PDA

צפייה בגרסה מלאה : אישור רכב מיושן לטסט

roksan
08-02-21, 12:12
שלום,

איפה באזור השרון ניתן לקבל אישור "רכב מיושן" לטסט ?

ניסיתי טלפונית בכמה מוסכים, לא ידעו על מה אני מדבר...

Honda CRV שנת 2000
עדיפות למוסכים בטירה

תודה

ofir1977
08-02-21, 12:26
במוסך אסולין בנתניה

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

נדב42
08-02-21, 20:48
סער בכפר-סבא, נמצא מאחורי מכון הרישוי.

שגיא S
08-02-21, 21:46
מוסך טופ גיר. מנוהל על ידי ארז סנטו - נמצא בטירה

lizard
09-02-21, 08:33
יש 2 סוגי אישורים. אחד מהם זה לרכב כולל ומעל 20 שנה. בעיקרון כל מוסך חוקי (קרי, לא מוסך מדרכה שעובד ללא רשיון) יכול לספק כזה טופס. זה טופס ממוספר ממשרד התחבורה אז זה לא משהו שאפשר לצלם או כזה. חשוב לשמור עליו.

גם אני קבלתי דרישה לזה, בהתחלה המכונאי שלי לא ידע בדיוק לאיזה טופס מתכוונים, כי יש 2, אבל חיפוש קל בגוגל סידר את זה.

baSS4
09-02-21, 08:38
יש 2 סוגי אישורים. אחד מהם זה לרכב כולל ומעל 20 שנה. בעיקרון כל מוסך חוקי (קרי, לא מוסך מדרכה שעובד ללא רשיון) יכול לספק כזה טופס. זה טופס ממוספר ממשרד התחבורה אז זה לא משהו שאפשר לצלם או כזה. חשוב לשמור עליו.

גם אני קבלתי דרישה לזה, בהתחלה המכונאי שלי לא ידע בדיוק לאיזה טופס מתכוונים, כי יש 2, אבל חיפוש קל בגוגל סידר את זה.

אישור בלמים: מעל 15 שנה
אישור רכב מיושן: מעל 20 שנה
כל מוסך מורשה משרד התחבורה (לא מורשה יבואן).

roksan
09-02-21, 08:47
תודה רבה על העזרה

lizard
09-02-21, 09:34
אישור בלמים: מעל 15 שנה
אישור רכב מיושן: מעל 20 שנה
כל מוסך מורשה משרד התחבורה (לא מורשה יבואן).

בדיוק. לא ידענו אם צריך או לא גם אישור בלמים אבל הטופס רכב מיושן כולל גם בלמים.
לצערי זה נדרש בכל טסט, כלומר פעמים בשנה.

ariel-ro
09-02-21, 11:59
כל מוסך מורשה משרד התחבורה (לא מורשה יבואן).תיאורתית כן, בפועל יצא לי כבר להיתקל במוסכים(מורשי משרד התחבורה) שטוענים שהם "לא מתעסקים בג'יפים", "לא מכיר את הרכב", "לא מתעסקים עם רכבים ישנים" ולא מוכנים לתת אישור - המוסכים האלה נמצאים ליד מכוני רישוי, מה שעוד יותר הפתיע אותי.

baSS4
09-02-21, 17:40
תיאורתית כן, בפועל יצא לי כבר להיתקל במוסכים(מורשי משרד התחבורה) שטוענים שהם "לא מתעסקים בג'יפים", "לא מכיר את הרכב", "לא מתעסקים עם רכבים ישנים" ולא מוכנים לתת אישור - המוסכים האלה נמצאים ליד מכוני רישוי, מה שעוד יותר הפתיע אותי.

נכון, כמובן שהם לא חייבים אלא רק יכולים- בכל זאת מדובר בשירות שאמור לכלול בדיקה בטיחותית מסוימת של הרכב, ולא כולם מבינים מספיק ברכבים (;-)) בשביל לחתום ואחר כך נהג יעשה תאונה ויבואו אליהם בטענות בשביל 200 שקל.

נדב42
10-02-21, 02:37
תיאורתית כן, בפועל יצא לי כבר להיתקל במוסכים(מורשי משרד התחבורה) שטוענים שהם "לא מתעסקים בג'יפים", "לא מכיר את הרכב", "לא מתעסקים עם רכבים ישנים" ולא מוכנים לתת אישור - המוסכים האלה נמצאים ליד מכוני רישוי, מה שעוד יותר הפתיע אותי.זו תגובה מכובדת בעיני מצד המוסך. אם הוא לא מכיר ולא יודע לבדוק שהרכב תקין, הוא לא לוקח את העבודה. מה לא בסדר כאן ?

ariel-ro
10-02-21, 09:26
לגיטימי לחלוטין שמוסך יסרב לקבל עבודה, זכותו המלאה.פשוט נראה לי סביר שמוסך שקרוב למכוני רישוי ייקח על עצמו עבודה כזו מכיוון שזה בעל פוטנציאל הכנסה לא רע.(אישור מיושן, סיכוי סביר שתיכשל, תצטרך לתקן את הכשל וכו') - אבל כנראה שיש להם שיקולים אחרים

-->