צפייה בגרסה מלאה : פולקסווגן אמארוק חוות דעת
היי חברים
אני מחפש לרכוש אמארוק
שנתון 2013-2014 מנוע 2000
חוץ מלשמוע מכמה אנשים שזה רכב "פצצה" אני לא יודע עליו יותר מדי
הדבר שהיחיד שאני יודע שהוא לא סחיר בעליל
מה אומרים? איך האמינות
מנוע ? גיר ? דברים ספציפיים ?
השימוש שלי ברכב יהיה מועט מאוד מעריך כ- אולי 3500 ק"מ בשנה.
אחת לשבוע לצורך העמסת אופנוע שטח על הארגז
ואחת לחודש לגרור RZR
בכל שאר השבוע הרכב יעמוד בחניה
תודה רבה!
הייתה עליו כתבה כשהיה חדש:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3005
וגם
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1626
וגם
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2980
מעבר לזה הוא השתתף במבחן-הטנדרים-הגדול שלמיטב זכרוני לא פורסם אצלנו אבל לא כיכה ביכולות השטח שלו שם...
אין לו הילוך כוח - יכולת שטח מוגבלת מאד. אבל בשביל לגרור ולסחוב בנוחות על כבישים מהירים - יכול להיות אחלה.
נהגתי על אמרוק פעם אחת בכביש. מרגיש פחות טנדר מהמתחרים. נוח למדי.
לא יודע להגיד דבר על אמינות.
מבין שביצועי השטח פחות מעניינים אותך.
Sent from my iPhone using Tapatalk
GodsFather
02-02-21, 11:33
אין לו הילוך כוח - יכולת שטח מוגבלת מאד. אבל בשביל לגרור ולסחוב בנוחות על כבישים מהירים - יכול להיות אחלה.דווקא בכתבה באתר, משתמע שזה לא נורא כמו שזה נשמע כי הגיר עם הילוך ראשון ושני נמוכים מהרגיל... בשילוב מנוע עם לא מעט קגמ...
האמנם השתנתה הדעה?
האם יש לו קיט הגבהה בארץ? עלים זה קל, סלילים לעומת זאת צריך להתאים. ואם רוצים חוקי אז צריך שהיה קיט מוכר
Sent from my HD1903 using Tapatalk
בהילוך ראשון אמארוק 4x4 נותן יחס העברה 17:1, ויש נעילת דיפ אחורי. אני מניח שזה סבבה בשטח באותו מובן שדאסטר סבבה בשטח. אבל זה לא בר השוואה בכלל לכלים המתחרים של טויוטה, מיצובישי, איסוזו וניסאן. אני מניח שזה מסביר חלקית את הביקוש הנמוך בשוק.
בתור רכב לסחוב ולגרור, הילוך כוח לא רלוונטי, ואמרוק נוסע מעולה על הכביש - לפחות כשהיה חדש.
לגבי אמינות, אין לי מושג. לא מכיר מישהו שמחזיק או החזיק כזה רכב.
GodsFather
02-02-21, 13:49
בכל מקרה... המחיר ביד2 לכלי שנת 14 חג סביב 95 אשח... זה לא מעט
Sent from my HD1903 using Tapatalk
לקוח שלי (אפשר לשים אותו בקטגוריה של חשמלאי שלא יורד לשטח) שהיה לקוח שבוי של היילקס במשך עשור ומעלה רכש אמארוק חדש מיד 2 לפני כמה חודשים,
בימים הראשונים הוא פרח מאושר, אמר שזה הטנדר המדהים ביותר שנהג עליו (בכביש כן!)
מאז לא נפגשנו, יש לו קורונה, שיבריא קודם כל!
האמארוק האחרון שבילה אצלי היה עם מנוע ה-V6. רכבת הכוח באוטו הזה מגיעה מהטוארג.
בהשוואה לטנדרים היפנים המקובלים זו פשוט רמה אחרת לחלוטין של ביצועים. אין להם שום יכולת אפילו להתיימר להתמודד איתו בשום השוואה של סחיבה, תאוצה, תאוצת עקיפה, מהירות מירבית או שיוט נינוח במהירות גבוהה. אלה לא רק המספרים נטו אלא הקלילות בה הם מושגים והעידון הכולל שלו שהוא בכמה רמות מעל המתחרים. בכביש הוא אוטו אירופאי לחלוטין - כל מה שחשוב מבחינה דינמית, עשוי בכמה וכמה רמות מעל לטויוטה/מיצובישי/ניסאן וכו'. על הכביש, האמארוק פשוט מועך את המתחרים מהמזרח בזלזול, לועס ויורק אותם.
