צפייה בגרסה מלאה : האם אתם מקפידים על החלפת מיקום גלגלים?
סירטון הדרכה בנושא
https://youtu.be/aNirlIcDD-M
מקפיד ברכבים הפרטיים להחליף את הצמיגים קדימה-אחורה כל 10אק"מ.(ימני קדמי מוחלף עם ימני אחורי, שמאלי קדמי עם שמאלי אחורי)
הדבר מאריך מאוד את חיי רביעיית הצמיגים.
מהניסיון שלי, במיוחד ברכבים עם הנעה קדמית, הצמיגים על הסרן הקדמי נשחקים הרבה יותר מהר וזה משמעותי מאוד.
שמגיע זמן החלפת הצמיגים, אם הצמיגים הועברו קדימה אחורה כולם בשחיקה זהה פחות או יותר ואז אני מחליף רביעייה.
לא.
והשחיקה אצלי די אחידה, כך שאני לא מתכון להתחיל.
חנן-ג'יפולוג
29-01-21, 11:44
לא. לא שווה את הטרחה, לטעמי.
אני עם 102000 ק"מ ברכב הפרטי שלי. את הקדמיים החלפתי לפני כ10k. האחוריים המקוריים עם בערך עוד 30% בשר עד סמני השחיקה. מעולם לא הצלבתי.
זה נתון מספיק טוב בשביל לא להתאמץ או להשקיע כסף/זמן בהחלפות האלה.
גם אם הייתי מחליט להיות צדיק ולהחליף באותה הזדמנות את כל הרביעיה, מעט הקילומטראז' שהייתי מרוויח לא היה מפצה על המאמץ של 6/7 החלפות.
בהיילקס זה בכלל לא רלוונטי. הצמיגים מוחלפים כשהדופן שלהם נקרעת בשטח, בד"כ באיזור ה-8-7 שנים מהרכישה, ולא בגלל שחיקה.
אני מקפיד בסט הנוכחי. מתלים נפרדים שאף פעם לא מכוונים מקדימה מול סרן מניע מאחורה - הסט הקודם הדגים מצויין שחיקה לא אחידה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני מנצל את העובדה שכל חצי שנה, לפני הטסט, הג'יפ ממילא עולה על הליפט במוסך ועובר בדיקת בלמים. זו ההזדמנות להצריח גלגלים.
בסופה, שהוא ג'יפ עם מנוע חזק שנוסע בכביש בהנעה אחורית ולזה תוסיף נעילה אחורית אוטומטית שמעמיסה מאוד על הקוביות בצמיגים = בלאי גדול משמעותית של צמיגים אחוריים.
ההצרחה מאפשרת להשוות בלאי בכל הצמיגים, מה שנותן להם עוד כמה אלפי ק"מ של חיים, בהנחה שלא נקרעו בדופן.
elephant man
29-01-21, 13:43
בפורסטר(ים) שהיו לי ו בדיסקברי 2 הנ7כחי, מקפיד על סבב צמיגים
הוכיח את עצמו לאורך השנים
גם הרזרבי השתתף בחגיגה
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
הוכיח בהשוואה למה? האם כשלא החלפת היו בעיות?
אצלי הם מתים מיובש ולא משחיקה לא טובהאז לא רואה צורך.
לא
בפרייבט לא ניתן להצריח , הם לא באותה מידה [emoji3] והצמיגים בני שנתיים ואחרי 60 אלף קמ נראים בסדר גם מקדימה וגם מאחורה בלי ענייני אי - אחידות
על הג’יפ מתישהו נקרע צמיג ואז אותו סרן מקבל 2 חדשים ( בדכ מהספייר) ואם לא, אז התייבשות מגיעה לפני שחיקה. אין נעילה אוטומטית או פרונט של מתלים נפרדים
כך שמעולם לא התעסקתי בהצלבות
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
מקפיד ברכב שטח כולל ספייר
זה רכב עם הנעה 4*4 קבועה
בפרייבט לא מקפיד. כשהולך זוג מחליף את. הזוג
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
מקפיד לקרוע דופן כל חצי שנה ולזרוק לפח וכך נמנע מהצורך בבדיקה.
elephant man
30-01-21, 20:19
הוכיח בהשוואה למה? האם כשלא החלפת היו בעיות?
אצלי הם מתים מיובש ולא משחיקה לא טובהאז לא רואה צורך.הוכיח מבחינת שחיקה שווה והארכת חיי הצמיגים
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.