צפייה בגרסה מלאה : Article: מיקרו פרויקט: חידוש ג'אנטים
ניתן לצפות בעמוד זה:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3972 (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3972-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%97%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A9-%D7%92-%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%9D?)
נראה נהדר! כל הכבוד,
כמה שאלות:
האם ניתן לעשות זאת כאשר הצמיגים יושבים כבר על הג'אנט? לעטוף עם עיתון זה יעיל מספיק?
האם ניתן לעשות זאת ידנית, מאחר ואין לי משחזת או דיסק בנמצא?
ניגוב עם סמרטוט יבש, ניגוב עם סמרטוט טרפנטין, צביעה על הטרפנטין? או שהוא מתאדה מהר?
תודה,
אור
בשביל מה טרפנטין?
תנקה את הג'אנט עם טינר. ממיס שומנים וטינופת טוב יותר ומתאדה במהירות.
צרור עיתונים ומסקינטייפ, בקבוק ספריי צבע רסטוליאום 2X אחד או שניים, וזהו.
אם יש לך אומי גלגל מצופי כרום (נראים אחלה על ג'נט שחור) ואתה מהמשקיענים, תוריד כל גלגל מהאוטו בתורו, תצבע שתיים-שלוש שכבות, ותרכיב אותו אחרי שיתייבש.
אחרי מלחמות רציניות בבוץ, אולי יהיו לך קילופים קטנים פה ושם. תקן אותם בקלות ובפשטות עם אותו תרסיס. זה הכל.
או שבא לך לשרוף מאות שקלים בפירוק הצמיגים ומהג'נטים, צביעה באבקה וכו'. זה כמובן הכי טוב והכי עמיד - אבל בלגן ויקר ועל מה? על משהו שטותי. שמור את כספך לדברים רציניים יותר.
הירשפלד יובל
23-02-21, 11:40
תתחדש. אצלי עברתי מסלול דומה אולם מאחר שהחישוקים שלי היו ישנים משלך : 5"-16" של cj משנים לא מוגדרות באלף הקודם , חשבתי על ניקוי חול עם מכונה בבית - המדחס לא היה מספיק חזק , בסוף נעזרתי בעצתו של חבר בפורום : השריה בחומץ , שיפשוף בברזלית , צביעה 2 שכבות x2 שחור מט . כך הושמשו 7 חישוקים במידה שצוינה.132865132866132869132870
תתחדש, נראה יפה ומתאים מאד.
מצפיה בסרטונים ראיתי שהטריק לצביעת החישוקים מבלי להוריד את הצמיגים הוא לעשות שימוש בחפיסת קלפים... דוחפים קצה אחד של קלף בין החישוק לצמיג ולידו את הקלף הבא על שמשלימים את כל ההיקף. כך הגומי לא מקבל צבע וקל מאד להסיר. לא יודע אם זה יותר טוב מהדבקת נייר או ניילון...
https://youtu.be/Aw6spcVbIY4?t=260
השתמשתי ב x2 לצבוע את הגאנטים שלי לפני 4 חודשים. הגאנטים מראש במצב מעולה , ניקל נקי. אבל הניקל שיגע אותי , שונא אותו. כל גלגל פורק, נוקה במיים ויובש ( ללא טרפנטין ) ונצבע בשכיבה ב-2 שכבות x2 שחור מט. דרך אגב לא היתה שום בעיה להשיג את הצבע
השתמשתי במסקינגטייפ כדי לכסות את הגומי הקרוב
אממה ... עכשיו כבר יש הרבה קילופים. גם בוץ וגם שטיפות עם גרניק , אז אני לא קונה את זה שזה איזשהו צבע פלא שונה בהרבה מספריי שחור פשוט. תחזוקה של זה נדרשת כל הזמן כך שבהחלפת הצמיגים הבאה אלך כנראה על צביעה באבקה איכותית ויקרה
ממילא זה בידלוקים וזה סיפור מההפטרה כל הפירוק
132871
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני מאמין שאם כבר מורידים גלגל צובעים את הטבור :-)
מצטרף להמלצות החמות על X2
השתמשתי ב x2 לצבוע את הגאנטים שלי לפני 4 חודשים. הגאנטים מראש במצב מעולה , ניקל נקי. אבל הניקל שיגע אותי , שונא אותו. כל גלגל פורק, נוקה במיים ויובש ( ללא טרפנטין ) ונצבע בשכיבה ב-2 שכבות x2 שחור מט. דרך אגב לא היתה שום בעיה להשיג את הצבע
השתמשתי במסקינגטייפ כדי לכסות את הגומי הקרוב
אממה ... עכשיו כבר יש הרבה קילופים. גם בוץ וגם שטיפות עם גרניק , אז אני לא קונה את זה שזה איזשהו צבע פלא שונה בהרבה מספריי שחור פשוט. תחזוקה של זה נדרשת כל הזמן כך שבהחלפת הצמיגים הבאה אלך כנראה על צביעה באבקה איכותית ויקרה
ממילא זה בידלוקים וזה סיפור מההפטרה כל הפירוק
132871
צביעה על ניקל היא לא פשוטה, ובלי שיוף של פני השטח, מקבלים קילופים מכל שטות.
נראה נהדר! כל הכבוד,
כמה שאלות:
האם ניתן לעשות זאת כאשר הצמיגים יושבים כבר על הג'אנט? לעטוף עם עיתון זה יעיל מספיק?
