צפייה בגרסה מלאה : מתכננים לקנות קרוסאובר AWD ולטייל בשטח, כדאי שתראו את הסרטון
הדגמה מעניינת של מבחר קרוסאובר בסיטואציית שטח פשוטה לכל SUV ישן.
הדגמים לא אחד לאחד שמשווקים בארץ, אבל לא שינוי מהותי שמשנה את יכולות השטח.
אפשר לשים לב איך על שלל האלקטרוניקה ותוכניות השטח,
חוסר גמישות שילדה וחוסר מהלכי מתלה, לא באמת עוזר להתקדם בשטח.
גם מהר מאד המערכות נכנעות ועוצרות (התחממות) למניעת נזק (למרות שלדעתי נוצר נזק מצטבר).
https://www.youtube.com/watch?v=KzXN4YkI8A8
מעניין, והסובארו מפתיעה (לרעה).
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
המבחן הזה הוא מגה שטויות.
נתחיל מזה שאף אחד לא יתחיל לטפס בכוונה ב 2 על 4 ורק אז ישלב וינסה להתקדם משם.
נמשיך מזה שהמיצובישי למשל חופר בור מטורף לפני הגלגלים הקדמיים ואז אז מנסה כל מיני מצבי שטח בלי לזוז מהבור.
ושם התיאשתי מהמבחן הזה.
עוד נגיד שהצ׳נאן עלה ובלי שום דרמה ...
ונסיים בזה שמהנסיון שלי האישי. העליה הזאת לא היתה עוצרת את הדאסטר ( כך נראה ) ובטח לא הייתי מתחיל לפני שהייתי משלב 4 על 4 ומנתק את הבקרת אחיזה.
עוד משהו. אין שום קשר לרכבים שמוכרים בארץ ומה שבסרטון.
מנוע .. מעולם לא היה מה שעצר איזה רכב בשטח.
זה מתחיל ונגמר באחיזה. צמיגים. מהלכי מתלה ובקרת
משיכה.
אבל כותרת מפוצצת. שמכריזה שעדיף טרופר בן 40 מתפורר עם 500 אלף קמ מאשר קרוס אובר חדש. בטיחותי ומפנק. ... למה לא.
זורם :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
אבל כותרת מפוצצת. שמכריזה שעדיף טרופר בן 40 מתפורר עם 500 אלף קמ מאשר קרוס אובר חדש. בטיחותי ומפנק. ... למה לא.
זורם :)
גיא היקר !
יש עכשיו פרסומות של אופטיקה הלפרין להנחות מפליגות על משקפי ראיה,
שקול בדיקה, אני לא רואה טרופר לא בכותרת ולא בתוכן ...
בכלל, איזה מזל שלא מופיע בסרטון דאסטר.
רענן
צודק. טעות שלי. שהתיחסתי לזה.
למחוק את התגובה שלי. מנהלים. בבקשה.
יום נעים לכולם.
המבחן הזה הוא מגה שטויות.
לא הייתי ישר מכריז בפרט שלא נצפה עד הסוף
נתחיל מזה שאף אחד לא יתחיל לטפס בכוונה ב 2 על 4 ורק אז ישלב וינסה להתקדם משם.
מה שהודגם זה כניסה לשטח במצב AWD אוטומטי (למרבית הרכבים שיש),
הצלבה ואחר כך ניסיון ליציאה מההצלבה עם הפעלת מצב נעילה ושלל אפשרויות שונות של מערכות בקרת האחיזה.
הם ממחישים שנהגים, לא ג'יפאים מנוסים (שזה דיי חתך האוכלוסיה שרוכש רכבים כאלו )
עם רכב סטנדרטי (בלי שידרוגים והחלפת צמיגים) דיי יתקעו בשטח לא מסובך.
ונסיים בזה שמהנסיון שלי האישי. העליה הזאת לא היתה עוצרת את הדאסטר ( כך נראה ) ובטח לא הייתי מתחיל לפני שהייתי משלב 4 על 4 ומנתק את הבקרת אחיזה.
אתה בוודאות ועם הדאסטר היית עולה. באמת שלא אומר זאת בציניות!
רק שוב ראה מה שכתבתי מעל לגבי נהגים ללא ניסיון.
עוד משהו. אין שום קשר לרכבים שמוכרים בארץ ומה שבסרטון.
ציינתי שהם לא תמיד אחד לאחד אבל לעצם העניין של השטח אין הבדל מהותי.
מנוע .. מעולם לא היה מה שעצר איזה רכב בשטח.
זה מתחיל ונגמר באחיזה. צמיגים. מהלכי מתלה ובקרת
משיכה.
מסכים 100%
שורה סופית,
העלתי את הסרטון כחומר למחשבה והצפת הפער בין פרסומות השיווק
למציאות האמיתית בשטח.
בפרט לאלה שקוסם להם (ובעידוד המשפחה) שבתוספת כמה אלפי שקלים
לאותו דגם, אפשר לצאת להרפתקאות "ולחרוש" את השטח בכל מסלול.
רענן
נ.ב - ההדגמות נעשו עם נהג יחיד ומינימום משקל.
עם רכב עמוס במשפחה וקצת ציוד, התוצאות יהיו יותר קשות משמעותית.
הדגמה מעניינת של מבחר קרוסאובר בסיטואציית שטח פשוטה לכל SUV ישן
גיא היקר !
יש עכשיו פרסומות של אופטיקה הלפרין להנחות מפליגות על משקפי ראיה,
שקול בדיקה, אני לא רואה טרופר לא בכותרת ולא בתוכן ...
בכלל, איזה מזל שלא מופיע בסרטון דאסטר.
רענן
טול קורה וכו'...
גיא הצביע על בעייתיות של כל הסרטון הזה משלב התכנון של ה"מבחן" ועד שלב הסיכום ובצדק.
הוא לא הזכיר שום דאסטר ודאסטר היה חריג שם (אם היה נבחן) עם גיר ידני.
רק בשביל להמחיש - במבחן ההמשך של "קרב ה-SUV" הוא משום מה מחליט להתחיל מראש את המבחן ב"מצב השטח" של הרכב ולא ב-"מצב הכביש" - וזה כנראה קצת יותר נכון מאשר בדיקה של רכבים בשטח שמתחילה עם מצב הכביש...
https://www.youtube.com/watch?v=_SFmPjKxgNM
לא הייתי ישר מכריז בפרט שלא נצפה עד הסוף
לא, הוא מחבר AWD רק אחרי שהוא נעצר וחופר קצת מסביב ...
הצלבה ואחר כך ניסיון ליציאה מההצלבה עם הפעלת מצב נעילה ושלל אפשרויות שונות של מערכות בקרת האחיזה.
הם ממחישים שנהגים, לא ג'יפאים מנוסים (שזה דיי חתך האוכלוסיה שרוכש רכבים כאלו )
באמת? ונהגים שזה עתה רכשו SUV או טנדר חדש הם ברובם מנוסים? אולי הם אוכלוסיה יותר חכמה מראש שכן יודעת אינטואיטיבית להכניס את הרכב ל-"מצב שטח"?
עם רכב סטנדרטי (בלי שידרוגים והחלפת צמיגים) דיי יתקעו בשטח לא מסובך.
אתה בוודאות ועם הדאסטר היית עולה. באמת שלא אומר זאת בציניות!
בלי לגרוע מיכולותיו וכבודו של גיא, 99.9% ממטיילי הסוברו/דאסטר שנתקלתי בהם בשטח עולים את זה בלי דרמות - גם כאלה בלי נסיון לאחר הסבר קצר לכל היותר.
רק שוב ראה מה שכתבתי מעל לגבי נהגים ללא ניסיון.
ציינתי שהם לא תמיד אחד לאחד אבל לעצם העניין של השטח אין הבדל מהותי.
מסכים 100%
שורה סופית,
העלתי את הסרטון כחומר למחשבה והצפת הפער בין פרסומות השיווק
למציאות האמיתית בשטח.
בפרט לאלה שקוסם להם (ובעידוד המשפחה) שבתוספת כמה אלפי שקלים
לאותו דגם, אפשר לצאת להרפתקאות "ולחרוש" את השטח בכל מסלול.
אני חושש שנסיון להזהיר את הציבור מהפער בין פרסומות למציאות באתר ג'יפולוג קצת, טיפה, מפספס את קהל היעד שלך...
רענן
נ.ב - ההדגמות נעשו עם נהג יחיד ומינימום משקל.
עם רכב עמוס במשפחה וקצת ציוד, התוצאות יהיו יותר קשות משמעותית.
ואולי דווקא יותר משקל היה עשוי גם לשפר את האחיזה?
אם כבר להיות מופתעים ממשהו במבחן, זה מה-RAV4 שנראה שה-TC שלו בכל זאת לא דרדל'ה
לא מסכים שהמבחן אינו טוב.
זה לא סרטון שבה להדגים נסיעת שטח נכונה אלא דווקא באופן מכוון מכניס את הרכבים לבעיה כשהם באים בלי תנופה.
כפי שרענן ציין אלה לא רכבים עם פארט-טיים מובנה, וגם לחלק שיש כפתור של "נעילת דיפ' מרכזי" זה יותר הוראה למחשב ולא נעילה מכנית אמיתית (ולא לכל הרכבים האלה יש כזה כפתור).
אז הכניסו לבעיה במצב סטנדרטי ואז כן לחצו על הכיוונונים האלקטרוניים על פי מה שיש בכל רכב.
גם אם אפשר לבקר את המבחן אז הוא עדיין מעניין.
וכפי שכתבתי קודם דווקא הפורסטר שיש ממנו ציפיות גבוהות יחסית לקטגוריה לא זהר ודווקא הראב4 שלא נהוג להמליץ עליו כאן בפורום נראה עם יכולות עדיפות.
וכן, כנראה שהמבחן הזה על דאסטר היה קטן עליו.
