התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מערכת מולטימדיה וניווט

הדסופה
13-01-21, 16:24
מראש אני מתנצל, רק המחשבה על האורך של הפוסט הזה מעייפת אותי. שונא לכתוב ארוך
הרכב המדובר הוא רנגלר, אבל למרות שאני מציין את זה רוב השאלות שלי הן לא ספציפיות לרנגלר.

הרדיו שהרכב הגיע איתו במקור ב 2012 הוא ארכאי במושגים של היום. והוא רק רדיו. פעם היה אפשר להתחבר אליו עם כבל לאייפון ולהשמיע מוזיקה מהטלפון, היום גם זה כבר מסרב לעבוד. זה המקום לציין גם שאני משתמש אייפון ולא אנדרואיד בסלולרי שלי . זה מה שמגיע חינם מהעבודה ולכן התכנון להישאר איתו. היום, את הניווט גם בכביש וגם בטיולים אני עושה על האייפון. זה אפשרי אבל לא הכי נוח בעולם.
מערכת השמע כפי שהיא היום ברנגלר היא לא מדהימה אבל על גבול הבסדר. אני לא אודיופיל מתוחכם מדי ואין לי דרישות נורא גבוהות בעניין. רק סבירות.

המטרה שלי למשתף אותכם במה שחיפשתי, מה מצאתי, השיקולים בדרך, ולקבל מכם תובנות נוספות. בעיקר אם פספסתי משהו, ומהחוויות שלכם.

אני מחפש מערכת מולטימדיה לדרישות הבאות:
1. (דרישה מנדטורית) יהיה אפשר לשמוע מוסיקה מחשבון הספוטיפיי שלי. אפשר להשיג את זה על-ידי קישור לטלפון או עצמאית אם למשל מדובר במע' מולטימידיה שאפשר להתקין בה ספוטיפיי ולהריץ עצמאי מהטלפון.
2. (דרישה מנדטורית) יהיה אפשר לקבל מסך לניווט ווייז בכביש, דרך טלפון או עצמאית. מציין שזה נוח לי ככה דרך האייפון ברכב השני.
3. (דרישה מנדטורית) חיבור למצלמת רברס. התרשמתי שבכל מערכות המולטימדיה בשוק זה כבר קיים. לא משנה אם זו המצלמה הקיימת או שצריך להחליף מצלמה לצורף תאימות עם המערכת הנרכשת.
4. (דרישה מנדטורית) תתאפשר שליטה על המולטימדיה דרך ההגה כפי שיש כיום 5. (דרישה שאני מתלבט אם מנדטורית) יהיה אפשר לנווט עם אפליקציות ניווט שטח – אופרוד וכדו'. אם עד עכשיו בעצם מסך 7" היה מספיק למלא את הדרישות שלמעלה, לניווט שטח הייתי מעדיף מסך יותר גדול באזור ה- 9"- 10". בנוסף, מכל הקריאה שעשיתי – מבין ש apple carplay לא תומך באפליקציות האלו. זה כן יהיה אפשרי להציג אופרוד במולטימדיה עם mirroring, או אם המערכת פתוחה ומאפשרת להתקין אפליקציות מחנות אפליקציות

מבחינת אופציות קישור לטלפון (אייפון) ישנן 2 שיטות שראיתי בשוק:
1. Apple carplay- דורש חיבור עם כבל. כך אני עובד ברכב השני שלי וזה ממשק אמין ונוח. מעבר לחיבור הכבל לא צריך לבצע פעולה נוספת ואין עם זה תקלות כל עוד הכבל סטנדרטי.
2. Mirroring – דורש חיבור wifi point-to-point . בניסיון שלי מול הטלביזיה בבית זה ממשק לא אמין ולא סוחב הרבה זמן רצוף בלי להתעופף. אין לי ניסיון עם זה ברכב.
האם מה שרשמתי מדויק בנושא הקישור ?

