צפייה בגרסה מלאה : בגי'ה - איך מחברים שתי רשתות / שני ראוטרים בבית ?
יש לנו רשת של HOT עם ממיר שלהם, רשת אחת
ורשת של בזק עם הממיר שלהם .. רשת שניה.
המדפסת מחוברת לאחת מהרשתות, איך אפשר ליצור מצב שבו אפשר להדפיס אליה גם אם מחוברים לרשת ה WIFI השניה ?
משהו עם route אני מניח אבל לא מצליח למצוא אצל דוד גוגל משהו מועיל שגם יעבוד ....
תודה.
בהנחה שאתה מתמצא בקינפוג בסיסי של ראוטרים אני חושב על שתי אופציות
אופציה ראשונה, בהנחה שהמדפסת אלחוטית ומצוידת גם בפורט קווי, חבר את הקווי לרשת אחת והאלחוטי לרשת השניה.
משתמשים בכל רשת יפנו לפורט (כתובת IP) הרלוונטי במדפסת.
אופציה שניה (יותר מורכבת), שתי הרשתות אצלך מדמות בעצם שני בתים נפרדים. חבר את המדפסת לאחת הרשתות בבית. הגדר לה HTTP פורט שונה מ 80 וקנפג בראוטר PORT FORWARDING כך שניתן יהיה לפנות אליה מחוץ לרשת.
הפתרון של הכבל לא ישים מטעמי מרחק מהנתבים.
הפתרון השני רעיון פצצה !
תודה ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
התשובה הפשוטה היא : לא . אי אפשר לחבר את הוט לבזק (וגם לא רצוי לבצע זאת)
התשובה היותר מפורטת :
עולם הרשתות מורכב משני חלקים (כמו כל דבר בצבא) רשת ה WAN (כל מה שמחוץ לבית , מהמודם לספק)
ורשת ה LAN (כל מה שבתוך הבית , מהמודם ועד למכשיר הקצה)
על רשת הWAN אין לנו האזרחים שליטה (זהו נכס ששיך לספק התקשורת
רשת / רשתות ה LAN בתוך הבית הן בשליטטנו.
לכל רשת LAN יש כתובת (מה שקוראים גם IP)
יש כתובת ל בסיס = SUBMASK , יש כתובת לשער = GETWAY ויש כתובת למכשירי הקצה = LOCAL IP
בחיבור בין שני GETAY שונים המכשירים לא יצליחו למצוא את השער ל WAN או בעצם לאינטרנט.
לדוגמא : הטלפון התחבר למודם של הוט , הוא מצפה לצאת בשער של הוט , אבל במקומו הוא מוצא את השער של בזק.
לא טוב , לא עובד, ולא כדאי.
הדרך היחידה לחבר מכשיר (מדפסת) לשתי רשתות זה למצוא מכשיר (מדפסת) שיש לה
שני כרטיסי רשת (NIC) מכשיר שכזה פשוט יתחבר לשתי רשתות ללא כל בעיה.
אפשר לחבר את המדפסת למחשב.
לחבר את המחשב לשתי הרשתות. (אל דאגה, מערכת ההפעלה תבחר את אחד החיבורים ותשתמש רק בו לצורך גלישה באינטרנט. אפשר כמובן לשלוט בבחירה הזו).
לשתף את המדפסת באמצעות מערכת ההפעלה.
להדפיס.
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
כל מה שהצעתם לא יעבוד ..
כרגע אני באמת מחליף רשתות במחשב כל הזמן אבל זה לא לעניין ..
אני אנסה למצוא שיטה ... אבל לא מנסה לחבר WAN ולעשות NAT או VPN בין 2 הרשתות צריך להיות אפשרי .. איכשהוא ..
boaz avrahami
18-02-21, 16:07
אולי משהו כזה?
Linksys LRT224 Dual WAN
קצת מוזר שאתה טוען שההצעה שלי לא תעבוד בלי לבדוק או בלי טיעון טכני רציני (או בכלל).
מכל מקום אני הולך לחפש מקצוע אחר.
