צפייה בגרסה מלאה : נורת לחץ שמן נכבת לאחר זמן ארוך (לפעמים..)
הי
הרכב טרופר דיזל TOD.
התחילה לי תופעה חדשה שנורת לחץ שמן נשארת דלוקה יחסית הרבה זמן, לפעמים. בהנעה ראשונית בבוקר הרכב מניע בסדר והנורה כבית לאחר כ 2-4 שניות שזה בסדר. גם אם הרכב עמד יומיים הכל טוב. אבל לאחר נסיעה קצרה או ארוכה כשאני מכבה את הרכב ל רבע שעה וגם שעה וחצי ויותר, לפעמים, הנורה נשארת דולקת לאחר ההנעה למשך זמן ארוך יותר. לפעמים זה 10 שניות ולפעמים גם חצי דקה.
חוץ מזה הרכב נוסע מצויין.
פילטרים שמן מקוריים הוחלפו לפני כ 4 חודשים.
שמן 5-30/40 סינטטי מאיכות טובה כמו שצריך
קרטר שמן פורק ונוקה כולל מסננות והחלפת גומיות לפני שבוע.
מה יכול להיות?
חשבתי אולי וסתי לחץ/פורקי לחץ שיש בקולר שמן מלוכלכים או תפוסים? יש מצב?
בתור התחלה תחליף את היוניט לחץ שמן שינמצא מעל הפילטר הגדול, בגלל שזה tod זאת יוניט שונה מהטרופר ה"רגיל" ללא tod והיא הרבה יותר זולה וקטנה.
היוניט מוברגת וצריך בוקסה עמוקה, יש לה חוט אחד.
כמה סיבות:
1.יוניט
2.פילטר שמן תחליפי (אחד מהם בדיזל) גרוע
3.שסתום על חזור נתקע (בדיזל על הקולר שמן)
4.הכי נפוץ לדעתי-אטמי צינוריות יניקת שמן קרועים. אבל אם אתה אומר שהחלפת אז לא משנה.
5.סדק בצינוריות
6. בקילומטרג גבוה גם המשאבת שמן שחוקה יכולה לגרום לזה.
שסתום אל חזור לא קשה להחליף..אצלי היה תקוע מפיח.לא ניסיתי לנקות.קניתי חדש..
היתה לי אותה בעיה, אחרי החלפה נוספת של שמן ופילטר לא חזרה.
הוחלף יוניט שמן, נראה לי בינתיים שהתופעה חלפה, נמשיך לעקוב.
דרך אגב - במידה וזה שסתום אל חוזר - מה הדרך להגיע אליו בשביל לפרק? מתחת לרכב, אחרי שפורק הפילטר?
תופעה דומה בפרדו
החלפת שמן ופילטר שמן בחברה ( שחיטה ) התופעה נעלמה
אני ממשיך לעקוב אם התופעה תחזור אבל מה שאתם אומרים על החלפת פילטר שמן נשמע בהחלט הגיוני. ממה שאני מכיר ברכבים אחרים, בפילטר שמן (מקורי/איכותי) יש בדרך כלל סוג של דיאפרגמה/שסתום אל חוזר שתפקידו למנוע זליגה של שמן לאגן השמן כשהרכב מדומם. כך שבהנעה הבאה עדיין יהיה מעט שמן שידחף למנוע במקום לחכות עד שהמשאבת שמן תבנה לחץ ותמלא צנרת ריקה
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
מסתובבים בשוק פילטרים מזוייפים, לשים לב.
איך מזהים? מרססים ספרי על הפילטר והכיתוב יימחק איך שאתה רק נוגע בו.
השתסום נמצא על הקולר שמן.הגישה מלמטה.עלותו סביבות ה300 שקל.
יש פילטרים של best value parts סיניים שהם תחליפים אבל האריזה והכיתוב מאוד דומים למקורי.כשהיה לי את הטרופר מספר פעמים ניסו לדחוף אותם במוסך מורשה במחיר של מקורי.
מסתובבים בשוק פילטרים מזוייפים, לשים לב.
איך מזהים? מרססים ספרי על הפילטר והכיתוב יימחק איך שאתה רק נוגע בו.
הוחלף גם פילטר, נראה שהתופעה השתפרה, לפעמים נורת שמן כבית לאחר זמן קצר יחסית, אבל עדיין יותר ארוך מפעם. נמשיך לעקוב.
לגבי הפילטרים - אני רוכש מקוריים מ UMI. גם הקודם וגם החדש ששמתי נראים אותו דבר בדיוק.
ריססתי ספריי קרבורטור על הכיתוב (לבן על רקע שחור) ואני מצליח למחוק/לטשטש את הכיתוב עם שפשוף קל של סמרטוט. מה זה אומר? ש UMI מוכרים חלפים מזוייפים?
בדיוק הפוך. שאתה בסדר.
תעיף מבט בסרטון הזה שקושר כבר כמה פעמים:
https://youtu.be/TMKSZOKcwF4
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.