אחרי מעבר על איזה חוט או שניים בגיפולוג התחלתי מלהסתכל על מערכות הפרימיום בשוק, PIONEER +ALPINE. ואחרי זה הסתכלתי על כמה סיניות, לצורך ההשוואה התייחסתי פה לאחת שנראתה סבירה - JOYING

ALPINE – חברה שמעבר למוצרים הגנריים שלה יש לה גם מוצרים ספציפיים למותג JEEP (זה אומר בעיניי התאמה מיטבית לפלסטיקה מסביב ונראות, יכולת להגיע למסך 9" ,וקישור מובנה לשליטה מההגה). מצאתי אצלם את המוצרים הבאים, כולם תומכי apple carplay וכולם מוצרים סגורים להבנתי, כלומר – הם לא יאפשרו לשים על המסך אפליקציית ניווט כמו אופרוד. לשאר הדרישות נראה שכל ה-3 עונים. מכיוון שכך, המסקנה שלי שאם אני הולך על אלפיין, אין סיבה להשקיע מעבר למוצר הבסיס (הראשון ברשימה) שלמטה:
א. מערכת 7" במחיר של 800$ בערך לפני משלוח, ללא GPS https://www.alpine-usa.com/product/jeep-wrangler-radio-apple-carplay-android-auto-i207-wra

ב. מערכת 9" ללא GPS, 2000$
https://www.alpine-usa.com/product/jeep-wrangler-radio-apple-carplay-android-auto-i209-wra
ג. מערכת 9" כוללת GPS, 2000$
https://www.alpine-usa.com/product/jeep-wrangler-radio-apple-carplay-android-auto-x409-wra-jk

PIONNER-חברה בלי אוריינטציה מיוחדת למותג JEEP. לא מצאתי איזה ערך מוסף על אלפיין ולכן לאחר סקירה קצרה שמתי את האופציה הזו בצד.

JOYING
יש מוצר 10" ספציפי ל JEEP
https://www.joyingauto.com/joying-2011-2018-jeep-wrangler-10-1-plug-and-play-android-car-stereo-carplay-android-auto.html
כולל שמירה על שליטה מההגה, GPS, תמיכה ב apple carplay האם נכון שזו מערכת אנדרואיד פתוחה, כולל SIM, ושניתן להתקין עליה אפליקציות מ google play , כולל למשל אופרוד.?
אם כן זו מערכת שעונה לכל הדרישות למעלה.

בשורה התחתונה ההתלבטות היא בין מוצר ה low-end 7" של ALPINEבעלות של 800$, לבין המערכת של JOYING עם המסך הגדול יותר, ושאולי תאפשר גם ניווט שטח עליה, באזור ה 450$-500$. החסרון שלה מן הסתם הוא באיכות שמע מול האלפיין, ובאמינות.

חוות דעתכם על המסקנות שהגעתי אליה ומחשבות שלכם ?

הד

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aifer
13-01-21, 16:30
מראש אני מתנצל, רק המחשבה על האורך של הפוסט הזה מעייפת אותי. שונא לכתוב ארוך
הרכב המדובר הוא רנגלר, אבל למרות שאני מציין את זה רוב השאלות שלי הן לא ספציפיות לרנגלר.

הרדיו שהרכב הגיע איתו במקור ב 2012 הוא ארכאי במושגים של היום. והוא רק רדיו. פעם היה אפשר להתחבר אליו עם כבל לאייפון ולהשמיע מוזיקה מהטלפון, היום גם זה כבר מסרב לעבוד. זה המקום לציין גם שאני משתמש אייפון ולא אנדרואיד בסלולרי שלי . זה מה שמגיע חינם מהעבודה ולכן התכנון להישאר איתו. היום, את הניווט גם בכביש וגם בטיולים אני עושה על האייפון. זה אפשרי אבל לא הכי נוח בעולם.
מערכת השמע כפי שהיא היום ברנגלר היא לא מדהימה אבל על גבול הבסדר. אני לא אודיופיל מתוחכם מדי ואין לי דרישות נורא גבוהות בעניין. רק סבירות.

המטרה שלי למשתף אותכם במה שחיפשתי, מה מצאתי, השיקולים בדרך, ולקבל מכם תובנות נוספות. בעיקר אם פספסתי משהו, ומהחוויות שלכם.

