התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שולחן עבודה... מה אתם הייתם עושים?!

8ball
24-01-21, 23:57
אז הגעתי לשלב המיוחל, אחרי שסיימתי לבנות את המחסן/סדנה/מערה שלי... והיגע השלב לתכנן את השולחן המרכזי.

נתונים דרישות ומחשבות...
4.00 אורך פנוי.
60-70 עומק מתוכנן.
גובה ? אני רוצה שיהיה נוח לעבוד עליו בעמידה משמע גבוה, אבל לא יותר מדי... כאן המלצות יתקבלו בברכה

על הקיר מעל השולחן מתכנן לתלות כלי עבודה. ידניים - מפתחות בורסות שוודים זוויות ריתוך וגם מגרות ברגיה אורינגים אלקטרודות ומקדחים בנוסף חשמליים ידניים סגנון משחזת זווית גיגסו משור עגול דרמל מלחם וכו'...

השולחן אמור לכלול מדף תחתון שעוצב עליו קומפרסור, כרגע מה שיש שזה 25 ליטר, עלום שם סיני אבל עושה את העבודה. מקום לרתכת, לא יודע אם זו תהיה קרנף 400 אמפר הישנה שסתם שוכבת אצל אבא במחסן, או האלקטרונית שלי, אבל התכנון הוא שמינוס יהיה מהשולחן ורק הידית תחובר בכבל נייד.

בראש יושב לי על המשטח גלגל השחזה עם מברשת פלדה ומקדחת עמוד, איפשהו בתוך הסטאפ הזה יכנס כיור. ללא ספק נירוסטה, יש כבר הכנה למים חמים קרים ובייבת.

עכשיו תתחילו להפגיז כמו שאתם יודעים, רעיונות הארות הערות וגם קטילת רעיונות.

זה השלב ששום שינוי לא עולה לי גרוש כי הכל בשלב התכנון. רוצה להגיע לביצוע, עם תוכנית כמה שיותר סגורה, למינימום שינויים.

תפציצו

מוטי ג.
25-01-21, 00:38
במידה והשולחן לא צמוד 100אחוז לקיר, אני ממליץ על התקנת משהו שימנע מדברים קטנים ליפול מאחור. משהו בסגנון פח מכופף 90 מעלות, אפשר ממש גדול בדופן שצמודה לקיר ועליו מותקנים כל הכלים והניצב סתם קצר, נגיד 10 ס"מ שהוא מונח על פלטת השולחן ומקובע אליה.
משהו כזה:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210124/b262d3c6fc9babf8ec424d595dff9d80.jpg

או סתם זוויתן הכי גדול שתמצא.

ואל תשכח את האובייס, מלחציים גדולות.

mugi8675
25-01-21, 09:32
ואם אתה הןלך על הרעיון של מוטי, תמגנט את הלוח, כך שדברים קלים יתפסו עליו.

מוטי ג.
25-01-21, 09:39
יש גם פסי מגנט ייעודיים

shachar
25-01-21, 10:15
הייתי מפריד בין שולחן עבודה לשולחן עם מים וכיור ושולחן "עגלה" שאפשר לעבוד מסביבו.

אצלי השולחן כ 2 מטר עם דופן ומדף בצד האחורי כדי שדברים לא יתגלגלו,
וזמינות של חלק מהכלים וכו.

יש עגלה ניידת בגובה השולחן בדיוק, כך אפשר להרחיק אותה כדי לעבוד 360
להצמיד לשולחן בשבי שולחן גדול
או לשים עם מרווח ביניהם לחיתוך וכו

הרתכת על עגלה נפרדת

חפש רעיונות בשרשור המערות

נדב ש.
25-01-21, 10:25
+1 לפיצול שולחנות ולהערה של מוטי גם.

לגבי הגובה זה תלוי בך.