לא, הוא מחבר AWD רק אחרי שהוא נעצר וחופר קצת מסביב ...
תסתכל שוב, רואים גם גלגל קידמי ואחורי מפרפרים.
- - - Updated - - -
אם כבר להיות מופתעים ממשהו במבחן, זה מה-RAV4 שנראה שה-TC שלו בכל זאת לא דרדל'ה
נכון, ומה שאותי יותר הפתיע זה התנהגות הסובארו לרעה למרות שפה באתר היא דיי מומלצת
(אני אישית לא מחזיק מהסובארו למרות שיש לי משהו דומה ).
תסתכל שוב, רואים גם גלגל קידמי ואחורי מפרפרים.
- - - Updated - - -
נכון, ומה שאותי יותר הפתיע זה התנהגות הסובארו לרעה למרות שפה באתר היא דיי מומלצת
(אני אישית לא מחזיק מהסובארו למרות שיש לי משהו דומה ).
1:55
יש AWD אבל דיפ' מרכזי מנותק עד לרגע הזה והמשמעות היא שאין באמת 4 על 4 .. כי מספיק שגלגל אחד מפרפר בשביל שכל הכוח ילך אליו.
אז כל מה שאתה אומר זה דמגוגיה :)
הסובארו מומלץ פה כי הוא בין היחידים שנמכר בארץ עם AWD ואפשרות שטח כל שהיא .. במספרים גדולים. יש CX5 4 על 4 פה בארץ ... אבל מעטים מאד וכנ'ל גם ספורטז' ... וXטרייל וכו' ..
1:55
יש AWD אבל דיפ' מרכזי מנותק עד לרגע הזה והמשמעות היא שאין באמת 4 על 4 .. כי מספיק שגלגל אחד מפרפר בשביל שכל הכוח ילך אליו.
אז כל מה שאתה אומר זה דמגוגיה :)
מצטער, מה שאתה אומר זה נכון למערכות עם דיפרנצאלים פתוחים ללא שום מונעי החלקה (ויסקוזים וכדומה).
זה לא מה שיש ברכבים האלו.
ברכבים האלו יש מע' AWD דרוכה ומעבירה כוח בהתאם.
אבל אם כל מה שאני אומר זה דמגוגיה, אז כנראה שלגשר על הפער נצטרך עוד לילה של פרסיאידים .
הסובארו מומלץ פה כי הוא בין היחידים שנמכר בארץ עם AWD ואפשרות שטח כל שהיא .. במספרים גדולים. יש CX5 4 על 4 פה בארץ ... אבל מעטים מאד וכנ'ל גם ספורטז' ... וXטרייל וכו' ..
לדעתי, הסובארו פה מומלץ כרפלקס עדר וגם דיסוננס קוגניטיבי.
אממ, לא אמרתי דאסטר ...
רענן
מצטער, מה שאתה אומר זה נכון למערכות עם דיפרנצאלים פתוחים ללא שום מונעי החלקה (ויסקוזים וכדומה).
זה לא מה שיש ברכבים האלו.
ברכבים האלו יש מע' AWD דרוכה ומעבירה כוח בהתאם.
אבל אם כל מה שאני אומר זה דמגוגיה, אז כנראה שלגשר על הפער נצטרך עוד לילה של פרסיאידים .
לדעתי, הסובארו פה מומלץ כרפלקס עדר וגם דיסוננס קוגניטיבי.
אממ, לא אמרתי דאסטר ...
רענן
יש כפתור שמפעיל את האלקטרוניקה והויסקוזה .. תקשיב למה שהקריין אומר בדיוק ב 1:54-1:56 , עד לשלב הזה הוא מנותק.
אני לא אתנצל על העובדה שהדאסטר הוא אחלה אוטו ורכב כביש-שביל מעולה משכמו ומעלה במחיר משעשע .. אני רק לקוח מאד מרוצה. אני לא תכננתי / יתרתי / יבאתי / .. כלום . אני לא מקבל / קבלתי שקל או יחס מיוחד מהיבואן ו/או היצרן .. ואני לא יותר ממליץ על דאסטר מאשר כל אחד אחר פה ממליץ על הטרופר המתפורר שלו או הדיסקו שמחובר באזיקונים רק כדי שימשיך להתגלגל במורד במהירות אפס ..
אני לא אוהב להתרברב .. אבל אני כן אזכיר לך שהיו לי לפני הדאסטר אי אילו רכבי שטח ויצא לי העונג להתנסות ביותר מרכב אחד ולכן יש לי אישית את היכולת להשוות. העובדה היא שאני לא קניתי דאסטר אתמול ומאז אתמול אני מומחה שטח ומומחה דאסטר ... אני נוסע באוטו הזה כבר כמעט 6 שנים ..
במתארי שטח שונים ומשונים .. אני חושב מה שאני חושב על האוטו ולכן כשיש מקום להציע אותו, אני עושה את זה.
וזה לא קשור לסרטון הזה שצרפת, שאני חושב שהוא לא נותן כלום ! .. אבל ממש כלום.
אחרי שזה נאמר, כן יצא לי לראות רכבים דומים ( XV או טיוגאן או RAV4 ) בשטח בצפון וגם בדרום .. וראה זה פלא ! הם גם טיילו, גם ישנו באוהל ובסופו של דבר רובם כנראה שרדו את החווינה והגיע חזרה לציויליזציה ...
אז לא כל סרטון שבוא משמידים רכב כביש שביל סיני בנהיגה לא נכונה .. בא ללמד אותנו משהו.
ולסיום, צילום משבת האחרונה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210225/92573f005acff2038ff76a6b141dd359.jpg
אין לי מושג איך עובדת מערכת ההנעה של הפורסטר, מלבד זה שהיא נחשבת AWD ונדמה לי שאין לה מצב קבוע של 2x4, אלא העברת כח לגלגלים לפי הצורך בהתאם למה שמחשב הרכב "רואה" באמצעות החיישנים.
במערכת שיש בדאסטר (סיכוי סביר שהיא דומה למה שיש בניסאן שבסרטון מלבד כך שבניסאן יש גיר רציף) במצב 4WD Auto הציר האחורי מקבל הינע רק כשיש צורך לפי מחשב בקרת האחיזה ובד"כ הרכב נוסע ב-2X4.
על כל פנים, להכניס לשטח רכב שהיצרן עצמו טוען ליכולות שטח שלו ולהסיק עליו מסקנות כשמראש לא נעשה שימוש במערכות/מצבי נסיעה שהיצרן עצמו טוען שיש לעשות בהן שימוש בנסיעת שטח - זה מבחן די חסר תוחלת בעיני
גיא , מתנצל !
לא רציתי ולא תכננתי שיצאו כאלו אמוציות.
ואין טעם לפתוח את הויכוח לגבי קרוס אובר חדש מול טרופר מתפורר
(למרות שבשום מקום לא ציינתי טרופר או כל דגם אחר).
יש מנהל שיכול לנעול את השרשור ?
רענן
הכל טוב.
אין אמוציות. רק שיש לי תחושה שכל פעם שאני רושם משהו. או כל פעם שמישהו בכלל רושם את המילה דאסטר. ישר השם שלי עולה כמישהו שדוחף דאסטר בכל פינה.
אני לא חושב שזה נכון. אני לא מכוון לזה. ואם יצא ככה. אני מתנצל. זאת לא היתה כוונתי.
רק לגבי מבחנים שונים ומשונים - אני לא מתפעל בכלל מ'מבחן' שבו לוקחים ציוד, משתמשים בו לא לפי הוראות היצרן, ומסיקים מזה שהוא לא מתאים לייעודו.
אני מצפה מבוחן שינהג על פי ההוראות אם הוא מבקש לבחון יכולות.
אני גם שמח במידה מסויימת מזה שיש יותר מדרך אחת ליהנות מטיולי שטח. בשביל זה אנחנו כאן. אבל אכן חשוב שמי שנוסע בקרוסאובר ולא משנה מה טיבו - יבין שיש לו קו מסויים שאם עוברים אותו שוב שוב שוב - זה לא טוב לרכב. ולכל קומבינציות רכב-נהג הקו הזה נמצא במקום אחר.
בדיוק כמו שחשוב שבעלים של SUV - קשוח ככל שיהיה - יפנים שזה לא רכב עבירות (ויש שיזכירו שזה אפילו לא ג'יפ אמיתי).
בקיצור... תהיו מודעים למגבלות, תשתמשו בחוכמה בכלים שניתנו לכם... והכי חשוב - שיהיה בכיף, צריך ליהנות מזה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אסף, אני מציע שתצפה עד הסוף בסרטון.
זה מבחן השוואתי בין רכבים באותה קטגוריה כשמכניסים אותם לאותם מצבים בעייתיים בכוונה.
אחרי שהרכבים בתוך הבעיה מפעילים את מערכות העזר הקיימות באותו רכב. אפשר להתווכח האם נכון היה להפעיל את המערכות בתוך המיכשול או מראש אבל לדעתי זה כן מבחן שהושקע בו מאמץ ומחשבה והוא כולל כמות מכובדת של רכבים מהדורות האחרונים (אך הדאסטר לא ביניהם).
אין בסרטון שום הבעת דעה האם ג'יפונים מתאימים לשטח או לא. זה בסך הכל מבחן השוואתי בין רכבים מאותה קטיגוריה.
מה שאני מפיק מהמבחן הזה שלהבדיל מהדעה הרווחת כאן (שהיתה גם שלי) אז אולי פורסטר הוא לאו דווקא המצטיין ביותר ודווקא הראב4 שנחשב כאן כרכב כביש שלא ממליצים עליו, בעל יכולות לא רעות.
אני מתרשם שמי שמבצע את המבחן 'מחפש צרות' וזה בסדר - אם מפעילים את מערכת ההנעה כמו שהיא מתוכננת.