עם מנוע ה-2 ליטר TDI הפער כמובן יהיה פחות דרסטי, אבל עדיין יש לו יתרון ביצועים נחרץ על מנועי הטורבו-דיזל היפניים, והוא גם מעודן וחלק מהם בהרבה.
אבל בשטח הוא נמצא בעמדה לא טובה: אין תיבת העברה עם מצב LOW. והצמיגים בחתך נמוך ובקוטר לא מספיק.
יש ראשון ושני קצרים יותר מהרגיל ויש נעילה אחורית. ה-TC מצוין והנעילה עושה את העבודה, אבל אין יכולת זחילה אמיתית. משמע הגיר יסבול.
במבחן 5 הטנדרים שערכנו בזמנו בערוץ הספורט, את המסלול שכלל את האמבטיה בהר חמרן, נחל חורשה ונחל אלות, האמארוק עשה בלי בעיות מיוחדות. אבל להגיד לך שזה מה שאני רוצה בטנדר?..... שהגיר שלו יהיה כל הזמן בסטרס בגלל שאין לו תחום נמוך?...
עם כל ההערכה והכבוד, המבחן ההוא בא לתת תשובה מיהו הטנדר הטוב ביותר עבור חובבי השטח - וזה לא האמארוק.
אין לי מה לספר לך על אמינות כי אני לא יודע. הרכב הזה לא נמכר בכמויות גדולות מספיק בארץ על מנת שיצטבר עליו מידע אמין.
אני מניח שהוא לא סחיר פשוט כי המותג אינו יפני - אל תשכח ששוק המשומשות בישראל מבוסס ברובו על חצאי אמיתות, אמונות תפלות, תסמונת-עדר ובעיקר "אפליה עדתית" - סגידה למותגים יפניים ברמה של כתות מיסטיות.
מצד שני, העדר לא תמיד טועה - כי אם להתבסס על מוניטין היצרן של VW בשנים האחרונות בכל מה שקשור לאמינות יחידות הכוח ותיבות ההילוכים בפרייבטים שלו, אני לא מצפה שדווקא הטנדר של VW יפגין אמינות מופלאה ויוצאת דופן.
תודה רבה חברים
סידרתם לי את הראש מעריך מאוד
תודה רבה!
אגב, באוסטרליה ישנה גרסת אמרוק עם הילוך כח. מסקרן מאד לו היו מביאים אותה לארץ לראות את ההתמודדות שלה מול תיבות העברה היפניות. אבל כמו השרשור שפתחתי על רכבי שטח שלא מיובאים, ככל הנראה שהיבואן לא יביא אותו לארץ בגרסה זו.
גם באירופה.
יש גרסאות עם גיר ידני ואותו מנוע 2 ליטר TDI בהספק נמוך יותר, עם הילוך כוח. לאוטומטיים בכל מקרה אין הילוך כוח.
באירופה אגב, ובטח גם באוסטרליה, יש המון שיפורים לאמארוק.
גם באירופה.
יש גרסאות עם גיר ידני ואותו מנוע 2 ליטר TDI בהספק נמוך יותר, עם הילוך כוח. לאוטומטיים בכל מקרה אין הילוך כוח.
באירופה אגב, ובטח גם באוסטרליה, יש המון שיפורים לאמארוק.
כלומר האם ניתן לייבא בייבוא אישי את הגיר הידני ומנוע הדיזל מאירופה?
זה רכב שטח מעניין, השאלה מה איכות הדפרנציאליים, מהלכי המתלה ועוד.
מאמין שאם הוא היה מיובא לשטח, הוא היה גם מקבל שוק שיפורי אפטר מרקט כמו טמבון קדמי, כננת, מיגונים והגבהות. נעילה אחורית יש וגם TC ככל הידוע לי. בסך הכל רכב טוב, אולי אפילו בנוי יותר לשטח מטוארג שהיה גיפ לעשירים.
בטוח גם יותר זול ממנו (מבחינת חלפים).
תיכנס לסוכנות ייבוא אישי ותשאל.
הבעיה העיקרית תהיה לסווג אותו M1 במקום N1.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מה לעזאזל שמישהו יסכים לסווג טנדר כm1?
יש טנדרים שהמייבא הצהיר שלא מיועד לשאת מטען כרכב עבודה - וקיבל אישור לייבוא אישי עם או בלי שינוי הסיווג.
מספר יחידות טאקומה.. לא מעט ראפטורים.. ויש שמועה על TRX אחד בדרך.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.