PDA

צפייה בגרסה מלאה : צמיגים והגבהה - ג'ימני 2020

n.benami
07-03-21, 22:33
שלום,

מטייל עם ג'ימני 2020 בהנאה גדולה בחצי שנה האחרונה.
כרגע הרכב במצב מקורי לגמרי.
מתחיל להרגיש שגובה הרכבים ואולי גם הצמיגים מתחילים להגביל מבחינת רמת העבירות בטיולים.

אשמח להמלצה לגבי צמיגי AT במידה מקורית (או מידה גדולה יותר במידה ואפשר לשנות בצורה חוקית),
אשמח גם לחוות דעת לגבי הגבהה (עד המגבלה החוקית) - האם שווה את ההשקעה?
אם אני לא בכיוון ועדיף בכלל להתחיל בלהשקיע בנעילות אז זו גם אופציה.

תודה מראש.

נמרוד
21-03-21, 09:30
שלום,

מטייל עם ג'ימני 2020 בהנאה גדולה בחצי שנה האחרונה.
כרגע הרכב במצב מקורי לגמרי.
מתחיל להרגיש שגובה הרכבים ואולי גם הצמיגים מתחילים להגביל מבחינת רמת העבירות בטיולים.

אשמח להמלצה לגבי צמיגי AT במידה מקורית (או מידה גדולה יותר במידה ואפשר לשנות בצורה חוקית),
אשמח גם לחוות דעת לגבי הגבהה (עד המגבלה החוקית) - האם שווה את ההשקעה?
אם אני לא בכיוון ועדיף בכלל להתחיל בלהשקיע בנעילות אז זו גם אופציה.

תודה מראש.

אתה שואל שאלות שהתשובה אליהן קצת ברורה מאליה, לכן השקט...

והשיפורים שרשמת הם פחות או יותר בסדר הטבעי והמקובל - צמיגים טובים ועמידים (חפש את המידה שלך כאן https://tires4u.co.il/ ) הגבהה תקנית של 50 מ"מ, ומיד אחר כך נעילה אחת לפחות, בג'ימני הפתרון המקובל והזול הוא נעילה אוטומטית אחורית.

Zivcar
21-03-21, 11:35
אתה שואל שאלות שהתשובה אליהן קצת ברורה מאליה, לכן השקט...

והשיפורים שרשמת הם פחות או יותר בסדר הטבעי והמקובל - צמיגים טובים ועמידים (חפש את המידה שלך כאן https://tires4u.co.il/ ) הגבהה תקנית של 50 מ"מ, ומיד אחר כך נעילה אחת לפחות, בג'ימני הפתרון המקובל והזול הוא נעילה אוטומטית אחורית.

יש היום נעילות נשלטות סיניות (או בכל מקרה מהמזרח) בעלות שלא שוברת בנק.
קיים גם חשמלי וגם פניאומטי. מיובאים על ידי 2-3 יבואנים שידועים בתחום כבר שנים, כך שיש אבא ואמא אם צריך.
בכוונה לא ממליץ, לדעתי כולם באותה איכות סהכ (סבירה מאוד).
אני הלכתי על פניאומטית, העתקה בוטה של ARB וככזו בלי קשר ליבואן המקומי תמיד יהיו חלקי חילוף ברי השגה.

ronbs
06-04-21, 11:11
מציע לך לבדוק אם ברכב שלך יש מערכות בטיחות אקטיביות שמונעות הגבהה
הרכבים היום באים עם מערכת מצלמות , ראדאר שמכויילות לגובה הרכב המקורי, אני לא בטוח שבארץ קיימת האפשרות לכייל את המערכות האלו
אני אישית הייתי ממתין עם הצמיגים עד שיגמרו ואז מחליף למידה חוקית AT

לגבי הגבהה תזהר מאוד, בקבוצות השונותי בפיס יש הרבה גופים שמנסות לדחוף את המוצר שלהם, תבחר מוצר עם תקן וחברה ידועה.
הכי טוב לנסות למצור רכבים שהוגבהו ולעשות נסיעת נסיון.
אני לדוגמא הרכבתי קיט של EFS חברה ידועה בעולם, הבעיה שבארץ מביאים כנראה את הקיט הקשה שלהם, הסט לא נוח בכביש וגם לא בשטח, אני מאמין שעם רכב עמוס הוא יתנהג יותר טוב , בקיצור לי אישית לא מתאים .EFS

