שלום חברים,
אני שואל בשביל חבר שהיה לו בעבר סדרה 80 בחו"ל ועכשיו הוא מתעניין ברכישת 4ראנר 96 כאן בארץ הקודש, זה יהיה הרכב היחיד שלו, זאת אומרת גם יומיומי אך לא מתכנן נסיעות ארוכות על בסיס יומי..
הוא רוצה טויוטה, על זה אין ממש פשרות, רצה היילקס אבל מכיוון שבחיפה (שם הוא גר) צריך להתקין מסנן חלקיקים יקר, ההיילקס ירד מהפרק, ונכנס אח שלו זולל הבנזין..
רציתי לשאול פה את חכמת המנוסים, האם זה רכב בעייתי במיוחד? האם הוא עלול להכנס לצרות ותקלות חריגות עם הדגם הזה? כמה יכול לעלות החלפת גיר לידני? יש לרכב מחלות ידועות? יש איזה מומחה שמומלץ לקחת אליו לבדיקה? מישהו שמכיר 4ראנרים מקרוב?
בקיצור כל טיפ וכל דעה תתקבל בברכה!
חמישי שמח
נעם
זה רכב ישן, אבל סך הכל מוצלח מאד.
בחיפה יש לך את ג'ריס, מוסך "קרוזר", מומחה לטויוטות וישנות בפרט וגם מחזיק פוראנר בעצמו.
אם החבר בונה על הדור 3 של הפוראנר שהחל להיות מיוצר בסוף 95 והוא בעל מנוע 3.4 אז צפויה לו אכזבה קלה.
דגמי ה 96 שיובאו באופן סדיר הם למעשה עודפים של דגמי דור 2 שיוצרו עד נוב' 95' עם מנוע 3vze הידוע לשמצה.
אחרי שהבהרנו את זה והכל שריר, בריר וקיים אפשר להתחיל לדבר על האוטו.
אלה בגדול ההי לייטס שמצאתי עד עכשיו:
1.מנוע עצלן יחסית (150 כ''ס, רובם כבר ברחו, השאר בפנסיה) ורועש, זללן דלק רציני. אצלי אני סופר 1 ל 5 עם רוח גב בירידה, בשטח בכלל לא סופר....)
2. חלפים יקרים, רובם בהזמנה אישית מארצות הניכר או אלתור/ בניה עצמית בארץ.
3. ראשי מנוע- בעיה ידועה של אטמי ראש מנוע שנפרצים בעיקר באזור צילינדר 5/6, טוענים שזה בגלל צינור קרוסאבר של האגזוז שעובר מאחורי המנוע. החלפת ראשים- יקר, וכדאי אולי לשקול החלפה יזומה של אטמים, אמור להחזיק תקופה מכובדת. באופן כללי תא המנוע מאוד צפוף.
4. פלסטיקת פנים ענתיקה, מושבים מקוריים של עגלה עם סוסה, פוזיציית ישיבה נמוכה יחסית ולא תמיד רואים את סוף מכסה המנוע.
5. תא מטען, על אף שעמוק ונראה גדול, למעשה נמוך ותריך לתכנן היטב איך להעמיס.
6. ללא תושבות לגגון, דורש יצירתיות.
אז למה כן?
1. עלות רכישה זולה יחסית ואחרי יישור קו (עשיתי אצל אודי מזרחי) הוא בסך הכל אמין למדי.
2. אין לי מילה רעה להגיד עליו בשטח. עם הצמיגים הנכונים, הגבהה סבירה ונהיגה נכונה הוא עובר הכל.
3. בעיני הוא יפה (על טעם וריח, אל תהרגו אותי)
4. כי לפעמים נחמד להיות שונה.
5. כי אם מחפשים טוב יש מציאות לא רעות בכלל.
6. לכל בעיה שהצםתי- יש פתרון שכבר נוסה על ידי חברינו בארה''ב שעל אף כל הצרות נשארים שנים עם הרכב..... לך תבין
לסיכום,
לצערי זה לא הדיילי דרייבר שלי, ואת רוב הנסיעות אני מבצע על הליסינג, אבל כל פעם שאני נוהג עליו עולה לי חיוך על השפתיים.
שווה להתאמץ על הדגם עם הסאן רוף והכנפיים הרחבות שהגיע עם יחס בסרנים של 1:4.88, להתקין קולר לגיר אם לא קיים, רדיאטור 3 שורות בארצנו החמה, ונטה חשמלית למזגן (אופציה, לא ממש חובה, יש כאלו שהגיעו ככה מהמפעל).
בסיכומו של דבר לכל בעיה שכתבתי למעלה כבר מצאו פתרון אם זה ביטול הקרוסאובר של האגזוז, מושבים חדישים יותר לנהג והנוסע (סובארו B4 למשל מתאימים בול) וכו' אז לא צריך לפחד, רק להיות מוכנים עם ראש פתוח, יצירתי, אם יש ידע טכני ואפשרות לעבוד לבד מה טוב.
אם יש שאלות נוספות מוזמן ליצור קשר בה''פ.
בהצלחה
גיא
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
היה לי פוראנר במשך תקופה ארוכה. כרכב שטח עשה עבודה מצוינת עם צמיגים (15*10.5*31) הגבהה ונעילת דטרויט מאחור. מאז עברו 10 שנים, קהילת אנשי השטח שהחזיקו פוראנר הצטמצמה מאד. היתרונות הם אכן בעבירות ובאמינות (יחסית לגילו המתקדם). מאידך הוא לא מרווח, המנוע צמא ולא חזק. יש לי חבר בעל מוסך בדרום, איש שטח שמחזיק פוראנר. אם תרצה ייעוץ או חוות דעת הוא מומלץ, מכיר את הפוראנר מכל צדדיו.