צפייה בגרסה מלאה : הצטרפות למשפחה ושאלות.
שלום לכולם,
עדיין מחכה לנסיעת מבחן, אבל כנרא אני הולך להצטרף למשפחה. מדובר בפורסטר X חדשה. אומנם יותר מ-90% מהזמן הוא יסתובב על הכביש, אבל כוונה בערך פעם בחודש להצטרף לטיולים עם קבוצה. איזה שיפורים הכרחים? לעשות מיגונים בחברה או בסדנה חיצונית? 2 או 3 חתיחות? לרוץ לשדרג את הצמיגים ל-50/50 או לחכות לצורך להחליף? סוכן בסניף ניסה לשכנעה אותי, שגלגל רזרבי אמנם מוקטן, אבל הוא שונה מספרים קטנים טיפוסים ויספיק גם כדי לצאת מהשטח. זה נכון או סיפורים?
אם אתה קונה רכב חדש, בדוק אילו שיפורים בכל מאושרים לך להתקין בלי לפגוע באחריות... אתה עלול להתאכזב.
נשלח מהנייד
אם כוונתך להגבהה - אני מכיר. ישנם הגבלות למיגון? הרי הם בעצמם מציעים באבזור אופציונאלי.
אתה מתעניין בקניית רכב חדש מהסוכנות.
אני הצעתי שתבדוק את כל רשימת הנושאים שהעלת כאן גם מול הסוכנות (ורצוי לא להסתפק בתשובה כללית של איש מכירות אלא לנסות לקבל גם בכתב במעמד הקניה) האם השיפורים הללו אפשריים ולא פוגעים באחריות. למיטב זכרוני הוזכר כאן מספר פעמים בעבר שכיום לא ניתן למגן, או להגביה וזה פוגע באחריות.
לגבי צמיגים - גם כאן בדוק לגבי המידה וקוד המהירות הספציפיים ברישיון. היו כאן מספר שרשורים ואנשים הצליחו לשנות את קוד המהירות כדי שיוכלו לרכוש צמיגים סבירים יותר.
בהנחה שהיבואן מאשר, לדעתי האישית יש יתרון בהזמנת כל השדרוגים מהסוכנות, כך שתקבל כבר רכב מוכן ככל האפשר והיבואן לוקח אחריות על כל השדרוגים גם אם זה עולה 10% יותר מאשר בסדנאות והתרוצצות אישית שלך).
אין לי סובארו ואיני יודע לענות מנסיוני האישי, רק מתוך מה שנאמר כאן בפורום בשנים האחרונות, אז כדאי להמתין שבעל פורסטר מהשנים האחרונות ייתן מידע מעודכן ורלוונטי.
אז ברקוביץ' הצליח לשכנע אותך "שזה SUV אמיתי"...
נמרוד, מניח שאני מבין במה מדובר. אבל כמו שכבר כתבתי זה רכב יחידי במשפחה והוא יצטרך לעשות בסביבות 25K בשנה על הכביש. בלי ספק הייתי מעדיף איזה דיפנדר, אבל לצערי לא הצלחתי לגרד חצי מיליון ואפילו לא 400K. הייתי מתפשר גם על לנד קרוזר/פג'רו או הפרדת רשויות, אבל גם זה גדול עלי. מה נשאר? יד 2 בן 5/7/10 שנים עם 200/300K ק"ם? אני מתכוון לעשות טיול פעם בחודש/חודש וחצי, פשוט שבתות שלי תפוסים בהובי אחר. אז בהתחשב במה שאמרתי אין מה לעשות, זאת פשרה.
ארז, תודה. אני בהחלת אתעקש על התחייבות. מיגון - הם מציעים באתר בתור אבזור אופציונאלי מיגון מנוע ודיפרנציאל. להגביה אי אפשר בגלל אייסייט.
צמיגים - כנראה הם כבר שינו את קוד המהירות. גם במפרט טכני וגם באולם תצוגה רכבים עם קוד 99H. שאלתי על אפשרות של אפגרייד לצמיגים 50/50 ותשובה חד משמעית לא. השאלה אם כדאי להמשיך עם צמיגים מקוריים בהתחשב ביחס נסיעות שלי כביש/שטח ולהחליף כאשר תגיע השעה או לעשות את זה מייד.
