צפייה בגרסה מלאה : התחלה חדשה, לגמרי במקרה
מעשה שהיה כך היה
באחד מימי החמישי, פוסט הסגר השלישי, נהג מסוים החליט שלא לתת זכות קדימה ובכך אבד הקלח על מכוניתה של אשתי. במזל, לה ולבתנו שהייתה עמה ברכב- שלום. כל מה שהיה צריך לקרוס, להשבר ולהמעך עשה את המוטל עליו ושתיהן יצאו מבוהלות וללא שריטה.
כבר למחר בשיחת אגב החלטנו שכנראה זה הסימן לעשות שינוי במערך כלי הרכב בבית.
הסוזוקי עברה לידי השמאי, הפוראנר הועמד למכירה (מסתבר שזה רכב שמעניין לא מעט אנשים. מי ידע....) והתחיל ספרינט לאיתור הג'יפ הבא.
מסגרת התקציב עמדה על כ 100 אלף ש''ח, ומתוך הנחה שהפעם הג'יפ ישמש רוב הזמן להסעת הילדים ואת אשתי (משרד, בית, גן, חוגים, בית, חוגים חחוזר חלילה) , הרכב חייב להיות חדיש, כלומר, לא מיושן, לא 2 טסטים בשנה, לא יחסי אהבה שנאה במוסך, על הג'ק, סטנדים בבית. להגיע בבוקר, להגיד שלום לסובב את המפתח וזהו.
בטיחות- מאסט! פחות באזור המערכות האקטיביות, שנינו מעדיפים להחליט בעצמנו להיכן ומתי יסתובב ההגה, תודה.
כריות אויר- כמה שיותר. הסטיקר we don't need airbags, we die like real men יחכה לג'יפ האמיתי הבא. זה עם 2 סרנים חיים, צמיגי 100% שטח, הרבה רעש מהמנוע ועוד מרעין בשין מלבבים.
המועמדים הסופיים היו באופן מאוד צפוי ובנאלי טויוטה לאנד קרוזר 120, פאג'רו BK ופזילה חצי ברצינות לכיוון דיסקו 3.
לאחר בדיקות מעמיקות של לוחות המודעות ובדיקה של כמה מועמדים שהראו שהקשר בין המציאות למודעה מקרי עד הזוי, אלא אם ''רכב במצב תצוגה, מטופל כמו שעון אצל (שם של גורו כלשהו)'' אבל בבדיקה של מדיד השמן יוצא משהו מימי שחור, מים (!!!) ברדיאטור. זה הגיוני?!?! שיהיה לכם לבריאות רבותי.
בסוף, לגמרי במקרה בעמידה בצד לטובת שיחה עם הבנק (בכל זאת צריך לקנות אוטו, לא?) העין שטה על פני לוח המודעות ונמצאה מודעה על פאג'רו דקאר ארוך, לבן, שנת 2012 עם 175 אלף ק''מ, יד 3.
לאחר שיח, חנפנות וכמעט שוחד הוסכם על ידי אשתי לבוא ולבחון את ההצעה לבדוק את האוטו יחד איתי. לא שהיא מתנגדת, אבל בכל זאת, זה לא סוזוקי קרוס אובר. והיא אמרה כן.
במכון הבדיקה (לא להאמין למחירים) לא יצא אף לא ריג'קט.
בבדיקה פרטנית נמצאה התחלת חלודה על מסגרת הסאן רוף ודנט קטן על דלת הנהג שהשאיר אופנוע (צד ג', איזה כיף הביטוח שלו יתקן). המנוע נשמע נעים וגרגרני, אין נזילות, דליפות, הזעות, השפרצות. כל זאת כמובן- בינתיים. לא נמצאו דפיקות בגחון (נמוך כל כך...), פנים הרכש שמור ומפנק (ביחס לפוראנר כמובן). וזהו. הולכים על זה.
נחתם זכרון דברים ובעזרת אל (כל אל, אני לא קנאי) נתחיל את המסע המשותף יחד אל עבר העתיד ביום שני הבא עלינו לטובה. מקווה שאשתי תיתן לי קצת לנהוג.
אז מה קדימה?
קודם כל להפרד יפה מהפוראנר. למרות התקווה שאף אחד לא ירצה בו ואוכל להקפיא רשיונות עד האספנות, יש כבר כמה חבר'ה הרפתקניים שיקטפו את כל מה שהשקתי. לבריאות.
הפאג'רו עצמו בתול מכל שיפור.
רכב נמוך עד מבוכה, בטח לעומת הפוראנר על גובהו המקורי+ 2 (4.5, אל תגלו) אינץ' הגבהה וצמיגי הטרפאדור. שינוי בסגנון הנהיגה- חובה. אופי הטיולים עם זאת, לא ישתנה מהותית, קרי, טיולי עומק למדבר אחת ל... וטיולי יום מתי שמזדמן.
באופן כללי אין כוונה מוצהרת לשבור את האוטו, מצד שני אם צריך לעבור/ לעלות/ לטפס וכו'- עושים מה שצריך.
צמיגים- כעת נועל צמיגים חדשים, יוקוהומה גאולנדר 50/50 על ג'אנט 18 (אוף) אז בינתיים, נישאר איתם.
הבעיה הגדולה היא כאמור- גובה וחשיפת הגחון למפגעי הקרקע. מסקר שוק עולה שזה יעלה לא מעט.
תוספות נוספות שתוכננו לפוראנר יולבשו אחר כבוד למחליפו הצעיר- קאץ' קן שיושב כבר שנתיים בצד, לד בר ואורות צד, חיבור הקומפרסור לשליטה עם כפתור (נחמד שמישהו במיצובישי חשב על בור בילט אין בבגאז' במקום השורה ה 3), כמובן- בניית מערכת מגירות ומגש למקרר, משיכת חשמל לתא המטען, גגון.... ועוד ועוד ככל שהשרשור יספוג.
ועכשיו- כמה שאלות:
1. ההבדל במחיר בין מיגון ראסטה 6 חלקים למיגון ריבאל עומד על בערך 1500 ש''ח. לא מכיר את ריבאל בכלל, האם מומלץ ביחס לאופי הטיולים שהוגדר לעיל? לציין ששני הסטים הם מאלומיניוםצ6 מ''מ.
ההפרש הזה במחיר הוא בדיוק ההבדל בין רכישה של מגני סף ליצור עצמי והפעם אני מעדיף רכישה.
2. המלצת הסדנאות לגבי קפיצי הגבהה- לרכב לא עמוס באופן קבוע היא לקפיצי md ולא hd. משקל קבוע צפוי באוטו- כ 50- 60 ק''ג בבגאז', בטיולים מוכפל. מאיזה משקל באמת כדאי לשקול hd?
3.סט בולמי קוני מול אולדמן- ללא הבדל במחיר ובאחריות, אך אני ללא נסיון עם שניהם (טרופר מלפני 20 שנה עם אולדמן לא נחשב, הייתי צעיר ב 20 שנה ואני גם לא באמת זוכר). אשמח לדעת הקהל.
זהו בינתיים.
אם יש שרשורים קיימים על חלק מהנושאים שפתחתי, אשמח להפניה, תמונות יועלו כשהמפתח ימצא בידי.
גיא
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
שיש בהצלחה!
אני קורא ורואה הרבה דברים טובים על הסטים של דובינסון.
השכנים הרכיבו כזה על גרנד ויטרה והרכב תענוג.
תתחדש
לגבי מיגון, בפאגרו ממליץ לא לוותר על מגני סף.
בקינג מגני הסף של ראסטה הוכיחו עצמם.
Asaf-a
אסף.א
היי גיא
קודם כל, תתחדש ותודה לאל שכולכם בסדר.
באתרים של חברות הקפיצים והבולמים יש טבלאות מסודרות שמראות לך בדיוק את המשקלים ששאלת עליהם.
למיטב זכרוני קפיצי hd זה למשקלים של 300 ק״ג לפחות לאחורייים ולקדמיים- לטמבון ברזל עם כננל.
לדעתי md יהיה לך נעים.
דעה נוספת- לטעמי אולדמן יותר נוחים מקוני.
תודה רבה,
כרגע זאת באמת ההתלבטות העיקרית. מבחינת מחיר, אחריות וכו'- איל באמת הבדל בין השניים, מה שנותר זה באמת הנוחות.
שאלה נוספת- עד כמה פגיע אזור הדורה השלישית/ תא המטען. חלק מיצרני המיגונים מציעים מיגון 6 חלקים שכולל גם את אזור תא המטען ומדחס המזגן הנוסף, חלק מסתפקים ב 4 חלקים.
כמובן שיש שיקול כספי, משקל וכו' השאלה היא אם יש באמץ צורך למגן שם או שהאלצמנטים הפגיעים נמצאים במקום מוגן יחסית?
גיא
מעשה שהיה כך היה
באחד מימי החמישי, פוסט הסגר השלישי, נהג מסוים החליט שלא לתת זכות קדימה ובכך אבד הקלח על מכוניתה של אשתי. במזל, לה ולבתנו שהייתה עמה ברכב- שלום. כל מה שהיה צריך לקרוס, להשבר ולהמעך עשה את המוטל עליו ושתיהן יצאו מבוהלות וללא שריטה.
כבר למחר בשיחת אגב החלטנו שכנראה זה הסימן לעשות שינוי במערך כלי הרכב בבית.
הסוזוקי עברה לידי השמאי, הפוראנר הועמד למכירה (מסתבר שזה רכב שמעניין לא מעט אנשים. מי ידע....) והתחיל ספרינט לאיתור הג'יפ הבא.
מסגרת התקציב עמדה על כ 100 אלף ש''ח, ומתוך הנחה שהפעם הג'יפ ישמש רוב הזמן להסעת הילדים ואת אשתי (משרד, בית, גן, חוגים, בית, חוגים חחוזר חלילה) , הרכב חייב להיות חדיש, כלומר, לא מיושן, לא 2 טסטים בשנה, לא יחסי אהבה שנאה במוסך, על הג'ק, סטנדים בבית. להגיע בבוקר, להגיד שלום לסובב את המפתח וזהו.
בטיחות- מאסט! פחות באזור המערכות האקטיביות, שנינו מעדיפים להחליט בעצמנו להיכן ומתי יסתובב ההגה, תודה.
כריות אויר- כמה שיותר. הסטיקר we don't need airbags, we die like real men יחכה לג'יפ האמיתי הבא. זה עם 2 סרנים חיים, צמיגי 100% שטח, הרבה רעש מהמנוע ועוד מרעין בשין מלבבים.
המועמדים הסופיים היו באופן מאוד צפוי ובנאלי טויוטה לאנד קרוזר 120, פאג'רו BK ופזילה חצי ברצינות לכיוון דיסקו 3.
לאחר בדיקות מעמיקות של לוחות המודעות ובדיקה של כמה מועמדים שהראו שהקשר בין המציאות למודעה מקרי עד הזוי, אלא אם ''רכב במצב תצוגה, מטופל כמו שעון אצל (שם של גורו כלשהו)'' אבל בבדיקה של מדיד השמן יוצא משהו מימי שחור, מים (!!!) ברדיאטור. זה הגיוני?!?! שיהיה לכם לבריאות רבותי.
בסוף, לגמרי במקרה בעמידה בצד לטובת שיחה עם הבנק (בכל זאת צריך לקנות אוטו, לא?) העין שטה על פני לוח המודעות ונמצאה מודעה על פאג'רו דקאר ארוך, לבן, שנת 2012 עם 175 אלף ק''מ, יד 3.
לאחר שיח, חנפנות וכמעט שוחד הוסכם על ידי אשתי לבוא ולבחון את ההצעה לבדוק את האוטו יחד איתי. לא שהיא מתנגדת, אבל בכל זאת, זה לא סוזוקי קרוס אובר. והיא אמרה כן.
במכון הבדיקה (לא להאמין למחירים) לא יצא אף לא ריג'קט.
בבדיקה פרטנית נמצאה התחלת חלודה על מסגרת הסאן רוף ודנט קטן על דלת הנהג שהשאיר אופנוע (צד ג', איזה כיף הביטוח שלו יתקן). המנוע נשמע נעים וגרגרני, אין נזילות, דליפות, הזעות, השפרצות. כל זאת כמובן- בינתיים. לא נמצאו דפיקות בגחון (נמוך כל כך...), פנים הרכש שמור ומפנק (ביחס לפוראנר כמובן). וזהו. הולכים על זה.
נחתם זכרון דברים ובעזרת אל (כל אל, אני לא קנאי) נתחיל את המסע המשותף יחד אל עבר העתיד ביום שני הבא עלינו לטובה. מקווה שאשתי תיתן לי קצת לנהוג.
אז מה קדימה?
קודם כל להפרד יפה מהפוראנר. למרות התקווה שאף אחד לא ירצה בו ואוכל להקפיא רשיונות עד האספנות, יש כבר כמה חבר'ה הרפתקניים שיקטפו את כל מה שהשקתי. לבריאות.
הפאג'רו עצמו בתול מכל שיפור.
רכב נמוך עד מבוכה, בטח לעומת הפוראנר על גובהו המקורי+ 2 (4.5, אל תגלו) אינץ' הגבהה וצמיגי הטרפאדור. שינוי בסגנון הנהיגה- חובה. אופי הטיולים עם זאת, לא ישתנה מהותית, קרי, טיולי עומק למדבר אחת ל... וטיולי יום מתי שמזדמן.
באופן כללי אין כוונה מוצהרת לשבור את האוטו, מצד שני אם צריך לעבור/ לעלות/ לטפס וכו'- עושים מה שצריך.
צמיגים- כעת נועל צמיגים חדשים, יוקוהומה גאולנדר 50/50 על ג'אנט 18 (אוף) אז בינתיים, נישאר איתם.
הבעיה הגדולה היא כאמור- גובה וחשיפת הגחון למפגעי הקרקע. מסקר שוק עולה שזה יעלה לא מעט.
תוספות נוספות שתוכננו לפוראנר יולבשו אחר כבוד למחליפו הצעיר- קאץ' קן שיושב כבר שנתיים בצד, לד בר ואורות צד, חיבור הקומפרסור לשליטה עם כפתור (נחמד שמישהו במיצובישי חשב על בור בילט אין בבגאז' במקום השורה ה 3), כמובן- בניית מערכת מגירות ומגש למקרר, משיכת חשמל לתא המטען, גגון.... ועוד ועוד ככל שהשרשור יספוג.
ועכשיו- כמה שאלות:
1. ההבדל במחיר בין מיגון ראסטה 6 חלקים למיגון ריבאל עומד על בערך 1500 ש''ח. לא מכיר את ריבאל בכלל, האם מומלץ ביחס לאופי הטיולים שהוגדר לעיל? לציין ששני הסטים הם מאלומיניוםצ6 מ''מ.
ההפרש הזה במחיר הוא בדיוק ההבדל בין רכישה של מגני סף ליצור עצמי והפעם אני מעדיף רכישה.
2. המלצת הסדנאות לגבי קפיצי הגבהה- לרכב לא עמוס באופן קבוע היא לקפיצי md ולא hd. משקל קבוע צפוי באוטו- כ 50- 60 ק''ג בבגאז', בטיולים מוכפל. מאיזה משקל באמת כדאי לשקול hd?
3.סט בולמי קוני מול אולדמן- ללא הבדל במחיר ובאחריות, אך אני ללא נסיון עם שניהם (טרופר מלפני 20 שנה עם אולדמן לא נחשב, הייתי צעיר ב 20 שנה ואני גם לא באמת זוכר). אשמח לדעת הקהל.
זהו בינתיים.
אם יש שרשורים קיימים על חלק מהנושאים שפתחתי, אשמח להפניה, תמונות יועלו כשהמפתח ימצא בידי.
גיא
היי גיא,
לפני חצי שנה בערך הייתי באותה דילמה לגבי הגבהה לפאג'רו BK (קצר אמנם).