מפרט בניה מניח שכבר יש לך.

lizard
25-01-21, 10:35
האם השולחן ישמש לעבודות כבדות? הכוונה היא למשל בתור משטח שאתה תכה עליו עם פטיש (כמובן שלא על המשטח עצמו) בעוצמה. לא מדבר על לדפוק מסמרים בעץ אלא על עבודת פטיש רצינית. למשל לכופף פחים עבים וכדומה.
אם כן, המשטח שלך צריך לדעתי להיות לפחות 6 ממ. אם לא, מספיק 2-3 ממ.
אתה רוצה 4 מטר, עדיף לך עומק 50, פשוט פחים באים ב1X2 מטר, אם 60 סמ אז אתה תבזבז המון פח. 6 ממ פח עולה כמה מאות שקלים+החיתוך שעולה עוד 100-150 שח. עדיף לך שיביאו לך חתוך, רצוי מאוד בגליוטינה ולא פלסמה/ברנר, וזה שווה את המחיר.
אם מדובר על שולחן לעבודות קלות, 40X40 עובי 1.5-2 ממ יספיק לך. אם עבודות כבדות יותר, 50X50 עובי 2-2.5 ממ. כל החומר שחור. לא מגלוון!

תקנה פלאח 2 חורים 100X100 ממ, תרתך ברגלים בשביל קיבוע והגדלת שטח הפנים של הרגל.

מבחינת הקונסטרוקציה, תבנה 8 רגליים, כל 1.5 מטר רגל. הבניה עצמה קשה לי להסביר בהודעה, בגדול אתה בונה מלבן 4X0.5 מטר ואליו מרתך רגלים, אחר כך קושר את הרגלים בגובה של 100ממ מהתחתית או משהו כזה. לא יותר. הקשירה התחתונה יכולה להיות בסיס למדף תחתון. יש כל מיני אפשרויות לקשירה, או שהרגלים חיצוניות, ככה שהמדף פנימי יותר או שהקשירות באותו מישור של הרגלים. יש יתרונות וחסרונות לכל צורה. אם אתה מתכנן על דלתות, עדיף שהקשירה תהיה פנימית. אם לא, אז וויזואלית יותר יפה קשירה באותו מישור של הרגל.

את המלבן, הבסיס של השולחן, אתה מחלק לכל 75 סמ ומרתך קשירה.

בכל מקרה כשאתה בונה את השלד, אתה תופס הכול בפיקים, חזקים אבל עדיין פיקים, ורק אחרי שכל השלד גמור, יציב וכמו שצריך, אתה מרתך.

בהצלחה

ronen7k
25-01-21, 10:37
אז הגעתי לשלב המיוחל, אחרי שסיימתי לבנות את המחסן/סדנה/מערה שלי... והיגע השלב לתכנן את השולחן המרכזי.

נתונים דרישות ומחשבות...
4.00 אורך פנוי.
60-70 עומק מתוכנן.
גובה ? אני רוצה שיהיה נוח לעבוד עליו בעמידה משמע גבוה, אבל לא יותר מדי... כאן המלצות יתקבלו בברכה

תפציצו

לגבי הגובה , גובה שיש במטבח שזה 90 ס"מ תמיד היה לי נוח לעבוד עליו ,
וזאת במידה ואתה לא ענק

מוטי ג.
25-01-21, 11:02
מיכה כתב לבנות קושרות בגבוה 100 מ"מ,
לדעתי זה יקשה על אכסון ארגזים מתחת לשולחן, והלו, אכסון....
לדעתי, או
לבנות קושרות אלכסוניות גבוהות ולמטה (הצהוב) לקבע עם פלח לרצפה או" לקשור" עם סרגל ארוך את כולם לסרגל(הכחול) ואז הסרגל דק ולא מפריע לדחוף ארגזים (ראו מצורף)

או לתכנן את הקושרות שמיכה ציין כך שיהיו מדף, אבל אז צריך להרים את הארגז למדף ולא סתם לדחוף פנימה. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210125/4c475be14a06d2e4d6548bcbdc04d26d.jpg

זוהר לב
25-01-21, 13:53
מניח שתתקין גם מלחציים.
במלחצי 6" גובה הלחיים בערך 20 ס"מ. על שולחן 90 ס"מ זה ממש גבוה ולא נוח אלא אם אתה עמלק. אצלי שולחן 90 לעבודה כללית ושולחן 70 שעליו מותקנות המלחציים.