מסיר את הכובע בפני כל בעלי הידע שיש כאן !
אני הייתי ניגש לפתרון פשוט יותר, קונה מדפסת ב 300 ש"ח.
רענן
אם אתה מחבר מחשב לשתי הרשתות ודואג שהמחשב הזה יוגדר כנתב אין צורך לחבר את המדפסת למחשב הזה. כלומר יעבוד בלי זה.
אבל הרעיון של בוז'י הוא יותר פשוט מבחינת הגדרות כי לא יהיה צורך להגדיר routing.
ד.א. צריך שהרשתות לא יהיו על אותו תחום כתובות.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
קצת מוזר שאתה טוען שההצעה שלי לא תעבוד בלי לבדוק או בלי טיעון טכני רציני (או בכלל).
מכל מקום אני הולך לחפש מקצוע אחר.
לייץ ... לא יעבוד עבורנו ...
ואם היו לי טיעונים טכניים רציניים .. ( או בכלל ) .. הייתי מחליף מקוצע :)
הסבר:
המדפסת אלחוטית והיא רחוקה ממחשבים ו/או מהנתבים .. ולכן אלחוטית.
הרשת המקורית היא של בזק והיא פשוט איטית, המקסימום שהם נותנים פה זה 100 מגה ומתוך ה 100 הזה מקבלים משהו בין 6 ל 26 מגה ...
אממה .. יש לנו פה כתובת IP קבועה לצרכים שונים של עבודתה של המחליטה.
עקב האיטיות המוחצת של בזק, ושלושה צרכני זום כבדים בבית ( אחד מהם במקביל גם צורך בכבדות מיינקראפט+youtube+netflix +דיסקורד ואללה יודע מה עוד .. ) .. קניתי גם הוט, הם נותנים 500 ב D ו 10 ב U ומתוך זה מקבלים באלחוטי 10U ו 360D ...
אז כולנו הגרנו אל ההוט ... המשרד יושב על הבזק והמדפסת במשרד .. גם ה VOIP ... ועוד כל מיני ..
מלחמה להגר אותם להוט.
אני מנסה לחסוך.
boaz avrahami
18-02-21, 18:11
מה שאתם מציעים זה לחבר את שתי הרשתות לשני פורטים ולהפוך את המחשב ל DHCP?
וגיא-
מה הרעיון מאחורי שני ספקי אינטרנט?
יתירות?
מה שאתם מציעים זה לחבר את שתי הרשתות לשני פורטים ולהפוך את המחשב ל DHCP?
וגיא-
מה הרעיון מאחורי שני ספקי אינטרנט?
יתירות?
ערכתי את ההודעה מעל, תקרא.
יש שם הסבר.
יתירות זה חובה, היא לא יכולה לא להיות זמינה ..
ו DHCP זה משהו אחר .. אולי LOAD BALANCER ..
מאחר ויש לך כתובת IP קבועה, אפשר לפתוח את הפורט בראוטר לגישה מבחוץ.
עדיף ממש, אם הראוטר מאפשר, לפתוח רק עבור הכתובת שהוקצתה לראוטר של הוט. בפעם האחרונה שבדקתי (וזה באמת היה מזמן) הוט מחליפים את הכתובת שהם מקצים פעם בחצי שנה.
אם אתה מחבר מחשב לשתי הרשתות ודואג שהמחשב הזה יוגדר כנתב אין צורך לחבר את המדפסת למחשב הזה. כלומר יעבוד בלי זה.
אבל הרעיון של בוז'י הוא יותר פשוט מבחינת הגדרות כי לא יהיה צורך להגדיר routing.
ד.א. צריך שהרשתות לא יהיו על אותו תחום כתובות.
Sent from my SM-G955F using Tapatalkטוב! זה הפתרון הנכון.
מאיזה מכשירים אתה מדפיס?
אתה יכול להגדיר את המדפסת שלך כמדפסת גוגל, ואז תוכל להדפיס מכל מקום בעולם.
הבעיה, ולכן שאלתי מאיזה מכשירים, מי מדפיס והאם זה חלונות ואנדרואיד או איזה אפל ולינוקס.
