צפייה בגרסה מלאה : בעיית רעידות בהגה
ובכן, מאז שהחלפתי צמיגים וג'אנטים (BFG MT על ג'אנטים שחורים HD), שמתי לב שקיימת בעיה של רעידות בהגה מעל 80 קמ"ש. הרעידה אינה קבועה ולא תמיד מופיעה. אני יכול לנסוע בשקט ופתאום ההגה יתחיל לרעוד - בעיקר אחרי מעבר מהמורה בכביש. ירידה למהירות שמתחת ל 80 בדרך כלל תגרום להגה להרגע. אם אבלום תוך כדי ההאטה הדבר לעיתים מחריף את הרעידה. עד להחלפת הבולמים הייתה מורגשת רעידה חזקה בכל האוטו לפעמים (כל הרכב היה נכנס לוויברציה).
בהתחלה חשבתי שזו בעיה של איזון אך לאחר האיזון הבעיה נמשכה. חזרתי אל הסט הקודם ושמתי לב שגם שם זה קיים אך כמעט בלתי מורגש (כנראה בגלל ההפרשים במשקל הכולל של הצמיג והג'אנט - ג'אנט לבן מקורי עם צמיגי AT של Cooper).
בניסיון לפתור את הבעיה החלפתי עד עתה:
בולם הגה (למקורי)
גומיות בכל מערכת המתלים (פאנהרד וזרועות רדיוס)
מוט שפור שהיה עקום למחוזק. (וכיוון השפור נבדק ונמצא תקין)
החלפה של כל ארבעת הבולמים (למקוריים) שהיו גמורים (מה שעזר למנוע את הכניסה של הרכב לוויברציה).
שמתי את כל ארבעת הצמיגים על דיפנדר אחר (באותו סדר שהם נמצאים על הרכב שלי), הבעיה אינה ופיעה כלל לא משנה מה עושים.
נבדק כמו שכתבתי כיוון השפור שהוחלף וכמו כן נבדק חופש במיסבי ציר ההיגוי של הגלגלים הקדמיים (so called קינג פינים) - אין חופש. כמו כן, אין חופש במיסבי גלגל.
כמעט כל מה שעשיתי עזר במידה מעטה, אך עדיין היום - לאחר החלפת כל ארבעת הבולמים (וכל שאר הפעולות שנעשו עד היום), הבעיה עדיין קיימת.
רעיונות מהיכן עלולה הבעיה להגיע ?
שחף.
הי שחף,
הבושינגים של הפנהרד ושל הרדיוס הקדמיים.
כן כן כתבת שהחלפת, מאיפה קנית ומה הפירמה?
החלפת לגומי או פוליאריטן?
ד"א, מה מידת הצמיג?
הי שחף,
הבושינגים של הפנהרד ושל הרדיוס הקדמיים.
כן כן כתבת שהחלפת, מאיפה קנית ומה הפירמה?
החלפת לגומי או פוליאריטן?
ד"א, מה מידת הצמיג?1
ג'קי - רגילים.
235/85/16
בדוק עוד שני מקורות אפשריים:
א. התרחבות של החורים באוזניים שאליהן מחובר מוט הפנהארד. לפעמים הבורג מרחיב את החור שדרכו הוא עובר, ואז, מן הסתם, אין משמעות להחלפת הבושינגים.
ב. הברגים שמחזקים (ומחזיקים) את התושבת של מוט הפנהארד אל השלדה. אצלי אחד מהם נשבר בתוך השלדה וגרם לתופעה דומה.
1
ג'קי - רגילים.
235/85/16
הי שחף, עברתי את הסרט הזה (אומנם לא עם BF). תשמע אני היום עם בושינגים מפוליאטירן, לא החזיקו לי יוצר משבועיים הבושינגים שאתה מדבר עליהם.
אני לא רוצה לגרור אותך להוצאות מיותרות אז תמצא עוד בנאדם (שיסובב את ההגה מימין לשמאל במהירות) ותתחיל לבדוק חופשים בפנהרד וברדיוסים הקדמיים, גם לום יעזור.
אני גם הסתובבתי מסביב לזנב הרבה זמן, חשבתי שסגרתי פינה כהחלפתי את הבושינגים בפעם הראשונה אבל מסתבר שהם לא מי יודע כמה.
תחזור שוב לבדיקת חופשים. אם אתה מעשן אז כך לך סיגריה כדי להרגע.
בדוק עוד שני מקורות אפשריים:
א. התרחבות של החורים באוזניים שאליהן מחובר מוט הפנהארד. לפעמים הבורג מרחיב את החור שדרכו הוא עובר, ואז, מן הסתם, אין משמעות להחלפת הבושינגים.
ב. הברגים שמחזקים (ומחזיקים) את התושבת של מוט הפנהארד אל השלדה. אצלי אחד מהם נשבר בתוך השלדה וגרם לתופעה דומה.
א. עד כמה שזכור לי מההחלפה של הפאנהרד - הכל היה תקין.
ב. אני יודע על הבורג שאתה מדבר עליו - החלפתי אותו. מישהו כשעבד על האוטו שבר לי אותו.
