להתקין אוקולון חדש ולרוב גם הבורג שצידי שתופס את כל העסק שחוק ודורש החלפה. במכשירי תנועה לדעתי האוקולון מגיע כסט עם כל הידית. זה מיותר כמובן.

akibanos
12-01-21, 07:49
המגרעת של הציר השמאלי איפה שאמורה להכנס הידית הילוכים לא מפנית כלפי מעלה אלא כלפי הצד ומסתובבת עם קפיץ זה המצב הנורמלי? באמצעי ובימני המגרעת כלפי מעלה

יונתןמצפה
12-01-21, 08:05
המגרעת של הציר השמאלי איפה שאמורה להכנס הידית הילוכים לא מפנית כלפי מעלה אלא כלפי הצד ומסתובבת עם קפיץ זה המצב הנורמלי? באמצעי ובימני המגרעת כלפי מעלהאני לא זוכר. אבל זה נשמע הגיוני כי זה הציר של ההילוך בחמישי + הרוורס... תביא את שתי האחרות לניוטרל ואז תנסה להזיז גם את זאת למקום.

akibanos
12-01-21, 08:06
בנוסף הצלחתי להזיז את שלושת הצירים רק פנימה או החוצה. האם אני צריך לנסות למצוא את האמצע שלהם?

יונתןמצפה
12-01-21, 09:08
לדעתי אם לא תכניס את הידית כשהם במצב אמצע זה לא יעבוד.

akibanos
12-01-21, 22:16
הצלחתי לסדר את זה תודה רבה עזרת לי מאוד!

yoni_0000
12-01-21, 23:29
לפעם הבאה.. יוטיוב הוא החבר הכי טוב שלך.. רק צריך לדעת מה לחפש.

מוטי טויוטה
13-01-21, 11:18
יש קבוצת ווטסאפ ייעודית לסמוראי עם הרבה ידע ועזרה זמינה. מוזמן לחפש גם בפייסבוק " סוזוקי סמוראי 84-98"

Sent from my SM-N980F using Tapatalk

יונתןמצפה
13-01-21, 12:41
ומוזמן כמובן גם להמשיך להתייעץ כאן באתר הבית, כפי שנוכחת שעזר מהר ויעיל.

yadin.ganon
14-01-21, 00:01
יש קבוצת ווטסאפ ייעודית לסמוראי עם הרבה ידע ועזרה זמינה. מוזמן לחפש גם בפייסבוק " סוזוקי סמוראי 84-98"

מוטי, לא יודע עד כמה אפשר לסמוך על אנשים בנושא גירים.
היחיד שפירק שם זה ששי לדעתי (:

Sent from my iPhone using Tapatalk

מוטי טויוטה
14-01-21, 22:27
ומוזמן כמובן גם להמשיך להתייעץ כאן באתר הבית, כפי שנוכחת שעזר מהר ויעיל.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkלא היה בכוונתי לגרוע מאיכות האתר כמובן

-->