קוני - שים לב כי היו מספר מקרים של "קריסות" עקב שבירה של טבעת מתכת על הבולם. ראיתי תמונות מאוד לא נעימות של פאג'רו שחווה קריסה תוך כדי נסיעה בכביש מהיר וסטה לתוך גדר ההפרדה. בשיחה עם נציג היבואן הסתבר שלאחר שהמעבדה בהולנד בחנה את הנושא, הוחלט לשנות את מבנה הטבעת שנשברה החל מסדרת הייצור הבאה (שהייתה אמורה להיות בסביבות מרץ 2021). לא יודע, הרגיש לי כמו יותר מדי משתנים בשביל ללכת על זה.
אולדמן - סט מוכר ואהוב, במיוחד בקבוצות הפאג'רו בפייסבוק. שים לב להתאמה נכונה של הדגם לעומס לפי ספר היצרן, המתקינים בארץ דוחפים מה שיש להם במלאי.
דובינסון - הבחירה שלי. חוות הדעת בפורומים האוסטרלים והדרום אפריקאי של הפאג'רו מעולים, היצרן מפרט באתר את הדגמים בהתאמה לעומס והיבואן בארץ נותן שירות מצוין (למיטב השמועה). אני הצלחתי להשיג את הסט במחיר של 1800 שקל פחות מהאולדמן ולאחר מו"מ קצר גם לקבל שנתיים אחריות. לדעתי, כשפער המחיר מאולדמן הוא 30%, אין התלבטות.
אני מרוצה מהסט, הרכב קיבל גובה יפה שמאפשר לדלג מעל מכשול במקומות שקודם לכן היו פוגעים לי במיגון (והיו כאלה, יש גם פוסט שלי על מקרה כזה פה בפורום). הנסיעה מעט "קשוחה" יותר מהמתלים המקוריים, אבל אני אוהב את זה. זה לא מרגיש קופצני כמו טנדר, משהו שיותר מזכיר לי רכבים גרמניים. במהירות גבוהה, הנוחות מצוינת.
לגבי המיגון - תשווה את גשרי הפלדה ואת מספר החיבורים לשלדה. אני לצערי הלכתי על המיגון הזול ביותר שמצאתי מתוך מחשבה "6מ"מ זה 6מ"מ בכל סרגל". אוי כמה טעיתי, החסכון בגשרים ובנקודות החיבור עלו לי ביישור של המיגון שהתקמט בנקודה בה מיגון של יצרן מוביל לא היה נפגע בצורה דומה. לרוע המזל האינטרקולר שמאחורי המיגון נפגע גם הוא, עד כה ללא צורך בהחלפתו.
דור
אז היום התקבל הרכב בשעה טובה.
כאמור, ''סטוק'' לחלוטין אבל בהחלט מרגיש נעים לנהיגה. מגיב במהירות ללחיצה על הדוושה ובולם באופן נחוש ומיידי, קצת כמו פרייבט, ללא גלגולי גוף משמעותיים.
במהלך שבוע הבא יותקנו בולמים של אולדמן וקפיצי md, מיגון 5 חלקים 6 מ''מ של 'רסטה' ומדרגות צד מחוזקות של רסטה גם כן. כל זאת על ידי ''רדימו'' בשילת. לא הכי זולים בשוק אבל ידעו לענות על כל שאלה והציגו מס' חלופות לבחירתי. מקווה שהבחירה תוכיח את עצמה.
סט של דובינסון נשקל אך לא יותקן בגלל הקשיחות שהוזכרה, הרכב אמור לשמש כרכב יומיומי עם נסיעות עירוניות רבות והקשיחות תהיה לרועץ. אבל אולי בפעם הבאה...
דבר נוסף שאני מתכוון להתקין הוא catch can אך ממה שראיתי במבט חטוף הצנרת בקוטר של 20 מ''מ, גדולה יותר יותר המחברים שיש לי בcatch can הנוכחי, וכנראה שאצטרך לבצע התאמה או לרכוש חדש. ראיתי שיש מוצרי provent 200 באליאקספרס בסביבות ה 60-70 דולר.
אשמח אם למישהו יש נסיון עם המוצר.
לסופ''ש מתוכנן מבט ראשון על תא המטען ומחשבות קדימה על ארגון הציוד.
גיא
היי
תתחדש ותהנה.
אני גם עם דקאר.
לגבי הסאן רוף, מדובר באחת המחלות המוכרות, יש פתרון די זול אצל בחור מיפו. (פרטים בפרטי אם תרצה).
הבחירה שעשית לגבי המיגונים וההגבהה היא הטובה ביותר לדעתי (הלא קובעת...) לאחר הבדיקות שלי בזמנו.
תכיר את amayama.com כמה שיותר מהר.
ותצטרף לאחת מקבוצות הוואטסאפ של פאג'רו (יש איזה 8 בגלל מגבלת הכמות לקבוצה), יש שם המון מידע, ופרופסורים שיודעים לאבחן בעיות בדקה וחצי. מכירים את הרכב עד לרמת זיהוי רעשים בהקלטה בוואסטאפ.
לא ברור למה, אבל רובם לא נמצאים פה באתר.
הערה קצת נאיבית, אבל אופטימית:
נסו למשוך את המובילים, הטובים, אלו שרוצים וגם יודעים לתרום מניסיונם לאחרים - לפורום שלנו כאן ולא רק להפנות מכאן לקבוצות ווטסאפ ורשתות חברתיות למיניהן.
יש לא מעט יתרונות לדיונים הטכניים בפורום שאין בקבוצות ווטסאפ ורשתות חברתיות - המידע נשמר, ניתן לאחזור, נכתב פעם אחת ומשמש לאורך זמן גם משתמשים חדשים.
בקבוצות הוואטסאפ בדרך כלל השואלים לא טורחים לחפש ורגילים לקבל בכפית את התשובה. לעיתים קרובות נכנס מישהו ושואל שוב שאלה שקיבלה כבר תשובה עשרות פעמים. תופעה זו גורמת לכך שרבים כבר לא טורחים לענות והאיכות הרבה פעמים דועכת.
אצלנו גם מקובל הכלל "לא יודע - לא עונה", אין בדרך כלל תשובות סתמיות / סתומות, תחושות והטעיות...
נשלח מהנייד
היי
תתחדש ותהנה.
אני גם עם דקאר.
לגבי הסאן רוף, מדובר באחת המחלות המוכרות, יש פתרון די זול אצל בחור מיפו. (פרטים בפרטי אם תרצה).
הבחירה שעשית לגבי המיגונים וההגבהה היא הטובה ביותר לדעתי (הלא קובעת...) לאחר הבדיקות שלי בזמנו.
תכיר את amayama.com כמה שיותר מהר.
ותצטרף לאחת מקבוצות הוואטסאפ של פאג'רו (יש איזה 8 בגלל מגבלת הכמות לקבוצה), יש שם המון מידע, ופרופסורים שיודעים לאבחן בעיות בדקה וחצי. מכירים את הרכב עד לרמת זיהוי רעשים בהקלטה בוואסטאפ.
לא ברור למה, אבל רובם לא נמצאים פה באתר.
לגבי הסאןרוף והחלודה במסגרת, יהיה מעניין לשמוע פרטים על הפתרון הזול, אני מכיר את הפתרון הלא זול...שכלל גומיה חדשה מקורית יקרה ושיפוץ המסגרת פעם אחת והחלפה למשומשת בפעם השנייה...
Asaf-a
אסף.א
טעות שלי
חוסר תשומת לב.
יש בחור ביפו, וגם באשקלון (אולג) שיודעים לתקן טוב את המנגנונים. (לא יקר)
חלודה במסגרת זה סיפור אחר, כל תיקון הוא זמני, והחלפה של הכל כולל החלון להערכתי עולה אלפי שקלים.
בעבר זה עלה סביב ה 6, היום באיזור ה 4. לכל הסיפור - מקורי כמובן.
אולי יש עוד פתרונות. אצלי עדיין לא הגיע למצב הזה.
תתייעץ עם אולג - 050-723644 ו 7 בסוף.
אין טיפול מונע שאפשר לעשות למסגרת? שיוף וצביעה בממיר חלודה וצבע?
הדבר הכי טוב שאני יכול לשוב עליו ברגע שיש כבר רקבון, הוא פחח טוב שפשוט יסגור את הסאן רוף לתמיד. ערימות של צבע יסוד נגד חלודה ובא לציון גואל.
מלכתחילה אני לא מבין את הקונספט של הסאן רוף הזה, וכשקניתי את הדיסקו (לא פאג'רו, אבל העקרון הוא כללי) חיפשתי בכוונה את הדגם ללא.
הדבר הכי טוב שאני יכול לשוב עליו ברגע שיש כבר רקבון, הוא פחח טוב שפשוט יסגור את הסאן רוף לתמיד. ערימות של צבע יסוד נגד חלודה ובא לציון גואל.
מלכתחילה אני לא מבין את הקונספט של הסאן רוף הזה, וכשקניתי את הדיסקו (לא פאג'רו, אבל העקרון הוא כללי) חיפשתי בכוונה את הדגם ללא.
הילדים שלי יחלקו עלייך (" אל תמכור את הג'פ לעולם...." ), ואני במצבים מסויימים (די נדיר) בעונות מעבר בלבד נוסע עם חלון גג פתוח ומדמיין שאני באירופה, צפון/מרכז איטליה בדרך לאיזה טירה עם מרתף יינות וציוד סאדו/מאזו שאני מסתיר מהשלטונות.
וריח של שדות.
חוץ מזה אתה צודק בהכל.
מוטי טויוטה
06-03-21, 11:56
בשעה טובה. תתחדש!
הצלחת לעמוד במגבלות התקציב? לא מצאתי משהו דומה במחיר שהגדרת ביד 2 כבר לא מעט זמן.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
בשעה טובה. תתחדש!
הצלחת לעמוד במגבלות התקציב? לא מצאתי משהו דומה במחיר שהגדרת ביד 2 כבר לא מעט זמן.
Sent from my SM-N980F using Tapatalkתודה רבה,
לא עמדתי במסגרת, הוספתי עוד 35 אש''ח ל 100 המקוריים שתכננתי, מעבר לזה הוא גם ללא הגבהה או מיגונים אז זאת תוספת משמעותית להמשך.
מצד שני, מעט ידיים, ק''מ נמוך יחסית (180), שנתון מעט חדש יותר מהמתוכנן (2012 לעומת 2008-9), אז אני מקווה שזה יבוא לידי ביטוי באחזקה ובמכירה העתידית.
תמונות ראשונות- בסה''כ אין משהו מרגש.
מה שהפתיע אותי הוא תכנון לא ברור של וו הגרירה הנשלף.
מכיוון שאין לי צורך בו, חשבתי לנתק את הוו ולהשאיר את הרסיבר. הופתעתי לגלות משהרסיבר הוא למעשה הוו, ואילו החיבור לשלדה הוא הזכר.
כנראה שבינתיים אסע איתו מחובר, ננתק בטיולים או שבהזדמנות נעשה החלפה לרסיבר נקבה.
בכל מקרה, זכה לפירוק, ניקיון, גירוז וחזרה למקום.
133063133065133066
ועכשיו עם תמונות
מסגרת העברת ציוד העמדתי את הרכש החדש לצד קודמו. ההבדלים ניכרים.... במיוחד לפני הגבהת הפאג'רו.
האמת שמטרידים אותי הצמיגים העדינים והג'אנט העצום הזה.
לפני שהפוראנר הולבש בטרפאדורים, טיילתי איתו עם צמיגי מקסיס 770 שהיו מאוד מוגבלים באחיזה, הטרפאדור היוו שיפור משמעותי כבר מהרגע הראשון.
מרגיש שכניסה לעונת הטיולים עם ג'אנט 18 אינץ' ויוקוהומה עדינים יהיו אחד המכשולים המרכזיים (לאחר הגבהת הרכב כמובן), הפחד מקרעים בדופן או בריחת ביד מקננים כבר עכשיו.
ניאלץ לטפל בכך בהקדם.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210308/70a4dccbe43a09c072585d38544e1582.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210308/a25def8d3f28ebb1690ca9bc0d251f5f.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210308/f2bf5a977cf26a858ebf0215a42e7eaf.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210308/c7b0853c2221732c8dd6da5c563fd554.jpg
שאלה- האם ניתן להרכיב ג'אנט 16'' על BK? האם חוקי?
שאלה- האם ניתן להרכיב ג'אנט 16'' על BK? האם חוקי?
16 לא
17 מותר
היום הותקן מיגון מלא ומדגות צד של רסטה.
לצערי הגבהה שהוזמנה (אולדמן) טרם הותקנה בשל עיכוב בהספקה.
כששאלתי נאמר שהיה עיכוב בהגעת הספינה, המכולה בתהליך פריקה והצפי, במידה רבה של אופטימיות- בשבוע הבא.
כשהתעניינתי מה המצב עם דובינסון, קוני או איירון מן וקיבלתי את אותה התשובה- המדפים ריקים. אין כלום.
האם הייתה התנפלות עולמית על הגבהת 2 אינץ' שלא סיפרו לי עליה?
מקווה שיגיעו עד פסח.
בכל אופן, סיבוב ערב קליל ראשון ביער בן שמן חשף את הבדלי הגובה בין הפוראנר לפאג'רו נטול ההגבהה והמיגון, אבל החוויה עם בקרת המשיכה הפתיעה לטובה.
גם תחושת הנסיעה ב low נעימה מאוד, בסוף לדיזל יש את הקסם שלו, המון כח ותחושת נונשלאנט מהרגע הראשון. כיף.
הסיבוב בוצע במורדות תל גמזו על צל''ש מקביל לשביל האדום ומעל מטע הזיתים לכיוון מתקן המשאבות שבמפגש הצירים.
ירידה מחורצת שהעמיקה לאחר הגשמים האחרונים עם מדרגה קטנה בסוף.
כבר בכניסה לירידה הבנתי שזה לא עומד לקרות- חושך, גחון שמגרד, גלגל אחורי באויר ואני לבד בפעם הראשונה בשטח. מחלתי על כבודי, חילצתי לאחור. חבל לשלם הרבה על חוסר סבלנות של כמה ימים.
מעניין כמה 5 ס''מ יהוו הבדל בתחושת הבטחון והמסוגלות.
התכנון לזמן הקרוב- למשוך 12 וולט לתא המטען, התקנת קופסת פיוזים שמחכה במחסן יחד עם לוח מתגים ושקעי אנדרסון למקרר ומשאבת מים.
עוד לא סגור על עניין המשאבה, אולי סתם ג'ריקן עם ונטיל לדחיסת לחץ אויר יהיה פתרון בינתיים.
דרך אגב- האם עדיף למשוך מינוס מהמצבר או לחילופין למצוא מינוס על הבודי, שקרוב לקופסת הפיוזים השניה בבגאז'?
האינטואיציה אומר שעדיף כבל כמה שיותר קצר מהמינוס לפיוז, אבל אולי אני טועה.
צריך גם להוציא את הספסל האחורי ולנקות את כל השמן שברח מהג'ק בקבוק.....
תמונות נוספות בהמשך.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210315/687d07224939824bb7ea27f284a956c5.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210315/e0a71e98b01a2c379a9049c51a45c54b.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210315/6a3695456fa9dedbf0bc4634506745af.jpg
כששאלתי נאמר שהיה עיכוב בהגעת הספינה, המכולה בתהליך פריקה והצפי, במידה רבה של אופטימיות- בשבוע הבא.
כשהתעניינתי מה המצב עם דובינסון, קוני או איירון מן וקיבלתי את אותה התשובה- המדפים ריקים. אין כלום.
מקווה שיגיעו עד פסח.
הקורונה, וההשארות בישראל כתוצאה ממנה, העלתה את הביקושים, בכל הסיגמנט...
זה גם הזמן להצטייד בביצים...
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא רק בארץ. אותו דבר בדיוק באוסטרליה ומדינות נוספות.
דרך אגב- האם עדיף למשוך מינוס מהמצבר או לחילופין למצוא מינוס על הבודי, שקרוב לקופסת הפיוזים השניה בבגאז'?
