צפייה בגרסה מלאה : (נערך) טרייל בלייזר - תקלה בהנעה הקדמית
קניתי שברולט טרייל בליזר שנת 2005,
כבר בבדיקה זיהיתי בעייה בהנעה הקדמית, (התיעצתי לגבי זה כאן בשרשור נפרד) אבל על אף זאת, החלטתי לקנות את הרכב, (לא עמדתי בפיתוי, מנוע 4200 עוצמתי, מוגבה, צמיגים 265\65\17, נעילה אוטומטית שמגיעה כסטנדרט, ק"מ 160000, שבע מקומות ועוד...)
עכשיו אני מנסה לפתור את הבעיה, ואשמח לעזרה ממי שמבין ברכבים מסוג אלה,
כששני הגלגלים האחוריים באוויר, ומסתובבים, הדריישפט הקדמי מסתובב, אבל הגלגים הקדמיים לא,
כל החיבורים תקינים, דריישפט - לבקקס, וצריות, מהבקקס - לגלגלים,
אין שום נורת תקלה,
אין שום רעש חריג,
כיצד אפשר לדעת מה הבעיה?
האם יכול להיות שחוסר שמן גורם לאי שילוב, כמו שגיר בלי שמן לא משלב?
אם זו, תקלה במנגנון השילוב החשמלי, מדוע אין נורת תקלה?
ואם זה גלגלי שיניים שנאכלו או נשברו, בטח היה צריך להרעיש מאד,
תודה למגיבים
היי,
בסיטואציה שתארת, אם גל ההינע הקדמי אכן נעול עם האחורי אזי החשוד הבא הוא מנגנון השילוב על הסרן הקדמי.
קרא כאן : https://www.trailvoy.com/threads/05-trailblazer-front-axle-disconnect-possible-problem-help.198378/
נראה שלמנגנון אין חיווי על מצב השילוב ותקלה נפוצה היא כשל במיסבים.
כמו כן - הוא לא מכיל שמן אלא גריז בלבד.
גיא
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
תפרק את האקטואטור, אל תנתק את החיבור החשמלי אליו, בשילוב ל 4x4 , שים לב אם המוט דחיף שלו מזדקר.
בהנחה שמגיע אליו מתח הפעלה והוא לא מזדקר , הוא הבעיה שלך.
https://m.youtube.com/watch?v=f-rYKsRRk28
כבר בבדיקה זיהיתי בעייה בהנעה הקדמית, (התיעצתי לגבי זה כאן בשרשור נפרד)
למיטב זכרוני בשרשור המקורי כבר קיבלת כמה טיפים לכן חבל אולי שפתחת שרשור נפרד ולא המשכת את המקורי.
מצרף קישור למקורי לטובת מי שיחפש מידע לגבי תופעה דומה בעתיד - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/119698
והערה נוספת - כותרת משמעותית וטובה יכולה להיות ההבדל בין קבלת מידע מסייע בזמן סביר או שרשור ששוקע לתהום המרשתת.. כאשר הכותרת העוסקת בבעיה ספציפית מכילה גם את סוג הרכב וגם את מהות התקלה - גדל הסיכוי שמישהו שיוכל לסייע ייכנס לשרשור ויעזור. ערכתי קלות את הכותרת...
תפרק את האקטואטור, אל תנתק את החיבור החשמלי אליו, בשילוב ל 4x4 , שים לב אם המוט דחיף שלו מזדקר.
בהנחה שמגיע אליו מתח הפעלה והוא לא מזדקר , הוא הבעיה שלך.
https://m.youtube.com/watch?v=f-rYKsRRk28
+1
בנוסף, כשהאקטואטור מפורק(אני מניח שהרכב נמצא על ליפט) אתה יכול לדחוף מוט דקיק בזהירות במקומו ולראות אם מתבצע שילוב.
הרכיב הזה נוטה להיתפס/להיתקע לעיתים קרובות, המנגנון ניתן לפתיחה בזהירות, תמצא בפנים גלגל"ש פלסטיק ומנוע חשמלי קטן כמו של מכוניות על שלט. מומלץ לנקות ואולי לגרז טיפה שם.
כמובן לבדוק אטימות של המכסה.
