צפייה בגרסה מלאה : משיכת (והשחלת) כבל חשמל תת קרקעי.
לבית מלאכה שלי יש כבל חשמל 16X5 או משהו דומה. כבל עבה מאוד וכבד מאוד. לאחרונה החלטתי לשדרג את המערכת חשמל ליותר אמינה ופחות חיבורים. לשם כך אני צריך להוציא את הכבל הקיים ולהחליף אותו. כנראה ב6X5 או 10X5, עוד לא הוחלט.
בכל מקרה, צריך להוציא את ה16X5 כי הוא קצר מידי.
חבר הציע לחבר כננת לכבל ופשוט למשוך. אפשרי אבל אם יש דרך אחרת נוחה יותר (למשל כננת ייעודית או משהו כזה) אשמח לדעת.
הרעיון הוא למשוך את ה16X5 ובקצה לחבר את ה6/10X5 ובזמן ההוצאה הכבל החדש יושחל.
זה לא חף מבעיות אבל זה התכנון כרגע.
האם אתם מכירים מכונה שעושה את זה ומאיפה אפשר לשכור אחת?
תודה
רק אל תשכח לנתק חשמל לפני זה.
ו/או לצלם [emoji1787]
הרעיון הוא למשוך את ה16X5 ובקצה לחבר את ה6/10X5 ובזמן ההוצאה הכבל החדש יושחל.
זה לא חף מבעיות אבל זה התכנון כרגע.
אתה לוקח סיכון שתשאר ללא כבל מקורי וולא השחלת החדש אם הם מתנתקים בדרך.
ממליץ לך לחבר כבל משיכה רציני לכבל הישן,
תתחיל במשיכת הכבל הישן , אם נמשך בקלות ועבר חצי דרך, אתה בכיוון ההצלחה.
אם נתקע או הולך קשה, אפשר לחזור חזרה עם כבל המשיכה.
בהנחה שעברת את זה ועכשיו יש כבל משיכה מושחל.
השחלת הכבל החשמלי החדש צריכה להיות מתוזמנת ע"י משיכה ודחיפה.
רצוי להצטייד בדלי סבון לא נוזלי (אמה של פעם) ולמרוח כל הזמן על הכבל החדש.
בהצלחה
רענן
אתה לוקח סיכון שתשאר ללא כבל מקורי וולא השחלת החדש אם הם מתנתקים בדרך.
ממליץ לך לחבר כבל משיכה רציני לכבל הישן,
תתחיל במשיכת הכבל הישן , אם נמשך בקלות ועבר חצי דרך, אתה בכיוון ההצלחה.
אם נתקע או הולך קשה, אפשר לחזור חזרה עם כבל המשיכה.
בהנחה שעברת את זה ועכשיו יש כבל משיכה מושחל.
השחלת הכבל החשמלי החדש צריכה להיות מתוזמנת ע"י משיכה ודחיפה.
רצוי להצטייד בדלי סבון לא נוזלי (אמה של פעם) ולמרוח כל הזמן על הכבל החדש.
בהצלחה
רענן
רק לוודא שחיבור החבל נעשה בצורה טובה והדוקה - ממליץ לקשור עם חפיפה של כ20-30 ס"מ ולהדק את שני הכבלים אחד לשני באיזולירבנד רחב - חשוב מאד שלא יבלטו מהכבל חשמל גידים או כל דבר שיוצר גרר בתוך הצינור (עיטוף באיזולירבנד יוצר חיבור חלק) ובמקום אמא להשתמש בג'ל השחלה ייעודי שלא נשאר לנצח על הכבל
ממליץ לוותר על כננת ולהישאר עם רגש - בהשחלה נכונה זה שדוחף את הכבל לצינור עושה את רוב העבודה והמושך רק מוביל את הכבל בצינור
תודה. ידנית אי אפשר למשוך או להשחיל. בקשר לחבל, נראה לי רעיון טוב.
רק אל תשכח לנתק חשמל לפני זה.
ו/או לצלם [emoji1787]
לצערי הרב כבר שבועיים וחצי שאין לי חשמל במסגריה. זה התחיל בזה שהפועלים שמשפצים אצלנו תלשו מהקיר את הפאקט (גדול, של כמה עשרות אמפר) שחיבר לי חשמל למסגריה, בעקבות זה האפס נקרע (אבל לא הפאזות) וכשניסיתי להטעין את הסוללת מקיטה שלי...המטען נשרף. המשיך בזה שהיתה בעיה בארון שבעקבותיה ניתקתי את הכבל לגמרי מהארון והחלטתי להחליף אותו בחדש (הכבל בן 20+ שנים, צבעים כבר לא לפי תקן ואני מעדיף לעשות חדש ומדוגם).
בכל מקרה, יש לי 2 אפשרויות. אחת, להשאיר את הקיים אבל להאריך אותו על ידי מופה (אני לא בטוח מה זה, צריך לבדוק). בכל מקרה הזרם המקסימלי שאוכל לשים בקו יהיה רק 32 אמפר. אין צפי ליותר מזה כרגע אבל בהתחלה קיוויתי ל63 ולכן קניתי כבל של 16X5.
אפשרות שניה היא להחליף את כל הקו, כולל ה16X5 ב6X5 או אם אקבל דיל טוב 10X5.
- - - Updated - - -
יש לך טרקטור, לא?
המיקום של הקצוות בעייתי לטרקטור. יש לי כמה וכמה כננות משיכה והרמה. חשבתי פשוט לחבר לטרקטור ולמשוך. צריך גם 30 מטר משיכה מן הסתם...
כחשמלאי יצא לי לעבוד במספר מקומות שדרשו משיכות כבלים (מאות מטרים לפעמים)
יש מין שרוול מתכת שהיינו מחברים על הכבל וככל שמושכים אותו יותר ככה הוא מתכווץ יותר על הכבל (בכל מקרה איזו לחיזוק לא יזיק) לשרוול קושרים חבל ואת החבל היינו מושכים עם הידיים או עם כננת (לא ייעודית, אחת בדיוק כמו שיש לגיפאים.)
כמובן כאשר החשמל מנותק אבל כתבת כבר שאין חשמל גם ככה.
המלצה נוספת היא גם קשירת חבל בקצהו השני על מנת שתוכלו להשחיל את הכבל החדש ביתר קלות.
בהצלחה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.