לשדרג את המינוס לבודי בתא המנוע, בגלל הצרכנים הנוספים,
לחבר מינוס בריא מהברגה בריאה בבודי מאחור כמה שיותר קרוב לקופסת פיוזים.
לשדרג את המינוס לבודי בתא המנוע, בגלל הצרכנים הנוספים,
לחבר מינוס בריא מהברגה בריאה בבודי מאחור כמה שיותר קרוב לקופסת פיוזים.תודה רבה
שאלה קטנה הצידה.
הפאג'רו אצחנו כבר כמעט חודש, באמת שכיף איתו. טיול קטן בבקעת הורקניה, טיפוס להר מונטאר ולמרסבא עבר בכיף גדול למרות היעדר הגבהה (עוד שבוע) ואי הסדר בבגאז'.
רק דבר אחד קטן- הבעלים הקודמים שדרג את מערכת השמע למולטימדיה 9'' והסאונד זוועה.
מה ואיך לשפר? מגבר יעשה שינוי? סאב מוגבר? או שמלכתחילה מערכות אנדרואיד שאינן מהזן היקר מאוד לא יוכלו להוציא סאונד נורמאלי?
geva dover
23-03-21, 08:03
שאלה קטנה הצידה.
הפאג'רו אצחנו כבר כמעט חודש, באמת שכיף איתו. טיול קטן בבקעת הורקניה, טיפוס להר מונטאר ולמרסבא עבר בכיף גדול למרות היעדר הגבהה (עוד שבוע) ואי הסדר בבגאז'.
רק דבר אחד קטן- הבעלים הקודמים שדרג את מערכת השמע למולטימדיה 9'' והסאונד זוועה.
מה ואיך לשפר? מגבר יעשה שינוי? סאב מוגבר? או שמלכתחילה מערכות אנדרואיד שאינן מהזן היקר מאוד לא יוכלו להוציא סאונד נורמאלי?
אם אתה מתכנן להשקיע בזה אז תכין קצת מזומנים.
רדיו של פיונייר בלבד.
סאב שטוח מוגבר שלא תופס נפח תחת אחד המושבים
טוויטרים בדלתות קדימה
קו-אקסיאלים בדלתות מאחורה
מגבר נוסף לחיזוק
אם תרצה אני יכול לשלוח לך קישורים להזמנה של הדברים, תחבר לבד בבית
לא יודע אם אני צריך איכות סאונד מטורפת במיוחד, מוזיקה אפשר לשמוע די סבבה, כל מה שקשור למלל- רדיו או פודקאסטים נשמע זוועה.
geva dover
23-03-21, 08:35
לא חייב לקנות את הדברים הכי יקרים, זו פשוט בניה טובה. אצלי ברכבים הקודמים שמתי את ההרכב הזה אבל עם מוצרים במחיר סביר ולא הטופ ושומעים טוב, לכן ההמלצה
אם אתה מתכנן להשקיע בזה אז תכין קצת מזומנים.
רדיו של פיונייר בלבד.
סאב שטוח מוגבר שלא תופס נפח תחת אחד המושבים
טוויטרים בדלתות קדימה
קו-אקסיאלים בדלתות מאחורה
מגבר נוסף לחיזוק
אם תרצה אני יכול לשלוח לך קישורים להזמנה של הדברים, תחבר לבד בביתפיוניר חוץ מדגם hi end אחד שלהם לא נחשב משהו למי שאוהב מוזיקה.
בהזדמנות תנסה קלריון, אלפיין וכו' בסדרות טיפה גבוהות ותבין שפיוניר זה סובארו
מקווה שיגיעו עד פסח.
בכל אופן, סיבוב ערב קליל ראשון ביער בן שמן חשף את הבדלי הגובה בין הפוראנר לפאג'רו נטול ההגבהה והמיגון, אבל החוויה עם בקרת המשיכה הפתיעה לטובה.
גם תחושת הנסיעה ב low נעימה מאוד, בסוף לדיזל יש את הקסם שלו, המון כח ותחושת נונשלאנט מהרגע הראשון. כיף.
הסיבוב בוצע במורדות תל גמזו על צל''ש מקביל לשביל האדום ומעל מטע הזיתים לכיוון מתקן המשאבות שבמפגש הצירים.
ירידה מחורצת שהעמיקה לאחר הגשמים האחרונים עם מדרגה קטנה בסוף.
כבר בכניסה לירידה הבנתי שזה לא עומד לקרות- חושך, גחון שמגרד, גלגל אחורי באויר ואני לבד בפעם הראשונה בשטח. מחלתי על כבודי, חילצתי לאחור. חבל לשלם הרבה על חוסר סבלנות של כמה ימים.
מעניין כמה 5 ס''מ יהוו הבדל בתחושת הבטחון והמסוגלות.
התכנון לזמן הקרוב- למשוך 12 וולט לתא המטען, התקנת קופסת פיוזים שמחכה במחסן יחד עם לוח מתגים ושקעי אנדרסון למקרר ומשאבת מים.
עוד לא סגור על עניין המשאבה, אולי סתם ג'ריקן עם ונטיל לדחיסת לחץ אויר יהיה פתרון בינתיים.
צריך גם להוציא את הספסל האחורי ולנקות את כל השמן שברח מהג'ק בקבוק.....
תמונות נוספות בהמשך.
ההבדל בגובה משמעותי.
טיילתי עם שלי לפני ההגבהה בשביל מבולדר אבל סולידי בגולן והמיגון חטף חזק.
מאז ההגבהה, עולם אחר.
חבל שלא ראיתי את השרשור קודם , הייתי חוסך לך אלפי שקלים במיגונים(אני עשיתי ב3200 ש"ח) .
בכל מקרה יש מוסך בצפון שעלויות הטיפולים והשדרוגים זולים בעשרות אחוזים, מאז שאני מטפל שם עלות האחזקה של הפאגרו ירדה למחירים של מאזדה 3 :-)
יש בקבוצת וואצאפ דילים טובים לסט של בולמים וגם לסט של צמיגי שטח 17 + גאנט 17
הסאן רוף זו צרה צרורה , גם אני מתכוון לקפוץ ליפו שיבדוק לי את הסאן רוף בדיקה תקופתית.
בסך הכל אחלה רכב , אם אתה נהג טוב ואתה לא מחפש לעשות עבירויות קיצוניות , כל מסלול בארץ אפשרי.
חבל שלא ראיתי את השרשור קודם , הייתי חוסך לך אלפי שקלים במיגונים(אני עשיתי ב3200 ש"ח) .
בכל מקרה יש מוסך בצפון שעלויות הטיפולים והשדרוגים זולים בעשרות אחוזים, מאז שאני מטפל שם עלות האחזקה של הפאגרו ירדה למחירים של מאזדה 3 :-)
יש בקבוצת וואצאפ דילים טובים לסט של בולמים וגם לסט של צמיגי שטח 17 + גאנט 17
הסאן רוף זו צרה צרורה , גם אני מתכוון לקפוץ ליפו שיבדוק לי את הסאן רוף בדיקה תקופתית.
בסך הכל אחלה רכב , אם אתה נהג טוב ואתה לא מחפש לעשות עבירויות קיצוניות , כל מסלול בארץ אפשרי.לא נורא, לקחתי בחשבון הוצאות כבדות בהתחלה.... חוץ מזה את הנעשה אין להשיב.
אשמח לחינק לקבוצת הוואטסאפ.
היי
לגבי המולטימדיה
1. אתה עם דקאר ? יש לזה משמעות גדולה.
2. מהבדיקות שאני עשיתי, התחום עבר מהפיכה
המותגים הגדולים מהעבר די תקועים, ולא עומדים בקצב, או לא רוצים לעמוד ומכוונים לנישה צרה.
אני לא מדבר על רמקולים או מגבר, אלא על המקור - מסך מולטימדיה.
חיפשתי מערכת עם סאונד איכותי (מעבד איכותי) אבל גם להינות מיתרונות האנדרואיד וכרטיס סים מחובר.
לא מצאתי פתרון במותגים, והייתי מוכן לשלם (עד גבול מסויים).
אחרי הרבה חפירות, הגעתי לחברה סינית בשם TEYES. ממליץ לך לבדוק את הדגמים שמתאימים ל PAJERO.
הם מגיעים עם מסיכה ייעודית, והפרדה תוכנתית בין הדקאר לשאר הדגמים.
תזכורת - בדקאר יש איזה 12 רמקולים + סאב + מגבר רוקפור
ה TEYES בין המערכות הבודדות שמצאתי שמפעילות את כל הרמקולים, עם יכולת שינוי אקולייזר, וכמובן שליטה מההגה- כלומר התאמה מלאה לדגם.
מאיכות הסאונד אני מרוצה מאוד.
אמינות - ימים יגידו.
איפה הימים של הפיוניר 1 דין עם 2 רמקולים 6X9 על המגש האחורי בפיג'ו 106, ובוב מארלי ובאסים ישירות למוח.
ובוב מארלי ובאסים ישירות למוח.
הלו, הלו, אל תשבור את התדמית אדון אבי ביטר ...
הלו, הלו, אל תשבור את התדמית אדון אבי ביטר ...התכוון לבאסים של העוד
היי
לגבי המולטימדיה
המותגים הגדולים מהעבר די תקועים, ולא עומדים בקצב, או לא רוצים לעמוד ומכוונים לנישה צרה.
חיפשתי מערכת עם סאונד איכותי (מעבד איכותי) אבל גם להינות מיתרונות האנדרואיד וכרטיס סים מחובר.
אחרי הרבה חפירות, הגעתי לחברה סינית בשם TEYES. ממליץ לך לבדוק את הדגמים שמתאימים ל PAJERO.
ה TEYES בין המערכות הבודדות שמצאתי שמפעילות את כל הרמקולים, עם יכולת שינוי אקולייזר, וכמובן שליטה מההגה- כלומר התאמה מלאה לדגם.
אמינות - ימים יגידו.
איפה הימים של הפיוניר 1 דין עם 2 רמקולים 6X9 על המגש האחורי בפיג'ו 106, ובוב מארלי ובאסים ישירות למוח.לא עם דקאר, עם לימיטד בלי סאב או מגבר. 4 רמקולים ו2 טוויטרים.
על םניו הרמקוחים עצמם לא זוועה, אבל נחליף במסגרת השדרוג.
כרגע אני עוד בודק כיוונים
+1 ל TEYES
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
היי
לגבי המולטימדיה
אמינות - ימים יגידו.
איפה הימים של הפיוניר 1 דין עם 2 רמקולים 6X9 על המגש האחורי בפיג'ו 106, ובוב מארלי ובאסים ישירות למוח.יש לינק למה שהזמנת לbk dakar?
עוד שאלות
- דיבורית סבירה?
תומך ב Android Auto?
תודה, ארנון
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
טיול ראשון לנחל תבור, יבניאל ודרום רמה''ג עבר בצורה חלקה ונעימה. היעדר הגבהה הורגש היטב, אך נהיגה זהירה מעט יותר מהרגיל תרמה במניעת פגיעות לא נעימות בגחון.
בהמשך הדבוע הותקנה הגבהה של אולדמן אצל אמנון ורוני ברדימו בצומת שילת. הבדלי הגובה מורגשים היטב, ולאחר רענון הבולמים והקפיצים הרכב מרגיש מרוסן הרבה יותר בבלימות ופניות.
לאחר שנושא זה טופל הוחלט על המשך התייחסות לנושא הזיווד. תא המטען גדול ומרווח, בעיקר גבוה הרבה יותר מתא המטען בפוראנר שאמנם היה עמוק אך חסר את מימד הגובה ודרש העמסה מחושבת בעיקר בשל היעדר גישה נוחה לחפצים בעומק תא המטען (ללא קיפול מושב אחורי).
הדרישה היחידה של אשתי אשר משתמשת ברכב כרכב עיקרי הוא משטח העמסה ישר שיאפשר העמסת עגלת תינוק, קניות וכו' בלי הנדסה מוגזמת.
לאחר הוצאת השורה השלישית מהפאג'רו החחטתי לוותר על המכסה הדקורטיבי של מיצובישי ולהתקין פלטת סנדוויץ' 12 מ''מ כבסיס. הפלטה קובעה לברגי עיגון כסאות הבטיחות ונחתכה כך שתכסה את רצפת תא המטען מצד לצד וכן נפתחה דלת שתאפשר גישה לתא הזיווד שברצפת הרכב.
לאחר מכון נבנו מחיצות שיאפשרו הכנסת 2 ארגזי כתר גדולים ומאסיביים שמשמשים אותי כבר כמה שנים ומוכיחים עמידות יפה. בצד השני יש מקום לג'ריקן 40 ל' של פחמס שיחובר למשאבת סיפלו לאחר שאמשוך 12 וולט קבועים לתא המטען.
השלב הבא- בניית מגש מקרר יורד לגובה רצפת תא המטען עם קרש חיתוך נשלף ושיפור התאורה בתא המטען.
גיאhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210402/eaf860a411e124494d220d81a1a200f6.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210402/e4391d7ade13116aaf315b0e404002e5.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210402/08c6c991b8f0c0a99f4b909825eb9140.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210402/f5dc3160bc4a983af18c6273eaf541d7.jpg
אם אני מזהה את הג'ריקן הזה נכון, אז הוא 30 ליטר ביום טוב.
נתקלתי בזה במרשתת
https://wango-caravans.com/product/50l-מיכל-שטוח-גובה-14/
במחיר הזה, חבל שלא נתקלתי בו קודם...
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
אם אני מזהה את הג'ריקן הזה נכון, אז הוא 30 ליטר ביום טוב.
נתקלתי בזה במרשתת
https://wango-caravans.com/product/50l-מיכל-שטוח-גובה-14/
במחיר הזה, חבל שלא נתקלתי בו קודם...
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalkוכמובן תודה על הג'ריקנים.
שיהיה 30.....
אם אני מבין נכון, הארגז והג'ריקן צמודים לגב של שורה 2 ויש רווח בינם לבין הדלת?
הפלטה שמסומנת בחץ מתרוממת כדי לגשת לחלל של שורה 3?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210402/4d5d3060244796f23b10c8ec9d83cbb3.jpg
Sent from my BE2029 using Tapatalk
יש מעט רווח שנותר בין גב המושבים לגב הקופסה. אצלם ואעלה.
בנוגע לפלטה התחתונה- כן. סה''כ אורך 85 ס''מ ונחתכה ב 65 ס''מ כדי לאפשר ''דלת'' של 20 ס''מ לארגז ברצפה.
יש מעט רווח שנותר בין גב המושבים לגב הקופסה. אצלם ואעלה.
בנוגע לפלטה התחתונה- כן. סה''כ אורך 85 ס''מ ונחתכה ב 65 ס''מ כדי לאפשר ''דלת'' של 20 ס''מ לארגז ברצפה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalkבבקשהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210402/b0af958b60b422972a248d8171bb7459.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210402/ca55ed2c42faaa7a021193c1df5050ae.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210402/6273e46c1c72144d407d6adac8389a14.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210402/b7f74ce08be391a8e8c3bb3e4d516a85.jpg
בבקשהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210402/b0af958b60b422972a248d8171bb7459.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210402/ca55ed2c42faaa7a021193c1df5050ae.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210402/6273e46c1c72144d407d6adac8389a14.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210402/b7f74ce08be391a8e8c3bb3e4d516a85.jpg
Sent from my SM-G970F using Tapatalkתודה!
איך אתה מונע מהארגז והג'ריקן להחליק?
Sent from my BE2029 using Tapatalk
תודה!
איך אתה מונע מהארגז והג'ריקן להחליק?
Sent from my BE2029 using Tapatalkשאלה טובה שעוד נותרה ללא מענה. ככ''ה רצועת מתיחה עם קליפס שיעוגנו עם אומגות לחלק הםנימי של הארגז, אבל כל רעיון אחר בא בחשבון.
