צפייה בגרסה מלאה : דיון|רכב ראשון מומלץ
שלום לכולם, חדש פה בפורום באופן פעיל(אבל עברתי על הרבה נושאי חיפוש רכב ראשון), ורציתי לשאול שאלה, שאולי תצית דיון ואולי התשובה עליה היא די מיידית, אבל לא מצאתי לה תשובה בכמה עמודים הראשונים של הפורום למתחילים:
אז בגדול מחפש רכב ראשון, ואני מכיר את הפורמט שיש פה להמלצות, אבל די קיבלתי את ההבנה למה ימליצו לי, אז הרשו לי לחרוג מן הפורמט.
בקטן ומפורט יותר, קיים צורך לרכב כביש-שטח, בגלל אופי הנסיעות הצפוי(חיפה-באר שבע, פעם בשבועיים-שלושה), התקציב לא גבוה(35K, אולי 40 אם אסחט אותו עוד קצת), אין לי ידע וכנראה שרוב הטיפולים יהיו במוסך, אלא אם יש חוברת הוראות לרכב, וממה שראיתי פה בנושאים השונים, ההמלצה העיקרית נעה בין ג'ימיני, לגראנד ויטרה(דור ראשון/שני), או דאצ'יה דאסטר. ההבנה שלי היא שהגראנד ויטרה היא יחסית אמינה, עם קהילה בארץ שמנוסה בתקלות ומוסכים עדיפים יותר ופחות, הג'ימיני הוא רכב שטח יותר מכביש, וגם אז יחסית ספרטני בנוחות הנסיעה שלו, ודאצי'ה היא רכב שטח רק אם אתה מנוסה, אחרת עדיף שתישאר בכביש.
השאלה שלי היא למה רכבים כמו פאג'רו, RAV4, XV ועוד כל מיני כאלה, נשארים מחוץ להצעות?(וחלקם גם מחוץ לפורום, דוגמת הRAV4) האם הם לא אמינים בשנתונים הישנים יותר? או שלמצוא כאלה בטווח מחירים שכזה זה לא סביר/מטיל בסבירות גבוהה את האמינות שלהם?
לילה טוב
הסיבה שאנו מבקשים לענות על השאלון הנעוץ למעלה היא בדיוק כדי שאפשר יהיה להבין מה הדרישות והציפיות שלך מהרכב ובכך לנסות לסייע לך בבחירה.
אתה נתת כאן תשובה חלקית, לחלק מהשאלות בשאלון אבל לא התייחסת לכמה שאלות חשובות, כמו למשל כמה נוזעים נדרש להסיע, מה רמת העבירות / אופי טיולי השטח שתרצה לעשות עם הרכב וכו'.
ראב4 אולי רכב חביב אבל רחוק מלהיות רכב שטח המסוגל לעשות חלק גדול משבילי הטיולים המקובלים כאן, ה-SUV-ים שהזכרת הם קשוחים ומתאימים לטיולי שטח אבל התחזוקה שלהם מורכבת / יקרה יותר מרכבים חדשים יותר או זולים יותר לתחזוקה כמו הרכבים של סוזוקי.
בסופו של דבר אתה תרשום כאן תשובות לשאלות שבשאלון, זה רק יקח יותר זמן ...
לגבי ראב4 ענו לך.
פאג'רו בהחלט רכב מומלץ, אבל יקר יותר לקניה ואחזקה מגימני/ויטארה/דאסטר/xv/פורסטר,
לכן מי שתקציבו נמוך, נמנעים מלהמליץ לו על רכב שיהיה ישן וידרוש תחזוקה יותר אינטנסיבית.
הxv והפורסטר רכבים טובים, אבל הם מעט פחות שטח מהויטארה, ובוודאי שמהג'ימני, ולכן מי שרוצה לנסוע בשטח שהוא מעבר לקל (שבילי קק"ל) לא מקבל המלצות עליהם. מי שבהגדרה מדבר על שטח קל והרבה כביש דווקא כן מקבל עליהם המלצה (האמת היא שמי שמצהיר שאלו כוונותיו מקבל מסע שכנועים בסגנון "אנחנו יודעים יותר טוב ממך מה אתה צריך, ועם האוכל יבוא התיאבון, ותרצה שטח יותר מאתגר, ואז הסובארו לא יספיק ובלה בלה בלה..." ).