אם זה לא עובד, תבדוק אם אפשר להגדיר למדפסת שתי כתובות שונות.
לא מצאתי איך להגדיר לה יותר מכתובת אחת. מדפיסים אליה אייפונים חלונות ולינןקס ...
אצלי הייתה בעיה דומה.
תשתית בזק איטית עם תקלות, ותשתית הוט מהירה מאוד עם תקלות.
כדי להקטין את כמות התקלות, התחברתי לבזק ולהוט.
כדי לא לנווט בין הראוטרים השונים לבד, קניתי ראוטר שתומך בDUAL WAN - משמע, אתה מחבר לו מודם של הוט ומודם של בזק(בעצם הוטבוקס במצב "Bridge" וראוטר VDSL רק כמודם) ומכאן יש שתי אופציות עיקריות:
1. תשתית ראשית ותשתית משנית - מגדיר את אחת התשתיות כראשית, וברגע שהיא נופלת הראוטר מנתב לבד את התעבורה לרשת השניה, ברגע שהרשת הראשית חוזרת, הוא מחזיר את התעבורה אליה.(זמן אפסי, שקוף לגמרי למשתמש)
2. Load Balancing - מחלק לבד את התעבורה לשתי הרשתות - לא ניסיתי, יש לי 500מגה בהוט ו40מגה בבזק, הקונפיגורציה הזו לא מאוד אמינה ויש איתה בעיות כאשר רוצים לפנות מהאינטרנט למכשירים ברשת, ולכן בשביל 40מגה ויתרתי.
הראוטר שהזמנתי הוא זה: (מהאתר הזה)
Ubiquiti EdgeRouter X (ER-X) 5x Gigabit Ports 1x PoE in 1x PoE out | EuroDK (https://www.eurodk.com/en/products/edgerouter/edgerouter-x)
זו חברה שעושה ציוד עסקי, מוצרים מעולים ואמינים.
שים לב, זה רק ראוטר חוטי, ללא אפשרות לאלחוטי, תצטרך לקנות MESH/ראוטר נוסף שיוחבר לאחר הUbiquiti, שתשתמש בו רק כאלחוטי(ללא יכולות ה'ראוטר' שלו, מבטלים בו כל אופציה לחלק כתובות IP, FIREWALL וכו')
אם אתה צריך עזרה נוספת והסברים נוספים, אשלח לך טלפון ואשמח לעזור טלפונית.
boaz avrahami
18-02-21, 22:05
זה הוצי לו כבר בתגובה 7.
גם לי זה נראה הפתרון הנכון והוא בסוף יגיע אליו ככול הנראה.
או לחילופין שיעיף את בזק ויעשה vlan על תשתית ההוט ויגבה את המחליטה עם תקשורת סלולרית בהוט ספוט ליתירות. גם יותר זול וגם יותר פשוט
מאיזה מכשירים אתה מדפיס?
אתה יכול להגדיר את המדפסת שלך כמדפסת גוגל, ואז תוכל להדפיס מכל מקום בעולם.
הבעיה, ולכן שאלתי מאיזה מכשירים, מי מדפיס והאם זה חלונות ואנדרואיד או איזה אפל ולינוקס.
אם זה לא עובד, תבדוק אם אפשר להגדיר למדפסת שתי כתובות שונות.מסתבר ששירות מדפסת הענן של גוגל הופסק בתחילת השנה (רציתי להציע את זה בעצמי).
אם יש לך מחשב לינוקס שמחובר באמצעות שני כרטיסי רשת לשתי הרשתות אז אתה יכול להפוך אותו לראוטר.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
מסתבר ששירות מדפסת הענן של גוגל הופסק בתחילת השנה (רציתי להציע את זה בעצמי).
אם יש לך מחשב לינוקס שמחובר באמצעות שני כרטיסי רשת לשתי הרשתות אז אתה יכול להפוך אותו לראוטר.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
זה כנראה מה שיהיה בסוף ...
כבר התחלתי להתקין את הפיי שיעשה את זה.
אבל למדתי הרבה בסוף ;) בכל זאת.