מוטי ג.
25-01-21, 15:29
מיכה כתב לבנות קושרות בגבוה 100 מ"מ,
לדעתי זה יקשה על אכסון ארגזים מתחת לשולחן, והלו, אכסון....
לדעתי, או
לבנות קושרות אלכסוניות גבוהות ולמטה (הצהוב) לקבע עם פלח לרצפה או" לקשור" עם סרגל ארוך את כולם לסרגל(הכחול) ואז הסרגל דק ולא מפריע לדחוף ארגזים (ראו מצורף)

או לתכנן את הקושרות שמיכה ציין כך שיהיו מדף, אבל אז צריך להרים את הארגז למדף ולא סתם לדחוף פנימה. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210125/4c475be14a06d2e4d6548bcbdc04d26d.jpgאחסו ן כמובן, ולא אכסון [emoji6]

8ball
25-01-21, 16:20
השולחן מיועד אכן לעבודות כבדות מיכה, ולכן מקבל את ההמלצה לעובי חומר.

לא שולל חלוקה לשתיים שאחד יהיה מקובע לקיר ובו הכיור, ובשני, תהיה יכולת ניוד, ואז ניתן לשחק עם גבהים לטובת המלחציים, כי עמלק אני לא.

מבחינת קושרות, הכיוון הוא פרופיל 40/50 שירשור בין הרגליים כ15 ס''מ מעל הרצפה(אפשרות לשטוף מתחת בלי להזיז הכל) שעליו יבנה המידוף התחתון, מיועד בעיקר המשטח כלים כבדים, כמו קומפרסור וארגזי חלפים כבדים מאוד(דיפרנציאל/משאבת הגה/שאר ירקות של הגיפים והטרקטורון) לא יכלול מחשוף לכלים עדינים

קיר עם זווית למניעת נפילה זה רעיון מצויין נראה איך ייושם על שולחן נייד. אולי זווית על הקיר מעל השולחן שיכנס מתחתיו כמגרה.

שולחן לעבודת כבדות, על גלגלים.. בעד נגד וכמה גרוע זה לביצוע?

זוהר לב
25-01-21, 16:42
אם אתה מתכוון להרכיב כיור, אפשר לדחוף גם מיטה מתקפלת, אסלה , ומקלחון זעיר.....והכל דבש.

8ball
25-01-21, 17:43
אם אתה מתכוון להרכיב כיור, אפשר לדחוף גם מיטה מתקפלת, אסלה , ומקלחון זעיר.....והכל דבש.
כיור נירוסטה, להשרות חלקים לניקיון, לשוף כוסות קפה וכאלה...

לגבי כל השאר... אם הבוס כעסה עליי וגרשה אותי מהבית, לא צריך לישון במחסן... בשביל זה אני מחזיק את השברולט, מקלחת זה לא קריטי... אסלה יש בין כל שני סלעים שהנחת ומיטה זה לחלשים... יש שקש

lizard
25-01-21, 18:04
לעבודות כבדות גלגלים זה לא רצוי. אתה צריך את התמיכה של הרצפה. זה אומר גם שצריך גלגלים יותר יקרים מגלגלים רגילים והם חוטפים מכות.
אם אין לך צורך ממשי בלהזיז את השולחן, אל תשים גלגלים. גלגל פשוט עולה 20-60 שח. גלגל מעמס גבוה של 100 ק"ג לגלגל ומעלה, מתחיל ב100 שח. הם גם גלגלים בדרך כלל הרבה הרבה יותר גדולים מה שמפריע לך מבחינת מידוף. בקיצור, אם אין צורך ממשי, אל תשים.

לחלק את השולחן 4 מטר ל2 זה רעיון מצויין. גם ככה הפלטות באות 2 מטר. אפשר גם לבנות שולחן עם כמה גבהים. בקשר לכיור, שיהיה שקוע, רצוי כזה שמתלבש על הפתח. מתכת כמובן אלא אם יש לך כבר אחד ואתה לא רוצה להשקיע. מה שיותר חשוב זה המרחק בין הברז לכיור. ככול שאתה יכול יותר מרחק, יותר טוב. לצמצם תמיד אפשר עם צינור ארוך אבל לגלות שאתה לא יכול לשטוף או למלא משהו כי חסרים לך כמה ס"מ זה מבאס.