תודה רבה על התגובות, המועילות, והמדויקות
אנסה לפרק את האקטואטור ואעדכן,
האם אני יכול פשוט להשאיר, מוט דק בפנים כדי שבנתים יהיה לי ארבע על ארבע?
ושאלה נוספת בשביל הלמידה, למה צריך מנגנון כזה למה זה לא משולב קבוע, הרי בכל מקרה כשהארבע על ארבע לא משולב, הדריישפט מנותק בתוך הטרנספר, אז למה שלא יסתובב על ריק?
1. לא.
2. השילוב מותנה אחד בשני.
חנן-ג'יפולוג
19-02-21, 08:54
נדב,אשמח אם תוכל להרחיב. מה המניעה לבטל את ניתוק הציריה? נדמה לי שזו פרוצדורה די נפוצה, לפחות ברכבים אחרים.
לא אמרתי שיש מניעה, ת'כלס אפשר לדחוף שם חתיכת מוט ולסגור את שתי הברגים 8 מ"מ.
האתגר יהיה מה לעשות עם המשלב, אני לא מבין גדול בחשמל, אבל לדעתי המחשב שילוב מזהה את מיקום/מצב המשלב, וכשהוא רואה שאין תגובה אמור להדליק תקלה, ככה קרה אצלי בטרייל בלייזר, לא עזר ניקוי וכלום, רק אחרי החלפה שלו חזר לתפקד.
יש המון מידע ברשת על התקלות הנפוצות של המערכת הזו, ד"א גם מפסק השילוב עצמו גורם לאותם תקלות אם הוא תקול.
שילוב קבוע של הציריה יגרום לכל מע. ההנעה הקדמית
לעבוד כל הזמן ויביא לבלאי מהיר יותר של המיכלולים ולתצרוכת דלק גבוהה יותר.
בניגוד למע. הקבועה בסופה,כאן זה לא מה שתיכנן היצרן.
חנן-ג'יפולוג
19-02-21, 17:31
אם מדובר בניתוק ציריה אחת, כמו שמקובל, אז הציריות והסטליטים מסתובבים בכל מקרה. ההבדל הוא בקייס של הדיפ' ובגל ההינע שעכשיו יסתובבו.
צריכת הדלק תשתנה לרעה. אם זה באחוז אקדמי או אמיתי? אני נוטה להניח שזה יותר לכיוון האקדמי.
בלאי של הקייס של הדיפרנציאל וגל ההינע? כנראה שיהיה אבל הוא לא יהיה חריג ביחס לשאר מכלולי הרכב שעובדים. אני בטוח שהיצרן לא ויתר שם על התקנת מיסבים טובים בגלל העובדה שזה לא מסתובב קבוע. לא הייתי מתרגש מזה.
צריכת הדלק תשתנה לרעה. אם זה באחוז אקדמי או אמיתי? אני נוטה להניח שזה יותר לכיוון האקדמי.
האוסטרלי/דרום אפריקאי הטרחן נסע 1000קמ בכביש בכל כיוון, עם ובלי דיפ קדמי משולב כדי להוכיח שאין הבדל מדיד בתצרוכת דלק.
אני בנקודת מבט שונה. מעדיף שאם הדרעק הזה יהיה מקולקל, שלפחות יהיה משולב ולא מקולקל מנותק.
לכן את המנגנון אצלי בטנדר אני משאיר מקולקל - משולב. ולדעתי זה מנגנון שאפשר לוותר עליו ברכב שחשוב בו שההנעה הקדמית תעבוד.
במילים אחרות- תוקע אותו משולב, מעדיף לשלם טיפטיפונת יותר דלק ולא להסתכן בהנעה קדמית לא משתלבת באמצע טיול.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני בנקודת מבט שונה. מעדיף שאם הדרעק הזה יהיה מקולקל, שלפחות יהיה משולב ולא מקולקל מנותק.
לכן את המנגנון אצלי בטנדר אני משאיר מקולקל - משולב. ולדעתי זה מנגנון שאפשר לוותר עליו ברכב שחשוב בו שההנעה הקדמית תעבוד.
במילים אחרות- תוקע אותו משולב, מעדיף לשלם טיפטיפונת יותר דלק ולא להסתכן בהנעה קדמית לא משתלבת באמצע טיול.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בטרופר זה מתוכנן על העיקרון שלך.
דיפולט ציריה שמאל משולבת, בהנעה הוואקום משחרר אותה.