מיגון לא פוגע באחריות, הגבהה אין אפשרות לעשות בדגמים החדשים.
לגבי צמיגים, נסעת פעם בשטח? נסעת פעם בפורסטר בשטח?
בכל מקרה החלפת הצמיגים היא משהו שיעשה לאחר קבלת הרכב. צא איתו לטייל, תרגיש שהצמיגים לא מספקים אותך, תחליף.
שים לב שלדעתי בכל מקרה זמני האספקה כוללים המתנה של 4 חודשים לדגם הזה.
קייס קינום
07-02-21, 20:03
כמי שעמד לפני שנתיים+ מול אותם צרכים כמוך - רכב יחיד למשפחה, נסועה שנתית גבוהה יחסית ורצון לטייל בשטח אבל לדעת שבבוקר יום ראשון האוטו יניע ויקח את הילדים לבית ספר - ובחר בפורסטר, עשית נכון. אני מאד מאד מרוצה משלי (דור ישן יותר וקצת שונה, עם צמיג 16״ וגיר פלנטרי)
חשוב לזכור שזה לא ג׳יפ ולא SUV ולא נעליים. אל תקשיב למי שמנסים לעשות ממנו כזה. פורסטר הוא קטגוריה משל עצמו. הוא לא ירשים את השכן ואין לו מה לחפש במעלות קשוחים בין ג׳יפולוגים מסוקסים, אבל מי שהוא מתאים לו יודע, ומחייך לעצמו בשקט כשהוא מגיע, בנסיעה נכונה ורגועה, כמעט לכל מקום שהוא רוצה.
שים מיגונים דבר ראשון. לך עם מה שנותנים לך בחברה, מיגון זו לא מדע טילים. תשאר עם הצמיגים עד שישתפשפו או שאחד יקבל פנצ׳ר בדופן ואז ממילא תצטרך להחליף את כולם. תחליף את הרזרבי לגודל מלא, זה חשוב מאד. קח אותו רק למוסכניקים שמבינים ואוהבים סובארו. תזהה אותם לפי האוטו שלהם בחניה. ברוך הבא למשפחה :)
(לך תבין את הפרסומאי הדביל שחיבר דוקא את איל ברקוביץ׳ לסובארו. בדיוק אופי הפוך. סובארו זה אריק בנאדו או מיכאל זנדברג, עושה את העבודה שלו בלי רעש וצלצולים)
תודה על התגובות, היום עשיתי הזמנה. הבנתי בכשר לצמיגים, עוד פעם תודה. ראיתי בפורומים בחו"ל שרזרבי מלא נכנס במקום מקורי אם להוציא את המגירה. מישהו ניסה? מיגון בחברה עולה 2800 ש"ח, אבל זה 2 חלקים. באספיר כמעט באותו סכום שמים 3 חלקים, כדאי למגן גם את הגיר? ראיתי בקטלוג מגן פגוש קידמי. אני כל הזמן שומע על בעיות עם פגוש בשטח. הדבר הזה עוזר? שאלה נוספת תולעים וקומפרסור, יש המלצות איזה?
בפורסטר החדש אני הייתי מתלבט בין דגם הZ במחיר הנמוך יותר אך עדיין עם איקס מוד לבין הxs שעדיין מגיע עם מזגן מאחור שזו כבר תוספת ששווה לשלם עליה.
לדגם הx יש פחות הצדקה לתוספת המחיר מול הz ואת ההפרש עדיף להשקיע במיגונים כולל גיר, גלגל ספייר רגיל גגון ואולי צמיגים.
יתכן שניתן להזדכות על המקוריים לטובת ברידג'סטון או קונטיננטל 50/50 בפנצריה רצינית שעובדת עם דגמי סובארו כגון צמיגי מנשקו באשדוד או צמיגי פרויד בחיפה, מן הסתם תקבל מעט על המקוריים שבאמת עדינים מאוד בשטח.
המיגונים של רסטה מצויינים אך לא כוללים הגיר (לפחות בעבר) לכן הייתי קונה סט של אספיר ולא הייתי מוותר על הגיר.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
בין Z ל-XS יש הפרש של 25K במחירון. 95% מהזמן אם לא יותר ברכב נוסעים 1 או 2 אנשים. לכן בשביל 2 יציאות נוספות יוצא קצט יקר. אתה כן ממליץ להחליף ישר את הצמיגים המוקורים ל50/50? איפה אפשר להשיג ג'אנט רזרבי חוץ מחברה?