החלטתי להתקין oil catch can. הזמנתי מאלי דגם שתואם ל provent 200. חיבורי צימורות בקוטר 25 מ''מ, צינור ניקוז בתחתית עם חיבור לברז לטובת ניקוז ללא פירוק המיכל עצמו, פילטר רשת פנימי וכו'.
בניתי תושבת שאמורה להתחבר על קיר האש על ידי 2 ברגים שנמצאים שם (אחד פנוי חהשני מחזיר צינור לחצץ כלשהו, לא בדקתי של מה...) ואפילו הצלחתי למצור צנרת שמן בקוטר םנימי של 25 מ''מ.
בנוגע לצינור- מדובר בצינור עם עובי דופן של 2.5 מ''מ, קשיח למדי.
האם יש דרך לרכך מעט רת הצימור לטובת התקנה קלה וללא ךגיעה בצחנור עצמו? השרייה במים חמים אמור לעזור?
ושאלה נוספת- ע''פ היצרן כניסת האויר אמורה להתבצע מלמעלה והיציאה לכיוון הסעפת מהצד התחתון של הפחית. האם לא עדיף להפוך את הכיוונים כך שאוויר מלוכלך יהיה נמוך יותר מהאוויר הנקי?
מצורפות תמונות להסבר
גיא
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210530/9b8b66d64c91af83c4161b7510affd97.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210530/d64340aa8e2499d9096bc9387129baa1.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210530/06c2149d4df9f3692b92ba894e271bee.jpg
הרעיון הוא שאדי השמן החמים שואפים במילא להיות למעלה. כשמתקררים יורדים למטה, התקררות נוספת ועיבוי ע"ג הרשת, ומה שיוצא הוא אוויר עם פחות אדי שמן.
אם זה היה סתם סיני הייתי מתיר לעצמי להתחכם עם היצרן. אבל זה סיני שמחקה יצרן עם רקורד. כזה שיודע מה הוא עושה.
לגבי ריכוך הצינור, כן, חימום עוזר.
אני הנחתי אותו בשמש לחצי שעה
לגבי ההתקנה של איזה צינור לאן, מעבר למה שאיל כתב, תקשיב להוראות היצרן.. יש לו אינטרס שזה יעבוד.
כמה דברים קטנים לקראת טיול בסופ''ש
1. התקנת גגון של רוקס, אמנם לא diy אבל במחיר טוב ואיכות טובה ומוכחת.
2. שינוי תצורת יח' האכסון בתא המטען-
המקרר נמצא כעת בגובה הרצפה ע''ג מסילות ננעלות 80 ס''מ.
בצד השני ארגזי כתר שמלווים אותי מזה זמן- אחד לציוד מטבח, שני למזון שלא מצריך קרור.
מתחתם ישנו פתח נשלף ל''בור'' של השורה השלישית שהוצאה אחר כבוד וכעת מאכלסת את הקומפרסור, רצועות חילוץ ועוד.
מאחורי הארגזים נכנס ג'ריקן 30 ליטר יחיד. מחפש קונפיגורציה שתאפשר לכניס 2 ג'ריקנים מבלי לוותר על חלק משמעותי בגב היחידה.
בסה''כ מדובר על חלק עליון ותחתון מפלטת סנדוויץ 12 מ''מ ו 6 תומכות ברוחב של כ 20 ס''מ (2 בכל צד ו 2 במרכז ומפרידות את המקרר משאר היחידה) בעובי 17 מ''מ.
הגב אוחז את הפלטה העליונה ואת התומכות האחוריות ובעובי של 17 מ''מ.
נשאר קצת לשייף, לצבוע ולראות אם המבנה מספיק חזק גם ללא פלטות שלמות כדפנות.
הרציונל היה חסכון במשקל ואוורור למקרר.
כל זה מקבע לרצפת הרכב עם ברגים שנועדו לתפוס את ספסל השורה ה 3.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210603/5cbeb5ecae9cda97379392214a47fd3c.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210603/ed06d35200f79a2a2dff1af192a994bb.jpg
מחפש אזני גרירה אחוריות שיתלבשו משני צדי וו הגרירה.
יש המלצות למישהו?
גיא
עדאי לבדוק איפה יהיה הכי הגיוני להתחבר במיוחד ברכב בלי שלדה כמו זה.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
עדאי לבדוק איפה יהיה הכי הגיוני להתחבר במיוחד ברכב בלי שלדה כמו זה.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalkאני חושב שהנק' שציינתי הן הנקודות בהן היצרן מחבר את נק' העיגון. אני חושב שקראתי בשרשור אחר שבעת התקנת וו גרירה סדנאות מסירות את נק' העיגון.
מעבר לזה, מדובר בנק' אליהן מחובר הוו והכוונה היא להתחבר על אותם הברגים של הוו, רק מהצד השני.
בדר"כ היצרן מרכיב נק' עיגון לגרירה ע"י גרר ולא לחילוץ בשטח. שני דברים שונים עפ דרישות שונות.
ניסיתי לחםור קצת בפורומים מדרא''פ ואוסטרליה, מודה שלא יצאתי ראש.
מסתמך על השרשור של אסף שחיבר נקודות חילוץ על הברגים בקצוות של קורת העיגון לוו הגרירה.
מה העניין? שלאסף יש היילקס עם שלדת סולם ואילו אצלי- מונוקוק.
עד כמה ניתן להסתמך על הנקודה הזאת (קצות קורת וו הגרירה) כנקודת חילוץ? לטעמי זאת הנקודה הקיצונית במה שאמורה להיות השלדה של הרכב.
איך זה מתבצע ברכבים אחרים כמו הצ'ירוקים למיניהם?
גיא
הם מתבססים על שץזה, אבל לא בחיבור ישיר אלא ע"י מפזרי לחץ אפטרמרקט שמחוברים למספר נקודות לאורך השלדה.
חפש בתגובות של המשתמש aifer, לדעתי הוא העלה תמונות של כאלו שהוא קנה.
הם מתבססים על שץזה, אבל לא בחיבור ישיר אלא ע"י מפזרי לחץ אפטרמרקט שמחוברים למספר נקודות לאורך השלדה.
חפש בתגובות של המשתמש aifer, לדעתי הוא העלה תמונות של כאלו שהוא קנה.נראה לי שהכיוון הוא פלטה 8- 10 מ''מ לאורך השלדה. השאלה אם כדאי לשים פלטה גם בצד השני לטובת חיזוק או שזה אובר קיל מדי?
במבלך הסופ''ש התקנתי משאבת מים וברז על בסיס ג'ריקן 30 ליטר של פחמס.
חוררתי את הפקק בעזרת מקדח קונוס והצמדתי הברגות בקוטר 32 ממ עם אורינגים וחיבור/ ניתוק מהיר של צינור גינה- צד אחד נכנס אל תוך הג'יקן לשאיבת המים, צד שני לכיוון המשאבה.
המשאבה היא seaflo 5 ל''ד מאליאקספרס, עובדת מצוין.
בצד היציאה התקנתי צינור פנאומטי 10 מ''מ דרך הפאנל האחורי, הגומיה של צמת החשמל לדלת האחורית ומשם דרך הדלת האחורית לברז קראוונים, גם הוא מאליאקספרס. המחברים הם מחברים פניאומטיים מהירים.
הברז הותקן על גבי הפאנל של הדלת האחורית ומתקפל בדיוק בשקע שקיים שם לצד התא המחופה לציוד קטן.
באותה הזדמנות התקנתי שולחן קטן על הדלת האחרוית על בסיס פלטת סנדוויץ 12 מ''מ מצופה פורמיקה.
הפלטה מוחזקת יל ידי פרופיל זוית מאלומיניום משני הצדדים שחוברו לפאנל על ידי ברגי 6 מ''מ וחיזוק של שייבה ואומי ניילוק.
הדלת מוחזקת על ידי כבלים שזורים שיוחלפו במיתרים בקרוב. הכבלים מאוד מגושמים ואין באמת סיבה להשאיר אותם.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210731/d568f4046f8d0941d2a226d8db5e6f88.jpg
בגלל שלא הייתה לי כוס קדיחה מתאימה עוד לא יצרתי חור בשולחן לכיור. יבוצע בקרוב
במבלך הסופ''ש התקנתי משאבת מים וברז על בסיס ג'ריקן 30 ליטר של פחמס.
חוררתי את הפקק בעזרת מקדח קונוס והצמדתי הברגות בקוטר 32 ממ עם אורינגים וחיבור/ ניתוק מהיר של צינור גינה- צד אחד נכנס אל תוך הג'יקן לשאיבת המים, צד שני לכיוון המשאבה.
המשאבה היא seaflo 5 ל''ד מאליאקספרס, עובדת מצוין.
בצד היציאה התקנתי צינור פנאומטי 10 מ''מ דרך הפאנל האחורי, הגומיה של צמת החשמל לדלת האחורית ומשם דרך הדלת האחורית לברז קראוונים, גם הוא מאליאקספרס. המחברים הם מחברים פניאומטיים מהירים.
הברז הותקן על גבי הפאנל של הדלת האחורית ומתקפל בדיוק בשקע שקיים שם לצד התא המחופה לציוד קטן.
באותה הזדמנות התקנתי שולחן קטן על הדלת האחרוית על בסיס פלטת סנדוויץ 12 מ''מ מצופה פורמיקה.
הפלטה מוחזקת יל ידי פרופיל זוית מאלומיניום משני הצדדים שחוברו לפאנל על ידי ברגי 6 מ''מ וחיזוק של שייבה ואומי ניילוק.
הדלת מוחזקת על ידי כבלים שזורים שיוחלפו במיתרים בקרוב. הכבלים מאוד מגושמים ואין באמת סיבה להשאיר אותם.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210731/d568f4046f8d0941d2a226d8db5e6f88.jpg
מה זה צינור ומחבר פנאומטים?[emoji3166]
זה קישור למחברים. אני מכיר שימוש במעבדות להעברת גזים ונוזלים. משתמש בזה גם בקומפרסור שלי ליבור בין הצינור למאריך.
₪ 0.91 60%OFF | Pneumatic Fittings Fitting Plastic Connector PU PG 4mm 6mm to 8mm 10mm Air water Hose Tube Push in Straight Gas Quick Connectors
https://a.aliexpress.com/_u9n6YV
באופן אישי אני לא אוהב להשתמש במחברים הללו
תמיד נתקעים כשיש טיפה לכלוך
כולל כאלה של פסטו
למים עדיף להשתמש במחברים מהירים רגילים של צינור גינה
למהדרין יש גם מפליז
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
מחפש אזני גרירה אחוריות שיתלבשו משני צדי וו הגרירה.
יש המלצות למישהו?
גיא
הוו גרירה מחובר לשלדה, הנקודות עגינה שאתה מדבר עלייהם הם חד משמעית מיועדים להובלה של הרכב על ניגרר
הם לא מיועדים מבחינת עומס למשקל הרכב בחילוץ, השימוש בהם מסוכן ויכול לגרום נזק לרכב או לרכב המחלץ (נתלשת הנקודה ופופ הוא צריך להפעיל ביטוח שמשות במקרה הטוב)
בהחלט שווה צפייה בשרשורים שהיו פה לגבי נקודות עיגון שמחוברות לשלדה, להשתמש בוו גרירה בחילוץ יכול לעקם אותו, אם זה וו גרירה נשלף שקול מחשבה על נקודת עיגון נשלפת לוו - בדוק אם הוא אמריקאי / אירופאי
השולחן נראה יפה , מחכה לעדכון בשרשור על תוצאה סופית אהבתי שציינת את החומרים שהוא עשוי - משרשרים בהחלט צריכים לאמץ את הכתיבה שלך.
כמובן שאין לי כל כוונה לחלץ מהוו עצמו.
בכל מקרה, מה הפתרונות המוצעים ל BK לטובת חילוץ? היכן מעגנים?
תודה על המחמאה,
גיא
באופן אישי אני לא אוהב להשתמש במחברים הללו
תמיד נתקעים כשיש טיפה לכלוך
כולל כאלה של פסטו
למים עדיף להשתמש במחברים מהירים רגילים של צינור גינה
למהדרין יש גם מפליז
Sent from my SM-G973F using Tapatalkיש בעיית מקום קלה. הצינור עצמו עובר בתוך הדלת האחורית שמציבה אתגרים בשרשור בצינור, מעברים צרים וקורות חיזוק. כנ''ל הפלסטיקה בתא המטען שמכילה את המפוח של המזגן המפוצל.
כרגע הכל עובד אז אני לא נוגע. בסה''כ השתדלתי לצמצם את כמות המחברים למינימום כך שיהיו כמה שפחות נק' כשל, ועדיין אפשרות לניתוק של חלק מהצימור והחלפתו/ החלפת מחבר בעת הצורך.
המחיר של המחברים באליאקספרס זול כל כך שהרשתי לעצמי לקנות ספיירים שישבו בבגאז'.
בנוגע למחברים מהירים של צינור גינה, אני מוצא שלא תמיד הם אטומים מספיק ומאפשרים טפטוף של מים כאשר יש לחץ במערכת. מקווה שהמחברים הנוכחיים ישמרו על עמידות. אם לא, אשקול להחליף למחברים שרשוריים (כמו אלו של צינורות השקייה עם שיניים) או סטייל pax אם אמצא בקוטר המתאים.
גיא
המחברים של צינורות הגינה לא אמורים לנזול. החיסרון של המחברים האלה זה הגומיות. הן נסדקות מהר ודורשות החלפה אחת לכמה חודשים.
אצלי קבוע יש כאלה ספייר.
במחברים האלה יש גם הבדלי איכות. יש סיני בגרוש וחצי ואיטלקי ב5 גרוש.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
המחברים של צינורות הגינה לא אמורים לנזול. החיסרון של המחברים האלה זה הגומיות. הן נסדקות מהר ודורשות החלפה אחת לכמה חודשים.
אצלי קבוע יש כאלה ספייר.
במחברים האלה יש גם הבדלי איכות. יש סיני בגרוש וחצי ואיטלקי ב5 גרוש.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalkאין לי בעיה להחליף אחת לכמה חודשים את המחברים. רובם נגישים ומאפשרים החלפה ללא שליפה של הצנרת.
יש אולי לינק למחברים איכותיים? הבדלי המחיר בין אליאקספרס לאלו המשווקים בארץ (קניתי במטר פרזול בטירה) הם משמעותיים מאוד ולא תמיד מצאתי בארץ את אלו שאני זקוק להם כדוגמת מעבירים ממ10 מ''מ ל 12 מ''מ או מפצל מכניסה אחת ל 2 יציאות.
תודה
גיא
טיול ראשון עם השולחן בשטח, כבר רואים את היתרונות.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210823/e0ac0afb4b21599f4465f0cf558f6289.jpg
יפה מאוד
שאלה, על התא אמבטיה הגדול היכן שבמקור הספסל השלישי, ויתרת עליו או שעדיין יש גישה סבירה?
Asaf-a
אסף.א
יש גישה נוחה לאמבטיה. הוצאתי את המדף המפוצל המקורי ובמקומו יש פלטת סנדוויץ שמשמשת כבסיס לכל הקונסטרוקציה. את החלק שמימין למקרר (מתחת לתיקים) חתכתי כך שנוצר מכסה שנתמך על ידי הרצפה של הבגאז' בחלק הקרוב לשורה השניה ועל ידי מסגרת האמבטיה בחלק הקרוב לדלת האחורית.
הפתח ברוחב של כ 35 ס''מ ומותיר המון מקום להוצאת ציוד כגון קומפרסור טימקס, ג'ק גדול וכו'.
אנסה למצוא תמונות או שאצלם ואעלה בקרוב.
התעצלתי לרדת ולצלם.... בכל מקרה הרעיון הגיע מיוטיובר (אוסטרלי?) Unfastened שהתבסס על אותו הרעיון.
https://youtu.be/Oa_H3OrLHNY
אני בחרתי שלא להתבסס על צירים אלא מכסה נשלף לחלוטין.
