צפייה בגרסה מלאה : פיוזים תקע חצי אוטומטים לרכב - נתקלתי ברשת
נראה מעניין, בעיקר לכל מני חיבורים לא מקוריים.
נראה מעניין.
לחיפוש:
Circuit Breaker blade fuse resettablehttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210212/9126d5e8922bdb2bee37b18c4cdd6c29.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210212/a17d68abc21b0264b689c85989214431.jpg
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
12-02-21, 10:41
יש לי כאלה ששולבו בפרויקט קומפרסור, לפני כ12 שנים. עובדים מצוין. עמדו בזרם קצר כמה וכמה פעמים והגנו על החיווט.
אשמח לקישור למשהו טוב (יש לי נסיון עם פיוזים זולים שנמסים במקום לעבוד).
אשמח לקישור למשהו טוב (יש לי נסיון עם פיוזים זולים שנמסים במקום לעבוד).
גם עושה את העבודה ;). אחרי שנמס. לא עובר חשמל.
Sent from my iPhone using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
12-02-21, 16:59
נתיכים שנמסים זה בד"כ עניין של עומס יתר, ופחות של קצר. בגדול השיטה של נתיך שעובד על חום היא פחות מוצלחת בעיני לעומס יתר. עד שהנתיך נשרף הוא כבר כל כך לוהט במשך דקות ארוכות, שהכול מסביב נמס.
לפני שהייתי פונה לשיפור האיכות הייתי בודק אם הנתיך מותאם לעומס הנומינלי, כלומר, גדול ממנו בלפחות 50 אחוז.
לאחר שבדקת את זה, יש טעם לבדוק אם לעבור לנתיך מבית טוב יותר. אישית, עד היום לא מצאתי צורך לעסוק בטיב הנתיך, ויש לי קילומטראז' לא קטן של בניית מעגלים, במסגרת העבודה וגם במסגרת הפנאי. חלקם בדרך הטבע גם עוברים נסיונות של קצר.
כשמדובר בנתיכים "חכמים" אתה רוצה לוודא שהם יתפקדו
באלו שמבוססים על חוט שניתך, הרגישות לאיכות אולי נמוכה יותר.
צריך לזכור שהזמן תגובה שלהם גדול מזה של נתיך רגיל.
יש הבדל בין לשים פיוז כזה על קו יעודי, שהוספנו בעצמנו , ובעיקר אם שמים ליד הצרכן, לבין להחליף פיוז מקורי, שמחובר לצמות של הרכב.
בנוסף, יש לשים לרגישות של הציוד שזה אמור להגן, יש ציודים שזה יכול להיות קריטי.
בקיצור, עבור פרוייקט שאנחנו עושים, נגיד קומפרסור, אין בעיה, אבל ללכת להחליף את כל הפיוזים הקימים ברכב, לא נראה לי.
התחלתי בהערה לחיבורים לא מקוריים.
ואכן אין נתונים על זמן מיתוג או באיזה מכפיל הם יופעלו.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
נראה מעניין. שאלה קטנה, על הפיוזים כתוב 28v. מה קורה ב12? יעבדו אותו דבר (הכוונה אם רשום 10 אמפר 28v ומפעילים ב12v) או שלא יהיו רגישים מספיק?
לא מצאתי כאלו המיועדים ל12 בלבד
נראה מעניין. שאלה קטנה, על הפיוזים כתוב 28v. מה קורה ב12? יעבדו אותו דבר (הכוונה אם רשום 10 אמפר 28v ומפעילים ב12v) או שלא יהיו רגישים מספיק?
לא מצאתי כאלו המיועדים ל12 בלבד
תתיחס לזה כ "עד 28V", וזה מכסה את ה 12
https://ae01.alicdn.com/kf/H62fcd8097c684a468a2474818f8d98a8u/Children-s-Electric-Vehicle-Battery-Automatic-Reset-Relay-Fuse-Short-Current-Overload-Protector-Kid-s-Electric.jpg
יש לי משהו כזה בכל מני זרמים שנשארו שאריות מפרויקט.
מוזמנים לפנות בוואטסאפ (יש 5,10,15 ו-50 אמפר אם אני זוכר נכון).
אייל 0507876694
לכל סוג נתיך יש אופיין אחר. לא חושב שנכון להסתכל אך ורק על הזרם. נכון שהחצי אוטו...... יותר נוחים אבל לא בהכרח שהם מתאימים למשימה, ומכיוון שבד"כ אין את הנתונים של הנתיך שרכשת בגרושים בעלי או אמזון, אז כדאי להשאיר את הנתיכים המקוריים.
וגם אם תחליפו........ אוכף מהודר על גב חמור לא יהפוך אותו לסוס דוהר.
ושלא יעלבו לי פה אנשים. התכוונתי שהשיפור הזה כמעט שאין לו משמעות. בעניי לפחות.
חנן-ג'יפולוג
13-02-21, 21:42
ביישום שבו אתה צופה שהנתיך ישרף רק בזמן תקלה של קצר למשל, אני מסכים לגמרי. פיוז רגיל יתן את האמינות המירבית.
אני השתמשתי בנתיכים חצי אוטומטיים ביישומים אחרים.
פעם אחת במקום שבו ההפעלה נעשתה דרך רצף מאוד סדור של הפעלת מפסקים, כשטעות בהפעלתם היתה מייצרת קצר. קומפרסור 24v ברכב של 12v. הנתיכים הנ"ל אפשרו לי לחזור לעבודה באופן מיידי לאחר טעות.