אני מחפש מערכת מולטימדיה לדרישות הבאות:
1. (דרישה מנדטורית) יהיה אפשר לשמוע מוסיקה מחשבון הספוטיפיי שלי. אפשר להשיג את זה על-ידי קישור לטלפון או עצמאית אם למשל מדובר במע' מולטימידיה שאפשר להתקין בה ספוטיפיי ולהריץ עצמאי מהטלפון.
2. (דרישה מנדטורית) יהיה אפשר לקבל מסך לניווט ווייז בכביש, דרך טלפון או עצמאית. מציין שזה נוח לי ככה דרך האייפון ברכב השני.
3. (דרישה מנדטורית) חיבור למצלמת רברס. התרשמתי שבכל מערכות המולטימדיה בשוק זה כבר קיים. לא משנה אם זו המצלמה הקיימת או שצריך להחליף מצלמה לצורף תאימות עם המערכת הנרכשת.
4. (דרישה מנדטורית) תתאפשר שליטה על המולטימדיה דרך ההגה כפי שיש כיום 5. (דרישה שאני מתלבט אם מנדטורית) יהיה אפשר לנווט עם אפליקציות ניווט שטח – אופרוד וכדו'. אם עד עכשיו בעצם מסך 7" היה מספיק למלא את הדרישות שלמעלה, לניווט שטח הייתי מעדיף מסך יותר גדול באזור ה- 9"- 10". בנוסף, מכל הקריאה שעשיתי – מבין ש apple carplay לא תומך באפליקציות האלו. זה כן יהיה אפשרי להציג אופרוד במולטימדיה עם mirroring, או אם המערכת פתוחה ומאפשרת להתקין אפליקציות מחנות אפליקציות

מבחינת אופציות קישור לטלפון (אייפון) ישנן 2 שיטות שראיתי בשוק:
1. Apple carplay- דורש חיבור עם כבל. כך אני עובד ברכב השני שלי וזה ממשק אמין ונוח. מעבר לחיבור הכבל לא צריך לבצע פעולה נוספת ואין עם זה תקלות כל עוד הכבל סטנדרטי.
2. Mirroring – דורש חיבור wifi point-to-point . בניסיון שלי מול הטלביזיה בבית זה ממשק לא אמין ולא סוחב הרבה זמן רצוף בלי להתעופף. אין לי ניסיון עם זה ברכב.
האם מה שרשמתי מדויק בנושא הקישור ?

אחרי מעבר על איזה חוט או שניים בגיפולוג התחלתי מלהסתכל על מערכות הפרימיום בשוק, PIONEER +ALPINE. ואחרי זה הסתכלתי על כמה סיניות, לצורך ההשוואה התייחסתי פה לאחת שנראתה סבירה - JOYING

ALPINE – חברה שמעבר למוצרים הגנריים שלה יש לה גם מוצרים ספציפיים למותג JEEP (זה אומר בעיניי התאמה מיטבית לפלסטיקה מסביב ונראות, יכולת להגיע למסך 9" ,וקישור מובנה לשליטה מההגה). מצאתי אצלם את המוצרים הבאים, כולם תומכי apple carplay וכולם מוצרים סגורים להבנתי, כלומר – הם לא יאפשרו לשים על המסך אפליקציית ניווט כמו אופרוד. לשאר הדרישות נראה שכל ה-3 עונים. מכיוון שכך, המסקנה שלי שאם אני הולך על אלפיין, אין סיבה להשקיע מעבר למוצר הבסיס (הראשון ברשימה) שלמטה:
א. מערכת 7" במחיר של 800$ בערך לפני משלוח, ללא GPS https://www.alpine-usa.com/product/jeep-wrangler-radio-apple-carplay-android-auto-i207-wra

ב. מערכת 9" ללא GPS, 2000$
https://www.alpine-usa.com/product/jeep-wrangler-radio-apple-carplay-android-auto-i209-wra
ג. מערכת 9" כוללת GPS, 2000$
https://www.alpine-usa.com/product/jeep-wrangler-radio-apple-carplay-android-auto-x409-wra-jk

PIONNER-חברה בלי אוריינטציה מיוחדת למותג JEEP. לא מצאתי איזה ערך מוסף על אלפיין ולכן לאחר סקירה קצרה שמתי את האופציה הזו בצד.

JOYING
יש מוצר 10" ספציפי ל JEEP
https://www.joyingauto.com/joying-2011-2018-jeep-wrangler-10-1-plug-and-play-android-car-stereo-carplay-android-auto.html
כולל שמירה על שליטה מההגה, GPS, תמיכה ב apple carplay האם נכון שזו מערכת אנדרואיד פתוחה, כולל SIM, ושניתן להתקין עליה אפליקציות מ google play , כולל למשל אופרוד.?
אם כן זו מערכת שעונה לכל הדרישות למעלה.

בשורה התחתונה ההתלבטות היא בין מוצר ה low-end 7" של ALPINEבעלות של 800$, לבין המערכת של JOYING עם המסך הגדול יותר, ושאולי תאפשר גם ניווט שטח עליה, באזור ה 450$-500$. החסרון שלה מן הסתם הוא באיכות שמע מול האלפיין, ובאמינות.