לצערי ביום הראשון להתקנה של המערכת שלי נסעתי על המכסה ברוורס ומאז אנחנו קצת ברוגז.... אולי צירים היה רעיון לא נוראי.
גיאhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210823/7a2897d29c9298029b2dda1d7837db62.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210823/1f4153705bb76af31cb1ee71515a34ba.jpg
אני חושב שהגעתי לסטאפ מוצלח מבחינת מערכת המים.
המערכת מורכבת מג'ריקן 30 ליטר של פחמס (יש אחד נוסף שככ''ה בטיולים ארוכים ישתזף על הגגון) שמוחזק ע''י 2 רצועות למערכת המגירות בתא המטען. התקנתי ע''ג הג'ריקן ונטיל שמשמש כנשם, הרכבתי על הונטיל צינור אויר של משאבה ישנה כך שהונטיל תמיד לחוץ ואוויר יכול לצאת ולהכנס באופן חופשי.
הג'ריקן מחובר למשאבת סיפלו 33 11.3 ל/ד שמספקת מים למחבר T שבקצה אחד קיים צינור גינה שמסתיים בברז+ מחבר מהיר לצינור גינה נוסף עם שפריצר לטובת שטיפה או מקלחת.
ביציאה הנוספת של ה T חיברתי צינור צר יחסית (12 מ''מ קוטר חיצוני, מאמין שסביב ה 10.5 מ''מ פנימי) המשתרשר דרך הפלסטיקה של תא המטען, הגומיה של הדלת האחורית וכו' אל ברז מתקפל מאליאקספרס לשטיפת כלים/ ידיים.
התקנתי ''שולחן'' על הפלסטיקה הקיימת בדלת האחורית (צריך לחזק עם ברגים נוספים ואום עיוור לפח הדלת עצמה, שני הברגים הקיימים והקליפסים מהפלסטיק מחזיקים, אבל מפחיד) ופתחתי בעזרת חבר טוב פתח לכיור.
לקחתי רעיון מצחי עוד בימי הפאג'רו והארכתי את פתח הניקוז עם צינור שרשורי כך שלא ירטיב את הרגליים.
בסך הכל נראה כמו סידור טוב, פשוט ועמיד.
אה, יש גם פותחן ומעמד לסבון נוזלי/ בירה. חשוב.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210908/ca5547b5d219b87744c09f50416e4acf.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210908/06afc84def0adf5c1380c738e21bbcdd.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210908/74fe1ba7fc49ec22abefd740773250d6.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210908/7f6db40ce95e6c7da370a295cd2093ca.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210908/62425328c3c520ce422cc82214914d26.jpg
למה ללחוץ על הונטיל, במקום פשוט להבריג החוצה את השסתום?
רק אם במקרה הג'ריקן יצטרך לצאת אל הגג. שלא יצאו ממנו מים. אין סיבה ממשית אחרת
נסעתי כמה שנים עם שני ג'ריקנים על הטמבון הקדמי (סופה). אם שמים פקק של ונטיל, זה לא נוזל. מניח שהבעיה בסידור כזה הוא לא לאבד את הפקקים...
גם הגריקן נראה בדיוק כמו הסטאפ שלי [emoji12] (עוד מימי הפאגרו)
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
בעיה של בועת אוויר כלואה שהוצפה על ידי חבר פורום עם סידור משאבת מים כמו שלי הביא אותי לחפש פתרון. ככל הנראה צינור מים ארוך ביציאת המים גורם לאויר כלוא במערכת.
הפתרון הפשוט למדי היה לשים ברז קרוב לפתח היציאה של המשאבה במקום בקצה הרחוק של הצינור. כאשר הברז סגור המשאבה דוחסת כמה שניות ומגיעה ללחץ הרצוי (45 psi לדעתי...) וממתינה לעבודה.
בתמונות- מצב קודם מול המצב החדש.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211012/fb12af97820df3b6f0a0e3d36660f1f0.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20211012/1dbba81d54dd4a0814730764fd9de432.jpg
שמח בשבילך שמצאת פתרון אבל לדעתי הבעיה היא אחרת.
כל מי שאני מכיר שמתפעל ברכב עם משאבות בסגנון, הברז בקצה הצינור.
אצלי יש מטר וחצי בין המשאבה והברז.
מציע לבחון את בסידור האיסוף ממיכל המים.
התיאור שלך לעבודת משאבה עד לבניית לחץ זה מה שקורה אצלי כשהמיכל מתרוקן והאיסוף מושך גם אויר.
או שהחיבורים בדרך, כולל הברז, מאפשרים כניסת אויר וניקוז הצינור איסוף חזרה למיכל.
טיול ראשון עם השולחן בשטח, כבר רואים את היתרונות.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210823/e0ac0afb4b21599f4465f0cf558f6289.jpg
כל השיפצורים האלה ועדיין השארת את ה 18" ?
קניתי את הרכב עם סט חדש של יוקוהומה G015. היו מחשבות להחליף למשהו אחר ועל הדרך לרדת ל 17''.
אבל עד כה הצמיגים מפתיעים לטובה מאוד, בעיקר בשטח יבש.
כשנחליף את הצמיגים גם נעבור ל 17
הסבת תאורת הפנים ללד לבן.
לא מת על זה, אבל הוכיח עצמו כיעיל בחניון לילה בשטח.
בינתיים נשאיר.
אגב, מה הדין לגבי תאורת לד ללוחית הזיהוי?
יעבור בטסט?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211116/150268768af57adca99b43f1564500aa.jpg
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
המלצה חמה לעבור לאור לבן חם, יש לדים גם בגוון הזה.
גוון "רך" יותר לעין, איזור 4000k. מעבר ליתרונות בתאורה רכה יותר בטיול כשאתה יוצא ונכנס לחושך... על הכביש זה ממש עניין בטיחותי.
אישית לא אמליץ על תאורת פנים חזקה מאוד ו/או בגוון לא מתאים.
זה אגב מה שהרופאים ממליצים ... (:
בלבן קר הייתי משתמש על משטח עבודה ... מטבח, סדנה, בי"ח... וואטאבר.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
בהמשך להצעה של סולי, הוזמן סט תאורת לד פנימית בצבע לבן רך מדוד אלי, נראה מה משתלב טוב יותר.
יש יתרונות בחניוני לילה לתאורה לבנה בהירה, בעיקר כשנופל מוצץ ברכב, אבל אני מודה שזה חזק ובהיר אפילו בשבילי.
מעבר לזה, במהלך השבת האחרונה הצמיג האחורי ימני שלי חטף צביטה בדופן והאוויר ברח ממנו בשניות בודדות.
אמנם כבר היינו בשלהי הטיול אבל זה ביאס מאוד ומיקום החלפת הגלגל היה מאתגר למדי- בירידה מכביש 25 לכיוון גבי פרס. מצאתי את המקום המפולס ביותר שלא דרש ירידה של מדרגות נוספות.
ההחלפה עברה יחסית בסדר אבל הסקתי מס' מסקנות-
1. כבר יש לי הי ליפט, הי ליפט מייט להרמת הרכב מהגלגל וג'ק סטנדס. כולם היו בבית. נכון, הי ליפט הוא מסוכן, בעייתי, כבד וכו' אבל לדעתי הוא נועד למטרה אחת והיא הרמת הרכב בצורה מהירה ויעילה. הבטיחות והאחריות, כמו בכל דבר- עלי.
כנראה שצטרך למצוא מקום לעגן את ההי ליפט ולאחסן את הציוד הנלווה.
2. מימשתי הבטחה שנתתי לעצמי- כשיהיה לי פנצ'ר שנובע מסוג הצמיג, זה יהיה השלב שבו יוחלפו הגלגלים לג'אנט בקוטר 17" וצמיגים ראויים.
על אף שהיוקוהומה תפקדו מצוין בתנאים יבשים, אני משער שסלעים רטובים ובוץ יהיו עקב האכילס שלהם.
התכנון היה לרכוש ג'אנט 17 וסט חדש של צמיגי מקסיס 811 rzr at.
על פי פרסומים זרים מדובר בצמיג מצוין, 3 שכבות בדופן.
ברם אולם, מבירור מהיר בין מס' בתי עסק נמצא סט ג'אנטים 17" מקורי של מיצובישי עם סט של בי אף at במצב מעולה (שבוע 22 שנת 2020).
מכיוון שרציתי את הכיתוב הלבן בחוץ, ניצלתי את ההזדמנות לבחון את פנים הצמיג בעת החלפת הצד ואכן מדובר בצמיגים במצב טוב מאוד עם המון בשר ללא תיקונים חשודים.
בנסיעה ראשונה- הפתיעו בשקט יחסי (יחסית ליוקוהומה שהיו פחות אגרסיביים באופן ניכר).
מקווה שנבלה יחד תקופה ארוכה ונעימה.
הפתעה פחות נעימה- מסתבר שהיבואן של מקסיס בוחר להנות מהפרסום והמוניטין של ה rzr at בחו''ל כצמיג המציע 3 שכבות בדופן. מי שיבחן מקרוב את הכיתוב ע''ג הצמיג יגלה שהצמיג המגיע לארץ נושא רק 2 שכבות בדופן (אם נתעלם משכבת האותיות).
נכון, אין כאן שקר או הולכה שולל, אבל אין גם גילוי נאות.
יהיו הסיבות לאי יבוא ה rzr עם ה 3 שכבות ראויות ככל שיהיו, ההתנהלות הזאת פחות מצאה חן בעיני, ואנחנו ככ'' מפסידים צמיג מצוין נוסף בשוק. חבל
גיאhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20211122/69a44e9a8719258d6dc1b97f42dfc205.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20211122/494d2413fd9857c281d21acdaf3a0e1a.jpg
תוודא שהג'אנט לא קרוב מדי לקליפר (לא זוכר אם קדימה או אחורה).
הדגם המקורי שמגיע עם ג'אנט 17 בנוי מעט שונה.
הג'אנטים הנכונים הם ג'אנטים של דגם ה-פרו שהגיע עם חבילת זיווד לשטח, שם יש ג'אנטים שבנויים יותר נכון מהבחינה הזאת.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
תוודא שהג'אנט לא קרוב מדי לקליפר (לא זוכר אם קדימה או אחורה).
הדגם המקורי שמגיע עם ג'אנט 17 בנוי מעט שונה.
הג'אנטים הנכונים הם ג'אנטים של דגם ה-פרו שהגיע עם חבילת זיווד לשטח, שם יש ג'אנטים שבנויים יותר נכון מהבחינה הזאת.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkלא הייתי מודע לזה
במבט זריז נראה שזה בסדר, גם הנסיעה הלא קצרה שעשיתי במהלך יום ההתקנה עברה בסדר וללא רעשים/ מכות חריגות.
באיזה ציר עלולה להיות בעיה? במרווח שמעל הקליפר או בחזית הקליפר?
בכל אופן, אם אכן תהיה בעיה או שאחליף את הג'אנט לכזה עם אופסט (נטען ע''י המתקין שיש אחריות על ההתקנה, נראה....) או שאשים ספייסר סולידי.
2 האופציות פחות מוצאות חן בעיני ומאוד אהבתי את העובדה שיש לי אפשרות להתקין ג'אנטים מקוריים של מיצובישי.
גיא
לגבי 2 או 3 שכבות,
לעתים זה תלוי במידת הצמיג, ולאו דווקא במה שמיובא לארץ לעומת מה נמכר בחול. כלומר אותו דגם יכול לבוא עם 2 שכבות במידה 255/65/16 ו3 שכבות ב235/85/16 (סתם דוגמה).
לגבי ג'ק, לא הבנתי איך מכך ששכחת את כל הג'קים בבית הגעת למסקנה שאתה מעדיף לעבוד עם הייליפט. לג'ק הרגיל יש מקום ייעודי ברכב, והוא נועד להיות בו כל הזמן בלי להפריע לשום דבר אחר, בדיוק בשביל שלא נוציא אותו והוא יישכח בבית.
אגב, אני מניח שציינת את הליפט מייט סתם כדרך אגב, כחלק מהציוד הקיים, אבל למען מי שיקרא ועלול להבין לא נכון: לא ניתן להחליף גלגל עם ליפטמייט (אלא אם מישהו מתכנן להרים שני גלגלים באוויר, ואז שיהיה לו בהצלחה).
עריכה:
קראתי שוב.
הבנתי שרק כלמה שקשור בהייליפט נשאר בבית. מתנצל.
לגבי 2 או 3 שכבות,
לעתים זה תלוי במידת הצמיג, ולאו דווקא במה שמיובא לארץ לעומת מה נמכר בחול. כלומר אותו דגם יכול לבוא עם 2 שכבות במידה 255/65/16 ו3 שכבות ב235/85/16 (סתם דוגמה).
לגבי ג'ק, לא הבנתי איך מכך ששכחת את כל הג'קים בבית הגעת למסקנה שאתה מעדיף לעבוד עם הייליפט. לג'ק הרגיל יש מקום ייעודי ברכב, והוא נועד להיות בו כל הזמן בלי להפריע לשום דבר אחר, בדיוק בשביל שלא נוציא אותו והוא יישכח בבית.
אגב, אני מניח שציינת את הליפט מייט סתם כדרך אגב, כחלק מהציוד הקיים, אבל למען מי שיקרא ועלול להבין לא נכון: לא ניתן להחליף גלגל עם ליפטמייט (אלא אם מישהו מתכנן להרים שני גלגלים באוויר, ואז שיהיה לו בהצלחה).
עריכה:
קראתי שוב.
הבנתי שרק כלמה שקשור בהייליפט נשאר בבית. מתנצל.האמת שטרם יצא לי לנסות להחליף גלגל עם המייט, ובאמת הגיע הזמן לעדות ''יבש לפני רטוב". הכוונה היא כמובן להרים ע''י המייט דרך הגלגל ולהניח את הזרוע על ג'ק סטנד.
אבל אם כבר הזכרת את הג'ק המקורי- האם ניתן לשפץ ג'ק בקבוק שנזל? שווה בכלל להתעסק עם זה?
אם הוא ג'ק מיוחד (טלסקופי שני שלבים שעולה לגובה רב, כמו בדיסקו) אז כן.
אם סתם ג'ק בקבוק, אז לא.
אצלי שוכב ג'ק ממתין לשיפוץ כבר כמעט עשור. אז לגבי ייעוץ באיפה לשפץ, אני כנראה לא הכתובת.
מתעלק קצת על השרשור,
כשעברת ל-17 החלפת 4 ג׳אנטים או 5 ?(כולל ספייר)
אני קניתי את שלי עם 4 גאנטים 17 עם אופסט, והספייר נשאר 18
ברור לי שהמידה החיצונית דומה מספק לנסיעה לפנצ׳ריה אבל בכל זאת.
מצד שני ג׳אנט עם אופסט לא נכנס למקום של הספייר (הפלסטיק שמחזיק את המספר יושב די הדוק).
ככה שגם אם אתארגן על ג׳אנט 17 לספייר יהיה לו אופסט שונה משאר הצמיגים.
אכן מדובר בספייר ולא לצמיג שמיועד לשימוש קבוע (פרייבטים הרי נוסעים למרחק קצר עם ספייר בקוטר שונה בכלל).
אבל מכיוון שאצלנו בג׳יפים יתכן פנצ׳ר במקום שידרוש נסיעה ממושכת יותר אני תוהה כמה קריטי נושא האופסט/קוטר ג׳אנט בספייר.
אני אומנם על bf 3ply שמתפנצרים פחות, אבל כבר היה לי מסמר באחד מהם. למזלי ירידת האוויר היתה איטית מאוד כך שהספיק ניפוח מהקומפרסור ונסיעה לפנצ׳ריה.
אבל כבר היה לי מסמר באחד מהם. למזלי ירידת האוויר היתה איטית מאוד כך שהספיק ניפוח מהקומפרסור ונסיעה לפנצ׳ריה.
כדאי גם להחזיק ערכת תולעים לתיקון... במקרה כזה זה היה עושה את העבודה.