ביישום אחר עבדתי עם מנוע dc לינארי שרציתי שיתן את הכח המקסימלי שלו לכיוון פתיחה ואז יכבה. הנתיך החצי אוטומט היה פתרון נהדר. המנוע היה עובד וכשהגיע למקס' היכולת שלו הזרם עלה לרמה שהקפיצה את הנתיך. איפוס הנתיך בלחיצה איפשר לי להחזיר את המנוע למצב ההתחלתי.
היום אני משתמש בנתיך חצי אוטומטי עם מנוף, ביישום שבו אני מעדיף שלא יהיה חשמל במעגל בזמן שאין בו צורך. מסיים עבודה, מזיז את המנוף למצב off,ואני בטוח. יכולתי לעבוד עם נתיך ומפסק נפרדים, אבל העדפתי אביזר בודד משולב.
התכוונתי בעיקר לשיפורים ותוספות שמוסיפים ומתקינים ברכב. שם כדאי להשאר עם נתיכים ניתכים כמו המקוריים של הרכב.
חצי אוטומטיים שאני מכיר (מאמ"ט) מגינים הן מזרם קצר והן מעומס יתר. 1. מגנטי- סליל שמופעל ומנתק כשזורם בו זרם גבוה. טרמי- בימטל
שמנתק כשמתחמם. בבית זה מה שיש לנו בלוח החשמל ואלו שהובאו כאן, אין לי מושג באיזו שיטה פועלים.
גם בתוכם(מאמ"טים) יש קבוצות משנה כשלכל אחד אופיין שונה שמתאים להפעלת עומסים שונים.
חייב לציין שקראתי איפשהו שהאופיין בחצי אוטומטיים משתנה מעט עם הזמן. נתיך ישן ולעומתו חדש מאותו סוג בדיוק, יגיבו שונה.
עד כמה זה חשוב? לרוב לא. לפעמים כן.
חנן, לגבי עצירת מנוע שעליה דיברת-לא נהוג לעשות כך. לאור מה שכתבתי במשפט הקודם אתה עלול להגיע למצב שהמנוע יישרף לפני שיקפיץ את הנתיך. הנכון לעשות, וכמהנדס אלק', אתה בוודאי יודע, זה לשתמש בחיישן זרם שינתק את המנוע לפני שמופעל הנתיך.
בזמנו, בעבודה, היה לנו משור דיסק אוטומטי, ובו התקנו חיישן כזה מ-555 וטורואיד קטן שבתוכו עבר אחד ממוליכי המנוע שמסובב את הדיסק. בסיום הניסור ואחרי השהיה קטנה, עם הירידה בזרם, המשור היה מתרומם לבד מעלה.
היום כבר לא צריך לתכנן. יש כאלו מוכנים בעלי, לא יקרים, עם אפשרות לכיול הזרם בו יופעל ממסר הניתוק.
היום אני משתמש בנתיך חצי אוטומטי עם מנוף
אפשר קישור ?
תודה [emoji846]
חנן-ג'יפולוג
14-02-21, 10:49
צודק לחלוטין, אבל לאפליקציה הספציפית היתה דרישה ברורה לפתרון מהיר ומקומי, פשטות מקסימלית, שימוש במינימום של רכיבים , ורכיבים כגון חיישן ובקר היו לגמרי מחוץ לתחום.
זה עבד, ללא דופי, עשרות פעמים רבות, עד שעברנו למערכת שונה לחלוטין.
לגבי ה"לא נהוג", זה בדיוק סוג הדברים שמדליק אותי (:
אני צריך להבהיר, הנתיך היה קטן בהרבה מזרם הstall של המנוע. אם נגיד זרם העבודה הרגיל של המנוע היה כחמישה אמפר, וזרם הstall היה 30 אמפר, אז המפסק החצי אוטומטי היה 10 אמפר.
בשוך הקרבות בסיני, באוהל פרוץ לרוחות, התכנסו כתבים מכל העולם ואחד מהם שאל את אריק שרון , איך? איך הצלחת לנצח קרב שנראה
אבוד מראש? ענה אריק- נלחמנו ש"לא כפי שמקובל". המשפט הזה שלו חרוט בי ואני בהחלט מבין את גישתך ל"לא נהוג" .....
ובמילים ספורות תסביר בבקשה מה זה זרם stall. לא מכיר את המושג וגם לא מצאתי ברשת.
חנן-ג'יפולוג
14-02-21, 11:34
הזרם שמתקבל כשהמנוע פוגש מולו קיר מכני וכבר לא יכול להסתובב.
אם תרצה, אני מניח שזה זרם דומה עד זהה לזרם התנעה.
חנן-ג'יפולוג
14-02-21, 11:50
אפשר קישור ?
תודה [emoji846]
https://imageshack.com/i/pmixktFEj
https://a.aliexpress.com/_vaVbMB
הזרם שמתקבל כשהמנוע פוגש מולו קיר מכני וכבר לא יכול להסתובב.
אם תרצה, אני מניח שזה זרם דומה עד זהה לזרם התנעה.
אז זהו הזרם שבו המנוע מתחיל להעלות עשן.... זה ה-s ב-stall ומשמעו smoke. :)
תודה על ההסבר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.