המבחן הוא לא אם עובר או לא עובר אלא אם מצליח לצאת מתקיעה או לא. שזה גם מעניין...
אבל זה לא מה שאומרים.
אסף.
אני מתרשם שדווקא המכשול מתאים לסוג הרכבים, במיוחד לפני שנטחן (מודה שלא צפיתי עד הסוף, ודי הרצתי קדימה, כולם נראו לי אותו דבר). לעובדה, ניתן לראות בחלק מהמקרים, שגם במצב "לא נעול" הם עוצרים את הרכב בכוונה כדי לנסות להתחיל מעצירה מלאה.
הם גם מתייחסים בהתחלה לכך שהרכבים הראשונים יטחנו את העליה ובכל זאת מבצעים את הניסוי, כשהפתרון שלהם הוא.... לשים את הרכבים החזקים (מנוע) בסוף?!
לגבי הסובארו,
מה שרואים מבחוץ, זה רכב שלא ניתקו לו את הesp ולכן לא נוסע לשום מקום. לא הייתי מקבל שום החלטה על סמך המבחן הזה.
אני מתרשם שמי שמבצע את המבחן 'מחפש צרות'
אני מסתכל על זה במבט של כמו בעלי לנדקרוזר שנכנסים לשטח בלי לנעול דפרנציאל מרכזי עד שמתחילים להצליב.
או שאנחנו מטפסים מעלה, נתקעים , ואז משלבים נעילה.
בכל אופן,
פתחתי את הפוסט בכוונה בפורום ג'יפאים מתחילים וייעוץ לפני קנייה,
לחדד מה קורה בשטח (לא אקסטרימי) לקרוסאובר סטנדרטי ללא שיפורים (כולל צמיגים) ונהג לא מנוסה / מומחה.
גם איך מהר מאד המערכות משביתות הרכב עד לקירור.
ובאופן אישי זה בעקבות שכנים, עמית לעבודה שמאד מאוכזבים
ממני שאני לא לוקח אותם לטיולי שטח לאחר שקנו לפי הפרסומת "עם SUV אמיתי, אני עובר כל מסלול"
(העמית לעבודה בכלל עם אאוטלנדר שלא ידעתי שיש לו AWD ).
כשהסברתי שאני לא רוצה לקחת אחריות על נזקים וחס ושלום פציעות
במסלולים שליד הבית (חורשן), מרימים לי , אבל לי יש ג'יפ יותר חדש משלך ....
אני בטוח שלא נעים להם לאכזב את המשפחה שאין באמת ג'יפ אמיתי.
ועוד באופן אישי,
כשאני "מאוורר" את ה SUV שלי בחורף,
אני לעיתים מתחמק מהפקק בואדי ערה דרך השטח הביתה (זה לא באמת חוסך בזמן),
אממה, לעיתים חייב להוציא רצועה ולסייע לקרוסאובר שגם מנסה לקצר דרך השטח ותקוע וחוסם את הדרך.
רענן
בקיצור,
כל הסיפור זה שיש איזה עמית אחד, שקנה Outlander 4X4 ומנג'ס לך שתיקח אותו לטייל ולא בא לך על תינוקות בשלב זה של חייך ;)
שמעתי שמתארגנת מחר בערב קבוצת תמיכה בנחל נמיה
אני מסתכל על זה במבט של כמו בעלי לנדקרוזר שנכנסים לשטח בלי לנעול דפרנציאל מרכזי עד שמתחילים להצליב.
או שאנחנו מטפסים מעלה, נתקעים , ואז משלבים נעילה.
בכל אופן,
פתחתי את הפוסט בכוונה בפורום ג'יפאים מתחילים וייעוץ לפני קנייה,
לחדד מה קורה בשטח (לא אקסטרימי) לקרוסאובר סטנדרטי ללא שיפורים (כולל צמיגים) ונהג לא מנוסה / מומחה.
גם איך מהר מאד המערכות משביתות הרכב עד לקירור.
ובאופן אישי זה בעקבות שכנים, עמית לעבודה שמאד מאוכזבים
ממני שאני לא לוקח אותם לטיולי שטח לאחר שקנו לפי הפרסומת "עם SUV אמיתי, אני עובר כל מסלול"
(העמית לעבודה בכלל עם אאוטלנדר שלא ידעתי שיש לו AWD ).
כשהסברתי שאני לא רוצה לקחת אחריות על נזקים וחס ושלום פציעות
במסלולים שליד הבית (חורשן), מרימים לי , אבל לי יש ג'יפ יותר חדש משלך ....
אני בטוח שלא נעים להם לאכזב את המשפחה שאין באמת ג'יפ אמיתי.
ועוד באופן אישי,
כשאני "מאוורר" את ה SUV שלי בחורף,
אני לעיתים מתחמק מהפקק בואדי ערה דרך השטח הביתה (זה לא באמת חוסך בזמן),
אממה, לעיתים חייב להוציא רצועה ולסייע לקרוסאובר שגם מנסה לקצר דרך השטח ותקוע וחוסם את הדרך.
רענן
אז זה בעלי ה SUV המפונפן שמפריעים לך כשהם נתקעים וחוסמים את השביל ... :)
אוקי...
רק לגבי מבחנים שונים ומשונים - אני לא מתפעל בכלל מ'מבחן' שבו לוקחים ציוד, משתמשים בו לא לפי הוראות היצרן, ומסיקים מזה שהוא לא מתאים לייעודו.
אני מצפה מבוחן שינהג על פי ההוראות אם הוא מבקש לבחון יכולות.
אני גם שמח במידה מסויימת מזה שיש יותר מדרך אחת ליהנות מטיולי שטח. בשביל זה אנחנו כאן. אבל אכן חשוב שמי שנוסע בקרוסאובר ולא משנה מה טיבו - יבין שיש לו קו מסויים שאם עוברים אותו שוב שוב שוב - זה לא טוב לרכב. ולכל קומבינציות רכב-נהג הקו הזה נמצא במקום אחר.
בדיוק כמו שחשוב שבעלים של SUV - קשוח ככל שיהיה - יפנים שזה לא רכב עבירות (ויש שיזכירו שזה אפילו לא ג'יפ אמיתי).
בקיצור... תהיו מודעים למגבלות, תשתמשו בחוכמה בכלים שניתנו לכם... והכי חשוב - שיהיה בכיף, צריך ליהנות מזה.
אסף.
מסכים לחלוטין.
אז זה בעלי ה SUV המפונפן שמפריעים לך כשהם נתקעים וחוסמים את השביל ... :)
אוקי...
לאאאאא , זה חלק מהחוויה של טיולון על הדרך הביתה.
מדבר על חסרי האונים בכאילו ג'יפ שמחכים למחלץ שיעבור במקרה.
- - - Updated - - -
בקיצור,
כל הסיפור זה שיש איזה עמית אחד, שקנה Outlander 4X4 ומנג'ס לך שתיקח אותו לטייל ולא בא לך על תינוקות בשלב זה של חייך ;)
שמעתי שמתארגנת מחר בערב קבוצת תמיכה בנחל נמיה
גם לא !
רק שאני צריך לבקש מהבת הקטנה שלי שלא תראה לחברה שלה השכנה סרטונים ותמונות שהיא מצלמת בשטח,
זה לא עושה לי טוב.
כנראה שה XV ניקנתה בעדוד המשפחה בתקופת הקורונה .
היה ניסיון לעשות סיבוב קל מסביב ליישוב אבל לא צלח.
נראה אולי יסתדר לאחר שיודרכו ע"י ברלי.
מצטרף לחברים פה, מבחן לא מתוכנן טוב בהמון מובנים.
מודה שאחרי הפורסטר כבר נשבר לי והפסקתי לראות.
יש פה איזה מין ניסיון מוזר לבחון בתאוריה "איזה מערכת AWD מגיבה טוב יותר".
גם באופן כללי , וגם ספציפית בסיטואציה של "נתקעתי ועכשיו אני אנסה לשלב מערכת AWD" , עכשיו השאלה...את מי זה מעניין ?
המבחן בעצם נעשה בשיטת נהיגה שלא רלוונטית לSUV.
לזחול כמו שהם מנסים זאת לא באמת אופציה בשום מכשול, מומנטום שפוי זה שם המשחק פה.
המבחן נחמד לצרכים תיאורטיים וכדי לתת ציונים למתכנני המערכת, אבל זה לא "תנאי מגרש" ולכן לא בהכרח יעיד על הביצועים האמיתיים.
כלומר...
לא סתם יש פער בין הדעה בשטח לבין המבחן הזה.
קח לדוגמא את הפורסטר כי בו היה ממש פער בין התדמית למבחן.
ל4X4 בסובארו יש חולשה, המערכת מגבילה מומנט בניסיון להגן על הגיר, ולכן הוא פחות טוב במצבי "זחילה".
אז למה הוא לא גרוע בשטח ?
כי נהגי הפורסטר משתדלים לנהוג בו אחרת, תן לו קצת מומנטום ופתאום זה "עובד".
וצריך עוד פעם להזכיר את העניין שהשטח ממש התחרבש בין הניסיונות?
לכם זה בורות פירפורים לא משמעותיים אבל לSUV שמנסה לעלות לאט (דגש חשוב) זה פער גדול.
אם רוצים לעשות מבחן כזה עם הרבה כלים, צריך לעשותו במסלול שנפגע פחות מפירפורים.
קח לדוגמא את הפורסטר כי בו היה ממש פער בין התדמית למבחן.
ל4X4 בסובארו יש חולשה, המערכת מגבילה מומנט בניסיון להגן על הגיר, ולכן הוא פחות טוב במצבי "זחילה".
אז למה הוא לא גרוע בשטח ?
כי נהגי הפורסטר משתדלים לנהוג בו אחרת, תן לו קצת מומנטום ופתאום זה "עובד".