לכן, בשביל לעוץ עצה, רק חסר לדעת איזה שטח אתה רוצה לעשות. כי לנסוע פעמיים בחודש נסיעה בינעירונית ארוכה, לזוג צעיר, אפשר גם עם ג'ימני.
אז בהמשך לבקשה לצרף את כלל הפרטים כפי שיש בטופס פה, להלן השאלות:
1. תקציב -א. מה התקציב לרכישת הרכב? - 35K+-
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה?-לא, זה המחיר מקצה לקצה
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? 2-3 אנשים, גם 4 אנשים יהיו בטיול של יום בלבד, ולא איכפת לי שיהיה להם צפוף מאחורה
3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? כמו שציינתי, נסיעות פעם בשבועיים חיפה-ב"ש, משער ש12K בכביש, לא עוד המון בשטח
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? בסופשים ככה"נ
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?גם וגם, בשאיפה ללמוד תוך כדי
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? חיפה וב"ש, יש בעלי מקצוע באזורים האלה?
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? לא חושב שיהיו מסלולים שידרשו מעלות קשים מדי, כנראה שאעדיף ללכת את אלה ברגל
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
א. גיר אוטומטי/ידני-העדפה לידני, אבל לא פוסל אוטומט
ב. מנוע דיזל/בנזין-השמועה אומרת שקל יותר לתחזק בנזין, אבל גם כאן לא פוסל דיזל
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...)-
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות?
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
בעיקר מה שראיתי זה המלצות לגרנד ויטרה דור שני, יש לזה גם מדריך מקיף פה בפורום של סוזוקי, הייתי רוצה לשמוע יותר על מה שפחות ממליצים עליו(גם לשם ההבנה):
דאסטר, RAV4, פורסטר/XV, ראיתי אפילו טוסון ישנה שנראתה ג'יפית למדי(אם מישהו יכול לשפוך אור על הנושא), ופג'רו או לנד קרוזר, בשנתונים הישנים יותר
תודה מראש לכל העונים :)
יכול לשתף אותך שלפני כמה שנים קניתי רכב ראשון, סמוראי (כי זה היה חלום שהתגשם), וניצלתי אותו יום יום לנסיעה לעבודה וכל סופש לטיולים מדהימים, וזו הייתה טעות כלכלית ותכנונית.
נהניתי מכל רגע בשטח אבל עם כל תקלה הגיע חשבון יפה רק בגלל שהייתי צריך את הרכב ליומיום. רק מכין אותך- רכב מעט ישן, שמטייל בשטח, קח בחשבון שבשביל שהוא ייקח אותך לעבודה יום למחרת יכול להיות שתצטרך להוציא הרבה כסף. לא בא להפחיד אותך רק תחשוב על זה ותוודא גם שאתה מרוויח מספיק כדי להחזיק תחביב יקר בלי לפשוט רגל או להרגיש שהאוטו סוגר עליך. אם אתה לא חייב את הרכב ליומיום זה סיפור אחר.
yarons1994
04-02-21, 19:02
אין חובה למהלך השבוע- בעיר אני אתנייד בתחבצ
יש מצב גם שאתחבצ בסופשים, למעט מקרים שבהם אקח את הרכב לטיול
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
רכב שטח זה רכב שיש לו תכונות שמתאימות לשטח: מבנה חסון וגבוה יחסית לרכב פרטי (בדגש על מרווח גחון משמעותי למניעת קבלת מכות בשטח), יכולת התקנת צמיגים מתאימים לנסיעת שטח 50/50 או מאה אחוז שטח, סרנים חיים (היום יש גם דגמי שטח שאין להם מבנה כזה - פאג'רו בדורות האחרונים, דאסטר פאתפיינדר), תיבת העברה כולל הילוך כח (לדאסטר אין) או TC (מערכת שליטה למניעת החלקה ופיזור חלוקת הכח בין הצמיגים- כלומר אם צמיג מאבד אחיזה הכח מועבר לצמיג אחר) ונעילות דפרנציאל (עושות פעולה דומה לTC ויותר טוב).
חלק מהדגמים שמנית לא מתאימים כי אין להם אף אחת מן התכונות הללו, הם פשוט פרייבטים מוגבהים ללא שום מאפיינים של רכב שטח (RAV) הונדה CRV וכדומה. לחלקם אפילו אין הנעה כפולה 4X4 ואין להם אף תכונה רלוונטי.
בתקציב שלך הייתי מחפש רכב כמה שיותר חדיש בשנתונים עם קילומטראז כמה שיותר נמוך ולוקח אותו לבדיקה במוסך שמתמחה ברכבי שטח מהסוג שבחרת.
