צפייה בגרסה מלאה : דיסקו TDI 2500 מודל 95
שלום לכולם,
לאחר שעברתי על כל הפורום, במטרה שלא להעלות שאלות מיותרות (...), לא מצאתי כל נגיעה בכל הקשור לרכב שרכשתי לאחרונה (לפני מספר ימים) - ואם יש נגיעה אולי אין לי מושג..
התלבטתי בין טראנו לבין דיסקו והאחרון ניצח בגדול :-P (אופי...!!!)
ולאור המצב, לאחר שהרכב ברשותי, על מה עלי לשים דגש ברכב זה?
מה יש / אין ברכב וכדאי שיהיה (בהתיחס לרכב שלא עבר שיפורים)?
ישנם מספר דברים שלמיטב הבנתי מוגדרים כמחלות בדיסקו:
חימום (נותק)
נזילת שמן מאחד הצינורות
נורית SRS דולקת
......
אגב, האם היתה אמורה להיות נעילה מרכזית לרכב?
סופ"ש מהנה
יוסי
שלום לכולם,
ישנם מספר דברים שלמיטב הבנתי מוגדרים כמחלות בדיסקו:
חימום (נותק)
נזילת שמן מאחד הצינורות
נורית SRS דולקת
......
אגב, האם היתה אמורה להיות נעילה מרכזית לרכב?
סופ"ש מהנה
יוסי
תתדש יוסי, שאלות יפות שאלת :-)
הדברים שהעלית מוגדרים כמחלות אצל בעלי דיסקו ולא אצל הדיסקו ... זה ענין של עצלנות עם חסכנות עם דיכאון ועם יאוש בסופו של דבר.
הרבה יותר קל וזול לנתק את החימום הפנימי מאשר לתקן אותו למשל....
ונורית ה SRS מהבהבת כי הכריות אויר מנותקות. אם זה אוטו חדש אז יש מצב שזה נותק על ידי הבעלים שחשש שזה יתפוצץ לו בפרצוף אבל באוטו ישן ( כמו שלך ) זה עשוי להיות שאחד המחברים שמתחת למושב הנוסע או מתחת לתא הכפפות התנתק באיזו קפיצה בשטח ומכיוון שללכת למוסך עם האוטו יש מספיק סיבות ביום יום אז לא רצים על כל שטות וגם ככה זה עשוי לעלות המון כסף ... אז לא צריך את זה כי זה עשוי להתפוצץ בשטח .... וככה זה נהיה מחלה של האוטו.
לגבי צינורות נוזלים. איזה למשל ?
צינור שמן הידראולי של ההגה כוח או צינור ברקס של גלגל שמאלי ימני ?
כי יש טיפה הבדל....
בגדול, קנית אוטו מאוד נוח, מאוד עביר, מאוד יפה. מאוד COOL
שאוהב יחס חם ואוהב.
החלונות חשמל האחוריים למשל לא תמיד עולים אז לרוב נימנעים מההתחלה להוריד אותם ...
הנעילה המרכזית שאמורה להיות באוטו לעיתים לא ממש פועלת ( בעיקר בגלל בעיות של קפיצים במנעולים ) זה בסביבות 150 שקל לכל פינה לתקן ... ויש בלי עין הרע בלי סוף ...
תעיין בפורום לנדרובר, תמצא המון דברים דומים.
:-)
תתדש יוסי, שאלות יפות שאלת :-)
הדברים שהעלית מוגדרים כמחלות אצל בעלי דיסקו ולא אצל הדיסקו ... זה ענין של עצלנות עם חסכנות עם דיכאון ועם יאוש בסופו של דבר.
הרבה יותר קל וזול לנתק את החימום הפנימי מאשר לתקן אותו למשל....