הוא כן גרוע בשטח.
האמת היא, שמערכת ההנעה של סובארו ממש גרועה בשטח.
ממש כמו רוב מערכות ה-AWD בשוק, שמיועדות לכביש חלקלק - ולא להצלבות כאלה.
אם לא מגיע מומנט לגלגלים והאוטו עומד, אז מה אכפת לי על מי המערכת מנסה להגן?.... כי זה כבר לא אוטו אלא מיצג סביבתי. פסל דומם.
זה באמת אשכרה לא עובד. וזה כי גיר רציף מעצם לידתו זה פטנט מחורבן, מזעזע. הכי מחורבן ומזעזע שאפשר. מחליק, מתחמם, לא עובד. לא כל מה שמתאים לטוסטוס או לקטנוע גדול או אפילו לרייזר, יתאים גם לאוטו ששוקל פי 3 מהרייזר.
אלא אם "עובד" זה שאתה משתמש בהמון מומנטום, כלומר מתחרע על האוטו באלימות בוטה כדי שבכוחותיו האחרונים יצליח איכשהו לעבור.
"המון מומנטום" זו אחלה שיטה לגרוטראלי - שתעביר גם פיאט פונטו במקומות שלא תאמין - השאלה רק אם היא תישאר בשלמותה ואם זה אכפת לך. הסובארו מספיק קשוחות כדי לצאת מזה בשלום, אם נתעלם מנשירת פגושים ומפתנים וכו'. זה גם למה הן כל כך פופולריות בגרוטראלי, (כשהן בנות 25 ועם גיר ידני).
יש לסובארו תדמית חזקה מאוד של "טוב בשטח" בזכות היכולות של דגמי העבר שאבסולוטית לא היו כאלה מדהימות - אבל הן היו טובות בהרבה מהאין-יכולות בכלל של כל המתחרים דאז. המוניטין הזה נשאר לנצח..
ממש כמו טויוטה שרוכבים יפה מאוד על מוניטין האמינות האינסופית של דגמים מהסבנטיז והאייטיז.
מעבר לזה, הרבה מעריצים של המותג אוהבים נהיגת שבילים מהירה, שזו חוזקה מסורתית בסובארו.
למי שאוהב את זה, אז כן - זה מותג "טוב בשטח". שם הגיר הנורא מפריע פחות.
אז ברקו יכול לצעוק "SUV אמיתי" במשך שבועיים ברציפות, אבל כל עוד יש שם גיר רציף, זה מתקשה לנסוע. ואז אני ממש מצטער.
דרור אני חושב שבאת היום קצת קשוח לדיון.
מדובר בג'יפונים והכל באופן יחסי.
אני דווקא התרשמתי מתגובותיך בפורום, ואחרי מסע מוצלח של חוצה ישראל עם הסוברואים...שדווקא התרשמת לחיוב.
אשמח לדעת מה האפשרויות האחרות ?
למעט הדאסטר, איזה ג'יפון מתנהג טוב מהפורסטר בשטח ?
חחח
נכון שהרמתי להנחתה...
אבל זה כי כל השרשור הזה הוא הרמה אחת גדולה להנחתה.
הדאסטר אכן טוב בהרבה בשטח. מערכת ההנעה שלו פשוטה ויעילה עם תיבת הילוכים ידנית פשוטה וטובה - טובה אלפי מונים, עדיפה לאין ערוך מכל הפטנטים הרציפים/רובוטיים המיותרים. אבל נעזוב אותו בצד.
סובארו נתפסת כבעלת יכולת שטח טובה משל אחרים והיא אכן כזו. אבל לא כל כך בזכות הצטיינות כזו או אחרת של סובארו, אלא כי האחרים עוד פחות טובים ממנה. גיר רציף הוא קללתם של רוב היצרנים היפניים ואם הייתי צריך להצביע על משהו ממש טוב בסובארו שמייחד אותה מכל היתר הרי שהייתי מתמקד דווקא במערכת מתלים טובה שמצטיינת בתנועה מהירה על שבילים. שם גם מערכת ה-AWD זורחת והגיר הרציף פחות מפריע (אגב, אני סבור שגם בסעיף המתלים הדאסטר מנצח).
ואין לי בעיה להפיק מסע חוצה ישראל עבור כל מותג שתבחר. אעביר כל דגם של רכב בנתיב שהוא יוכל לשרוד בנסיעה.
אבל בסופו של דבר, ככל שמדובר ביכולת תנועה בשטח - כל החיה הזו שנקראת "קרוסאובר", במיוחד אם הוא כפול הנעה, היא עבודה בעיניים. הונאה שיווקית. מצטער.
אשמח לדעת מה האפשרויות האחרות ?
למעט הדאסטר, איזה ג'יפון מתנהג טוב מהפורסטר בשטח ?
בעבר היה לך,
ויטרה , סופרטאז' , פרוזה , סמוראי ואפילו לאדה ניבה.
הגיע הראב4 והעלה את יכולת הכביש והפוזה אבל הנחית את יכולת השטח.
הראב4 לדעתי זה האב הקדמון של שפע הקרוס אובר שנמכרים היום.
תכלס, הג'יפון היחידי לשטח נשאר הג'ימני.
אגב,
גם ב SUV חל אותו שינוי לרעה ונשאר היום נדמה לי רק לנד קרוזר.
אבל בסופו של דבר, ככל שמדובר ביכולת תנועה בשטח - כל החיה הזו שנקראת "קרוסאובר", במיוחד אם הוא כפול הנעה, היא עבודה בעיניים. הונאה שיווקית. מצטער.
100+
דיעה לא פופולרית-
קרוסאובר, יעני ״סטיישן״ משפחתי מוגבה דווקא מתאים לאללה למשפחה הישראלית הפעילה.
הכבישים פה חרא ויש הרבה לאן לטייל בדרכים שפרייבטים נמוכים להחריד ועמוסים בציוד משפשפים בהם את הגחון, בטח אצל נהג בינוני.
את הרכבים האלה צריך להשוות למתחרים שלהם מבית, לא לכלים קשוחים.
לדוגמא, קיה ספורטאז׳ עולה כמו קיה סיד סטיישן דיזל.
הסיד כל כך נמוכה שאם מעמיסים עליה משפחה וציוד, היא לא עוברת דרכי קק״ל בלי לשפשף כל רגע.
אז קונים ספורטאז׳.
כנ״ל סובארו אימפרזה מול XV, ההפרש במחיר מאד נמוך, אז למה לא לקחת רכב וורסטילי בהרבה?
אז האימפרזה מתנהגת יותר טוב בסיבובים של בר גיורא, בסדר...
יש לנו קרוסאובר בבית, שנותן חופש תנועה גדול יותר מהפרייבט שהיה בעבר, מנסיון שלי.
דיעה לא פופולרית-
הכבישים פה חרא ויש הרבה לאן לטייל בדרכים שפרייבטים נמוכים להחריד ועמוסים בציוד משפשפים בהם את הגחון, בטח אצל נהג בינוני.
הסיד כל כך נמוכה שאם מעמיסים עליה משפחה וציוד, היא לא עוברת דרכי קק״ל בלי לשפשף כל רגע.
אז קונים ספורטאז׳.
כנ״ל סובארו אימפרזה מול XV, ההפרש במחיר מאד נמוך, אז למה לא לקחת רכב וורסטילי בהרבה?
יש לנו קרוסאובר בבית, שנותן חופש תנועה גדול יותר מהפרייבט שהיה בעבר, מנסיון שלי.
מול פרייבט ושבילי קק"ל , אתה צודק בהחלט !
הפוסט נפתח עבור מתחילים שרוצים לטייל במסלולי שטח יותר מאתגרים.
יש פיתוי בעקבות הפרסומות שמוצפים בהם + לחץ (מתקופת הקורונה) לברוח לטבע ,
רוכשים קרוס אובר, אח"כ במימוש "ההבטחה"/פנטזיה, יש לעיתים שברון לב וכיס.
רענן
זה לא צולם ולא קרה ...
https://www.youtube.com/watch?v=pZn6x7ZtiDc
אבל הוא מרים גלגלים ... ( גם פג'רו ופרדו וגראנד צ'רוקי מרים גלגלים שם )
אבל הוא לא בצבע חול ... ( כן ... זה באמת בעיה )
אבל הם רוסים ... ( רוסים זה סבבה )
אבל הוא ייבא את הנעילה מחו'ל ... ( לא לי לוקרייט מיוצר בארץ )
אבל הם באו אחרי השיטפונות / לפני השיטפונות / הם צילמו מימין / הם צלמו משמאל / .. אי אפשר לטייל ככה / זה רק למשוגעים / ....
ואט אבר ... אתם תקועים בגישה שלכם, זה בסדר כי פה ג'יפולוג, אתר ההארד קור של אנשי השטח בישראל .. ! ... רגע .. שטח ... איפה צולמה הסובארו הלא משתוללת הזאת ? .. בשטח ?!?!? אבל הצמיגים לא 35" .. נכון ... כי רנגלר מגיע עם 32" ברשיון !!
הנה תפסתם אותי ..
אין לי תשובה לזה ...
דיעה לא פופולרית-
אז קונים ספורטאז׳.
לטעמי קלעת בול!
אוסיף ואומר שלקנות רכב כזה משומש ולטייל איתו בשביל המדבר או הצפון ומדי פעם טיפה להגזים איתו זה גם לא נורא כל זמן שמבינים את המגבלות ולא לוקחים סיכונים מיותרים.
זה בוודאי יותר כלכלי לתקן איזה פלסטיק סורר מדי פעם מאשר להחזיק רכב שטח קשוח בן 20 בטיפול נמרץ אם אתה לא ממש זקוק ליכולות האלה (אם אתה זקוק זה כבר סיפור אחר).
