PDA

צפייה בגרסה מלאה : האם יש דרך להשיג וייפיי בשטח ללא קליטה?

hadtomer
24-01-21, 16:38
אהלן.

לדאבוני הרב אני צריך לפעמים להיות זמין באופן תמידי. אני כמובן עם מכשיר סלקום, אבל בשטח כמובן אין קליטה. לצערי הרב אני מאלה שצריכים לקפוץ למשמע הפקודה "פתח את הלפטופ" וזה מה יש.

עיקר התקשורת כיום מבוצע בכל מקרה בוואטסאפ ולא בשיחות קוליות, ומן הסתם גם אי מייל.

האם קיים איזה משדר או פטנט במחיר של עד 100 דולר אשר יעניק לי וייפיי בג'יפ גם כאשר אני רחוק מהציויליזציה?

raanan
24-01-21, 16:44
אין חיה כזאת.
תקנה SIM של כל המפעילים הסלולריים (פרטנר, סלקום, פלאפון),
ותקווה שאחד מהם קולט אנטנות שידור.

רענן

Pageup
24-01-21, 17:07
יש פתרון, הפתרון הוא לוויני, זה כנראה לא ימומן על ידי העיתון שלך.

raanan
24-01-21, 17:11
יש פתרון, הפתרון הוא לוויני, זה כנראה לא ימומן על ידי העיתון שלך.
אנשים פה משוטטים לבד בשטח ולא רוכשים לחצן מצוקה לוויני,
אז אתה רוצה אינטרנט לוויני שירכשו ?
הבעיה לא ברכישה אלא במחיר המנוי החודשי.

בעבר גוגל הצהירו שהם יציבו לווינים מעל אזורי עולם שלישי עם אפשרות לאינטרנט חינם.
מעניין איפה עומד הפרוייקט ואם אנחנו יכולים להיכלל כמדינת עולם שלישי ?:rolleyes:

רענן

יגאל81
24-01-21, 17:32
זה היה בלונים ובדיוק היום קראתי שהם סגרו את הפרויקט

kis
24-01-21, 17:57
אנשים פה משוטטים לבד בשטח ולא רוכשים לחצן מצוקה לוויני,
אז אתה רוצה אינטרנט לוויני שירכשו ?
הבעיה לא ברכישה אלא במחיר המנוי החודשי.

בעבר גוגל הצהירו שהם יציבו לווינים מעל אזורי עולם שלישי עם אפשרות לאינטרנט חינם.
מעניין איפה עומד הפרוייקט ואם אנחנו יכולים להיכלל כמדינת עולם שלישי ?:rolleyes:

רענןיש את הפרויקט של space x
אבל הוא רק בשלבי ניסוי בארהב לקנדה .
וזה מצריך אנטנה קבועה .
אולי בעוד כמה שנים.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

דרור ברלי
24-01-21, 17:59
אני זוכר שגל שחם צייד אותנו בראלי ברסלאו ב-2013 באיזה מכשיר Webbing קטן שהיה אמור לאפשר לנו wifi עמוק בשטח בבולגריה. לא זוכר מה ואיך כי אני לא התעסקתי בזה אף פעם במהלך הראלי.
ת הדיווחים שלי מכל יום בראלי כתבתי בערבים במלונות ושלחתי - שם תמיד היה wifi סביר.

ואיפה שלא היה, והיו כאלה חורים אי שם בבלקן, לקחתי את רכב הסיוע/עיתונות ויצאתי לחפש - ותמיד מצאתי - איזה בית קפה עם wifi.... גם בכפרים הכי עלובים ונידחים, באלבניה, מקדוניה וצפון יוון.... ואני מתכוון למקומות בנוסח הכפר של בוראט.

boaz avrahami
24-01-21, 18:09
דרור, אתם כנראה השתמשתם בראוטר שמתחבר על בסיס סים ויוצר סביבו רשת וויפי.
מכשיר פשוט וזול וותיק.

תומר-
אין יש מאין.
רשת וויפי תוכל להקים עד מאה דולר אבל בלא קישור לעולם לא יהיה לך אינטרנט.
על מנת לקבל בתוך הוויפי גם אינטרנט אתה חייב תקשורת דאטה בין אם זו על ידי רשת סלולארית או רשת לווינית. ( אני מתעלם מפתרונות אקזוטיים שיש לצבאות או לחובבי רדיו מפני שזה לא פרקטי).

מאחר ורשת סלולרית לא תהיה זמינה בכל מקום ולא משנה מה אזי נשארת לך רק האופציה הלווינית.
היא לא תעמוד בתקציב שלך.