המחליטה צריכה גיבוי ויש גיבוי סלולרי. אבל ה viop משתמש בכתובת קבועה שהסלולרי לא יכול לגבות.
לא השתמשתי שנים אז לא יודע אם זה פעיל עדיין אבל שווה בדיקה, בזמנו מדפסות hp, ואני בטוח שיצרנים אחרים סיפקו/מספקים שירות דומה, ידעו לקבל הדפסות דרך כתובת מייל יעודית למדפסת וככה בעצם אתה יכול לשלוח הדפסות למדפסת שלך מכל מקום אחר בעולם
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
אם יש לך מחשב אחד נייח, אתה יכול לחבר את המדפסת אליו ב- usb ולשתף אותה דרכו לרשת אחת, ואת ממשק הרשת של המדפסת חבר לרשת השנייה.
ככה אתה לא מתעסק בכלל עם הרשתות ...
מה שאתה צריך זה ראוטרים אמיתיים ולא הזבלה שמקבלים מהוט / בזק.
תחבר את הראוטרים אחד לשני כdmz ותגדיר ניתובים בהתאם.
נ.ב יש ראוטרים שמאפשרים חיבור ל2 ספקיות ויצירת load balance בניהם
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
boaz avrahami
19-02-21, 12:03
מה שאתה צריך זה ראוטרים אמיתיים ולא הזבלה שמקבלים מהוט / בזק.
תחבר את הראוטרים אחד לשני כdmz ותגדיר ניתובים בהתאם.
נ.ב יש ראוטרים שמאפשרים חיבור ל2 ספקיות ויצירת load balance בניהם
אם זה עובד זה רעיון נחמד
גיא,
איך אתה מחליט \ קובע איזה מכשירים יהיו מחוברים לאיזה רשת?
עוד אופציה -
https://www.ebay.com/p/129615645
מדפסת wifi לרשת א ושרת הדפסות לרשת ב.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
למחשב אתה יכול לחבר כרטיס רשת על סטיק usb, לתת לו static ip ברשת המדפסת ולהגדיר routing לכתובות המקומיות ברשת זאת דרך הכרטיס. צריכים להיות לי כמה סטייקים כאלה של tenda היכן שהוא. באותה שיטה אני עובד עם השרתים אצלי.
מסיר את הכובע בפני כל בעלי הידע שיש כאן !
אני הייתי ניגש לפתרון פשוט יותר, קונה מדפסת ב 300 ש"ח.
רענן
אתה כנראה צודק.
אמ:לק, אם הוצע אז תתעלם.
לעשות VPN בין 2 הרשתות. איך בדיוק, לא יודע. צריך לוודא שהראוטרים תומכים.
אבל בכנות, תקנה מדפסת חדשה בכמה גרושים ותגמור עם זה. כל התעסקות אחרת שלא עם ציוד קצה שמתאים בול, ויקר רצח, עם תמיכה מלאה וכדומה, רק יעשו לך כאב ראש.
לפעמים עדיף יתירות מאשר להתעסק עם למה זה עובד, למה זה לא עובד.
אצלנו, האמת בגלל שקבלתי מדפסת, יש מדפסת בצד אחד של הבית ואחת מחוברת למחשב של אשתי בצד השני. מרחק קו אווירי, 6 מטר.
ראיתי שהציעו ומצטרף להצעה, עד לפני כחודש היה גוגל קלאוד פרינט, ל- hp יש hp eprint, ואולי גם ליצרנים נוספים, זה שרות שמאפשר להדפיס במדפסת הביתית מכל מקום ברשת, עובד גם מהסלולר.
Sent from my GM1900 using Tapatalk
גיא לא ענה על השאלה שלי ( איך הוא קובע \ מקצה מכשירים לרשתות) אבל הנה רעיון.
בהנחה שרוב הצרכנים הם על WiFi, הנה רעיון שיכול לעבוד.
מגדירים שתי רשתות WiFi -
NET1 , NET2.
שתיהן ברשת 192.168.0.0 255.255.255.0.