נשלח מהנייד
כדאי גם להחזיק ערכת תולעים לתיקון... במקרה כזה זה היה עושה את העבודה.
נשלח מהנייד
בכללי אתה צודק.
אבל המסמר נשאר בפנים, ירד בקצב של 5psi ללילה שלם, בכלל שמתי לב רק למחרת וכאמור ניפחתי חזרה ויצאתי לתקן.
השארתי ג'אנט 18 כספייר. אין הבדל באופסט
לא הייתי מודע לזה
במבט זריז נראה שזה בסדר, גם הנסיעה הלא קצרה שעשיתי במהלך יום ההתקנה עברה בסדר וללא רעשים/ מכות חריגות.
באיזה ציר עלולה להיות בעיה? במרווח שמעל הקליפר או בחזית הקליפר?
בכל אופן, אם אכן תהיה בעיה או שאחליף את הג'אנט לכזה עם אופסט (נטען ע''י המתקין שיש אחריות על ההתקנה, נראה....) או שאשים ספייסר סולידי.
2 האופציות פחות מוצאות חן בעיני ומאוד אהבתי את העובדה שיש לי אפשרות להתקין ג'אנטים מקוריים של מיצובישי.
גיא
Sent from my SM-G998B using Tapatalkלא זוכר/יודע להגיד על איזה ציר המרחק הוא גבולי.
כן זוכר בוודאות שהיתה בעיה עם הג'אנט המקורי (אולי זה תלוי שנת יצור).
הג'אנט שהמצלתי הוא אמנם לא מקורי של היצרן אבל נמכר כסטנדרט בארץ ע"י היבואן בדגם ה-פרו הכולל אבזור שטח מקורי.
למיטב זכרוני, יש צורך גם להחליף גוז'ונים.
ככה הג'אנט הנל נראה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211123/54a5bd0cb9522094ede8168a469e0199.jpg
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
לנושא אחר- הרכב מצקדם לשנתו ה 10 ובטיפול הבא אני רוצה לטפל גם בניקוי סעפת והחלפה יזומה של צנרת הקירור.
בפארטסוק יש צנרת מקורית אבל אני רואה רק צינור עליון ותחתון של הרדיאטור בתרשים של מע' הקרור.
אין עוד צנרת גומי להחליף במנוע?!
גיא
פאג'רו בן 10 זה עדיין סייח צעיר, אלא אם עבר התעללות או ק"מ/עבודה מאומצת במיוחד.
אם לא ביצעת עדיין ניקוי סעפות, מצפה לך הפתעה.
היצרן ממליץ לבצע כל 90K ק"מ.
לגבי צנרת הקירור, דעתי בלבד (אני לא מומחה או מכונאי) אל תיכנס לזה, מיותר.
שלא כמו בדגמים הישנים יותר ובמיוחד בבנזין, נושא של נזילה,פריצה מהצנרת של נוזל קירור הוא די נדיר ב BK.
תבדוק את מצב הצנרת בעין וביד, ואם נראה תקין , אל תיגע.
למרות שבתיאוריה אמורים להחליף כל 7 שנים (גומי).
אהי אכן מצפה לתחושה של אחרי הניקוי, חושב שהצטברה שם כמות יפה של ג'יף....
מקווה שביטול egr ובקרוב גם קאץ' קאן יקלו על הסעפת בעתיד...
בנוגע לצנרת, זה מכווייה שקיבלתי מפוראנר שהחליט לפוצץ רדיאטור במצפה רמון.
Better safe than sorry
10 שנים לגומי זה בהחלט מכובד, השאלה אם יש עוד צינורות מלבד אלו של הרדיאטור
גיא
יש מלא צנרת המנועים האלו. חפרתי בתרשים פיצוץ והזמנתי מה שיכלתי מחול לפני הטיפול הראשון של ההאנטר. דווקא את הרדיאטור המקורי בחרתי לא להחליף בגיל 7.
מוטי טויוטה
25-11-21, 09:31
היי גיא. אשמח שתשתף איפה אתה עושה ניקוי ספעת. רוצה לעשות גם אצלי בהזדמנות
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
אני מטפל אצל סער בכפר סבא. אבדוק מולו מה סדר הגודל של זמן ועלות
דורטור מוטו
25-11-21, 12:30
אתה מרוצה מסער?
יש לא מעט חברי פורום שמטפלים אצלו
אישית מטופל אצלו בשני רכבים
אני מרוצה מאוד
Sent from my SM-G998B using Tapatalkאפשר כתובת?
תודה,
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
ליד המכון טסטים בכפס.
גם אני לקוח מרוצה.
יש לא מעט חברי פורום שמטפלים אצלו
אישית מטופל אצלו בשני רכבים
איזה רכבים?
( גילוי נאות, אני עם דיסקו 2 [emoji6])
דימקס ורנו מגאן
אם הוא לא יודע להתעסק הוא לא מתבייש להגיד
איזה רכבים?
( גילוי נאות, אני עם דיסקו 2 [emoji6])
Sent from my iPhone using Tapatalkרנו קליאו 2012
עד לא מזמן פאג'רו q
היום האנטר 2014
ותוסיפו לרשימה עוד לקוח מרוצה (קוואליר, ויטארה ישנה, צ׳רוקי ישן, ופוקוס קצת פחות ישנה)
שחר גרינברג
25-11-21, 19:27
אני גם אצלו עם טרופר בנזין
Sent from my SM-G998B using Tapatalk1500 ש''ח לפני מעמ לניקוי סעפת.
סביר?
נשמע יקר
בזמנו בדקתי וזה היה סביב ה 800-1200 כולל.
תתקשר לתומר שמריהו, גם באיזור שלך, לדעתי אמור להיות זול יותר.
כמובן שהכי זול אצל הבני דודים בצפון, אבל אם זה רק בשביל זה אז לא כדאי.
לגבי צנרת קירור, אשמח לדעת מה הזמנת ומה עשית, כהכנה להחלפה עתידית.
אני עם 2008, הכל מקורי, גם הרדיאטור. החלפתי רק פקק רדיאטור ופקק מיכל עיבוי כתחזוקה מונעת.
אתמול שמתי לב לשריקה קלה בזמן תאוצה לאחר התנעה, אבל נעלם בהמשך היום. הבוקר זה כבר ליווה אותי לאורך כל הנסיעה.
טורבו?
מה ואיך כדאי לבדוק?
תודה
כיוון נוסף- שריקה שקשורה למע' החשמל?
השריקה עצמה נשמעת כאילו מגיעה מלוח המכוונים/ דלת הנהג.
בבדיקה עם דלת פתוחה בפארקינג על בערך 2500 סל''ד לא נשמעת השריקה הנ''ל אלא פריקת לחץ מהטורבו בעת עזיבת דוושת הגז.
אז אני אדייק את השאלה/ שאלות- האם וממה נגרמת שריקה חשמלית? זכור לי במעומעם משהו שקשור למינוסים או לאלטרנטור (באמת לא זוכר...)
פריקת לחץ מהטורבו בעזיבת הגז, חוץ מזה שזה מגניב, זה תקין?
אצלי הייתה פעם שריקה שנשמעה חשמלית וקשורה לסלד.
אני חושב שחצי שנה חיפשתי מה זה והשתגעתי עד שמצאתי שהפלאח שמחזיק את המצבר היה טיפה משוחרר ורטט בתדר המטריד הזה
ehudzeelim
04-01-22, 12:34
כיוון נוסף- שריקה שקשורה למע' החשמל?
אז אני אדייק את השאלה/ שאלות- האם וממה נגרמת שריקה חשמלית? זכור לי במעומעם משהו שקשור למינוסים או לאלטרנטור (באמת לא זוכר...)
אלטרנטור לעיתים שורק לקראת סוף חייו, לא בכל המקרים. השריקה שלו בהתאם לסל"ד וקל לזהות מהקשבה עם סטטוסקופ או מברג.
Sent from my SM-J510H using Tapatalk
1500 ש''ח לפני מעמ לניקוי סעפת.
סביר?
גיא לאחר הרבה אכזבות במרכז גם מבחינת מחירים וגם מבחינת איתור תקלות אני מטפל קבוע אצל חמודי.
פעם בחצי שנה עושה טיול לצפון שכולל גם 3 שעות במוסך אצלו לישור קו וטיפולים , הבחור חי ונושם רק פאגרו\L200\האנטרים , אין משהוא אחר במוסך והמקצועיות בהתאם.
והמחיר חסכון אמיתי .
שווה לבדוק שהשריקה לא מהרמקולים ...
geva dover
04-01-22, 20:43
השריקה יכולה לבוא מהרמקולים, מרצועה במנוע, תושבת או פולי שמתעייפים לאט לאט ואפילו חפש איזה ענף או עלה שתקוע לך במרזב שמול השמשה.
תפתח בירה, קח נשימה ותתחיל לחקור ולהסתכל על כל מה שזז בתא מנוע ובדיקת חשמל לרמקולים
אנסה לנתק את הפיוז למולטימדיה, נתחיל משם.
לדעתי משהו שקשור יותר לחשמל כי הקפיצה בטון של השריקה לא לינארית אלא לעיתים יותר מתאים לתאר אותה כקפיצה למעעלה ב''פיץ' '' שלא נשמעת כקשורה לסל''ד המנוע (מוזיקאים יבינו אותי......)
בכל אופן, נשמע שזה הדבר הכי פשוט לבדוק בתור התחלה.
שווה לבדוק שהשריקה לא מהרמקולים ...יש מצב שזה מגיע מהטוויטר על הדלת, נשמע כאילו זה האזור
כבה את הרדיו לגמרי ותראה אם זה ממשיך. אם יש פנל נשלף פשוט תוציא אותו ...
(הורדת ווליום לא תשפיע אם זה המקור)
ואם בכל זאת זה מאזור המנוע, אז תבדוק סעפת פליטה...
כבה את הרדיו לגמרי ותראה אם זה ממשיך. אם יש פנל נשלף פשוט תוציא אותו ...
(הורדת ווליום לא תשפיע אם זה המקור)אני בוש ונכלם להודות, שהבעלים הקודמים שינה את הגדרת פעולת כפתור ההדלקה לעמעום תאורת התצוגה ולא התעסקתי עם זה יותר מדי.
או במילים אחרות מעולם לא גיליתי איך מכבים את הרדיו.
נוסיף גם את זה ל to do list
חוזר חענייני השריקה-
סביב 2000 סל''ד, עם כניסת הטורבו, אבל-
ביקור אצל סער שלל תקלה בטורבו או אלטרנטור
ניתוק פיזי של צמת המולטימדיה שללה רמקולים.
What's next?
דורטור מוטו
10-01-22, 10:05
השריקה מתרחשת ללא תלות במהירות רק בסלד?
אצלי "שריקה מהטורבו" התבררה כבריחת אוויר מסעפת פליטה (בעיה מוכרת בtd5). החלפת אטם פתרה את הבעיה (ספציפית אצלי זה יכול לחזור כי יש נטיה לסעפת להתעוות). תיאורטית זה יכול להיות גם בריחה מסעפת יניקה או כל מה שבין הטורבו למנוע. אבל לא נתקלתי בזה.
סביב 2000 סל'ד, רק כשהרכב בנסיעה, כלומר לא בניוטרל.
ספידומטר?
אנסה לדייק איך נשמע הרעש- כמו מנוע חשמלי קטן בסל''ד גבוה, פחות שריקה של אוויר
Sent from my SM-G998B using Tapatalkצולם בזמן אמת, לא לבד בזמן נהיגה (כמובן).
מוזמנים להתרשם ולחוות דעה
https://youtu.be/03nyjLcwHlk
כבל ספידומטר.. אם המד מהירות מכני.
חשבתי על זה, אבל הוא חשמלי
אולי גג''ש קטן?
חשבתי ככה בהתחלה, עד שראיתי את הסרטון. השריקה מופיעה בשינוי סל"ד ולא בשינוי מהירות.
אני חושב שאנסה מחר את הרעיון של הרמת גלגלים אחוריים ובדיקה בשמיעה ואולי מי סבון לראות אם מתנפחות בועות כדי לשלול בריחה/ יניקה של אויר.
מצד שני, אם מדובר ביניקה של אויר, האם מי סבון לא יעשו נזק?!
כדאי אולי להתחיל עם ספריי קרבוראטור במקום?
מה אומרים?
כמה דברים קטנים
מיכל 50 ליטר שהחליף ג'ריקן 30. היו כמה נק' משבר בקדיחה (מי אמר למדוד פעמיים לקדוח פעם אחת?) מסתבר שהמשאבה שלי לא מאוד אהבה את כל הזוויות בצינור אז החלטתי לקדוח נק' בתחתית המיכל ולחבר שם מחבר של צינור גינה על זוית 90 מעלות.
מעל המיכל- מחבר לצינור גינה, פקק לריקון או מילוי עם צינור ללא מחברים ו''נשם''. כרגע בונה על כך שהזוויות במחברים יסייעו לי להשאיר את המים בפנים במקום בבגאז'... (נשמים הוזמנו מאליאקספרס...)
המיכל צופה בספוג כדי להשקיט קצת את הרעש, לשמור על הטמפ' ובעיקר למנוע חדירת אור.
השארתי פס ללא ספוג כמדיד.
בנוסף, התקנתי 2 נק' חילוץ אחוריות. בשל היעדר שלדה, הנק' חוברו בברגים והלחמה לקצוות הקורה של וו הגרירה. זה הכי קרוב לקצה שלדה שיכולתי לחשוב עליו, מקווה ש 2 נקודות יחלקו את העומס בצורה שלא תפגע ביוניבודי.
יש מצב בדיעבד שההלחמה הייתה מיותרת....
כרגע זהו. השלב הבא- חיווטי חשמל+ הוספת פרשוסטט לקומפרסור שנמצא דרך קבע בבור של השורה ה 3. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220219/f5794e022503f63d15b21c8e569839a7.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220219/928ffa41dd286bba7c201ad01b156ca3.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220219/3af0a588f6e24b1d6b83c1b90dc2e379.jpg
שבת שלום,
איך הג'ריקן מקובע לרכב?
לגבי נקודות החילוץ מאחור - תוכל לשלוח תמונה?
ראיתי את זה בעוד כמה פאג'רואים: כשמתקינים וו גרירה הם מפרקים את נקודת החילוץ הקיימות
Sent from my Pixel 5a using Tapatalk
שבת שלום,
איך הג'ריקן מקובע לרכב?
לגבי נקודות החילוץ מאחור - תוכל לשלוח תמונה?
ראיתי את זה בעוד כמה פאג'רואים: כשמתקינים וו גרירה הם מפרקים את נקודת החילוץ הקיימות
Sent from my Pixel 5a using Tapatalkהמיכל מחוזק לדופן הקונסטרוקציה עם ראצ'ט. אצלם את נקודות החילוץ בהמשך (לא ליד האוטו.....)
זאת אחת מנק' החילוץ (במקור יועדו לרנגלר). השני בדיוק ככה.
כאמור חוברו לקורת וו הגרירה https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220219/261ef745fed20838a4b6dfdca294e23c.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220219/cbbe89e5d893c897d633226000a34e78.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220219/137c382a6aae70476b62bc6b36b3028e.jpg
אני מטפל בפג'רו 2014 אצל טארק ומאוד מרוצה, אבל מוסך מומלץ בכפר סבא גורם לי לשקול את העניין.
אפשר לשאול כמה עלה לך טיפול 10,000? (והאם מסנן סולר ושמן מקוריים?)
אני מטפל בפג'רו 2014 אצל טארק ומאוד מרוצה, אבל מוסך מומלץ בכפר סבא גורם לי לשקול את העניין.
אפשר לשאול כמה עלה לך טיפול 10,000? (והאם מסנן סולר ושמן מקוריים?)אני צריך לבדוק, לא ממש זוכר.
רק זוכר שלא נפלתי מהכסא, וכן כל החלפים מקוריים.
הותקן קאץ' קאן provent 200 מבית western filters.
עבודה קלילה יחסית.