זה לא צולם ולא קרה ...
htps://www.youtube.com/watch?v=pZn6x7ZtiDc (https://www.youtube.com/watch?v=pZn6x7ZtiDc)
אין לי תשובה לזה ...
יש לך ועוד איך תשובה
באמת (ולא שהיא מסתכלת מה אני כותב) מעריץ את יכולת התכנון, שדרוג, אילתור, התמודדות, דיוק, התמדה, ביצוע .
רענן
לטעמי קלעת בול!
אוסיף ואומר שלקנות רכב כזה משומש ולטייל איתו בשביל המדבר או הצפון ומדי פעם טיפה להגזים איתו זה גם לא נורא כל זמן שמבינים את המגבלות ולא לוקחים סיכונים מיותרים.
זה בוודאי יותר כלכלי לתקן איזה פלסטיק סורר מדי פעם מאשר להחזיק רכב שטח קשוח בן 20 בטיפול נמרץ אם אתה לא ממש זקוק ליכולות האלה (אם אתה זקוק זה כבר סיפור אחר).
👍
בשבת האחרונה לקחנו את הילדים קצת להוציא מרץ בגבעת חרוט, משם ירדנו לצהריים בנחל ארדון.
ראינו שם XV משוטטים, מניח שהם לא עשו לעצמם שום נזק, בהנחה שבאו מחניון יום רמת סהרונים וחזרו לשם (כמה מדרגות לא קשות).
זה לא מקום לפרייבט, ל XV בזהירות זה בסדר גמור.
יש לך ועוד איך תשובה
באמת (ולא שהיא מסתכלת מה אני כותב) מעריץ את יכולת התכנון, שדרוג, אילתור, התמודדות, דיוק, התמדה, ביצוע .
רענן
הנעילה מאוסטרליה .. לא מרוסיה.
באוסטרליה, סובארו נחשב רכב שיכול לצאת לשטח ..גם אוברלאנד .. יש להם מערכות מוכנות לתא מטען עם הכנה למקררים ומטבחים ומה לא .. כולל פגושים / כננות / נעילות / הגבהות ... ואגב הגבהות .. בארה"ב .. מסתובבים XV עם גלגלי 32" .. עם החלפה של כל מה שצריך כדי שזה ייכנס ויעבוד טווב ..
... ואגב הגבהות .. בארה"ב .. מסתובבים XV עם גלגלי 32" .. עם החלפה של כל מה שצריך כדי שזה ייכנס ויעבוד טווב ..
כן ,
אני זוכר שהיתה לי הויטרה הייתי נפעם שבארה"ב יש ויטרות על צמיגי "37 .
רק מה, כמעט כל האוטו הוחלף חוץ מהבודי (מנוע V6 לפחות, סרנים של טויוטה כולל סרן חי מקדימה).
לעיניינו, בפעם ה...
הפוסט לכאלו שאין להם מושג ירוק בתחום השטח וקונים קרוס אובר,
מעלים שישיית מים במקרה הטוב ורוצים לעבור כל מסלול לפי הפרסומת שהובטחה להם.
לאנשים כמוך, הפוסט לא רלוונטי !
אתה מכיר את מגבלות הרכב ועוד יותר את המגבלות שלך ובהתאם מחליט מה הקו האדום שלך.
רק שלך יש נסיון רחב ויכולת מושכלת לקבוע היכן להציב את הקו.
למתחילים (ושים לב באיזה פורום נמצא הפוסט) זאת עוד עמדה שכדאי (לטעמי) שיקחו בחשבון.
רענן
קבלתי ... רות היישר !
קבלתי ... רות היישר !
הללויה , הללויה !
לעיניינו, בפעם ה...
הפוסט לכאלו שאין להם מושג ירוק בתחום השטח וקונים קרוס אובר,
מעלים שישיית מים במקרה הטוב ורוצים לעבור כל מסלול לפי הפרסומת שהובטחה להם.
לאנשים כמוך, הפוסט לא רלוונטי !
אתה מכיר את מגבלות הרכב ועוד יותר את המגבלות שלך ובהתאם מחליט מה הקו האדום שלך.
רק שלך יש נסיון רחב ויכולת מושכלת לקבוע היכן להציב את הקו.
למתחילים (ושים לב באיזה פורום נמצא הפוסט) זאת עוד עמדה שכדאי (לטעמי) שיקחו בחשבון
אולי זה רק אני וחבל שבאיחור, אבל...
מה בעצם הפוסט בא להגיד?
מהי עמדתך (העמדה שצריך לקחת בחשבון)?
שנהגים שלא מכירים בכלל שטח לא צריכים להתחיל בקרוסאוברים?
שקרוסאוברים לא מתאימים לנסיעה בשטח?
שהפרסומת של סובארו מוכרת אשליות לקונים?
הללויה , הללויה !
מה הללויה?
אין כאן שריונרים? (או מישהו ששירת בחיל עם משמעת קשר?)
אין דבר כזה רות הישר. המילה הישר כוללת את הרות בתוכה....
מה הלאה? "חזור שנית" ?
מה הלאה? "חזור שנית"
חזור שנית זה כי חזור עבור נשמע יותר דבילי
חזור שנית זה כי חזור עבור נשמע יותר דבילי
בח"א אסור להגיד חזור שנית.
רק לשם הפרוטוקול (נו, טוב, וההרמה להנחתה): הצ׳רוקי עבר שם מול העיניים שלך בלי להניף גלגלים [emoji846]
רק לשם הפרוטוקול (נו, טוב, וההרמה להנחתה): הצ׳רוקי עבר שם מול העיניים שלך בלי להניף גלגלים [emoji846]
בגלל שאתה רע, אני אהיה רע בחזרה ... :)
1. כתבתי גראנד צ'רוקי ... אז מה הקשר ?
2. הצ'רוקי הנדון, שוכב מזה זמן מה בקרטונים מחכה לימים יפים יותר או ל ... משיח ? .. מבחינתי הוא לא שרד את השטח שהוא נסע בו .. אם השלדה התפרקה .. כנראה זה לא המקום הנכון לנסוע איתו :) ... סתם .. רק בגלל שאתה רע.
הסובארו בוידאו וגם שאר הרכבים הרכים שהיו בארוע ההוא, רובם חזרו על הגלגלים שלהם הביתה, למעט אחד, הוא חזר על גרר אבל !
את הדרך לכביש הוא עשה בעצמו, והנזק שמנע ממנו לעלות שם, קרה לפני המקום הזה .. ככה ששוב, אין קשר.
boaz avrahami
01-03-21, 15:06
גם גראנד צירורי עד 2004 עובר שם כשכל הגלגלים על הקרקע. אפילו במצב סטוק.
הכול מתחיל מרגע שעוברים למתלים נפרדים ונכנסים לשטח.
זה עובר, זה נראה רע ולא במקום.
האם אפשר לטייל ככה?
כנראה שכן.
האם זה באמת רכב לשטח? נו, שויין... על זה הוויכוח ושכל אחד יסע עם מה שמתאים לו.
לפחות בנתיים זו מדינה חופשית לכאורה.
גם גראנד צירורי עד 2004 עובר שם כשכל הגלגלים על הקרקע. אפילו במצב סטוק.
האם אפשר לטייל ככה?
כנראה שכן.
כמו שהסברתם לי לפני כמה ימים.
זה תלוי מתי עבר שם. מה היה מאז. ומה מצב השביל כרגע ... לכן לא רלונטי ;)
ובכל זאת מדינה חופשית ( בנתיים ) אז מותר גם לכם לטייל ברכב מתפורר ... [emoji23]
לגבי מתלים נפרדים ... אז גם היילקס מודל 2000 מרים גלגל ... גם פג׳רו למינהם ... גם הם כבר לא רכב שטח .... אויי. מה נשאר ? רק נ׳נ הוא רכב שטח אמיתי ?
אפשר לרטון, אפשר לשפשף עיניים בתדהמה, אפשר אפילו להתעלם.
הקרוסאוברים חסרי היכולת שבנויים רע לשטח יכולים לטייל בחלק נכבד ממסלולי הטיולים בארץ (יותר לאט , בנהיגה זהירה, בניות מע״צ ומעקפים היכן שנדרש וכו׳).
הם לא בנויים לגרוס סלעים ולבלות את חייהם בשטח (אגב, כמו ה suv של רובכם כולל הלנדקרוזר) אבל בטיול או שניים בחודש עם נהיגה זהירה ומתאימה הם יכולים לשרוד ולהפגין אמינות טובה (בוודאי בהשוואה ל suv מתחילת שנות האלפיים).
בגלל שאתה רע, אני אהיה רע בחזרה ... :)
2. הצ'רוקי הנדון, שוכב מזה זמן מה בקרטונים מחכה לימים יפים יותר או ל ... משיח ? .. מבחינתי הוא לא שרד את השטח שהוא נסע בו .. אם השלדה התפרקה .. כנראה זה לא המקום הנכון לנסוע איתו :) ... סתם .. רק בגלל שאתה רע.
ואיי ואיי ,
זה לא היה מכה מתחת לחגורה, זה היה ריסוק ה_____ עם כותש שום ...
יש מצב שהבוטות קשורה לזה שהוא עבר לסוף העולם שמאלה ?
רענן
לא.
אני לא הייתי רע באמת. היה סמיילי. אפילו שניים. ואמת הדבר הוא שהצ׳רוקי פיתח תפרים פתוחים. וזה קרה כי לקחו אותו רחוק מידי. ויש קונצנזוס שהוא ג׳יפ אמיתי. אחרון המוהיקנים ושומר הלהבה. עם סרנים חיים. ידית מכנית ומנוע עתיר סוסים צוהלים. ( ואם תפתחו דיון על איך זה לא בדיוק זה כי עשו ככה וככה וזה לא בדיוק מקורי וכו׳... אז יש תשובה גם לזה )
אגב. אני מכיר לפחות עוד ניבה אחת שבזמנו פתחה תפרים
...