במקומות רבים ניתן למצוא גאנט נוסף, למשל בפנצריות שהזכרתי, בוודאי שלא בחברה.
לגבי צמיגים אם לא מזכים אותך אז הייתי ממתין
Asaf-a
אסף.א
בפורומים רוסים הרבה פעמים נתקלתי במוסג טיפול 0. כנראה החלפת שמן אחרי 3K ק"מ ראשונים. זוכר שבאחד מהרכבים היה גם אצלי. זה לא עושים לפורסטר בארץ?
בפורומים רוסים הרבה פעמים נתקלתי במוסג טיפול 0. כנראה החלפת שמן אחרי 3K ק"מ ראשונים. זוכר שבאחד מהרכבים היה גם אצלי. זה לא עושים לפורסטר בארץ?
למיטב הבנתי. זה היה נפוץ פעם.
כיום עושים את החלפת שמן ראשונה ( כנראה ) בזמן הרכבת המנוע. עושים לו הרצה ..
זה לפחות ההסבר שאני קבלתי ככשאלתי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בפורומים רוסים הרבה פעמים נתקלתי במוסג טיפול 0. כנראה החלפת שמן אחרי 3K ק"מ ראשונים.
בהוראות יצרן סובארו זה קיים?
אם לא,
נשמע כמו מנהג מקובל לפני 40שנה של הרצת מנוע חדש ״0״ קמ שלא עבר הרצה.
היה מלווה בהנחייה של לא לעבור סל״ד מירבי מסויים ושילובי עומס בשלבי ההרצה.
לא רלוונטי למנועים מודרניים ומה שמחוץ לגוש המזרחי לשעבר.. הם כנראה עדיין תקועים שם.
בהוראות יצרן סובארו זה קיים?
אם לא,
נשמע כמו מנהג מקובל לפני 40שנה של הרצת מנוע חדש ״0״ קמ שלא עבר הרצה.
היה מלווה בהנחייה של לא לעבור סל״ד מירבי מסויים ושילובי עומס בשלבי ההרצה.
בהוראות יצרן בספה רוסית קיימת החלפת שמן/פילטר אחרי 5K ק"מ או 3 חודשים. במדריך תפעול רכב בעברית רשום רק הרצה 1600 ק"מ והגבלה 4000 סל"ד חוץ ממצבי חירום. לא מדובר משום מה על החלפת שמן ב-5K ק"מ, למראות שזאת אותה הרצה של 1600 ק"מ.
לא רלוונטי למנועים מודרניים ומה שמחוץ לגוש המזרחי לשעבר.. הם כנראה עדיין תקועים שם.
לא יודע לגבי כל הגוש, אבל לרוסיה מגיעים אותם פורסטרים מיפן כמו לארץ עם מבחר קצת יותר גדול: 4 דגמים עם מנועים 2.0 ו-3 עם מנועים 2.5 כולל רמות גימור שאנחנו לא רואים כאן (כסאות עור, מצלמות קדמיות במראות וכו').
בהוראות יצרן בספה רוסית קיימת החלפת שמן/פילטר אחרי 5K ק"מ או 3 חודשים. במדריך תפעול רכב בעברית רשום רק הרצה 1600 ק"מ והגבלה 4000 סל"ד חוץ ממצבי חירום. לא מדובר משום מה על החלפת שמן ב-5K ק"מ, למראות שזאת אותה הרצה של 1600 ק"מ.
לא יודע לגבי כל הגוש, אבל לרוסיה מגיעים אותם פורסטרים מיפן כמו לארץ עם מבחר קצת יותר גדול: 4 דגמים עם מנועים 2.0 ו-3 עם מנועים 2.5 כולל רמות גימור שאנחנו לא רואים כאן (כסאות עור, מצלמות קדמיות במראות וכו').
לרוסיה מגיעים עוד הרבה רכבים שלא רואים פה ....
אבל הסובארו XV בארץ הם קנדיים לא יפניים.
כתבתי ושאלתי רק על פורסטר.
כתבתי ושאלתי רק על פורסטר.
מצטער, משום מה חשבתי XV ..
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.