חוות דעתכם על המסקנות שהגעתי אליה ומחשבות שלכם ?

הד

Sent from my iPhone using Tapatalkדבר עם גילי פופ מצור ציון.
הוא מומחה בפתרון שאתה מחפש ל Jeep

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Juv
13-01-21, 16:34
דבר עם גילי פופ מצור ציון.
הוא מומחה בפתרון שאתה מחפש ל Jeep

Sent from my IN2013 using Tapatalkאותו גילי התקין לי בקומנדר אנדרואיד "סיני" עם מסך של 10", שעונה על כל הרשימה שלך ומחובר עם מתאם גם ל canbus של הרכב (ואז אפשר לתפעל מההגה, בין היתר).
שווה לבדוק.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

הדסופה
13-01-21, 16:37
תוכל לומר מה ההתרשמות מהאנדרואיד הסיני הנל ?
כמה זמן אצלך ?
של איזו חברה או מה המקט ?

אני מעדיף לדעת את המפרט לפני התייעצות עם מישהו שמתפרנס מזה

הד

andy.shaked
13-01-21, 16:58
לי יש אנדרואיד של חברת pumpkin כבר 4 שנים ברכב, עושה הכל, אבל הזמן עשה את שלו והזיכרון שלו כבר חלש מדי.
אני מתכוון להחליף במערכת של joying או ownice, כש ל ownice יש יתרון בתחום האחסון והזכרון .
ממליץ לך ללכת על מקסימום זכרון , זה מעולה לאורך זמן .
אני אישית בחרתי ownice עם מסך 13.3 מסתובב וזכרון 6+128G ומעבד קולי מתקדם .
מקווה שבאמת אצליח להזמין אותו

המדען המטורף

erezgur
13-01-21, 17:56
ברשת יש דעות טובות על JOYING ולא מעט המלצות. מהבחינה הזו זו לא "סתם סינית" אלא מערכת עם פוטנציאל טוב מאד, שכנראה נותנת יותר בפחות כסף.
אין לי ניסיון אישי עימה ולא יכול לתרום יותר מזה לדיון, אבל יהיה מעניין לשמוע בהמשך מה בחרת ומהי ההתרשמות.

Juv
13-01-21, 18:00
אני התקנתי מערכת של NIPON עם מסך "מסתובב", אני אבדוק אח"כ אם יש לי בדיוק את המפרט שלה.
בסה"כ סוחבת מעולה, למעט "עמוד ענן" שמשום מה לא רצה חלק לגמרי כשמנסים לגלול מהר את המפה או להקיש טקסט.

סולי
13-01-21, 18:01
הד,
אני חושב שיש בין הסיני לאלפיין גם אמצע... כמו זה לדוגמא:
https://stingeroffroad.com/collections/shop-by-jeep-model/products/sth10jk

אני באמת לא יודע לגבי וויז ועמוד ענן.
אבל באופציה הזולה שמצאת לא נראה לי שיש אינטגרציה עם הרכב כמו השליטה מההגה שהגדרת כדרישה בסיסית.

לגבי איכות הסאונד ... מגבר ורמקולים טובים יעשו את עיקר העבודה לדעתי וכל עוד לא נוגעים בהם לא הייתי מודאג מאיכות הפנל עצמו.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

alto
13-01-21, 18:44
הד,
אבל באופציה הזולה שמצאת לא נראה לי שיש אינטגרציה עם הרכב כמו השליטה מההגה שהגדרת כדרישה בסיסית.
ent from my SM-A530F using Tapatalk

כתוב במפורש שיש Steering wheel control ו joying היא אומנם סינית אבל חברה 'נחשבת' יחסית.

סולי
13-01-21, 18:59
סליחה, כנראה פיספסתי..

הדסופה
13-01-21, 21:21
הד,
אני חושב שיש בין הסיני לאלפיין גם אמצע... כמו זה לדוגמא:
https://stingeroffroad.com/collections/shop-by-jeep-model/products/sth10jk

לגבי איכות הסאונד ... מגבר ורמקולים טובים יעשו את עיקר העבודה לדעתי וכל עוד לא נוגעים בהם לא הייתי מודאג מאיכות הפנל עצמו.

המערכת הזו נחמדה אבל בדומה לאלפיין, לא נראה שהיא פתוחה ולכן אי אפשר לנווט איתה עם תוכנת שטח
היא אמנם נותנת מסך 10״ תמורת עוד 200$ לעומת האלפיין אבל אם היא לא מסך הניווט - אין לי צורך בזה.