דרור ברלי
24-01-21, 18:13
דרור, אתם כנראה השתמשתם בראוטר שמתחבר על בסיס סים ויוצר סביבו רשת וויפי.
מכשיר פשוט וזול וותיק.

מהפוזיציה של בור ועם-הספר מוחלט בתחום הזה.... אז איך מכשיר כזה עובד בעצם?

אם הוא על בסיס כרטיס SIM, משמע כדי לייצר לי wifi הוא זקוק לקליטה סלולרית?...

Pageup
24-01-21, 18:15
.
היא לא תעמוד בתקציב שלך.

הוא לא יעמוד בתקציב שלה :p

boaz avrahami
24-01-21, 18:29
מהפוזיציה של בור ועם-הספר מוחלט בתחום הזה.... אז איך מכשיר כזה עובד בעצם?

אם הוא על בסיס כרטיס SIM, משמע כדי לייצר לי wifi הוא זקוק לקליטה סלולרית?...

אכן כן.
זה כמו שאתה עושה הוט ספוט מהטלפון לטובת חיבור מחשב נייד דרך הטלפון שלך לאינטרנט.
ההבדל הוא שהראוטר יודע לחבר מספר צרכני אינטרנט במקביל.
הנה דוגמא למכשיר נייד נטען.
יש משוכללים ועם טווח גדול מזה.

https://youtu.be/HOqFmni-faM

דרור ברלי
24-01-21, 18:38
משמע, אם אני תקוע אי שם על איזה פיסטין באלבניה או בולגריה, ואין שם קליטה סלולרית, המכשיר הזה לא שווה כלום בעצם.

erezgur
24-01-21, 18:39
משמע, אם אני תקוע אי שם על איזה פיסטין באלבניה או בולגריה, ואין שם קליטה סלולרית, המכשיר הזה לא שווה כלום בעצם.

מדוייק

boaz avrahami
24-01-21, 18:47
כמעט מדוייק.
אתה יכול להשתמש בו כמעצור לדלת או כמשקולת נייר או כרשת מחשבים מקומית לצורך העברת קבצים בינהם

דרור ברלי
24-01-21, 19:01
זה מה שחשבתי אז ואמרתי לגל - מה זה יעזור כשאתם תהיו תקועים איפשהו באמצע הסטייג' באיזה מעבר הרים ונצטרך למצוא אתכם?.... או שאנחנו נשקע עם הפרילנדר-עיתונות-סיוע באיזה שביל שדות בוצי אי שם בבולגריה?..... ולא טעיתי.
זה בתכל'ס לא שווה כלום - ואם יש קליטה והסמארטפונים עובדים, אז מה צריך את זה בעצם?

alto
24-01-21, 19:31
יכול לפעמים לעזור (דגש על לפעמים)
נקרא rv wifi booster, נפוץ אצל בעלי קרוואנים בארה''ב, אם אין כלום זה יעשה כלום.
אבל הטענה שבהרבה מקרים זה עובד מעצם זה שהאנטנה יושבת גבוה יחסית.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

erezgur
24-01-21, 19:34
ז
זה בתכל'ס לא שווה כלום - ואם יש קליטה והסמארטפונים עובדים, אז מה צריך את זה בעצם?
עזוב בצד את המקרים שבהם אין קליטה (למרות שאם יש שם סים אחר שלו יש קליטה אז ברור שזה עוזר), אבל כאשר יש קליטה זה מאפשר לרכוש סים אחד ולספק ויפי, כלומר רשתאינטרנט לכל המכשירים שבסביבתו. למשל כאשר משפחה נוסעת לחו"ל ולכל אחד יש סלולר + למישהו יש טבלט ו/או מחשב נייד לצרכי עבודה או שימושים אחרים - כולם "רוכבים" על רשת מסים אחד (זה קצת יותר נח מאשר הוטספוט מסלולר ולא גומר לאותו סלולר את הסוללה מהר מדי וגם לא מצריך ממישהו לוותר על הסים שלו לטובת סים מקומי (אלא אם כן ממילא יש לו תמיכה בשני סימים)).

אבל בהחלט הכיוון נכון - זה תחליף לסלולר עם נקודה חמה שמאפשר לכל מי שסביבו לקבל רשת אינטרנט.

kis
24-01-21, 20:46
למי שבאמת רוצה תקשורת מכל מקום בעולם ללא קשר לקליטה סלולרית יש רק את האופציה הלווינית,
זה עולה לא מעט כסף גם הקניה של המכשיר וגם תשלום חודשי,
הכי זול ששמעתי זה garmin inreach mini

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

זיף
24-01-21, 21:39
אם אתה צריך ממש קליטה לטובת מיילים וגלישה- יש מכשיר שנקרא iridium go. זה למעשה מודם לוויני שמתממשק לסמארטפון\מחשב. לא מאוד יעיל ולא מאד מהיר. אם רק לטובת הודעות וחירום- מכשירי INREACH יעשו את העבודה על הצד הטוב ביותר.
קח בחשבון שלכל המכשירים הלוויניים תמיד תהיה מגבלת קליטה בערוצים. הם חייבים לראות שמיים וכמה שיותר כדי לעבוד טוב.