8ball
25-01-21, 19:55
כיור עוד אין. רוצה נירוסטה טיפש, עם שפה הלבשה על מסגרת ואת המשטח לחתוך אפס אליו ככה שיישר קו עם כל שאר המשטח.לגבי גלגלים, חשבתי שאם אני מחלק כבר לשתיים, אז את החצי שאין עליו כיור לעשות עם אפשרות לנטוש החוצה ולעבוד מחוץ לדלת, בעיקר בריתוכים שיחסכו לי נשימה של גזים רעילים בתוך חלל סגור (על אף שמאוורר מאוד עדיין זה מקורה וגזים מצטברים, לפחות לפי ההגיון שלי).כמה מגביל גלגל לעומת גבוה מנסיונך המידוף תחתון אם הוא על שולחן באורך 2.00 על 60-70 עומק, שטווח התנועה הנדרש ממנו הוא בערך שלושה מטר מקצה לקצהוכמובן תודה על ההשקעה, לא מובן מאליו, מנסה ללמוד מהטעויות, ובעיקר מההברקות של כולם כדי להגיע לתוצר הטוב ביותר... בינתיים זה מתקדם מצוין

זוהר לב
25-01-21, 20:47
לגבי גלגלים. ישנם כאלו שמוצמדים לצד הרגל ולא נדרש למקמם מתחת.
בנוסך, ניתן לבנות "גקים " ממוט הברגה 18-20 מ"מ, שירים מעט את הגלגלים מהרצפה והנה אתה נהנה מכל העולמות.
ממליץ לך לחפש ביוטיוב בנושאי שולחנות עבודה ושולחנות ריתוך, ותקבל רעיונות למכביר.

8ball
25-01-21, 23:34
זוהר לב, מה כוונתך בג'קים ממוט הברגה?

הכוונה היא לרגל מתכווננת כמו רגליות ארון שניתן לפלס לגובה, או שאני מפספס את הרעיון.

לגבי יוטיוב... כבר חורש, אבל עדיין אמריקאים אוסטרלים הם משוגעים תוצרת חוץ.. אני מעדיף משוגעים תוצרת הארץ, וזה יש פה

זוהר לב
26-01-21, 08:23
עשיתי משהו דומה בעבר תבדוק כאן:

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/112614-%D7%9C%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%9A-%D7%92-%D7%90%D7%A0%D7%A7-%D7%9C%D7%96%D7%94%D7%91

תגובה מס' 39.

lizard
26-01-21, 18:22
לא מאוד מאוד מגביל, השיקול העיקרי זה עלויות. לי יש כמה שולחנות עם גלגלים ואני משתמש בהם לכל מיני דברים, גם ריתוך. אבל לא לעבודות כבדות שצריכות מכות פטיש חזקות.

8ball
07-02-21, 15:48
132693http://www.jeepolog.com/forums/blob:https://web.whatsapp.com/fedb2736-6971-4973-869a-bfb346eec4ee

זו המסגרת, אחרי צביעה.

השולחן הנייד והקל מבחינת חוזק. מה עובי חומר שממנו מומלץ לדעתכם, לבנות פלטה עליונה?

שקלתי לקחת פלטה נירוסטה 3 ממ ולכופף שפה קדמית וברך מאחורה לפלטה שתעלה כקיר קלים ומעצור אחורי... על המשטח, ריתוכים, משור פנדל קטן 10", מלטשת גלגל+מברשת פלדה 7" , משחזת ציר לעבודות עדינות וקומפרסור 25ליטר שתול במדף התחתון עם צנרת קשיחה על השולחן עם כמה יציאות לכלים ומרסס צבע\אקדח אוויר. בהמשך כנראה יצורף אליו מיכל בטור כדי להגדיל את הנפח, מהירות הדחיסה לא מעניינת

תודה למייעצים.

-->