ההמלצה היא בחלפת מסנן כל 40,000 (קיימים באמאזון) וריקון אחת לחודש.
אפשר לראות פירוט התקנה כאן
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2 Ecom%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D1 23454&share_tid=123454&share_fid=22239&share_type=t&link_source=app
התקנת catch can provent 200 בפאג'רו bk דיזל
עלויות-
הערכה- 200 דולר אוסטרלי+ 100 דותר משלוח עם dhl
מכסים ועניינים- 490 ש''ח....
לא נדרשת בדיקת משרד התחבורה (למרות שרצו)
וזה המקום להודות לבועז שסייע בדרך לשחרור החבילה.
בהמשך לענייני השריקה הלא ברורה.
אז להזכיר שהתחילה לאחר ניקוי סעפת.
בקיצור, לאחר נסיונות למצוא אשם במערכת החשמל הכנסתי את הרכב למוש רחימי לבדיקה, ועל הדרך לעדות בדיקה לנאבה של הגלגל האחורי ימני.
מוש בדק ומצא נאבה גמורה ובושינגים שדורשים החלפה מאחור ומלפנים.
בנוסף נמצאה נזילה ממכסה השסתומים וחשש לנזילה מאטמי המזרקים (לא עלינו...)
הבושינגים הוחלפו.
לאחר פתיחת מכסה שסתומים נמצאה שם ג'יפה רצינית וכן egr סתום לגמרי, כך גם צנרת הטורבו. כנראה שניקוי סעפת שלעצמו אינו מספיק וצריך לדאוג לניקוי כל ''מערכת הנשימה'' של הרכב. בטח דיזל, בטח בן 10 שמעולם לא נוקה.
בקיצור- פירוק, ניקוי, הרכבה, ו- השריקה ממשיכה. מעצבן ומתסכל.
כבר דובר על ניקוי/החלפת ממיר קטליטי שכנאאה העיף את הג'יפה שבו חזרה במעלה מערכת הפליטה...
בקיצור, קבענו טיפול המשך ועל הדרך החלפת שמנים בדיפ', פלאש נוסף לשמן מנוע, החלפת תושבות מנוע וגיר (שרשור בנפרד).
לאחר שבועים של נסיעה עם השריקה, ביציאה לטיול בברכת צפירה- מניעים, נוסעים ו- דממה! איזה כיף! ענן עשן שחור נפלט מהאגזו וזהו.... מאז (טפו טפו) לא חזרה השריקה והמנוע מגרגר בכיף, הסחיבה יותר טובה, אין עשן.
התושבות הגיעו לארץ, את הממיר נבדוק ונראה מה מצבו ונחליט איך ממשיכים.
בנוגע לניקוי הממיר- הדעות ביוטיוב חלוקות בנוגע ליעילות הניקוי. הדעות נעות בין החלפה חובה לניקוי בממיסים ולהמשיך הלאה בחיינו. נראה....
אה, חוץ מזה התקנתי את הקאץ' קאן של פרו וונט והסרתי את היוניט של מיצי ש''מכבה'' את ה egr.
בקיצור, השריקה נבעה מצנרת סתומה. תקפידו על ניקוי סעפת וצנרת....
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220312/ed656928d1cc44334b84a9af909c0b50.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220312/9e195d2d22ccf037e2a9f1a41e627dfc.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220312/a6f534a7fb9c9ebdab9f70de9d47111c.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220312/07779bfbad406b531674529813e072b4.jpg
והסרתי את היוניט של מיצי ש''מכבה'' את ה egr.
למה?
גם אני סקרן.
בנוגע ליוניט-
1. מנסיונו של 'אבי ביטר' עם הקפיצה הקטנה בדימום המנוע.
2. יותר ויותר יוטיוברים אוסטרלים מעלילים על ההשפעה של היוניט על מערכות אחרות שלוקחות קריאת טמפ' מהחיישן הזה. בעיקר קביעת תערובת סולר/ אויר.
ההמלצה היא (גם ע''פ גרשון, תתקשר) לעשות את השינוי ישר ממחשב הרכב ולקבוע שם טמפ' נמוכה שלא תפתח את ה egr ולא לשחק עם החישן.
עד אז- תוסף לסולר כל 3000 ק''מ (כך המליץ מוש), קאץ' קאן וניקוי כללי כל 90,000 ק''מ כמו שממליץ היצרן.
אבל אולי באמת יהיה פשוט יותר לעשות את השינוי במחשב וזהו (ולבטל את ה dpf על הדרך?)
גיא
אתה בעצם חוזר לתצורה המקורית בלי המודול הזה, אני מבין את ההגיון.
לגבי ה DPF, אני ממליץ בחום לבטל, מערכת בעייתית מאוד עם פוטנציאל נזק, וכל מיני תקיעות safe mode כשאתה מטייל במדבר יומיים.
אתה בעצם חוזר לתצורה המקורית בלי המודול הזה, אני מבין את ההגיון.
לגבי ה DPF, אני ממליץ בחום לבטל, מערכת בעייתית מאוד עם פוטנציאל נזק, וכל מיני תקיעות safe mode כשאתה מטייל במדבר יומיים.היכן ביטלת אתה?
למה לא לבטל את ה egr דרך המחשב גם כן?
איך מתיגים פה את גרשון?!
לגבי ה DPF אין מחלוקת, אין שום פוטנציאל נזק מהסרה, והגיעו מספר דגמים (2010 לדוג) כך מהיצרן.
ההסרה צריכה להתבצע פיזית (אגזוזן) ועדכון מפה (תוכנה).
בפרטי אמליץ לך על בעלי מקצוע באיזור אשדוד אם תצטרך.
לגבי ה EGR כאן הדעות חלוקות, ויש דיונים סביב שינוי הטמפ׳ במנוע.
בגלל שאני די פחדן עם שינויים כאלה מהותיים שקשורים למנוע ( זה לא מגשקשוקה) החלטתי לאמץ את הפתרון של המודול של מיצי, מכיוון שה Roll back הוא פשוט וקל (קונקטור) אם אתחרט מסיבה כלשהי, או לפני טסט.
אגב טסט, באחרון שחכתי לנתק ועדיין עברתי, הם בכלל לא שמו לב, ולא ביצעו בדיקת גזים 🤣
בנוסף למי שלא מכיר,
כשיש בעיה ב EGR בשסתום או במערכת, פשוט נדלקת נורה. אין דרמות.
כשיש בעיות ב DPF יש סיכוי שהמערכת מכניסה סולר למערכת השמן - לא כיף.
בעיקרון אתה צודק
כמעדכנים תוכנה, ניתן כבר לבטל את שניהם.
תתקשר אליי
גרשון
מה עוד בוצע לאחרונה?
בעיקר דברים טכניים לא מרגשים....
הוחלפו 2 נאבות- אחורית ימנית, קדמית שמאלית, מוט רדיוס אחורי, משולש קדמי ועוד כל מני.
הוחלפו תושבות מנוע וגיר וההבדל דרמטי. כל הרעידות פסקו והרכב שקט ונעים.
זוהה, ומורגש מעט חופש במוט המייצב הקדמי, הוזמנו והגיעו בושינגים, ויוחלפו לפני הטיול של פסח.
בנוסף, אצטרך לשפץ את מסרק ההגה, אבל זה יחכה לטיפול הבא.
הספייר הוחלף אחר כבוד ל 17" bf כמו שאר הגלגלים.
דבר אחד שאני מתלבט לגביו. הרכב נראה כאילו רוכן קדימה. מהתבוננות ב bk נוספים, נראה שאני לא חריג, אבל זה לא מוצא חן בעיני.
אני רואה גם אקזמפלארים אחרים שנראים בסך הכל מאוזנים בין החלק הקדמי לאחורי. מבדיקה מול המתקין (רדימו בשילת), ההגבהה- בול. אבל אני לא ממש מרוצה.
זה גם קצת מורגש בשטח, חושש מכל מעבר בגינת אבנים, חציית מעברי מים ובכלל, תחושה שכל רגע אקבל "בום" במיגון.
מה עושים? ספייסרים? לא מת על זה אבל מוכן לשקול משהו סולידי.
החלפת קפיץ קדמי?
רעיונות יתקבלו בברכה
עד כאן
גיא
רעיונות יתקבלו בברכה
תמונות מתבקשות כאן...
תמונות מתבקשות כאן...מידות ממרכז גלגל לכנף:
ק נהג- 51.5 ס''מ
ק נוסע- 52 ס''מ
א נוסע- 53.5 ס''מ
א נהג 54 ס''מ
גחון גישה מהרצפה למיגון- 24 ס''מ
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220412/e528c478109f5c89d9d3a0d095d6afc7.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220412/0cff45e1ffcb21746411c7c39deb1c5b.jpg
לי נראה יחסית מאוזן והוא יהיה עוד יותר מאוזן כשיועמס לטיול.
אם האוטו נמוך לך מדי, זה עניין אחר.
מה עוד בוצע לאחרונה?
בעיקר דברים טכניים לא מרגשים....
הוחלפו 2 נאבות- אחורית ימנית, קדמית שמאלית, מוט רדיוס אחורי, משולש קדמי ועוד כל מני.
הוחלפו תושבות מנוע וגיר וההבדל דרמטי. כל הרעידות פסקו והרכב שקט ונעים.
זוהה, ומורגש מעט חופש במוט המייצב הקדמי, הוזמנו והגיעו בושינגים, ויוחלפו לפני הטיול של פסח.
בנוסף, אצטרך לשפץ את מסרק ההגה, אבל זה יחכה לטיפול הבא.
הספייר הוחלף אחר כבוד ל 17" bf כמו שאר הגלגלים.
דבר אחד שאני מתלבט לגביו. הרכב נראה כאילו רוכן קדימה. מהתבוננות ב bk נוספים, נראה שאני לא חריג, אבל זה לא מוצא חן בעיני.
אני רואה גם אקזמפלארים אחרים שנראים בסך הכל מאוזנים בין החלק הקדמי לאחורי. מבדיקה מול המתקין (רדימו בשילת), ההגבהה- בול. אבל אני לא ממש מרוצה.
זה גם קצת מורגש בשטח, חושש מכל מעבר בגינת אבנים, חציית מעברי מים ובכלל, תחושה שכל רגע אקבל "בום" במיגון.
מה עושים? ספייסרים? לא מת על זה אבל מוכן לשקול משהו סולידי.
החלפת קפיץ קדמי?
רעיונות יתקבלו בברכה
עד כאן
גיא
Sent from my SM-G998B using Tapatalkכמעט כל רכב מקורי או עם סט הגבהה של יצרן מוכר עומד כך, במצב ריק החלק האחורי גבוה מעט מהקדמי.
יש בכך היגיון, לשמור על חלוקת משקל קדמית לטובת היגוי יעיל גם בעת העמסה משקל.
אמדוד בערב.
גם אצלי יש נטייה ברורה קדימה, וכך גם היה לפני ההגבהה.
שאלה אחרת, המגיני בוץ האלה מקדימה, לא מיותרים ?
ehudzeelim
12-04-22, 15:57
מידות ממרכז גלגל לכנף:
ק נהג- 51.5 ס''מ
ק נוסע- 52 ס''מ
א נוסע- 53.5 ס''מ
א נהג 54 ס''מ
אם להיות קטנוני, ובהנחה שמדדת על משטח מישורי
ההפרש בין קדימה לאחורה בצד הנהג הוא 2.5 ס"מ
ההפרש בצד הנוסע הוא 1.5 ס"מ
הגובה בצד הנהג מקדימה צריך עוד ס"מ, כדי ליישר את הרכב, (בצד הנהג בדרך כלל השאיפה היא להיות טיפה גבוה יותר)
וזה גם אולי יסדר לך בעין (או פסיכולוגית) את הרכינה קדימה
שאלה אחרת, המגיני בוץ האלה מקדימה, לא מיותרים ?[/QUOTE]
סמן למה אתה מתכוון
צבע לבן מתחת לטמבון
יכול להיות שזאת לא ההגדרה הנכונה.
בנוסף, עשית משהו עם מסגרת הסאנרוף ?
- - - Updated - - -
137884
אחוריים 53 סמ
קדמיים 57 סמ
😱
מיגון לרצפה - 28 סמ
השיפוע אצלי חזק יותר, אולי אפילו מוגזם.
סט הגבהה של אולדמן בן שנה.
קפיצים לדעתי הדגמים הקשים יותר.
האחוריים נמוכים מהקדמיים?
צבע לבן מתחת לטמבון
יכול להיות שזאת לא ההגדרה הנכונה.
בנוסף, עשית משהו עם מסגרת הסאנרוף ?
- - - Updated - - -
137884שקלתי להוריד אותם, הפלסטיק השחור שמתחתם שתפקידו לאגור בוץ כבר ירד.
מה יש לעשות עם הסאן רוף?
הפוך, החלק האחורי גבוה יותר מהקדמי, כך זה במקור, השאלה בכמה.
אצלי יכול להיות שקצת מוגזם.
בסאנרוף יש חלודה במסגרת החלון ליד הגומי (בעיה נפוצה שיש לכולם)
הבנתי מהקבוצות שיש מישהו שמתקן ב 1000 שח. לא ברור לי מה הוא עושה בדיוק.
לי נשמע אידיאלי.
אחוריים 53 סמ
קדמיים 57 סמ
😱
מיגון לרצפה - 28 סמ
השיפוע אצלי חזק יותר, אולי אפילו מוגזם.
סט הגבהה של אולדמן בן שנה.
קפיצים לדעתי הדגמים הקשים יותר.
טעות כמובן
אחוריים 57
קדמיים 53
מרווח טעות חצי סמ לפה או לשם, בגלל שמרכז הגלגל לא מדוייק.
לי נראה יחסית מאוזן והוא יהיה עוד יותר מאוזן כשיועמס לטיול.
אם האוטו נמוך לך מדי, זה עניין אחר.יכול להיות שהתרגלתי לכלים גבוהים יותר, ואולי באמת המשקל שיש לי קבוע מאחור מוריד את החלק האחורי מעט גם ''בשגרה''.
אבל במבחן המספרים- הפאג'רו של אבי ביטר, עם סט הגבהה של אולדמן ומיגון של רסטה (נכון?) משיג 4 ס''מ יותר מרווח ממני. 28 ס''מ לעומת 24
מיגון גחון לא ראסטה, לא ברור לי של מי, ככה קניתי.
מיגון צד ראסטה.
אלה המספרים, מדדתי כמה פעמים.
העניין הוא שיש כמה מק״טים של בולמים וקפיצים בסט של ראסטה.
אני התקנתי אצל שטרק ברחובות.
דבר נוסף שנזכרתי בו - בקפיצים האחוריים החלפתי לפני שנה את הגומי שיושב בין הקפיץ לתושבת, גם למעלה וגם למטה.
הם היו יבשים ובלויים.
בכל מקרה, לא היה לי נעים, אבל לפי התמונה שצירפת, לא ככה נראה BK מוגבהה, הוא נראה לי נמוך.
אבל לפעמים התמונות מתעתעות.
מצרף 2 תמונות להתרשמות (עד כמה שאפשר מתמונות)
שתיהן לאחר ההגבהה, אחת כם המדרגות המקוריות ואחת עם ראסטה.
הרכב לכאורה נראה גבוה יותר משלך :
137885
137886
מה בינתיים?
לא המון. קצת סדר בחשמל בבגאז', הוספמת מתגי שליטה למקרר, משאבת מים והכנה לפנס שיאיר על הקפשוקה (נשאר עוד מתג פנוי בינתיים).
הרכב נוסע ומטייל בנעימים, החלפת בושינגים במוט המייצב הקדמי הדגישה חופש שיש במסרק ההגה, יטופל בקרוב, זה דופק ומרעיש מדי פעם אבל לא מורגש בינתיים בנסיעה.
חוץ מזה, טפו טפו.
הרכש האחרון של כירה כפולה (תודה תומר. אגב, קצת מים וסבון על הכירה מדי פעם לא היה הורג אותך) מוכיח עצמו כשדרוג רציני.