Tzvika-Pick
14-04-21, 17:53
חמשת הסנט שלי -

לא ניתן לשנות בצורה חוקית את מידת הצמיגים של הג'ימני החדש. יש רק מידה חוקית אחת, זאת שהגיעה עם הרכב.
צמיגי ה-HT המקוריים שהגיעו עם הרכב הם לדעתי צמיגים ממש לא מוצלחים. גם אני חשבתי שהכי טוב למשוך איתם עד שימותו אבל בסוף לא עמדתי בפיתוי וזרקתי אותם לפח הרבה קודם.
יש בשוק מבחר של צמיגי AT טובים במידה המקורית ובקוד המהירות החוקי. אני אישית בחרתי בסט של ג'נרל טייר AT3, שהיה הסט עם הסוליה הכי אגרסיבית שמצאתי ועדיין היה תיקני. נוסע עליהם כבר מעל שנה, מאוד מרוצה, גם בכביש וגם בשטח.
יש גם צמיגי שטח מלא במידה המקורית, אבל הם מיצרן לא ידוע ובנוסף גם לא עומדים בקוד המהירות המינימלי הנדרש.

לגבי הגבהות -
יש 4-5 יצרנים שכבר משווקים בארץ קיטים להגבהה של הג'ימני החדש, חלקם מיצרנים מוכרים וחלקם פחות. טווח המחירים נע בין 3500 ל-7500 ש"ח, תלוי בסדנא וביצרן הקיט. כשחפרתי בנושא לפני חודשיים גיליתי שזה גם תלוי בחלקים שמגיעים עם הקיט. מסתבר שיש חתיכת גומי שמנמיכה איזה מוט של ההגה שהיא לא סטנדרט בכל הקיטים ולפי דיווחים שונים אם לא מתקינים אותה עלולות להיות בעיות. או חתיכת פח קטנה שמתחברת לאיזה חיישן בסרן האחורי שקשור לפנסי ה-LED המקוריים, שאם לא מתקינים אותו הם לא יהיו מכוונים כמו שצריך וגם הוא לא מגיע כסטנדרט בכל סט.
בכל מקרה קח בחשבון שכל התקנה של כל קיט הגבהה מורידה את האחריות מצד היבואן על כל מכלולי ההיגוי וההנעה. וכמו שנכתב קודם, היבואן מכסת"ח וטוען שזה עלול לפגוע גם במערכות הבטיחות המקוריות של הרכב. כמה זה נכון אני לא יודע.

ronbs
14-04-21, 19:11
האם לרכב יש מערכות בטיחות אדפטיביות?
זאת אומרת מצלמות וראדר שמשמשות את מערכות הבטיחות.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

haim.menachem
14-04-21, 22:24
בטח שיש רדאר, זה מכ״מ לגילוי צוללות גרעיניות אירניות.
ובחלק הרציני, לצערי הייתי צריך לעבור במסלול הארוך לגילוי המתלים שיתפקדו היטב בשטח על הג׳ימני. השני סנט שלי הם הקיט של EFS (מדוקטור מורי).
לגבי צמיגים, אם יש BF GOODRICH, ממליץ עליהם. אם תתקין צמיגי שטח מלא, תקבל ביצועים בהתאם בשטח, אבל יהיה מחיר בכביש(אחיזה, מהירות ומרחק בלימה, כולם פחות טובים).

Sent from my iPhone using Tapatalk

ronbs
15-04-21, 20:53
חים, רוצה לחדש לך
בויטרה 2020 יש רדאר כחלק מהמערכות בטיחות.
אם אתה מגביה את הרכב כל מערכות הבטיחות האדפטיבית לא יעבדו כראוי

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Tzvika-Pick
16-04-21, 08:46
מערכת הבטיחות המקורית של הג'ימני החדש מבוססת על מצלמה, אין רדאר.
יכול להיות שהמצלמה הזאת לא תעבוד טוב לאחר הגבהה חוקית של 50 מילימטר. בהחלט יכול להיות, זה מה שהיבואן של סוזוקי בארץ טוען. אבל גם יכול להיות שזה כסת"ח שקר כלשהוא, כמו הסיפור שאי אפשר לשנות מידת צמיג כי "זה מה שהגיע במסמכי התקינה". הרי גם כשאני מעמיס את "תא המטען" של הג'ימני שלי בציוד לטיול של יומיים במדבר ונוסע בעליות של גבעתיים החלק הקדמי של הרכב מתרומם בכמה סנטימטרים לעומת החלק האחורי והשמיים לא נופלים.