אבל זה קצת נמאס לעמוד תחת התקפה מתמדת.
העובדה היא שכשהגיעו הטרופרים. אמרו זה לא יתפוס. אין סרן מקדימה. אני זוכר את זה. היום טרופר מתפורר מ 1994 זה *ה*רכב שטח !! ב׳ה׳ הידיעה. תפס באבוהבוה.
עכשיו זה דאסטר או סובארו.
זה אתר שטח. שטח זה או התחרעות סלעים או לטייל בארץ ישראל ( והגולה ) גם זה לגיטימי וגם זה לגיטימי.
אם כל פעם שאפשר דוחפים את הקטע של אי אפשר. זה מידע שמטעה את החדשים. ניסיתי במשך כמה שנים להראות את האיזון. להראות שאולי כתישת סלעים זה באמת לא המקום. אבל טיול זה כן וכן מאד.
יש פה כמה שקונים לחם מלהראות לאנשים איך אפשר טייל עם קרוס אובר בעדינות המתבקשת. ומילת המפתח פה היא לטייל.
אז זה רשמי.
יש את האוטו שלי שאסף אמר לפני כמה שנים שמעניין איך זה ישרוד. אז שורד נהדר. ואם זה תלוי בי ישרוד עוד כמה שנים. כי לא בא לי למכור עכשיו.
אז דיי. קבלו את המציאות. לא צריך לדון עכשיו 14 שנים איך יתפוס או לא יתפוס. כי זה כבר תפס. בלשון עבר.
אני בכל מקרה. מרים ידיים. לא אנסה לאזן יותר. זה מייגע.
בהצלחה לכולנו.
אוהב אתכם ;)
גיא אתה לוקח משא כבד על הכתפיים. מגינם של כל הקרוס-אוברים באשר הם, ללא תמורה ובעצם בלי סיבה. הלוואי ולקבוצות מוחלשות אחרות היה אביר כמוך.
זה לא צולם ולא קרה ...
אבל הוא לא בצבע חול ... ( כן ... זה באמת בעיה )
אבל הוא ייבא את הנעילה מחו'ל ... ( לא לי לוקרייט מיוצר בארץ )
אבל הם באו אחרי השיטפונות / לפני השיטפונות / הם צילמו מימין / הם צלמו משמאל / .. אי אפשר לטייל ככה / זה רק למשוגעים / ....
ואט אבר ... אתם תקועים בגישה שלכם, זה בסדר כי פה ג'יפולוג, אתר ההארד קור של אנשי השטח בישראל .. ! ... רגע .. שטח ... איפה צולמה הסובארו הלא משתוללת הזאת ? .. בשטח ?!?!? אבל הצמיגים לא 35" .. נכון ... כי רנגלר מגיע עם 32" ברשיון !!
הנה תפסתם אותי ..
אין לי תשובה לזה ...
טוב חברים יש תשובה על הכל אני פה מוכן להסביר....
לא עשיתי משהו מיוחד הפורסטר שלי חוץ מי נעילה אחורית על כל חלק רשום סובארו. והכי חשוב הכל מאושר ברישיון. זה רכב יומיומי שלי כן שאני מציע ילדים שלי לגן לבית ספר... אז היה לי חשוב מאוד שהכל יהיה בטיחותי.
וקבלו סרטון מלא עם איכות יותר טובה
https://www.youtube.com/watch?v=RQkfJhIYdg0
דרור איבדתי אותך.
הדיון מתייחס לסירטון, הסירטון הוא על קרוסאוברים ועל שטח קל.
ואתה מגיב באופן אבסולוטי, ללא נקודת השוואה ריאלית.
מתוך הקרוסאוברים - יש טובים בשטח ופחות טובים.
הסירטון מראה את הפורסטר בפוזיציה נחותה ממעמדו הטבע, לדעתי.
לאחר מכן אמרת שבעצם זה סוג של לא משנה כי בכל מקרה הוא "גרוע בשטח" (ביחס למה ?).
אני מתרשם מפעילות מועדון סובארו, הסירטונים המועלים מידי פעם (כולל פה בדיון, למרות שהוא משופר),
המסעות שגם אתם מארגנים, והמפגש בשטח...
שעל אף מגרעותיו וחסרונותיו, מדובר ברכב מוביל בקטגוריה (שני רק לדאסטר).
יתרה מכך, קראתי פעם עיתונאי רכב אחד, שכתב על הפורסטר החדש :
הנהג עדיין צריך להקפיד לתכנן היטב את קו ההתקדמות, לא לעצור לפני מכשול ולשמר רצף תנועה, אבל כל העסק קל יותר לביצוע ואפקטיבי יותר במופגן – מבחינת נהגים שאינם מצויים בנבכי הפרטים הטכניים, פורסטר החדש הוא רכב שטח טוב קצת יותר מקודמו שגם הוא היה הטוב מכולם בקטגוריה וזה מספיק.
קוראים לו דרור ברלי.
אבל לך תאמין לכל העיתונאים האלו :rolleyes:
הסובארו הישנה המשופרת שמטפסת שם בהצלבות - לא רק עם נעילות ועוד תופינים.
הגיר שלה אינו רציף אלא פלנטארי - וזה לא שיפור. ככה היא באורגינל. פרט שולי.
זה בסדר גמור להיות הכי טוב בקטגוריה.
רק שאיפה נמצאת הקטגוריה הזאת?..................
סובארו AWD - רכב כביש ושבילים מצוין. מאוד שימושי ונוח. מתנהג נהדר.
בשקלול כלל תכונותיו, הוא הרכב הטוב בקטגוריה.
ושוב - הדגש על בקטגוריה.
ואני מצטער אם אני נראה ונשמע קיצוני - כן, אני מאלה שמביאים הביתה את הלחם מהובלת טיולים, גם של קרוסאוברים. מהדרכות נהיגה, גם של קרוסאוברים.
אני מלמד נהגים/ות חדשים/ות של כלי רכב כאלה איך לטייל איתם ולשרוד איתם בשטח בלי שכל גיחה קצרה של שישי אחה"צ תעלה אח"כ שלושים-אלף שקל במוסך.
בכל שבוע אני מלמד אותם להתמודד עם המומים המולדים האלה - פגושים נמוכים ובולטים, פלסטיקים נושרים, גירים רציפים, צמיגי חתך נמוך, מתלים עם מהלך מגוחך, TC איטי ולא יעיל ועוד ועוד....
איך להתנהג ואיך לנהוג כשלוקחים פרייבט, מתקינים לו מערכת הנעה כפולה מוכוונת כביש - ואונסים אותו להיות "רכב שטח".
ב"צי הרכב" הצנוע שחונה כאן בחוץ, יש גם סובארו XV. כי אני לא ממליץ רק לכם על סובארו, המלצתי גם לאשה שלצידי - נאה דורש, נאה מקיים, והיא שמעה להמלצתי. XV אדום. יפה. עם מנוע 2 ליטר הוא גם נוסע טוב. זה אוטו נהדר.
פעם אחת ויחידה הגעתי ב-XV האדמונית להוביל הדרכת נהיגת שטח של סובארו.
השתדלתי מעל ומעבר שהיא תישאר יפה ותקינה - וגם הצלחתי.
אבל מאז, אנחנו לא מעיזים להוריד אותה לשטח. אני זה שמעדיף שלא. ואני חושב שזה אומר משהו.
פעם אחת ויחידה הגעתי ב-XV האדמונית להוביל הדרכת נהיגת שטח של סובארו.
השתדלתי מעל ומעבר שהיא תישאר יפה ותקינה - וגם הצלחתי.
אבל מאז, אנחנו לא מעיזים להוריד אותה לשטח. אני זה שמעדיף שלא. ואני חושב שזה אומר משהו.
אוהבים אותך חד וקוצני .. זה בסדר :)
ולמה לנסוע עם סובארו כשיש לך ביד סופה ????
האם אפשר לטייל ככה?
כנראה שכן.
חצי כוח.
אני שם בצד שרוטים שנועלים סובארו או קרוסאובר מקבילים, ואת גיא/תואם גיא.
לא משנה כמה מוכשר הנהג, הרכבים האלו במצב מקורי טוחנים ופוגעים בתשתית השביל כשהם מתחילים להתאמץ.
ה״עוד טיפה גז״ ו״רק קצת החלקת צמיגים ועברנו״ גורמת במצטבר להעמקת קוליסים ויצירת בורות קטנים שהולכים וגדלים בגלל הרכב הבא ובגלל שהטבע עובד חזק יותר בנקודת חולשה כזו.
והטחינה הזו באה לרעתנו בניראות גרועה מול הציבור מסביב של ״אלו עם ה-4x4 שקורעים תשטח״ וגם מול גורמי מקצוע שרואים בזה עוד תירוץ לאג’נדה קיצונית.
בהחלט לטייל בשטח, בכל צורה, וכמה שילדים יהיו בלי מסך רק יעשה להם טוב, ויכול לעשות אותם בני אדם טובים יותר.
אבל לבליץ העבודה בעיניים של מכירת קרוסאובר רכים כרכבי שטח אמיתיים יש גם היבט בעייתי.
יש מצב שזה הגל השני של מתקפת הדיזלים של תחילת שנות ה-90?
לא משנה כמה מוכשר הנהג, הרכבים האלו במצב מקורי טוחנים ופוגעים בתשתית השביל כשהם מתחילים להתאמץ.
ה״עוד טיפה גז״ ו״רק קצת החלקת צמיגים ועברנו״ גורמת במצטבר להעמקת קוליסים ויצירת בורות קטנים שהולכים וגדלים בגלל הרכב הבא ובגלל שהטבע עובד חזק יותר בנקודת חולשה כזו.