תבדוק צלבים בדריישפטים {אם יש חופש בבוקסות שלהם . וגם אם הבוקסות משחקות בתוך האוזניים של הפלאנצ' )
אצלי הבוקסות שיחקו חופשי בתוך אוזני הפלאנצ' (גם צלבים חדשים ) אז נאלצתי להחליף פלאנצ'יםולאזן את הדריישפטים . הבעיה נעלמה וכבונוס מוגדל חלונות ה - פפררררררר.... ( הצדדיים אחוריים בדיפנדר ) הפסיקו להרעיש
שכחתי להוסיף - פרקתי ונסעתי בלי דריישפט קדמי. נאדה.
Discomania
12-03-06, 20:45
לי הייתה בעייה כזו כפי שאתה מתאר אותה והמעשה שעשיתי זה להחליף את כל התפוחים במערכת ההגה יש 4 תפוחים כולם הוחלפו . הבעייה נפתרה חלקית כי אז גליתי שיש לי צלב בגל הינע קידמי שפרק ואז החלפתי אותו ואז באמת כל עניין הרעידות נגמר כלא היה . ד"א בין שאר הבדיקות נתלה חופש במייסבי גלגל צד שמאל וגם הוא נוטרל .
שולי
לי הייתה בעייה כזו כפי שאתה מתאר אותה והמעשה שעשיתי זה להחליף את כל התפוחים במערכת ההגה יש 4 תפוחים כולם הוחלפו . הבעייה נפתרה חלקית כי אז גליתי שיש לי צלב בגל הינע קידמי שפרק ואז החלפתי אותו ואז באמת כל עניין הרעידות נגמר כלא היה . ד"א בין שאר הבדיקות נתלה חופש במייסבי גלגל צד שמאל וגם הוא נוטרל .
שולי
התפוחים די חדשים ונבדקו כשהוחלף השפור וכשהוחלף הבולם הגה.
אין שום חופש במיסבים.
כנראה שאני אבדוק שוב את הפנהרד ולאחר מכן אבצע ע"פ הספר בדיקת חופש בתיבה.
אל תשכח לבדוק מוטות רדיוס
כמו שכתבתי - מוטות רדיוס, פנהרד, דריישפט קידמי, מיסבים והשאר - הכל נבדק והוחלף במידה והיה צריך. כתבתי בהודעה המקורית. אני מחפש כיוונים / רעיונות חדשים.
אני אבדוק שוב את הפנהרד, אבל לא נראה לי ששם קבור הכלב.
יכול להיות שמדובר בדיסקי בלם שהתעוותו, נתקלתי בזה כמה פעמים וזה גורם לתופעה שתיארת.
האם יש רעידות כלשהן המורגשות גם בדוושת הבלם בעת בלימה?
הי שחף !
הייתה לי בדיוק את אותה הבעיה בדיפנדר שלי, במהירות מעל 80 אחרי מהמורה בכביש או משהו בסיגנון הרכב היה ניכנס לויברציות קטלניות.
כמו שאתה עשית עשיתי גם : איזון גלגלים , כיוון שפור, החלפת כל הגומיות לפוליאוריטן , החלפת בולם הגה שהיה גמור(דרך אגב בולם הגה לפעמים הולך מהר - בדוק שהחדש לא נוזל).
אבל בנוסף גיליתי שנישבר ה KINGPIN מצד ימין - דבר שכניראה תרם לחופש במערכת ההיגוי...
אפשר לבדוק יחסית בקלות (במיוחד אם יש לך גריז ולא שמן) - פירוק של שני ברגים ובדיקה האם הוא תקין.
אמיר.
יכול להיות שמדובר בדיסקי בלם שהתעוותו, נתקלתי בזה כמה פעמים וזה גורם לתופעה שתיארת.
האם יש רעידות כלשהן המורגשות גם בדוושת הבלם בעת בלימה?
לא.
בסופו של דבר -
הוחלפו ארבעת התפוחים (אע"פ ש 2 מהם היו במצב ממש חדש). הבעיה עדיין לא נפתרה. לא נורא.
ביצעתי בדיקה עם FishScale על מנת לדעת מה הכוח הדרוש לסובב את הספינדייל ימין ושמאלה ללא גלגל
וללא חיבור למוטות ההגה והמסקנה הייתה שהכוח הדרוש הוא הרבה יותר קטן מהמומלץ (בין 1.16 ל 1.46 ע"פ הספר).
עבודת פירוק לא קשה / מסובכת מידי והוצאתי את הקינג פין העליון. (הבעיה שם זה הברקט של צינור הבלם. מומלץ לנתק אותו מהקליפר טרם התחלת העבודה). ביצעתי כיוון מחדש של העומס על המיסב העליון (באמצעות הסרת חלק מהשימסים שמווסתים את העומס הזה) בכל צד. אגב, השימסים נמצאים רק בצד העליון שבו הקינג פין לוחץ על פני השטח של המיסב בניגוד לתחתון.
הבעיה נעלמה כלא הייתה.
שחף
היו סימנים חיצוניים כמו נזילות שכיוונו אותך דווקא לצד ימין ?
שחף
היו סימנים חיצוניים כמו נזילות שכיוונו אותך דווקא לצד ימין ?
היה נראה שצד ימין נוזל קצת, אבל ביצעתי את הפעולה ב 2 הצדדים בכל אופן. בשניהם ע"פ הבדיקה העומס היה קטן מדי.
שחף זה נשמע מעניין, איזה עמוד זה בספר?
איך בדקת את העומס?
שחף זה נשמע מעניין, איזה עמוד זה בספר?
איך בדקת את העומס?
http://img204.imageshack.us/img204/9515/resizeoffix1rc.jpg
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.