שמוליקו
06-03-23, 11:34
חמשת הסנט שלי -

לא ניתן לשנות בצורה חוקית את מידת הצמיגים של הג'ימני החדש. יש רק מידה חוקית אחת, זאת שהגיעה עם הרכב.
צמיגי ה-HT המקוריים שהגיעו עם הרכב הם לדעתי צמיגים ממש לא מוצלחים. גם אני חשבתי שהכי טוב למשוך איתם עד שימותו אבל בסוף לא עמדתי בפיתוי וזרקתי אותם לפח הרבה קודם.
יש בשוק מבחר של צמיגי AT טובים במידה המקורית ובקוד המהירות החוקי. אני אישית בחרתי בסט של ג'נרל טייר AT3, שהיה הסט עם הסוליה הכי אגרסיבית שמצאתי ועדיין היה תיקני. נוסע עליהם כבר מעל שנה, מאוד מרוצה, גם בכביש וגם בשטח.
יש גם צמיגי שטח מלא במידה המקורית, אבל הם מיצרן לא ידוע ובנוסף גם לא עומדים בקוד המהירות המינימלי הנדרש.

לגבי הגבהות -
יש 4-5 יצרנים שכבר משווקים בארץ קיטים להגבהה של הג'ימני החדש, חלקם מיצרנים מוכרים וחלקם פחות. טווח המחירים נע בין 3500 ל-7500 ש"ח, תלוי בסדנא וביצרן הקיט. כשחפרתי בנושא לפני חודשיים גיליתי שזה גם תלוי בחלקים שמגיעים עם הקיט. מסתבר שיש חתיכת גומי שמנמיכה איזה מוט של ההגה שהיא לא סטנדרט בכל הקיטים ולפי דיווחים שונים אם לא מתקינים אותה עלולות להיות בעיות. או חתיכת פח קטנה שמתחברת לאיזה חיישן בסרן האחורי שקשור לפנסי ה-LED המקוריים, שאם לא מתקינים אותו הם לא יהיו מכוונים כמו שצריך וגם הוא לא מגיע כסטנדרט בכל סט.
בכל מקרה קח בחשבון שכל התקנה של כל קיט הגבהה מורידה את האחריות מצד היבואן על כל מכלולי ההיגוי וההנעה. וכמו שנכתב קודם, היבואן מכסת"ח וטוען שזה עלול לפגוע גם במערכות הבטיחות המקוריות של הרכב. כמה זה נכון אני לא יודע.

מעלה מהאוב...
האם עדיין לא ניתן לשנות מידת צמיגים לג'ימיני החדש -2023?
יש אפשרות בבקשה ממשהו שיש לו רכב כזה שיאמר מה הם קוד העומס וקוד המהירות המותרים? (עוד לא השתחרר הרכב מהחברה ואין לי עדיין רשיון רכב ביד, רוצה להכין את השטח).

מוני אורבך
06-03-23, 12:11
מידת צמיגם חוקית 195/80R15 קוד מהירות 96 S

שמוליקו
06-03-23, 12:15
תודה רבה מוני !

sportage
15-03-23, 21:42
מעלה מהאוב...
האם עדיין לא ניתן לשנות מידת צמיגים לג'ימיני החדש -2023?
יש אפשרות בבקשה ממשהו שיש לו רכב כזה שיאמר מה הם קוד העומס וקוד המהירות המותרים? (עוד לא השתחרר הרכב מהחברה ואין לי עדיין רשיון רכב ביד, רוצה להכין את השטח).

בדקתי לפני כמה חודשים מול המנהל הטכני של היבואן, אחרי שהצמיגים המקוריים התפוררו כבר בטיול האגרסיבי הראשון...

הוא היה מאוד נחוש שאין מצב לאשור למידה אחרת, כי ככה הרכב אושר מול משרד התחבורה.

הוא מודע לזה שיש הרבה מדינות בהם היצרן/יבואן מאשר מידה פופולארית יותר - 215.75.15.

סולי
16-03-23, 07:22
באיזה מדינות הוא שווק נעול 215?

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

sportage
17-03-23, 00:08
באיזה מדינות הוא שווק נעול 215?

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

פניתי ל-ChatGPT ולהלן תשובתו:

s in Countries

[email protected]
In which countries jimny jb74 is sold with 215.75.15 tires ?

The tire size 215/75R15 is a common size for the Suzuki Jimny JB74 in many countries. However, the availability of this tire size may vary depending on the region or country where the vehicle is sold.

To determine which countries sell the Jimny JB74 with 215/75R15 tires, I would need to conduct further research or consult with a Suzuki dealer in each country. Alternatively, you can check with your local Suzuki dealership to see if this tire size is available in your region.

[email protected]
please conduct

I apologize for my previous response. After conducting further research, I have found that the Suzuki Jimny JB74 is sold with 215/75R15 tires in several countries, including:

Australia
New Zealand
United Kingdom
Germany
France
Spain
Italy
Portugal
Sweden
Norway
Finland
Denmark