PDA

צפייה בגרסה מלאה : טיול במזרח השומרון

amitaikl
22-02-21, 23:58
מתכנן טיול במזרח השומרון.
מי מכיר את הציר שעולה מצומת אדם לצפון מערב לכיוון רועי? עבירות? קשיים מיוחדים? מקומיים?

במפת שבילנט+החברה על אופרואד הוא מסומן כסמ"ש אדום. בעמוד ענן ובihk הוא לא מופיע כשביל מסומן. מישהו היה לאחרונה ויכול לעדכן?

כמו כן, מקומות לינה באזור?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210222/2d67bacfa069fd88a79d72173e3f95b3.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210222/33a3f1f93b4f9b3ed097410e3d672735.jpg

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

boaz avrahami
23-02-21, 01:07
נדמה לי שטיילתי בו יחד עם נמרוד וארנון מלאכי ועוד כמה חברים לפני כמה שנים ( מפגש גיפולוג בבקעה).
וממה שאני זוכר מדובר בדרך יפה מאוד ללא שום אתגר ממשי שמסתיימת לקראת רועי בדרכי אדמה מישוריים בין השדות.
די קרוב לתחילת המסלול יש עליה עם תצפית מרשימה על האזור. נדמה לי שזה היה האתגר היחיד בכל המסלול וגם הוא לא היה ממשי.

amitaikl
23-02-21, 07:01
תודה בועז!

assafy
23-02-21, 07:13
אתה מדבר על הג'יפתליך דרך ראס אל חרובה. מסלול פופולארי באיזור. עבירות בינונית. אין בעיה עם מקומיים.
לא לג'יפונים אבל לרכב קשוח לא תהיה בעייה.
אצלי מופיע גם בסמ"ש בעמוד ענן.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

boaz avrahami
23-02-21, 07:13
נדמה לי שנמרוד בחן איזה טנדר לבן ( בטח טויוטה).
יהיה סביר מאוד שיש לו גם זיכרונות ואפילו תמונות מהמסלול

דרור ברלי
23-02-21, 08:21
שום בעיה.
ציר יפהפה באחד האיזורים היפים בישראל בתקופה הזו. הכל ירוק. תמתין עוד שבועיים-שלושה והכל גם יהיה פורח.

יכולה להיות בעייה בזמן גשם, כשחלקים מהמסלול עלולים להפוך לחלקלקים.
על פסגת המחרוק, זהירות מבורות עמוקים פתוחים ותעלות קשר פתוחות שאם אתה לא רואה, אתה מפיל לשם גלגל ויש לך יופי של תקיעה במקום לא סטנדרטי......

לטעמי הציר מעניין יותר בכיוון ההפוך, מרועי דרומה לראס אל חרובה והמחרוק. אז יהיה לך את מעלה חרובה בעלייה - קצת צפוף וטכני לרכבים לא נעולים ויכול להיות מעניין + העליה למחרוק מצפון (המעלה השקרן) שנראית איומה ונוראה ובפועל זה כלום ושום דבר.

אם אתה רוצה להינות עוד יותר מהאיזור היפה הזה, תתחיל צפונה יותר בכביש 90, תעלו את מעלה אום זוקה ומשם תרדו דרומה דרך שמורת אום-זוקה לכיוון רועי/בקעות ותשלימו את הציר הזה עד חרובה, המחרוק וצומת אדם.

amitaikl
23-02-21, 08:28
שום בעיה.
ציר יפהפה.
למעט בזמן גשם, חלקים מהמסלול עלולים להפוך לחלקלקים.

הציר מעניין יותר בכיוון ההפוך, מרועי דרומה לראס אל חרובה והמחרוק. אז יהיה לך מעלה אחד שיכול להיות מעניין + העליה לראס אל חרובה (המעלה השקרן) שנראית איומה ונוראה ובפועל זה כלום.

אם אתה רוצה ממש להינות מהאיזור היפה הזה, תתחיל צפונה יותר בכביש 90, תעלו את מעלה אום זוקא ומשם תרדו דרומה דרך שמורת אום-זוקה לכיוון רועי/בקעות ותשילמו תא הציר הזה עד המחרוק וצומת אדם.

תודה דרור!
הכוונה היא אכן להכנס מכיוון אום זוקא ולנסוע דרומה.
על החלקים הצפוניים מצאתי יותר מידע ועל המקטע הזה לא.
צריך לראות אם אני מצליח גם לשלב מסלול רגלי תלכיד-פיראן ואז בכלל יהיה מוצלח

boaz avrahami
23-02-21, 08:31
אגב, מבחינה גאוגרפית האזור נקרא בקעת הירדן.
זה עוזר לעיכול עבור אלו שהמילה ״שומרון״ מעוררת אצלם קשר פוליטי שלילי

ishc
23-02-21, 08:54
אם מתאים לך ויסתדר לי אשמח להצטרף.
מולך בוואטסאפ

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

דרור ברלי
23-02-21, 09:53
תודה דרור!
הכוונה היא אכן להכנס מכיוון אום זוקא ולנסוע דרומה.
על החלקים הצפוניים מצאתי יותר מידע ועל המקטע הזה לא.
צריך לראות אם אני מצליח גם לשלב מסלול רגלי תלכיד-פיראן ואז בכלל יהיה מוצלח

אם אתם יוצאים לקטע רגלי, אל תשאירו את כלי רכב ללא שמירה.
הבדואים/פלסטינים המקומיים באיזור הזה אולי לא מסוכנים פיזית (להבדיל מצדיקי טובאס/ראבה וסביבתן) , אבל לא הייתי חותם לך שיתאפקו לא לפרוץ/לגנוב משהו מרכב שחונה מופקר בשטח, ללא השגחה.

תומר ב
23-02-21, 09:54
אכן יותר יפה, לדעתי, מכיוון רועי.
עכשיו התקופה הכי יפה.
אין בעיות עבירות.
באיזור הבקעה אני מעדיף לחנות בתוך ישובים ולא בשטח פתוח. מצריך הכרות עם מישהו מהסביבה, שיתאם התנחלות על דשא ציבורי.
השארת רכב במסלול של נחל תלכיד תמיד נראתה לי בעייתית. הרבה מקומיים שמסתובבים ליד. מצד שני, יש הרבה רכבים פרטיים שנשארים שם.
תבלה

Sent from my SM-N770F using Tapatalk

amitaikl
23-02-21, 09:57
בתלכיד השארנו רכב מספר פעמים בעבר, גם בחניון וגם ליד האנדרטה, באמצע שבוע ובסוף שבוע.
בכל הפעמים חזרנו לרכב שלם.
מצד שני, זה היה הליסינג....

הדסופה
23-02-21, 10:05
השארתי שם גם ג’יפ ולא היו בעיות
רק טיפה התכווצו לי הביצים

Sent from my iPhone using Tapatalk

-->