הד

הדסופה
13-01-21, 21:23
משתמשי המערכות ה״ מסתובבות״ ownice, nippon
המנגנון המסתובב הזה רובסטי מספיק וחזק לטלטולי שטח ? אין רושם שזה יישבר מתישהו ?
בנוסף - האם זה לא מייצר מסך הרבה יותר רועד בנהיגת שטח ?
הד

Juv
14-01-21, 09:10
משתמשי המערכות ה״ מסתובבות״ ownice, nippon
המנגנון המסתובב הזה רובסטי מספיק וחזק לטלטולי שטח ? אין רושם שזה יישבר מתישהו ?
בנוסף - האם זה לא מייצר מסך הרבה יותר רועד בנהיגת שטח ?
הד

בינתיים זה מחזיק יפה, גם בטיולים וטלטולים.
אין שום רעידות.

KOOKE
14-01-21, 09:43
אני התקנתי אצלי ברנגלר (JK) מערכת אלפיין מסך 10". גם לי יש אייפון. לי חשובה גם איכות הסאונד.

רוב השימוש שלי במערכת הוא דרך הקאר פליי. אין לי שליטה מההגה אבל המערכת יכולה להתחבר עם מתאם לפונקציות השליטה מההגה.

לגבי ניווט על מסך המערכת - יש במערכת שלי אפשרות להתחבר לנייד בכבל HDMI (עם מחבר מתאם בין שקע האיפון לשקע HDMI) לצורך מירורינג של הנייד - עובד מצויין!!

המערכת נרכשה והותקנה בארץ. המערכת לא זולה אבל שווה כל שקל. מאאאד מרוצה.

מוזמן לבוא ולהתרשם.

הדסופה
14-01-21, 11:50
שלמה תודה
תגובה טובה ... האירה לי אופציה שפספסתי וזה לבצע מירורינג דרך כניסת hdmi ולכן אין צורך שהמערכת תהיה פתוחה, אבל
יש מגבלה שכל הפעולות על המערכת חייבות להתבצע דרך מסך המגע של האייפון . האם אתה מנווט שטח עם זה? זה נשמע לי לא נוח

לאלפיין אין לדעתי מערכת 10״ אלא 9״ עבור רנגלר. מתוך סקרנות ההתקנה שעשו לך כללה את החיתוך של הדשבורד?

הד

gillss
14-01-21, 12:11
אכן פוסט ששווה להגיב בו.
מערכות מולטימדיה לרכב הן מנעד ענק בין סיני זול לאלפיין יקר.
בתור אפליסט מושבע , אני התקנתי ברכב (JK) את מערכת אלפין המותאמת ל JK
המוצר I207-WRA של אלפין מגיע עם מחברים מוכווני JK (ואינו זול כלל)
אבל מי ששם 300K ש"ח על אוטו שלא ילין על מחירי המולטימדיה (-:
היא כוללת כל מה שמוזכר בפוסט וכל מה שאני צריך.
יש ספוטיפי, יש WAZE (או מפות גוגל המועדפות עלי) , יש אפל מיוזיק וטלפון ואפילו IMESSAGE (רק בעצירות)
למרות שסירי (העוזרת הדיגיטלית) גם יודעת להקריא את ההודעות בשפה רובוטית.
הפער היחיד הוא החוסר בתוכנת ניווט שטח !!!
אני חסיד מוכר של GURUMAPS , והם רק השנה קיבלו אישור של אפל לפתח ממשק CARPLAY (טרם פותח)
חושב כי מפתחי ישראל באשר הם (OFFROAD, עמוד ענן ו ISRAELHIKING)
היו מקבלים שבחים וזרי פרחים לו היו מרימים את כפפת ממשק CARPLAY לאפליקציותהם.
וכמובן עוד שיפור שחסר ותיכף מגיע ...
תנו לנו לחבר CARPLAY אלחוטית ולהפתר מצורך בכבלים משתלשלים.
אז זהו ... ב CES 2021 פיוניר הוציא גם מוצר כזה שיגיע לשוק במרץ / אפריל.
שמו של הנולד הוא DMH-WC5700NEX ומחירו טרם נודע בציבור.

alto
14-01-21, 12:17
אני התקנתי אצלי ברנגלר (JK) מערכת אלפיין מסך 10". גם לי יש אייפון. לי חשובה גם איכות הסאונד.