והטחינה הזו באה לרעתנו בניראות גרועה מול הציבור מסביב של ״אלו עם ה-4x4 שקורעים תשטח״ וגם מול גורמי מקצוע שרואים בזה עוד תירוץ לאג’נדה קיצונית
או, סופסוף טיעון רענן.
עכשיו הקרוסאוברים אחראים להרס השבילים ויהיו אחראים לתדמית הגרועה של כלל הג'יפאים שתושפע מזה
או, סופסוף טיעון רענן.
עכשיו הקרוסאוברים אחראים להרס השבילים ויהיו אחראים לתדמית הגרועה של כלל הג'יפאים שתושפע מזה
זה רק בגלל שדורון הזדקן :)
הוא שכח שרכבים עתירי מנוע ... קרעו וקורעים את השטח הרבה לפני שמישהו הזה את הרעיון של קרוס אובר ... :)
תראה .. אפילו אגרגט אחד לא זז שם ..
https://www.youtube.com/watch?v=gjMKX_Xj3Yk
( מקום שקבוע אנשים עם קרוס אובר באים לטייל בו )
עוד דוגמה שאף גרגר אגרגט לא זז שם ( מקום חביב מאד על בעלי סובארו )
https://www.youtube.com/watch?v=IB7e5IQn0HA
סתם שתי דוגמאות רנדומליות ...
מצטער שאני חוזר שניה לנושא המקורי,
התגברתי על תחושת הקבס והשעמום וראיתי שוב חלקים מהסרטון.
הtc בראב4 עובד יפה מאוד. מאוד! והסובארו שלא זזה, בפירוש לא ביטלה את הesp. רק אחרי שהוא סיים לשחק אותה "צב על הגב" על העליה ולקח עד הסוף אחורה, כנראה שמישהו לחש לו ללחוץ על כפתור הביטול הפלאי.
טוב חברים יש תשובה על הכל אני פה מוכן להסביר....
לא עשיתי משהו מיוחד הפורסטר שלי חוץ מי נעילה אחורית על כל חלק רשום סובארו. והכי חשוב הכל מאושר ברישיון. זה רכב יומיומי שלי כן שאני מציע ילדים שלי לגן לבית ספר... אז היה לי חשוב מאוד שהכל יהיה בטיחותי.
וקבלו סרטון מלא עם איכות יותר טובה
https://www.youtube.com/watch?v=RQkfJhIYdg0
לי זה דווקא נראה משהו מאד מיוחד
היי מה נשמע, מצטער לא זוכר את השם...
כן נפגשנו בבן שמן כשאני הייתי עם קבוצה של כמה רכבים (פורסטרים ולנד קרוזר קצר?)
אני באופן כללי כל הזמן בתנועה מבחינת שידרוגים וניסיונות לשדרג את הרכב, במפגש המדובר בינינו, הייתי עם פיצ'ר קטן חדש שניסיתי אותו ... נעלתי דיפרנציאל מרכזי חשמלית והחרא הזאת פשוט לא עובד לי או שעבדה בחצי כוח.... בסוף היא שרפה לי את הזנב גיר שבווכו נמצא הדיפרנציאל המרכזי ועל הדרך עוד כמה סולנואידים בגיר. התבאסתי מאוד 😜 אז במקום לתקן שוב פעם שדרגתי ,התקנתי זנב גיר מסובארו sti , שיבדל הוא במקום מצמדים שדרכם עובר הכוח לסרן האחורי בסטוק, עכשיו התקנתי דיף מרכזי אמיתי מכני פלנטרי, וזה שינה את הרכב לחלוטין.(יחס העברה בין הסרנים 55 אחורה 45 קדימה קבוע) אז עכשיו עליה הזו במגרש המשחקים אני עולה מפעם ראשונה בלי למצמץ עכשיו 😬
וכל הבדיקות האלו עשיתי לפני שיצאתי למסלול של נחל פרצים עליון.
האמת רוסלן , שאפו על המוטיבציה וההשקעה .
בעצם זה מזכיר לי את עצמי שהייתי צעיר יותר וניסיתי להוכיח לכולם שויטרה
יכולה להיות רכב יום יומי עם יכולת שטח של סופה.
בפרספקטיבה לאחור, זה לא הגיוני.
המחיר בדיעבד לא משתלם
(היה אפשרי במקום ויטרה וכל השדרוגים לקנות ישר פראדו שבטוח טוב יותר בכל פרמטר מהויטרה המשודרגת).
אפילו הגדרתי את זה בפשטות,
"חמור כמה שלא תשקיע בו ותאמן אותו, אף פעם לא יהיה סוס מירוץ ... "
שוב, שאפו !
רענן
בעצם זה מזכיר לי את עצמי שהייתי צעיר יותר וניסיתי להוכיח לכולם שויטרה
יכולה להיות רכב יום יומי עם יכולת שטח של סופה.
בפרספקטיבה לאחור, זה לא הגיוני.
המחיר בדיעבד לא משתלם
ולמה החלטת שרוסלן רצה פורסטר שיסע בשטח כמו SUV?
לי דווקא נשמע שהוא רצה רכב שישמש אותו ביומיום ובשטח יקח אותו קצת יותר רחוק ויאפשר לו להנות בשטח עם החברים ברוב מסלולי הטיול.
לפי מה שהוא אומר, ההחלפה של הדיפ' המרכזי נבעה מתקלה שבכל מקרה חייבה עבודה יסודית על הגיר וגם אם נניח שזה תוכנן מלכתחילה, זה חייב להיות מונחה רק דרך אקסל עם מאזן כלכלי מפורט?
האם לא מעורב פה אולי במקרה גם תחביב והנאה?
ולגבי החמור וסוס המרוץ, אני חושב שנעשה פה דווקא פרד ואחד ממש חביב - כזה שסוחב יותר טוב מחמור ומגיע רחוק כמעט כמו סוס
ותוספת - גם אמין ועמיד יותר מסוס...
לי דווקא נשמע שהוא רצה רכב שישמש אותו ביומיום ובשטח יקח אותו קצת יותר רחוק ויאפשר לו להנות בשטח עם החברים ברוב מסלולי הטיול.
לפי מה שהוא אומר, ההחלפה של הדיפ' המרכזי נבעה מתקלה שבכל מקרה חייבה עבודה יסודית על הגיר וגם אם נניח שזה תוכנן מלכתחילה, זה חייב להיות מונחה רק דרך אקסל עם מאזן כלכלי מפורט?
ולגבי החמור וסוס המרוץ, אני חושב שנעשה פה דווקא פרד ואחד ממש חביב - כזה שסוחב יותר טוב מחמור ומגיע רחוק כמעט כמו סוס
פעם אמרו פה שג'יפ בונים .. לא קונים ..
ובכל מקרה, להחליף טרנספר / גיר / מנוע / הדרסים / יוקים / קפיצים / יחסי העברה / ........................................ .................
זה רק לג'יפים אמיתיים שבאים מוכנים למלחמה מהחנות .. לא לקרוס אוברים .. איכס .. :)
[B] (היה אפשרי במקום ויטרה וכל השדרוגים לקנות ישר פראדו שבטוח טוב יותר בכל פרמטר מהויטרה המשודרגת)
אגב, זה באמת קטע
שמעתי גם על ג'יפ ליברטי שעשה משהו כזה
מה פתאום SUV ? לדעתי הוא מכוון גבוה יותר
אני מניח שזאת שאיפה משותפת לרוב פה.
רק כל אחד בדרכו.
אני מכיר רבים שלהם זה לא תחביב והנאה לבקר במוסך, להוציא כספים לא מתוכננים.
גם לו מגיע לאכול עשב טרי ורענן ...
פעם אמרו פה שג'יפ בונים .. לא קונים ..
ובכל מקרה, להחליף טרנספר / גיר / מנוע / הדרסים / יוקים / קפיצים / יחסי העברה / ........................................ .................
זה רק לג'יפים אמיתיים שבאים מוכנים למלחמה מהחנות .. לא לקרוס אוברים .. איכס .. :)
שכחת סרנים.
במיוחד אם הג'יפ שלך לא היה צבאי קודם.
שכחת סרנים.
במיוחד אם הג'יפ שלך לא היה צבאי קודם.
כן נכון ... והרשימה היא ארוכה .. מאד.
ויקרה .. מאד !!
אבל כל זה רק לג'יפים אמיתיים.
אז לא עניין שלי.
:)
או, סופסוף טיעון רענן.
זה כבר קורה.
כל תאונה/אירוע של קרוסאובר בכביש או בשטח מקבלת קודם כל הגדרת ״ג’יפ דרס/התפרע״.
וכן,
זה מוכח ונבדק, רכבים רכים/מערכות הנעה שלא מיועדות לשטח מעבר לשביל פשוט גורמים לנזק בשבילי עפר מעצם חוסר האחיזה היחסי.
שבילי הדורים הם דוגמא מצויינת לכך.
בארהב כבר שנים מקדמים תרבות של Thred lightly לנסיעה רגועה יותר בשטח וגם התאמת הרכב למסלול.
אנדרדוג זה כייף, במיוחד כשאתה צעיר ואמביציוני.
זה לא אומר שזה נכון בכל מה שהוא לא ההנאה האישית, ולפעמים להנאה האישית יש מחיר.
זה כבר קורה.
כל תאונה/אירוע של קרוסאובר בכביש או בשטח מקבלת קודם כל הגדרת ״ג’יפ דרס/התפרע״.
וכן,
זה מוכח ונבדק, רכבים רכים/מערכות הנעה שלא מיועדות לשטח מעבר לשביל פשוט גורמים לנזק בשבילי עפר מעצם חוסר האחיזה היחסי.
שבילי הדורים הם דוגמא מצויינת לכך.
https://youtu.be/GqK_xNVbSbM
https://youtu.be/GqK_xNVbSbM
לא הבנתי למה אתה מכוון אבל אם זה להמעיט במימדי התופעה אתה לא מעודכן.
