PDA

צפייה בגרסה מלאה : מבקש עזרה ועצה לרכישת רכב שטח/כביש

Haimon65
01-03-21, 23:06
שלום לכולם,
קראתי מספר לא מבוטל של הודעות כאן בפורום ואני ממש חייב להגיד שזה מרגיש נפלא שכ"כ הרבה אנשים טובים עוזרים ומייעצים ללא תמורה לאנשים אחרים, מקווה שבעתיד אהיה גם לעזר לאחרים.
אני בחור לא כ"כ צעיר (56) אומנם עם קצת ניסיון בשטח, בעבר.
באחרונה כשאפשרויות הטיול הצטמצמו הגעתי למסקנה שרכב שטח כביש יעלה את מפלס החדווה בחיים ולכן אני כאן.

1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. מה התקציב לרכישת הרכב? כ- 120 אש"ח
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? מימון נוסף
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן

2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? 2 מבוגרים + 2 נכדים צעירים (בוסטר) וכלב קטן, לינת שטח לעיתים נדירות, אציין שאני איש גדול 190 ס"מ וכמה קילוגרמים עודפים, כך שג'ימיני לא כ"כ בא בחשבון.

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? 25,000 ק"מ מתוכם 3,000 ק"מ בטיול
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? רכב לנסיעה יומיומית לעבודה, אפשר לחיות עם כמה ימי טיפול
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? במוסך (שתי ידיים שמאליות)
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? באזור המרכז

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? ע"פ רוב שטח רגוע, אבל אשמח לשטח יותר אתגרי
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? טיילנו בעבר הרחוק (15-20 שנה אחורה) עם קיה ספורטאז' מוגבהת ומסודרת, כרגע יש לאחד הבנים, סובארו XV ונשמח להצטרף גם לקבוצות אחרות
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף? אין תנאי סף אבל הכיוון הוא לרכב נוח לנסיעות כביש סטנדרטיות ובסופ"שים לרכב שיוריד אותנו קצת לשבילים מחוץ לכביש

א. גיר אוטומטי/ידני אוטמטי
ב. מנוע דיזל/בנזין אין העדפה
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) הכל הולך (עדיף נוסע)
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? חדש/משומש עד 5 שנים

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? קיבלתי הצעה מעניינת לסובארו XV חדשה 2 ליטר אבל אני לא ממש סגור על כלום, מעדיף רכב מודרני (בקרת אקלים, בקרת שיוט וכיוצ"ב כפתורים)

בקיצור מחפש כיוון
תודה מראש

חיים

ש01
02-03-21, 11:16
חיים ברוך הבא

מצד אחד, התשובה הקלאסית לשאלה שלך תהיה מקבוצת סובארו - XV/פורסטר/אוטבק
יש להם, כמובן, רכבים עם מערכות הבטיחות שציינת.
אבל,
כתבת גם שמעט לעת תרצה "קצת" יותר אתגר בשטח.
אתה גם איש גדול ולכן רכב מרווח וחשוב לך רכב מרווח (וציינת שנוח)
למידות שלך, בשילוב שטח "קצת" יותר אתגרי, נכנסים כבר הSUV הגדולים - לאנד קרוזר, פאג'רו, סורנטו וגראנד שירוקי.

אישית (ואני מודה - אני משוחד - נוסע כבר בגראנד שני - גילוי נאות) אמליץ לך על הגראנד שירוקי.
הרכב הכי חזק, מרווח, נוח ומפנק בקבוצה.
מגוון דגמים ומנועים - דיזל, 2 מנועי בנזין (שמקבלים גם גז באהבה).
אני לא זוכר מאיזה מודל החלו להצטרף המערכות בטיחות המתקדמות בדגמי הלימיטד וצפונה, אם כי שם בשטח יותר טכני חשוב להזהר ולשמור על הראדר שהותקן באופן שלומיאלי בטמבון הקדמי.
את הרכב הזה חייבים למגן ועל מנת לאתגר אותו בשטח חשוב גם להגביה (בסדר הזה - קודם מיגון ואח"כ הגבהה). לשבילי קק"ל אין צורך בהגבהה.
בשטח יותר מאתגר, הרכב עובר בכל מתאר שטח שיעברו האחרים.
תא מטען מספק לציוד לטיול דו יומי עם הנכדים.
3 בוגרים או כסאות בטיחות יושבים מאחור בנוחות.
בטיפול נכון הרכב אמין לא פחות מהחברים מהמזרח הרחוק.

erezgur
02-03-21, 13:11
ברוך הבא,
התקציב מאפשר, כמות האנשים והרצון לטיולים גם ברמת עבירות בינונית - שקול גם פאגרו, פאת'פיינדר או לרדת מעט השנתון ולנדקרוזר.
כיווו נוסף זה דיסקברי...

נשלח מהנייד

Yaki5500
02-03-21, 13:21
חברים שימול לב שהוא רוצה רכב עד 5 שנים

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

-->