רוב השימוש שלי במערכת הוא דרך הקאר פליי. אין לי שליטה מההגה אבל המערכת יכולה להתחבר עם מתאם לפונקציות השליטה מההגה.

לגבי ניווט על מסך המערכת - יש במערכת שלי אפשרות להתחבר לנייד בכבל HDMI (עם מחבר מתאם בין שקע האיפון לשקע HDMI) לצורך מירורינג של הנייד - עובד מצויין!!

המערכת נרכשה והותקנה בארץ. המערכת לא זולה אבל שווה כל שקל. מאאאד מרוצה.

מוזמן לבוא ולהתרשם.

גם אני בתהליך החלפה של המערכת אנדרואיד שלי (אנדרואיד 4 שכבר לא סוחב כלום)
אני בכלל הפסקתי לנווט עם המסך הקבוע, מסך 7-8 שתקוע בדשבורד קטן לי מידי, עברתי לנווט עם טאבלט 10 שממוקם הרבה יותר טוב כך שתחום הינווט בטיולים לפחות, לא מאוד רלוונטי לי במערכת של הרכב.

מתחבר לגמרי לנושא האיכות, בסופו של דבר רוב העבודה של זה אמור להיות להשמיע מוסיקה.

מה שכן, לא מתחבר למערכות סגורות, נכון שאפשר כמעט הכל דרך הטלפון (זה אפילו מצויין לי שישתמשו ככה - זה המקצוע שלי) אבל למה לקחת מערכת סגורה, בד"כ מנוונת?
כבר 'תקעתי' מסך לא קטן במרכז הרכב, למה לתפעל אותו מהטלפון? לא נוח, ולא בטיחותי.
אני מעדיף שאוכל להתקין מה שבא לי עליו: ספוטיפי, תוכנות ניווט שונות (נכון שלא נוח, אבל זו העבודה בכל זאת)
ואם האשה לוקחת את הרכב?
...
בנוסף החיבור להגה, זה דיל ברייקר מבחינתי, עם כמות הפרסומות שיש ברדיו אני חייב דרך נוחה לעבור תחנה או לשים על mute לפני שאני מתעצבן על חצי חינם ;)

אבל כל זה לא שווה עם הסאונד לא טוב.

gillss
14-01-21, 13:41
לא הבנתי
"כבר 'תקעתי' מסך לא קטן במרכז הרכב, למה לתפעל אותו מהטלפון? לא נוח, ולא בטיחותי."

מערכות התומכות ב CARPLAY או GOOGLE AUTO אינם מתופעלות מהטלפון !
הממשקים הללו אינם SCREEN MIRRORING , הן אפליקציה במערכת המולטימדיה
שמתופעלת ממסך המגע. (ומגלגל ההגה לעשירים שביננו :cool::cool::cool: )
נכון שאם במקום JK היה לנו טסלה S או האמר 2022 אז המסך היה 24" ולא 7 או 9.
אבל בשטח עם כל הטכנולוגיה החדשנית ל CAR MOUNT
עדיין טאבלט או טלפון מרצד לו בתושבת בעוד מולטימדיה בתוך הדשבורד לא.
וכמו שכתבתי קודם.
תנו לנו תוכנת ניווט שטח עם ממשק CARPLAY
ותוסיפו חיבור אלחוטי במקום לתקוע USB בכל כניסה לרכב
ואנו (אני זה בטוח) נהפוך מאושרים יותר.

alto
14-01-21, 13:54
"מערכות התומכות ב CARPLAY או GOOGLE AUTO אינם מתופעלות מהטלפון !
הממשקים הללו אינם SCREEN MIRRORING , הן אפליקציה במערכת המולטימדיה"

אם לא הייתי ברור, התכוונתי לתוכנות שלא תומכות ב google auto or carplay, ויש לא מעטות שכאלו.
לגבי למה מסך נוסף לניווט:
א. פשוט לא רואה בגודל ובמרחק שהמסך מולטימדיה נמצא.
ב. גם אם מתקרב, פשוט קטן לי מידי, אפשר לראות שאתה על המסלול וקצת הצידה, אבל לא באמת לנווט ולהבין מה ואיפה בשטח, לפחות לי, וגם זה לא כמו לנווט עם מפה אמיתית.

לי לפחות ממש נוח המסך הנוסף שמקפץ לו להנאתו אבל קרוב אלי. האמת שיצא ממש נוח, יש לי תושבת שמתאימה גם לטאבלט 10 וגם לסלולר כשלא מטיילים, כך שאפילו אין לי יותר ציוד מהרגיל.