באחת מגדירים את ה Gateway -
192.168.0.1
ובשני, 192.168.0.250.
את הקצאת הכתובות של הרשת הראשונה מגדירים 192.168.0.10 - 192.168.0.50
ובשניה
192.168.0.150-192.168.0.200.
מחברים כבל ethernet בין שני שני הראוטרים ( בראוטר ישן, יכול להיות שצריך כבל מוצלב).
את המדפסת מחברים לרשת , ונותנים לה כתובת "באמצע" , נגיד 192.168.0.100 255.255.255.0.
למדפסת לא צריך להגדיר gateway.
אם יש ציוד שצריך להתחבר עם כבל, אפשר או להגדיר אותו ידני לאחת הרשתות, או להגדיר אותו DHCP, ואז הוא יתחבר אקראית לאחת הרשתות.
My two cents
גיא לא ענה על השאלה שלי ( איך הוא קובע \ מקצה מכשירים לרשתות) אבל הנה רעיון.
בהנחה שרוב הצרכנים הם על WiFi, הנה רעיון שיכול לעבוד.
מגדירים שתי רשתות WiFi -
NET1 , NET2.
שתיהן ברשת 192.168.0.0 255.255.255.0.
באחת מגדירים את ה Gateway -
192.168.0.1
ובשני, 192.168.0.250.
את הקצאת הכתובות של הרשת הראשונה מגדירים 192.168.0.10 - 192.168.0.50
ובשניה
192.168.0.150-192.168.0.200.
מחברים כבל ethernet בין שני שני הראוטרים ( בראוטר ישן, יכול להיות שצריך כבל מוצלב).
את המדפסת מחברים לרשת , ונותנים לה כתובת "באמצע" , נגיד 192.168.0.100 255.255.255.0.
למדפסת לא צריך להגדיר gateway.
אם יש ציוד שצריך להתחבר עם כבל, אפשר או להגדיר אותו ידני לאחת הרשתות, או להגדיר אותו DHCP, ואז הוא יתחבר אקראית לאחת הרשתות.
My two centsותתחיל לנהל reservations ?
ההחלטה למי להתחבר היא לפי מי הכי מהיר עכשיו ..
מחשבים שמתחברים לזום לצורכי עבודה / לימודים הולכים ל 5.8 של הוט שנותן משהו כמו 360 מגה D ו 10 U בכל מקום בבית ..
טלפונים לוקחים מה שבא להם ..
הדבר היחיד שמחובר בכבל קאט5 לנתב של בזק זה הבייס של ה VOIP יש שם הגדרות שאני לא שולט בהן, זה שייך לחברה שלא נמצאת בארץ ואמרו לי לא לגעת .. אני לא נוגע ( שלום בית )
כל השאר זה אלחוט.
המוצר היחיד שמחובר לרשת ולא מחשב זה המדפסת.
חוץ מהמחשבים שלנו יש לי עוד כמה PI שעושים כל מיני דברים .. חלקם משחקים שלי וחלקם לימודים שלי ..
מכיון שלPI החזק שלי ( 4 עם 4 גיגה זיכרון ) יש שני כרטיסי רשת, חיברתי אחד לבזק ואחד להוט.
באחד הימים הקרובים שיהיה לי קצת זמן, אני אבנה routing בין שתי הרשתות על ה PI .. להבנתי זה אמור להיות מספיק. יש שם לינוקס מייט מלא ..
לא נגעתי ברשתות הרבה שנים .. אולי 15 .. אני לא זוכר הרבה.
https://subscription.packtpub.com/book/networking_and_servers/9781785287916/1/ch01lvl1sec12/connecting-two-networks
למה צריך reservation?אם הרשתות מחוברות בצורה פיזית בניהן הdhcp יחלק לכל מי שיפנה אליו...
אתה סתם מסתבך.