דבר אחד ששמתי לב רליו, המים אוזלים בקצב מסחרר. מיכל 50 ליטר עף תוך 2 שטיפות כלים.
בקיצור- בגי''ה- 6382020 איך אתם שוטפים כלים?!
זהו בינתיים.....https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220423/e69e4334b78ad939b26ad1c3125a7cd7.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220423/0fd181f94299ac59ef9697b6375a9d54.jpg
דבר אחד ששמתי לב רליו, המים אוזלים בקצב מסחרר. מיכל 50 ליטר עף תוך 2 שטיפות כלים.
בקיצור- בגי''ה- 6382020 איך אתם שוטפים כלים?!
ברז כדורי על הצינור סמוך לברז.
קודם כל למניעת הפעלה לא מבוקרת של הברז בתוך הרכב בנסיעה.
גם אצלי יש מתג הפעלת המשאבה, אבל אם המשאבה מפסיקה לעבוד, היא עדיין תעביר מים בגרביטציה אם הברז פתוח.
באסה לגלות שהמיכל התרוקן לתוך הרכב.
באסה לגלות שאין מים להמשך הטיול..
היתרון השני של הברז הוא הפחתת הספיקה בהתאם למה שנחוץ.
ילדים מאד בזבזנים עם מים.
הברז על רבע פתיחה מצמצם מאד את הספיקה כשאתה לא לידם.
כל הכלים בקערה גדולה מתחת לברז בזמן השטיפה לקליטת המים מהשטיפה, וריכוך הלכלוך עד שמגיע התור שלהם.
הקערה מתקפלת(בסגנון הסיר המצולם, אשמח לקישור למוצר), אז לא תופס נפח ברכב.
בטיול חג ממש עכשיו, 4 ימים, כמה משפחות ורוב השימוש מהמיכל שלי, כ-70ל׳ מים כולל שתייה ושטיפה.
יפה מאוד גיא!
תוספת לדורון, פקק סגור בכיור עד לשטיפה הסופית מהלכלוך והסבון.
הכלל הראשון בחיסכון במים הוא ללמד את הילדים שהם שואפים את הכלים שהם אוכלים בהם. מייד כמות הכלים מצטמצמת. הם יעדיפו לאכול בידיים או באותה צלחת את כל המנות ולא לשטוף עוד כלי. יש מי שמקציב לכל ילד סט כלים אישי כדי למנוע ביזבוז. כן... מסטינג.
השני הוא שטיפה ב'כיור' - דלי מתקפל / קורס. כמות קטנה מאוד של מים מספיקה לכל שלב של השטיפה.
השלישי הוא שימוש בנייר במקום שלב אחד של שטיפה. קירצפנו עם סבון? שטיפה קלה וניגוב במקום שטיפה נוספת להורדת שאריות הסבון.
הרביעי כמו.שדורון כתב הגבלת הספיקה.
אבל הכי חשוב מודעות.. שיש כמות סופית של מים וצריך לחסוך.
(אני סיימתי עכשיו 6 ימים במדבר עם הילדים על 10 ליטר מתוך 20 ).
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אכלתם נקניקיות על שיפוד בוקרצהריים וערב?? (;
סתם.. איישם את הטיפ על הנייר, תודה.
עזוב נקניקיות- נתת דוגמה טובה. השיפוד מחליף את הצלחת והמזלג ובסוף הולך למדורה? זה חוסך מים וזה לא 'חד פעמי' אלא שימוש חוזר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אחלה רעיונות!
הכיור בתמונה הגיע במקור עם פקק שאבד בדרך, בטח יש משהו חליפי שיוכל להכנס במקומו.
הרעיון של הברז כווסת מצוין. בגלל שאלו מחברים פניאומטיים אז אמיר את אחד מהם למחבר עם ברז. אפילו יש לי אחד כזה ששוכב בצד וממתין לשימוש.
לגבי הסיר, זהו חלק מסט של מחבת חסיר של gsi. קניתי באמאזון ואתמול נוסה לראשונה לטובת רוטב לפסטה. היה מצוין, גם הסיר.
קישור למוצר:
GSI Outdoors, Escape 3L Pot +... https://www.amazon.com/dp/B07W7CRQ4B?ref=ppx_pop_mob_ap_share
מעבר למה שנאמר לעיל, אצלי מה שעובד הכי טוב זה שרק אני שוטף כלים.
מעבר למה שנאמר לעיל, אצלי מה שעובד הכי טוב זה שרק אני שוטף כלים.
אם היה כפתור לייק היית מקבל עכשיו איזה עשרה רק ממני.
תיארו כאן בגדול את הטכניקות הנפוצות.
הרטבה ראשונית,
סיבון של הכל (כשהברז סגור),
שטיפה של הכל כשהמים שנוזלים מהכלי שנשטף יורדים על הכלים המסובנים שמתחתיו.
הכל בזרזיף, ולא בזרם (לא משנה אם חשמל או גרביטציה).
אני בטיול של שתי משפחות, עם ג'ריקן 30 ליטר, שורד שני לילות של שטיפת כלים וצחצוחי שיניים, רק בתנאי שאני שוטף, ושהצחצוח הוא בעזרת כוס מים.
וזה כולל גם שטיפת ידיים לילדים.
הכי חשוב זה להרחיק 'טרמפיסטים' על המים שלי :)
כן, יודע, צריך להחליף חברים.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
שנשטף יורדים על הכלים המסובנים שמתחתיו.
הכל בזרזיף, ולא בזרם (לא משנה אם חשמל או גרביטציה).
אני בטיול של שתי משפחות, עם ג'ריקן 30 ליטר, שורד שני לילות של שטיפת כלים וצחצוחי שיניים, רק בתנאי שאני שוטף, ושהצחצוח הוא בעזרת כוס מים.
וזה כולל גם שטיפת ידיים לילדים.
ת״ל שהכמויות מים שציינת זה גם הכמות שציינתי שהשתמשנו ל-3 משפחות ל-4 ימים.
אז אין כאן חשבון קסמים חסכוני אחר.
אם אתה מתעקש שרק אתה שוטף כלים, זה פטיש לשרשור אחר, לא קשור למים.
אם היה כפתור לייק היית מקבל עכשיו איזה עשרה רק ממני.
תיארו כאן בגדול את הטכניקות הנפוצות.
בטיול הראשון עם הסידור הנוכחי, זה היה כמה ימים עם המשפחה המורחבת. הבנתי בדרך הקשה שמה שלא אסביר, ברגע שיש כיור+ברז לא מפנימים שזה מגיע ממיכל שנגמר די מהר אם שוטפים כלים כמו בבית או שוטפים ידיים אחרי כל פעם שחותכים בצל לסלט.
מאז רק אני שוטף כלים ויש סוויץ' ניתוק למשאבה.
משהו מעצבן על הבוקר,
רוצים להניע את הרכב ולהתחיל את השבוע הזה, ועם כל הבאסה של יום ראשון וחזרה לשגרה- לא מניע.
מד הטעינה מצביע על 9.2v, קודנית עובדת, אורות בקבינה דולקים.
מחברים בוסטר, הבוסטר שבק (מחבר לחשמל ומקבל 4 פסים, בוסטר מלא, אבל ללא הצלחה בהדלקת הבוסטר... מוזר).
חבר מגיע עם בוסטר, הרכב מניע די בקלות והטעינה מתייצבת על 13.9. כלומר, יש טעינה.
נסעיה אחרונה הייתה בשישי סביב תשע בערב. בשבת קודש לא נסענו ברכב הזה אלא בליסינגומט.
מה בדקתי:
1. אורות בפנים הרכב כבויים, כלומר לא משם נזל החשמל.
2. צרכנים- מנותקים ע''י פיוז אוטו'. זה היה הסידור לפני שהוספתי את קופסת המתגים עם הרילייז וזה אומר שלכאורה, לא אמור להגיע מתח אל הצרכנים בתא המטען. לראיה, מד הטעינה שנמצא על קופסת המתגים- כבוי.
אז אלו השאלות:
1. מה שותה לי את המצבר?
הדבר שהשתנה הוא החלפת הפיוז האוטו' בחדש דומה (80 אמפ' עם מתג קפיצי) והוספת מיתוג לצרכנים (עד כה המשאבה ישבה על שקע בית מצית בתא המטען).
2. מה הבעיה של הבוסטר?! מצד אחד מציג טעינה מלאה ומאידך לא נדלק. לצבוע בכחול ולהשליך לדלי מי מלח או שיש משהו שניתן לבדוק?
3. נגיד ויש זליגה של מתח שעוברת בפיוז הקפיצי. אין מספיק מתח כדי להאיר אפילו לד קטן של מד הטעינה. זה מה שיגמור את המצבר תוך 36 שעות?!
נ.ב
יש איתורן על הרכב אך עד כה ללא בעיות.
נ.נ.ב
מצבר בוש כחול, 95 אמפ' בן כשנתיים
גיא
במצברי בוש כחולים ניתן למלא מים או אטומים (זה שאצלי ברכב נראה אטום)?
יש מים במפלס הנכון?
המצבר כבר לא באחריות? האחריות בבוש די ארוכה.
Asaf-a
אסף.א
תתחיל בלבדוק מאיפה הזליגה, אחרת זה ניחוש.
מצברי בוש עם שנתיים אחריות
כמה זמן איתוראן ברכב?
אם כבר קרוב לעשר שנים, ייתכן והסוללה שלו גמורה ואז הוא שותה מהמצבר...
אם זה רכב דיזל, מצבר בין שנתיים כבר יכול להיות עייף מאד.
נשלח מהנייד
כמה זמן איתוראן ברכב?
אם כבר קרוב לעשר שנים, ייתכן והסוללה שלו גמורה ואז הוא שותה מהמצבר...
אם זה רכב דיזל, מצבר בין שנתיים כבר יכול להיות עייף מאד.
נשלח מהנייד
צודק.
אחד הדברים הראשונים שעשיתי ברכב זה להעיף את האיתוראן לקיבינימט.
גם סוללת הגיבוי, וגם סיכון לכל מיני תקלות בזמנים הכי לא מתאימים.
גם את הקודנית המטמומטת ביטלתי, אבל זה כבר שריטה שלי בכל הרכבים.
האיתורן הותקן ברכב בשנת 2012. 10 שנים.....
בדקתי את המצבר, הזיכרון כבר לא משהו כנראה- ורטה כחול 90 אמפ' יוצר ב 10/20. עוד לא שנתיים אבל כנראה שגם הוא מסמן את קיצו.
התייעצתי עם עידן מאישטח לגבי האופטימה הכחול כמצבר התנעה+ צרכנים פריקה עמוקה.
המחיר אמנם גבוה אבל אם הוא יכול להיות דואלי, אז זה יכול לחסוך לי למעשה מצבר נוסף.
גיא
בדרך הביתה (שוב התנעה עם בוסטר) אחרי קיק הרכב נכנס ללימפ מוד עם נורות בדוק מנוע (קבועה) ו dpf (מהבהבת).
הוזמן מצבר כחול של אופטימה ובשלישי- חשמלאי....
מוזר
צ׳ק אנגין + DPF מהבהב = DPF סתום, שדורש ניקוי והחלפת שמן ופילטר.
אני לא חושב שיש קשר לבעיית חשמל, וזה פשוט צירוף מקרים.
נהיה לך מעניין…
בכל מקרה, אם אתה רוצה לצאת מלימפ מןד, באופן זמני כדאי ליסוע כמו בנאדם (לא מומלץ להגזים), פשוט תנתק את הקונקטור ליד הפילטר אוויר כשהמנוע כבוי, ובהתנעה לא תהיה בלימפ מוד.
מוזר
צ׳ק אנגין + DPF מהבהב = DPF סתום, שדורש ניקוי והחלפת שמן ופילטר.
אני לא חושב שיש קשר לבעיית חשמל, וזה פשוט צירוף מקרים.
נהיה לך מעניין…
בכל מקרה, אם אתה רוצה לצאת מלימפ מןד, באופן זמני כדאי ליסוע כמו בנאדם (לא מומלץ להגזים), פשוט תנתק את הקונקטור ליד הפילטר אוויר כשהמנוע כבוי, ובהתנעה לא תהיה בלימפ מוד.ולהתניע כשהקונקטור מנותק?!
טוב, הפעם זה כאב....
ניקוי סעפות פעם שניה בחצי השנה האחרונה- שחורות משחור.
גם egr ו dpf פורקו, כנ''ל הממיר הקטליטי פורק והכל נוקה.
מזרקים- 2 מתוכם עבדו על 40-45% על כן הוחלף סט קומפלט בסט מקורי משופץ.
לאחר כל זה ניקוי dpf דרך המחשב לאיפוס התקלה.
מסנן שמן הוחלף וכנ''ל השמן.
בדרך הביתה (צור נתן- מודיעין) הרכב הרגיש כאילו נעוריו שבו לו, כיף גדול.
על הדרך הוחלפו תושבות בולמים קדמיים ולינקים חדשים למוט מייצב קדמי. חסל סדר נקישות. בינתיים (לא משלה את עצמי).
מה עוד? איזון גלגלים נדרש (רעידה סביב 110 קמ''ש), נורת כרית אוויר נהג דולקת מה שמצביע על סליל הגה וזהו בינתיים.
יש מוסר השכל מכל הסיפור הזה. כאשר עושים ניקוי, עושים אותו כמו שצריך.... אחרי 10 שנים נראה שזאת הפעם הראשונה, ואם המלצת היצרן היא ניקוי סעפות כל 90,000 יש לכך סיבה טובה. צריך לזכור את זה לרכב הבא כחלק מיישור הקו.
עד הפעם הבאה
גיא
היי
לא הבנתי, למה ניקוי סעפות פעם שנייה ?
בכל מקרה, ביטול המערכות האלו, והנקיון שביצעת יבטיחו לך שקט של שנים מהאיזור.
לגבי הרכב הבא, לא יודע כמה זה קריטי כמו בפאג'רו עניין הסעפות, שם משהו בתכנון המנוע גורם לבעיה הרבה יותר רצינית ממנועי דיזלים אחרים.
אבל הפתרון כאמור, פשוט.
לגבי הרעידה ב 110, הג'אנטים שלך מקוריים ?
היי
לא הבנתי, למה ניקוי סעפות פעם שנייה ?
בכל מקרה, ביטול המערכות האלו, והנקיון שביצעת יבטיחו לך שקט של שנים מהאיזור.
לגבי הרכב הבא, לא יודע כמה זה קריטי כמו בפאג'רו עניין הסעפות, שם משהו בתכנון המנוע גורם לבעיה הרבה יותר רצינית ממנועי דיזלים אחרים.
אבל הפתרון כאמור, פשוט.
לגבי הרעידה ב 110, הג'אנטים שלך מקוריים ?מבחינת ניקוי, המצב היה נוראי, אצרף תמונה.
הג'אנטים הם 17" של מיצובישי. שלי במקור הגיע עם 18".
אוקיי אז איזון גלגלים.
שוב, אני לא מבין למה היה צריך לנקות פעמיים ?
מנקים פעם ב 90K ק"מ....
את התמונות של הג'יפה אני מכיר גם מרכבים בני 15 שלא נוקה אף פעם, ונשאר חור בקוטר קטן יותר ב 90% מהמקורי.
אבל למה פעמיים?
במבחן התוצאה, היה צורך. ההחלטה להכנס לתהליך הייתה לעשות ניקוי יסודי גם לסעפת היניקה וגם למערכת הפליטה, כדי להתחיל מחדש. יכול להיות שהיה אפשר להסתדר בלי, אבל כדי לא להיות מופתע שוב בעוד חצי שנה, הוחלט לעשות הכל.
כמו שהתחיל במקרה כך גם הסתיים
בעקבות מעברי דירה, שיפוץ גדול מעבר למתוכנן וכו' וכו' החלטנו על מכירת הרכב. היה כיף, כיף שהיה. ננוח קצת ונחזור לעניינים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.