KOOKE
14-01-21, 14:36
כמה הבהרות לאור התגובות שעלו כאן

ב- JK שלי, שנת 2010, אין תפעול של המולטימדיה מההגה, אם היה הייתי שמח על כך וכמובן מחבר המערכת עם מתאם מתאים.

הד סופה, מערכת האלפיין שהרכבתי אינה ייעודית לרנגלר אלא מערכת גנרית של אלפיין עם מסך 10". לא היה צורך בחיתוך והמסך טיפה אבל ממש טיפה בולט מהדשבורד.

החיסרון הגדול הוא אכן חוסר היכולת לתפעל במערכת תוכנות שאינן נתמכות בקארפליי.

דרך אגב גם תוכנות הנתמכות בקארפליי כמו וויז למשל, במערכת אצלי לא ממש נוח לתפעל אותן ממסך המולטימדיה.

אבל אני מוכן להתפשר על אלו עבור איכות המערכת עצמה, יציבות ללא תקיעות, איכות סאונד וכו' - דברים שבדרך כלל לא ניתן לקבל ממערכות אנדרואיד סיניות גם לא מהאיכותיות שבהן

Asaf-a
15-01-21, 07:25
הזכרתם apple car...
אני משתמש טרי באפל קאר, לא ברור לי איך אפשר להוסיף אפליקציות לאפל קאר, כאלו של שמע או ניווט, אם לא מופיעות באופציית הקסטום של האפל קאר בצד האייפון.

לדוגמה האפליקציה של גלי צהל או רדיו 99 לא מופיעות או ניתנות להוספה ודווקא האפליקציה של רדיו תל אביב או אובר-קאסט מופיעות

עצות?132338

Asaf-a
אסף.א

הדסופה
15-01-21, 11:29
אי אפשר להוסיף
המפתח צריך לפתח תמיכה בממשק הזה

מוטי ג.
15-01-21, 18:46
גם באנדרואיד אוטו זה ככה, אבל להבנתי רק עכשיו הם התחילו לשחרר למפתחי אפליקציה צד ג

alto
15-01-21, 19:28
גם באנדרואיד אוטו זה ככה, אבל להבנתי רק עכשיו הם התחילו לשחרר למפתחי אפליקציה צד ג

גוגל בדיוק שחררו עוד יכולת לא מזמן (ניווט turn by turn, חניות וטעינה) אבל יש כבר יכולות קיימות מקודם: השמעת מדיה והודעות, לא יודע זמנים אבל לא חדש.
בגדול כל אפליקציה יכול להוסיף תמיכה כל עוד היא באחת מהקטגוריות האלו, אני לפחות לא סגור מה עם אפליקציות שלא בדיוק באחת הקטגוריות. ניווט שטח למשל לא נכלל באף אחת מהן, מעריך שאפשר.
זה לא מעט עבודה להתאים אפליקציה לandroid auto.

הדסופה
26-05-21, 14:31
בשביל לסגור את השרשור שפתחתי, מעדכן שהותקנה מערכת target 4/64 אנדרואיד 10 עם מסך 9״ אצל גילי מצור ציון, בגלל שיקולי עלות / אחריות

מערכת דומה בעלי עולה 1400 שח בערך .
מעמ %17, התקנה 300 שח לפחות יביאו את העלות למעל 2000 , כאשר כמובן לא בטוח שהמערכת עובדת כשמגיעה … העלות הכוללת אצל גילי היתה 2500 .

ויתרתי על הצימוד אפל קאר-פליי/ אנדרואיד אוטו ( אפשרי עם רכיב נוסף בעלות נוספת או עם מערכת אחות עם מעט פחות זיכרון ) מכיוון שהמערכת פתוחה ואפשר להפעיל ווייז ישירות מהמערכת , וגם מוזיקה ( ספוטיפיי) אפשר להפעיל ישר מהמערכת או דרך הבלוטות׳ מהסלולרי , שממילא מתחבר אוטומטית.