חבר את המדפסת לוויפי אחד, ואת חיבור ה-usb שלה לרשת השנייה וזהו.
https://www.tamlil2100.co.il/product/%D7%A9%D7%A8%D7%AA-%D7%9E%D7%93%D7%A4%D7%A1%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%99-tp-link-tl-ps110u-usb20?aff=Zap&aff_a=1
https://www.ebay.com/itm/TP-LINK-Wi-Fi-USB-print-server-150-Mbps-TL-WPS510U-/193901513624?_trksid=p2349624.m46890.l49 292
https://www.ebay.com/itm/New-USB-2-0-LPR-Print-Server-Printer-Share-Ethernet-WiFi-Networks-Networking-Hub-/164557640908?_trksid=p2349624.m46890.l49 292
אם הרשתות מחוברות בצורה פיזית בניהן הdhcp יחלק לכל מי שיפנה אליו...
מי שיתחבר דרך וויפי, יקבל מה dhcp של הוויפי שאליו הוא התחבר.
מי שיתחבר מהרשת הפיזית, יקבל אקראית, למה לשמור לו כתובת?
יש סיכוי שיש לי אפשרות כזאת בנתב בזק.
מצאתי אתמול בלילה. אחקור עוד היום.
ההחלטה למי להתחבר היא לפי מי הכי מהיר עכשיו ..
מחשבים שמתחברים לזום לצורכי עבודה / לימודים הולכים ל 5.8 של הוט שנותן משהו כמו 360 מגה D ו 10 U בכל מקום בבית ..
טלפונים לוקחים מה שבא להם ..
הדבר היחיד שמחובר בכבל קאט5 לנתב של בזק זה הבייס של ה VOIP יש שם הגדרות שאני לא שולט בהן, זה שייך לחברה שלא נמצאת בארץ ואמרו לי לא לגעת .. אני לא נוגע ( שלום בית )
כל השאר זה אלחוט.
המוצר היחיד שמחובר לרשת ולא מחשב זה המדפסת.
חוץ מהמחשבים שלנו יש לי עוד כמה PI שעושים כל מיני דברים .. חלקם משחקים שלי וחלקם לימודים שלי ..
מכיון שלPI החזק שלי ( 4 עם 4 גיגה זיכרון ) יש שני כרטיסי רשת, חיברתי אחד לבזק ואחד להוט.
באחד הימים הקרובים שיהיה לי קצת זמן, אני אבנה routing בין שתי הרשתות על ה PI .. להבנתי זה אמור להיות מספיק. יש שם לינוקס מייט מלא ..
לא נגעתי ברשתות הרבה שנים .. אולי 15 .. אני לא זוכר הרבה.
https://subscription.packtpub.com/book/networking_and_servers/9781785287916/1/ch01lvl1sec12/connecting-two-networks
זה מאוד מסובך, עד בלתי אפשרי עם הציודים שלך.
הבעיה זה לא איך להגדיר ראוטר על PI, הבעיה זה טבלאות הניתוב של כל הצרכנים.
לכול הצרכנים יש רשת, ו default GW. ע"מ להפעיל את הרעיון הזה, תצטרך להוסיף לכל הצרכנים explicitly route לרשת של המדפסת (אתה צריך ללמד אותו שכתובת מסויימת, שלא נמצאת ברשת לו, במקום ללכת ל default GW , צריך ללכת ל GW אחר).
בציוד ביתי, זה כבר לא פשוט, בעיקר כי אני מניח שרוב (כל?) הציוד עובד על DHCP.
אתה כן יכול ללכת על משהו יותר מסובך של IP ו port forwarding אבל זה כבר יותר מסובך.
האם לאחד הראוטרים יש במקרה אפשרות להגדיר DMZ? זה היה יכול להיות עוד כיוון לפתור.
מכל ההצעות שעלו פה, ואחרי ההפתעה של סגירת הפתרון של גוגל, מה שהצעתי פה http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/119784-%D7%91%D7%92%D7%99-%D7%94-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9E%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%AA%D7%99-%D7%A8%D7%A9%D7%AA%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%A0%D7%99-%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%98%D7%A8%D7%99%D7% 9D-%D7%91%D7%91%D7%99%D7%AA?p=932904&viewfull=1#post932904
נראה לי הכי זול, פשוט ואמין.
אם משהו לא ברור, תתקשר ואני אעזור.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.