תקלת וואקום והצירייה השמאלית משולבת.
רענן
אם אני מבין נכון, כל הנידון שלכם לגבי צריכת דלק יתרה, הוא במקרה שהדרישפט והדיפ' מסתובבים, ואין חיבור להנעה בטרנספר,
אבל, בשילוב ארבע על ארבע מוחלט, וודאי שהצריכה יותר גדולה, אני צודק?
- - - Updated - - -
נדב,
יש לך מק"ט של מנגנון השילוב הנ"ל?
תודה
12471631
https://www.amazon.com/Front-ACTUATOR-2002-2009-Ascender-Trailblazer/dp/B079HNNK53
אם אני מבין נכון, כל הנידון שלכם לגבי צריכת דלק יתרה, הוא במקרה שהדרישפט והדיפ' מסתובבים, ואין חיבור להנעה בטרנספר,
אבל, בשילוב ארבע על ארבע מוחלט, וודאי שהצריכה יותר גדולה, אני צודק?
למה שיהיה הבדל?
גל-הינע+דיפ+ ציריות מסתובבות בלי שילוב בטרנספר זו אותה מסה כמו שילוב בטרנספר..
אם הכל מסתובב ביחס למשולב.
למה שיהיה הבדל?
גל-הינע+דיפ+ ציריות מסתובבות בלי שילוב בטרנספר זו אותה מסה כמו שילוב בטרנספר..
אם הכל מסתובב ביחס למשולב.
ביננו,
גם אם תבדוק ברכב עם טרנספר 5 מצבים (סופר סלקט בפאג'רו לדוגמה),
ההבדל בצריכת הדלק תהיה מינורית בין הנעה אחורית בלבד ל AWD על אותו רכב.
רענן
נבלה הספציפית, לא מוותרים על האקטואטור, בגלל מצב 4ad מצב שילוב אוטומטי החלקה על כביש רטוב לפי דרישת מחשב. לרוב הרכיבים המכאניים רק דורשים גירוז אם לא נשברו. האקטואטור, סובל מלכלוך, הרבה ספריי מגעים, לוודא שהציב מקבלת פיקוד. לא מבטלים סתם ככה.
בטרייל מה שנותר זו גם הציריה הימנית, וגם הטרנספר. הדיפ' מסתובב על ריק כל הזמן בגלל ציריה שמאל, אין הבדל בצריחת הדלק... לא שזה באמת משנה עם מנוע כזה... ההבדל הוא כמו צריכת הדלק בין אפולו 11, ל12
אוקי..
פרקתי את מנגנון השילוב החשמלי,
הוא תקין, המוט שלו נכנס ויוצא - בשילוב, אבל ההנעה הקדמית עדיין לא משתלבת,
אני מבין שיש מנגנון מכני, שמקבל פקודה מהמנגנון החשמלי, וצריך לגרז אותו, אבל בשביל לפרק אותו, צריך לפרק ציריה,
אשמח להכוונה,
כמו כן אשמח, להמלצה על מוסך/מוסכניק, שיכולים לעזור,
אני מאזור ירושלים, אבל יכול גם להגיע למקום אחר
כותב מסקנות לתועלת אחרים
1 כפי שכתבו קודם, הסיבה לקיום מנגנון ניתוק הצריה ברכב זה הוא, מכיוון שאין בו דפרנציאל מרכזי, ובלא מנגנון זה לא יהיה מצב AWD.
[ההוכחה הפשוטה שאין דפרנציאל מרכזי היא, שכאשר המנגנון לחיבור הצריה, תקול ומנותק, והרכב במצב AWD, הוא נוסע, ולא תקוע]
2 למנגנון השילוב החשמלי, יש בקרה שמדווחת באיזה מצב הוא נמצא, ולכן אם יש בו תקלה, אמורה להדלק נורת תקלה.
3 מה שאני עשיתי כדי להתגבר על התקלה של השילוב במנגנון המכאני, [בארץ רצו 4000 ש"ח על חדש] פשוט הוצאתי את הגלגל שניים מהמזלג, ושמתי אותו מאחורי המזלג, וקבלתי חיבור קבוע, [אמנם הפסדתי את מצב AWD אבל כרגע יותר חשוב לי 4*4].
תודה לעוזרים
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.