גילוי נאות- עובד בתחום.

raanan
24-01-21, 22:38
קח בחשבון שלכל המכשירים הלוויניים תמיד תהיה מגבלת קליטה בערוצים. הם חייבים לראות שמיים וכמה שיותר כדי לעבוד טוב.

גילוי נאות- עובד בתחום.
לא שכחת השפעות מז"א ?
אגב, אתה יכול לתת סדר גודל של מחיר (קניה, מנוי חודשי) ?

רענן

GodsFather
24-01-21, 22:51
https://www.kickstarter.com/projects/1776324009/brck-your-backup-generator-for-the-internet

גם סלולרי, גם אופציה לווינית. גם עם סוללה מובנית, גם קשיח.

בהצלחה

Sent from my HD1903 using Tapatalk

זיף
24-01-21, 22:51
לא שכחת השפעות מז"א ?
אגב, אתה יכול לתת סדר גודל של מחיר (קניה, מנוי חודשי) ?

רענן

כמובן שלכיסוי עננות יש משמעות וכמובן לצמחיה שמסתירה שמיים. אם כי בסופו של דבר,רוב העניין הוא טופוגרפי.
לגבי אירידיום גו- פחות מתעסק עם זה.

mugi8675
24-01-21, 23:51
הרבה פעמים הבעיה קשורה למיקום נמוך, כך שאם עולים בגובה יש קליטה. יש כאן חבר׳ה עם רחפנים שממילא יש להם כושר נשיאה וקשר רדיו רציף בין השלט לרחפן. זה לא התחום שלי, אבל אולי יש כאן בסיס לפתרון. אני מניח גם שהרן ניתן לתכנות בשיטת ׳עקוב אחרי׳ כך שאפשר להמצא בתנועה ללא צורך בתפעול שלו. הרי כשהטלפון מזהה רשת אין צורך בפתרון, כך שזה נועד רק למקטעי ה׳אין קליטה׳.

Pageup
25-01-21, 00:43
אתה יכול לנסות לתלות מודם סלולארי עם WiFi על הרחפן. יש כמה בעיות:
1. הרחפן יטוס כמה עשרות מטרים ממך (גובה מרחק) ככה שהליטת WIFI לא תהיה להיט
2. ה WIFI והרחפן עובדים באותו תחום תדרים מה שלא בטוח יעבוד טוב לטובת הרחפן
3. הרחפנים טסים ~25 דקות לפני החלפת סוללה.
למקרה חרום יש מצב שזה יעבוד במקומות מסויימים ובמרחקים מסויים. בתור פתרון קבוע
לא הייתי רץ לספר לחברה.

boaz avrahami
25-01-21, 01:07
אתה יכול לנסות לתלות מודם סלולארי עם WiFi על הרחפן. יש כמה בעיות:
1. הרחפן יטוס כמה עשרות מטרים ממך (גובה מרחק) ככה שהליטת WIFI לא תהיה להיט
2. ה WIFI והרחפן עובדים באותו תחום תדרים מה שלא בטוח יעבוד טוב לטובת הרחפן
3. הרחפנים טסים ~25 דקות לפני החלפת סוללה.
למקרה חרום יש מצב שזה יעבוד במקומות מסויימים ובמרחקים מסויים. בתור פתרון קבוע
לא הייתי רץ לספר לחברה.

Keep it simple

תחליף את הרחפן בבלון הליום.

mugi8675
25-01-21, 09:26
הבהרה לרעיון: הכוונה לא הייתה לשמש כהוט-ספוט לטלפון, אלא להעביר קול על גבי ערוץ התמונה שמשדרת המצלמה המורכבת ברגיל על הרחפן (רק שבמקום מצלמה, או על בסיס ערוץ התקשורת שלה, מותקן מקלט סלולר כמו זה שמתקינים ברכב לצרכי התראת מיקום וגניבה והתקשורת בינו לבין הטלפון נעשית על ערוצי הרחפן המשתמשים להעברת תמונה).
הרעיון של בועז עם בלון ההליום מעניין, אבל נשמע לי קצת מסוכן. האם אפשר לנסוע כשהוא באוויר וקשור לרכב?
הרעיון לתת פתרון למצבי אין-קליטה ולא כפתרון סלולרי קבוע, כך שזמן השהייה באוויר של רחפן מספק. נניח שאתה נתקע בשטח ללא קליטה ואתה רוצה לשלוח הודעה לקבוצת החילוץ ומעת לעת לספק עדכונים.