לא לגבי מידת ההשפעה בשטח וכנראה גם לא לגבי התפיסה הציבורית המכלילה.
לא הבנתי למה אתה מכוון אבל אם זה להמעיט במימדי התופעה אתה לא מעודכן.
לא לגבי מידת ההשפעה בשטח וכנראה גם לא לגבי התפיסה הציבורית המכלילה.
דורון,
אתה מתכוון שרכבי כבישביל מסוג XV או מסוג דאסטר או מסוג גיא, נתפסים כ "רעים" יותר מאשר SBSים למינהם ? ...
אתה יכול לגבות את הטענה במספרים ?
כי אם לא, אלו נפנופי ידיים ריקים מתוכן .. :)
לבוא ולהגיד שזה הוא שהורס - זה קודם כל משרת את כל מי שמתנגד לכל מה שיש לו מנוע ואח"כ לא חברי (אם יש פה עדיין חברים).
Sent from my H3123 using Tapatalk
פעם היו, היום סתם דורכים אחד לשני על היבלות בשביל הכיף ...
פעם היו, היום סתם דורכים אחד לשני על היבלות בשביל הכיף ...
לא, כיף אין בזה.
ונמרוד צודק, גם סיבה אין.
דורון,
אתה מתכוון שרכבי כבישביל מסוג XV או מסוג דאסטר או מסוג גיא, נתפסים כ "רעים" יותר מאשר SBSים למינהם ? ...
אתה יכול לגבות את הטענה במספרים ?
כי אם לא, אלו נפנופי ידיים ריקים מתוכן .. :)
בחייאת,
תסתכל על דיווחי המתפרעי 4x4 הפופוליסטיים.
איחדו את כולנו יחד תחת הכותרת הזו.
לבוא ולהגיד שזה הוא שהורס - זה קודם כל משרת את כל מי שמתנגד לכל מה שיש לו מנוע ואח"כ לא חברי (אם יש פה עדיין חברים).
Sent from my H3123 using Tapatalk
אתם חיים בהכחשה.
הדיונים המצקצקים כאן לגבי האם קרוסאובר יכול/ראוי להכנס לשטח ״אמיתי״ מגיעים בדיוק מהסיבה שהם כבר כאן.
ומי שחושב שזה יעלם או ייחלש כדאי שיתעורר.
זה כאן להשאר.
וכמו גל הדיזל של שנות ה-90 שגרר החמרה משמעותית בצמצום הגישה בשטח, אז הגל הזה לא ישפר את המצב.
משעמם לכם? תעשו משהו יצירתי.
אסף.
קודם כל פגעת בול....
הכל התחיל לפני שנתיים בערך כשמשפחה אצלי גדלה הייתי חייב להחליף את הרכב (הייתי עם פיאט פנדה 10 שנים ,רכב אגדה מאוד אהבתי אותו) אחרת מעולם לא הייתי מחליף אותו. וכמו כולם פה הייתי נעול על גיפון
אבל רציתי ארבע על ארבע שנוכל באמת לטייל קצת עם משפחה ועם ילדים קטנים ועם הכלב 35 קילו לברדור שחור, חבר משפחה לכל עניין. אז יצאתי מנתונים האלו מראש שיבפרייבט לא יתאים לי... אז התמקדתי בשלושה רכבים קראתי עליהם כל מדיה אפשרית בכל השפות שאני מכיר. גרנד ויטרה, דאצ׳יה דאסטר, סובארו פורסטר. (בתקציב שהיה לי לא יכולתי להרשות לעצמי
ג'יפ אמיתי. כולם היו עם יד גבוהה וקילומטרז עד הירח)
מאוד נדלקתי על גרנד ויטרה, אבל מרוב הכתבות שקראתי הבנתי כמה דברים ועשיתי החלטה שאתמקד בשנים אחרי 2011 (איפה שפתרו בעיה עם הבלוק) השקעתי בחיפושים איזה שהוא חודשיים או שהמחיר לא הסתדר או שרכב היה גמור. דאצ׳יה דאסטר שללתי מסיבה אחת מאוד פשוטה בגלל שאני הייתי עם הילדים קטנים ורציתי לטייל הרבה, העניין בטיחות מאוד חשוב לי שלושה כוכבי ריסוק לא נתנו לי שקט נפשי. ואז עברתי לפורסטר וואלה אחרי יומיים חיפושים מצאתי יד ראשונה 65 אלף קילומטר מה סבתא. משה אומרים באתי ונדלקתי. לא היה לי שום רקע מעשי ברכב הזה לפני.
אני מניח מהכל בעל פורסטר חדש התחלתי להתעניין בפייסבוק על סובארו , יצאתי לכמה טיולים בתשלום. והתאהבתי ויכולות שטח שלה. אז לאט לאט התחילו שידרוגים, כבר לא זוכר סדר מדוייק, הגבהה, צמיגים....
באחד הטיולים הגעתי לאיזשהו עליה , שירקב לא יכול להתקדם בלי שום סיבה הגיונית לי. העברתי לטיפטרוניק להילוך ראשון, ניתקתי esp , ואותה תוצאה, מנוע מתאמץ מגיע ל 2200 2300 סלד וכאילו מישהו מחזיק ולא נותן לעלות סלד יותר. נדהמתי למה זה ככה, זה לא נתן לי שקט נפשי הייתי חייב להבין למה. ואז הגעתי לאיזה שהוא כתב ברוסית את האמת זה אפילו לא כתבה, הגעתי לפורום דומה שאנחנו מדברים פה. שאנשים שם מאוד נחמדים ומשתתפים מידה חופשי. מאוד אהבתי נרשמתי לשם פתחתי עמוד. ומכאן אתחיל כל הקטע המעניין, הרכבים האלה גם חלקים מוד זמנים שם בגלל שיש להם גבול אם יפן. זאת אומרת שכל החלקים שתרצה והכל זמין לך. ומפה כל הידע שלהם. הם פשוט ניסו כל דבר אפשרי כל שידרוג וכל פרט קטן זה פשוט בלתי יאומן מה שאנשים עושים שם. ותאמין לי שדרוגים שאני עשיתי זה רק קצה קרחון לסובארו. זה הדברים הראשונים שהם עושים כשהם קונים פורסטר . אז בקיצור אני רק התחלתי את השדרוגים😁
לא רוצה להוכיח לאף אחד שום דבר לא אכפת לי פשוט, נהנה מהתהליך של חקירה ושל שדרוגים עצמם, וגם מהטיולים שאני בודק בהם על הדרך גם את השדרוגים.
ruslan זרוק בבקשה לינק של הפורום.
אני גם נכנסתי לעסק כי פשוט הגיע זמן להחליף את הרכב והייתי חייב אוטו יחסית מרווח עם תא מטאן גדול (גם כלב :) ). בשבילי ישיבה גבוה פלוס נוסף ולכן ג'יפון. לא היתה מחשבה לרדת לשטח, אפילו כתבתי כאן באופ טופיק לא חייב 4X4. רציתי גם רכב חסכוני בדלק, דיזל או היברידי כי אני עושה בסביבות 25K בשנה. פורסטר היה אחרון בטור. המהפך בא אחרי שראיתי סרטונים של מועדוני סובארו. ברור שיש כאן פשרה, אבל רכב אמור לעשות 2000 ק"מ בחודש על הכביש ואולי כמה עשרות בשטח. ואין לי אפשרות לשלם יותר מ300K עבור לנד קרוזר חדש או לתחזק אחד עם מאות אלפי ק"מ על הגב. הרבה פעמים בחיים דו שימושי זה פשרה, כמו שהוט הטצ'בק הוא רכב מהנה לנהיגה אבל לא רכב ספורט.
ruslan זרוק בבקשה לינק של הפורום.
אני גם נכנסתי לעסק כי פשוט הגיע זמן להחליף את הרכב והייתי חייב אוטו יחסית מרווח עם תא מטאן גדול (גם כלב :) ). בשבילי ישיבה גבוה פלוס נוסף ולכן ג'יפון. לא היתה מחשבה לרדת לשטח, אפילו כתבתי כאן באופ טופיק לא חייב 4X4. רציתי גם רכב חסכוני בדלק, דיזל או היברידי כי אני עושה בסביבות 25K בשנה. פורסטר היה אחרון בטור. המהפך בא אחרי שראיתי סרטונים של מועדוני סובארו. ברור שיש כאן פשרה, אבל רכב אמור לעשות 2000 ק"מ בחודש על הכביש ואולי כמה עשרות בשטח. ואין לי אפשרות לשלם יותר מ300K עבור לנד קרוזר חדש או לתחזק אחד עם מאות אלפי ק"מ על הגב. הרבה פעמים בחיים דו שימושי זה פשרה, כמו שהוט הטצ'בק הוא רכב מהנה לנהיגה אבל לא רכב ספורט.
בבקשה תהנה
https://www.drive2.ru/search?text=Subaru
אאוטבק לשטח
https://www.youtube.com/watch?v=7YnNaNoYZ7A
לא הבנתי ב 8:47 למה הוא האט +נעל דיפרנציאל ואפילו פתח חלון!
לא הבנתי ב 8:47 למה הוא האט +נעל דיפרנציאל ואפילו פתח חלון!זה בטח בגלל שהוא היה רק חימושניק בצבא
זה בשבילך גיא: ב 2:41 יש דאסטר
https://www.youtube.com/watch?v=eXuPsMGfBFU
אם לא ראיתם את זה עדיין, בסוף הם גם נותנים ציונים
yochaytzur
17-12-21, 00:13
אאוטבק לשטח
https://www.youtube.com/watch?v=7YnNaNoYZ7Aשאפו לאאוטבק. כמעט כמו שלי [emoji3]
הטויוטה הזה - למה לא מביאים אותו לארץ?
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.