ונורית ה SRS מהבהבת כי הכריות אויר מנותקות. אם זה אוטו חדש אז יש מצב שזה נותק על ידי הבעלים שחשש שזה יתפוצץ לו בפרצוף אבל באוטו ישן ( כמו שלך ) זה עשוי להיות שאחד המחברים שמתחת למושב הנוסע או מתחת לתא הכפפות התנתק באיזו קפיצה בשטח ומכיוון שללכת למוסך עם האוטו יש מספיק סיבות ביום יום אז לא רצים על כל שטות וגם ככה זה עשוי לעלות המון כסף ... אז לא צריך את זה כי זה עשוי להתפוצץ בשטח .... וככה זה נהיה מחלה של האוטו.
לגבי צינורות נוזלים. איזה למשל ?
צינור שמן הידראולי של ההגה כוח או צינור ברקס של גלגל שמאלי ימני ?
כי יש טיפה הבדל....
בגדול, קנית אוטו מאוד נוח, מאוד עביר, מאוד יפה. מאוד COOL
שאוהב יחס חם ואוהב.
החלונות חשמל האחוריים למשל לא תמיד עולים אז לרוב נימנעים מההתחלה להוריד אותם ...
הנעילה המרכזית שאמורה להיות באוטו לעיתים לא ממש פועלת ( בעיקר בגלל בעיות של קפיצים במנעולים ) זה בסביבות 150 שקל לכל פינה לתקן ... ויש בלי עין הרע בלי סוף ...
תעיין בפורום לנדרובר, תמצא המון דברים דומים.
:-)
גיא,
לא הספקתי להודות לך על תשובתך..אז תודה :-)
מן הסתם חלפו כמעט חודשיים ואני כבר מתחיל להבין מה רכשתי, ואני יותר ממבסוט (SO FAR). הצלחתי גם להבין שלא בשביל כל שטות צריך לרוץ למוסך ובכלל לא להאמין לכל אחד שיורה איזושהי בעייה !! אחרת הייתי מוציא כבר 20 אלף ש"ח נוספים....אם לא יותר.
לגבי נזילות - תוקן (צינור שמן הידראולי של ההגה כוח).
יש לי עוד שאלה מעוררת מחלוקת: האם הדיפרנציאל האחורי בד"כ משוחרר, כלומר, נשמע מעין מכה בזמן העברת / שילוב הילוך? יש הטוענים כי כך זה ברוב הלנדרוברים ואין צורך לטפל בזה, יש הטוענים כי כך זה אך יש צורך לטפל ויש את אלה הטוענים כי זה לא אמור להיות...אני מבולבל
חג שמח
יוסי
אהלן!
לגבי המכה בהעברת הילוכים :
תתחיל מזה שתחליף קופלונג - הגומי שם אמור לשכך את המכות האלה , וכאשר מתייבש / ניסדק וכו' , כבר לא משכך את המכה.
אם המכות מאוד חזקות , כניראה מדובר בחופש בשיניים של הציר שמקשר בין הגיר לטרנספר.
בדגמים ישנים של הטרנספר , חסרים בציר 4 חורים שדרכם עובר שמן ומשמן אותו , ולכן עם הזמן השיניים מחלידות , נאכלות קצת ממכות , ומתפתח חופש שבסוף גורם לבומים ששומעים בהעברת הילוכים.
החלפה של הציר הזה היא סיפור די מסובך ולא זול - וחייבים לעשות את זה רק אם החופש מאוד גדול.
אפילו בשביל לראות כמה חופש יש , צריך להוריד את הטרנספר , אז לחשוב פעמיים לפני שעושים את זה.
אמיר.
חופש במערכת ההנעה בל"ר זה דבר מקובל, אבל השאלה היא כמה גדול החופש אצלך.
במידה וסביר אתה יכול לחיות עם זה עוד הרבה שנים,במידה והחופש מוגזם הדבר יכול לגרוםפ לנזקים יקרים וחבל, ניתן למנוע אותם על ידי מניעת החופש(אם בהחלפת צלב/קופלונג ואם על ידי כיוון מחדש של הקורונה/פניון).
בכל מקרה הייתי מתיעץ ומבקש ממישהו בעל נסיון על לנדרובר ספציפית שיסע קצת על הרכב ויגיד לך מה הוא חושב.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.