מקפיץ,ומחדד את השאלה:
אשמח לקבל חוות דעת על הרכבים (במיקוד לאספקטים הבאים:יכולות שטח, אמינות, נפוצות חלקי חילוף, עלות אחזקה):- סובארו פורסטר/XV, דאצ'יה דאסטר, אקטיון
על RAV וג.ו. כבר קיבלתי מושג
מבחינת יכולות השטח הסדר לדעתי הוא - אקטיון (הילוך כח!), דאסטר דיזל, פורסטר/XV.
מבחינת אמינות וזמינות חלק החילוף - אני מניח (אבל לא יודע להעיד מניסיון אישי) שפורסטר ודאסטר עדיפים על אקטיון.
בעיקר מה שראיתי זה המלצות לגרנד ויטרה דור שני, יש לזה גם מדריך מקיף פה בפורום של סוזוקי, הייתי רוצה לשמוע יותר על מה שפחות ממליצים עליו(גם לשם ההבנה):
דאסטר, RAV4, פורסטר/XV, ראיתי אפילו טוסון ישנה שנראתה ג'יפית למדי(אם מישהו יכול לשפוך אור על הנושא), ופג'רו או לנד קרוזר, בשנתונים הישנים יותר
ציטטי את החלק בהודעה שכנראה מסכם את מה שמטריד אותך.
אני מרשה לעצמי גם לנחש פה ניחוש - אתה סטודנט, גדלת בבאר שבע ולומד בחיפה, או להיפך. ואני אפילו מסיק מכך שאתה לומד מקצוע הנדסי/מדעי. קודם כל אשמח לשמוע, האם כמו שופט במסטר שף, אני צודק...
בכל מקרה, ההבדל בין המכוניות ששאלת לגביהן טכני לגמרי ברור ומובהק והוא מה שמפריד בין רכב שטח "ראוי" לבין כזה שהוא אפילו לא זה. ההבדל הוא תיבת העברה בעלת שתי מהירויות - "הילוך כוח" לגראנד ויטארה דור שני יש הילוך כוח. לדאסטר, ראב4, סובארו(*) וטוסון אין. ההבדל הזה לבדו מפריד את רכבי השטח לליגות שונות. בנוסף, כשאין הילוך כוח לרוב גם שאר המפרט לא מי יודע מה מותאם לשטח. לפעמים שחקן מהליגה הנמוכה יכול להשתלב במשחק בליגה העליונה, אבל זה לא משנה את העובדה שאלו ליגות אחרות.
הפאג'רו והלנד קרוזר הם סיפור אחר, הם לגמרי מהליגה הגבוהה, אבל הם גדולים, כבדים ויקרים יותר הן לקנייה והן לאחזקה וזה בכלל שם אותם מחוץ לליגת התקציב שלך :rolleyes:
אז לא סטודנט, אבל בגיל סטודנטיאלי אפשר להגיד, ולא לומד לתואר כרגע
ראיתי ששמת כוכבית על הסובארו, אשמח לדעת למה
ומה לגבי טריוס נניח? להבנתי אצלה יש הילוך כוח?
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
לטריוס אין הילוך כח.
כאשר אנחנו אומרים הילוך כח אנחנו מתכוונים לתיבת העברה שיש בה שני מצבים "גבוה" ו"נמוך", או high / low. כאשר משלבים ל low אז יש הילוך כח - יחס העברת הכוח מהמנוע לצירים המניעים את הגלגלים משתנה - יותר כח (מומנט) מגיע אל הגלגלים על חשבון מהירות (פחות מהירות).
מטעמים שיווקיים יש כמה רכבים שיש להם "הילוך כח" (במרכאות) כאשר הכוונה בדרך כלל להעלות ראשון "קצר", שבהחלט עוזר בשטח במקרים שונים, אבל עדיין רחוק מלהיות low.
האירוס בהחלט חביב ויחסית לגיפונים אחרים יכול להפתיע ולעבור החלק לא קטן משבילי ארצנו. הגרסה החדשה יותר שלו יש למיטב זכרוני מעין "נעילת דיפרנציאל" שבהחלט עוזרת להתגבר על מכשולים. לפני הרבה שנים אחד כזה נסע לפנינו בזריזות חטיפי בקלות את העלייה לעין נטף כאשר אצלנו הרבה רכבי שטח גדולים התאמצו לעלות שם.
נשלח מהנייד
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.