עוד נשאר לי לרכוש עבודה כרטיס סים דאטה כדי לא לשבת על ההוטספוט של הסלולרי , ולהריץ תוכנת ניווט שטח אבל על פניו המסך נראה יפה מאוד, תגובה סבירה ביותר למגע ( רק מקווה שלא יידרדר עם הזמן יותר מדי …) כולל במוד מפוצל שהוא מגניב ורלבנטי בעיקר לכביש לדעתי (רדיו + ווייז)

השליטה מההגה עובדת היטב
בונוס שלא תכננתי עליו- איכות השמע השתפרה פלאים , הן עבור מדיה דיגיטלית והן עבור רדיו fm , שאני משייך לשיפור במעבד הדיגיטלי ועבודה טובה יותר מול הרדיו פיוניר שהיה שם קודם

מתנצל על התמונה הדי רעה …

הד

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210526/f3aed4b9a545feef4a9022e28c0258a5.jpg

Aifer
26-05-21, 20:24
בשביל לסגור את השרשור שפתחתי, מעדכן שהותקנה מערכת target 4/64 אנדרואיד 10 עם מסך 9״ אצל גילי מצור ציון, בגלל שיקולי עלות / אחריות

מערכת דומה בעלי עולה 1400 שח בערך .
מעמ %17, התקנה 300 שח לפחות יביאו את העלות למעל 2000 , כאשר כמובן לא בטוח שהמערכת עובדת כשמגיעה … העלות הכוללת אצל גילי היתה 2500 .

ויתרתי על הצימוד אפל קאר-פליי/ אנדרואיד אוטו ( אפשרי עם רכיב נוסף בעלות נוספת או עם מערכת אחות עם מעט פחות זיכרון ) מכיוון שהמערכת פתוחה ואפשר להפעיל ווייז ישירות מהמערכת , וגם מוזיקה ( ספוטיפיי) אפשר להפעיל ישר מהמערכת או דרך הבלוטות׳ מהסלולרי , שממילא מתחבר אוטומטית.

עוד נשאר לי לרכוש עבודה כרטיס סים דאטה כדי לא לשבת על ההוטספוט של הסלולרי , ולהריץ תוכנת ניווט שטח אבל על פניו המסך נראה יפה מאוד, תגובה סבירה ביותר למגע ( רק מקווה שלא יידרדר עם הזמן יותר מדי …) כולל במוד מפוצל שהוא מגניב ורלבנטי בעיקר לכביש לדעתי (רדיו + ווייז)

השליטה מההגה עובדת היטב
בונוס שלא תכננתי עליו- איכות השמע השתפרה פלאים , הן עבור מדיה דיגיטלית והן עבור רדיו fm , שאני משייך לשיפור במעבד הדיגיטלי ועבודה טובה יותר מול הרדיו פיוניר שהיה שם קודם

מתנצל על התמונה הדי רעה …

הד

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210526/f3aed4b9a545feef4a9022e28c0258a5.jpgגילי אכן אלוף. ממליץ בחום

Sent from my IN2013 using Tapatalk

ערן CJ
30-05-21, 15:52
הד שלום.
אמליץ לקחת סים שהוא שלוחה לרכב ולא סים של קו חדש.
כך תקבל גם שיחות טלפון דרך המערכת ולא דרך חיבור BT עם הטלפון.
כלומר המערכת תעבוד ותהיה מקושרת לנתונים סלולאריים ואל הקו שלך, ללא קשר לטלפון והימצאותו ברכב.
לא תוכל להעביר מסרונים עם המערכת, ועדיף שכך...

ערן CJ

הדסופה
31-05-21, 09:32
הי זו הכוונה, מכיוון שהכרטיס השני הוא בחינם מהעבודה

ועם זאת העברת קבצים דרך ווטסאפ ( קבוצה של עצמך ) זה גם הכי נוח וגם אפשרי

הד

ishc
02-12-21, 18:02
מעיר את השרשור,
ההאנטר מותקנת מערכת בסיסית ביותר שכוללת רדיו, מסך וזהו.
היא עלתה 70 שח וככה גם עובדת וזה סהכ סביר אבל הייתי שמח לשדרג אותה.
מה חשוב לי?
1. דיבורית שעובדת כמו שצריך (שאני שומע שומעים אותי)
2. רדיו
3. אופציה לשמוע מוזיקה מהטלפון
4. אופציה לנווט בוייז וברוך רואד
5. חיבור למצלמות רוורס (אין חלונות וארגז סגור)

התקנה אני יכול לבצע לבד והלכתי לאיבוד באופציות. אני חייב אנדרואיד או מערכת משקפת את הטלפון זה מספיק (ואז אפשר להעיף את הזרוע מהחלון?)?
מה הנתונים שאני מחפש מבחינת זכרון בנפח?
יש מצב לסגור את הסיפור סביב 100 דולר?
יש המלצה למוצר מסויים?

תודה

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

-->