Juv
25-01-21, 09:39
אני הייתי בודק לעומק אפשרות להשקיע במקלט סלולרי עם אנטנה רצינית...

משהו בסגנון הזה (בטח יש מלא אחרים, זה המ שקפץ לי בגוגל) -

https://www.dipole.co.il/product/%d7%9e%d7%95%d7%93%d7%9d-%d7%a1%d7%9c%d7%95%d7%9c%d7%a8%d7%99-mikrotik-lhg-lte-kit/

זה לא יבטיח תקשורת בכל מקום, אבל כנראה שבישראל יעבוד בהרבה אזורים כל עוד תרים תורן מספיק גבוה.
אנטנה כיוונית וקצת ידע איפה הישוב/מחנה צבאי הקרובים בטח גם יעזרו.

מיכה100
25-01-21, 18:42
אתה יכול לנסות לתלות מודם סלולארי עם WiFi על הרחפן.
או פשוט לחבר את הטלפון לרחפן ולשלוח אותו לדקה שתיים למעלה כדי לשלוח ולקבל וואטסאפים.
השאלה באיזה גובה מתחילה הקליטה.. היש טייסי אולטרלייט/בקאי/מסוקים בקהל?

יאיר_א
25-01-21, 23:15
טלפון סלולרי יכול לתקשר עם תחנת בסיס גם במרחקים של 30-50 ק"מ בהנחה שיש לו קשר עין והאנטנה מכוונת גם לכוון שלו.

מניסיון שלי בטיולים רגליים במדבר, אם נמצאים בנקודה שולטת מבחינה טופוגרפית ויש טלפונים של שלוש הרשתות יש סיכוי טוב לקליטה בכמעט כל נקודה בארץ.

הרעיון של לחבר טלפון לרחפן ולהגדיר לו שיעלה לגובה של כמה עשרות מטרים מעל גובה המצוק כדי לקבל/לשלוח ווצאפים כנראה יעבוד.

דרך אגב, לפני שנתיים/שלוש היו כמה חבר'ה שנתקעו לילה במדבר בגלל שיטפון ובאמצעות רחפן+טלפון תקשרו עם המשפחות.

לא ברור לי איך בדיוק מתנהלים בטיול ג'יפים לאורך ערוץ ארוך במדבר כמו נחל נקרות. האם עוצרים בהפסקות זמן קבועות ומעלים רחפן.

אולי אפשר לקבל הודעות עם טלפון לוויני ורק אם יש משהו דחוף להרים רחפן.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Pageup
26-01-21, 17:22
במקרה חירום שצריך לשלוח הודעה או שתיים להצמיד לרחפן ולהעלות לשמיים יכול אולי לעזור.
לנהל שיחה ? לכתוב להעלות, לחכות, להוריד, לענות, להעלות. אתה תגמור סוללות כמו קפצונים.
וגם יקח לך חודשיים לנהל שיחה. אבל זה לא עוזר לתומר שצריך לתקשר עם העבודה על בסיס משהו
קצת יותר רציני. ואם צריך להעלות כתבה, מה הוא יעשה? יחבר את הלפטופ לרחפן ?
לגבי הבלון, אם לוקחים כבל מספיק חזק (נגיד חוט דייג של כרישים/טונה גדולה) ומחברים לבלון
גומי מספיק גדול שממולא בהליום זה דווא יכול לעבוד גם בנסיעה במהירות סבירה שאין רוח
חזקה מדי.

boaz avrahami
26-01-21, 22:16
זה קצת כמו להחזיק יונת דואר

idor
26-01-21, 23:54
זה קצת כמו להחזיק יונת דואר

+1 ליונת דואר.
אם היא לא עושה את העבודה תמיד אתה יכול למלאת אותה באורז בסוף הטיול.

boaz avrahami
27-01-21, 00:15
המהדרין מאכילים אותן מראש באורז וצימוקים. חוסך עבודה

mugi8675
27-01-21, 21:44
בהרבה ארגונים יש ממסרי gsm בתקרה האקוסטית. ממסרים כאלה אפשר לקנות בסביבות 250 דולר בחו"ל. כלומר, מבחינה טכנית מדובר במסר שמתווך בין הרשת לבין הטלפון על בסיס העובדה שיש לו קשר עם הרשת בגבהים מתאימים.

-->