האם ניתן לעשות זאת ידנית, מאחר ואין לי משחזת או דיסק בנמצא?
ניגוב עם סמרטוט יבש, ניגוב עם סמרטוט טרפנטין, צביעה על הטרפנטין? או שהוא מתאדה מהר?
תודה,
אור
עשיתי פרויקט דומה
לא חובה לפרק את הצמיג, גיליתי שכרטיסי ביקור ישנים יכולים להיות אחלה פתרון :-)
מצורף תמונה לפני בתהליך ואחרי !
אני אהבתי 132877132878132879132880
תתחדש, נראה יפה ומתאים מאד.
מצפיה בסרטונים ראיתי שהטריק לצביעת החישוקים מבלי להוריד את הצמיגים הוא לעשות שימוש בחפיסת קלפים... דוחפים קצה אחד של קלף בין החישוק לצמיג ולידו את הקלף הבא על שמשלימים את כל ההיקף. כך הגומי לא מקבל צבע וקל מאד להסיר. לא יודע אם זה יותר טוב מהדבקת נייר או ניילון...
https://youtu.be/Aw6spcVbIY4?t=260
נייר דבק רחב על ההיקף.. עובד מצוין.
צריך לשים לב לא לצבוע את הדיסקים מקדימה..
גם לזה יש פתרון יעיל:
תחתכו חתיכת קרטון עגולה בקוטר מתאים + תחתכו ממרכזה חתיכה עגולה. תקבלו עיגול חלול במרכזו. עכשיו תחתכו אותו כדי שתוכלו להשחיל אותו דרך הפתחים בחישוק והוא יכסה את הדיסק והקאליפר ויגן עליהם מהצבע.
132887
וגם אם הדיסק שלכם התלכלך קצת מרסס צבע - הבלימה הראשונה תשחק ותעלים את זה.
נייר דבק רחב על ההיקף.. עובד מצוין.
רק אזכיר שיש רכבים שיש להם דיסק גם מאחור, ואני מסכים עם דרור שלא יקרה כלום אם קצת צבע יגיע לדיסק.
לא מפרקים גלגלים בשביל לצבוע? צובעים רק מבחוץ?
הירשפלד יובל
24-02-21, 13:49
איש איש ושיטתו הוא . אצלי היו חישוקים מפורקים ושפרקתי מצמיג , כך שצבעתי את חלקם עם X2 ב-3 פני השטח. שאלה : לכל אלו שצובעים עם חישוק מפורק מהרכב כאשר יש עליו צמיג , מעשי לקחת משחה כלשהי , גריז/משחת כלים/ וכולי וכולי , למרוח על הצמיג בטבעת הקרובה לחישוק , לצבוע בספריי את החישוק ולאחר מכן לנגב את המשחה/צבע מהצמיג ?
כן
מספיק רוחב של 3-5 סמ של משחה ולא צריך עטיפה מטורפת על כל הגומי
רק לשים לב שזה לא חומר שייצא יותר יקר מהצבע
תכלס .... בוץ
גומי לא אוהב גריז.
יכול להניח שחשיפה קצרצרה למשך הצביעה לא תעשה ממש נזק, אבל לא הייתי מורח גריז/שמנים על צמיג כשיטה.
לדוג׳ על צמיגי מלגזות כתוב במפורש שהם עמידים לשמנים.
אני לא מתרגש מקצת צבע שחור על צמיג שחור.....
אתם תצטרכו להאמין לי שלא שמים לב ומהר מאוד זה יורד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בשביל קנה מידה לעלות, ניקוי חול + צביעה אלקטרוסטטית עלה לי בשנה שעברה 500 שקלים לחמישית ג'אנטים.
חסר לי צבע בסיס בתהליך,
אנחנו עברנו תהליך דומה, הגנטים נוקו בחול, עברו צביעה בהתזה של צבע בסיס ואחר קח צביעה בהתזה של צבע שחור מט.
חוץ משתי רביעיות של ג'נטים שקניתי מראש בצבע שחור, כל אלו שקניתי לפני עברו "תהליך" של צבע. את אלו של הצ'ירוקי צבעתי בצבע "מיוחד" שקניתי ביעקובי סנטר. עלה 50 ש"ח למיכל (אחד הספיק כי הכיסוי שלו היה ממש טוב).
טיפ נוסף, לתת לג'נטים לשבת קצת בשמש לפני הצביעה והצבע תופס טוב יותר.
אני הייתי צובע גם את הטבור והברגים.
ליאור
אני לא מתרגש מקצת צבע שחור על צמיג שחור.....
אתם תצטרכו להאמין לי שלא שמים לב ומהר מאוד זה יורד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
זה כמובן נכון.
גם הצמיג לא מתרגש מקצת ספריי שחור ובאמת אחרי כמה ימים זה נעלם ממנו....
הבעיה היא שלכולם כבר יש ג'נטים שחורים ואז עלול לבוא לך על ג'נט בצבע שונה..... אין ברירה אלא למסך היטב.
בשביל קנה מידה לעלות, ניקוי חול + צביעה אלקטרוסטטית עלה לי בשנה שעברה 500 שקלים לחמישית ג'אנטים.
היי נמרוד,
איפה עשית את הצביעה? זה אחלה מחיר
היי נמרוד,
איפה עשית את הצביעה? זה אחלה מחיר
מצבעה בשפרעם.
תאופיק
אפס חמש ארבע
947
שלוש שתיים
42
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.