צפייה בגרסה מלאה : (נגזר) דיון על הגבהה להיילקס Revo
דניאל מאירי
09-03-21, 08:18
אתמול עשיתי סיבוב עם אילי מאאוטבק על היילקס בן שנה עם קיט של קפיצים פרוגרסיבי (קינג) ובולמים EFS XTR, סדרה חדשה.
פשוט הייתי המום מאיך שהרכב הזה מגהץ, הזמנתי כזה גם.
בטח נוסע טוב בהרבה מה-150 הסטנדרטי של של אשתי, מבחינת הגיהוץ,
דניאל
אתמול עשיתי סיבוב עם אילי מאאוטבק על היילקס בן שנה עם קיט של קפיצים פרוגרסיבי (קינג) ובולמים EFS XTR, סדרה חדשה.
פשוט הייתי המום מאיך שהרכב הזה מגהץ, הזמנתי כזה גם.
בטח נוסע טוב בהרבה מה-150 הסטנדרטי של של אשתי, מבחינת הגיהוץ,
דניאל
גם הקפיצי עלים מאחורה הוחלפו?
Sent from my iPhone using Tapatalk
דניאל מאירי
10-03-21, 08:13
כן, גם הם פרוגרסיביים, העובי של העלה משתנה.
דניאל
דניאל
אפשר לשאול עלות ? ( רק של האחוריים. אצלי יש כבר בולמים של פוקס על הקפיצי עלים המקוריים)
דניאל
התקנת עלים פראבוליים?
של איזה יצרן?
אפשר לשאול עלות ? ( רק של האחוריים. אצלי יש כבר בולמים של פוקס על הקפיצי עלים המקוריים)
Sent from my iPhone using Tapatalkאצלך יש כנראה efs.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אצלך יש כנראה efs.
אסף.
בדקתי- אצלי יש את הקפיצים המקוריים מאחור, כלומר הגביהו מקדימה בולם+קפיץ ומאחורה רק בולמים על הקפיץ עלה המקורי. אני מניח שקפיץ שמתאים לבולם ארוך יותר ישפר עוד את הנוחות/מהלך מתלה?
דניאל מאירי
11-03-21, 10:26
בוקר טוב,
בוודאי שאפשר לשאול הכל, בשביל זה התכנסנו.
קודם כל רק ביום חמישי הבא יותקן על הרכב שלי,
הקיט הוא של EFS ורק הקפיצים הקדמיים של קינג, כאמור פרוגרסיביים.
העלות היא 10 כולל הכל, מע"מ, אישור ברישיון וכיוון פרונט.
על אולדמן רצו 12.5, היה לי על הרכב הקודם, זה בכלל לא דומה בהתנהגות,
אחרי שאטייל איתו קצת אדווח קצת יותר בפירוט,
דניאל
אם ככה, אז העלים בעובי זהה, לא משתנה.
איך מסתדר הגבהה 2״ מקדימה בלי לאזן מאחור?
עם קצת משקל מאחור והרכב יישב לך עקום, בעיית היגוי ומסנוור את כולם בכביש.
אצלך יש כנראה efs.
אסף.
מדדתי
מקדימה גובה 54 מאחורה 55
הרכב בעצם מאוזן במצב לא עמוס ולא בתנוחת ״נחיתה״ כפי ש״אמור״ להיות. בולמי פוקס קדימה-אחורה, מקדימה גם קפיצי פוקס ומאחורה המקוריים.
יש סיבה להחליף את הקפיץ מאחורה ל efs שיגביהה או שגם מאוזן זה בסדר?
מדדתי
מקדימה גובה 54 מאחורה 55
הרכב בעצם מאוזן במצב לא עמוס ולא בתנוחת ״נחיתה״ כפי ש״אמור״ להיות. בולמי פוקס קדימה-אחורה, מקדימה גם קפיצי פוקס ומאחורה המקוריים.
יש סיבה להחליף את הקפיץ מאחורה ל efs שיגביהה או שגם מאוזן זה בסדר?
...
עם קצת משקל מאחור והרכב יישב לך עקום, בעיית היגוי ומסנוור את כולם בכביש.
אם הבעיה היחידה היא איזון - הרי שהפתרון טמון בקוילאובר הקדמי. ניתן לכוון את הגובה המדוייק של המתלה הקדמי.
אסף.
לי מרגיש לעיתים שתערובות כאלו לא תמיד מוצלחות.
שנית, בטנדר כאשר הפרונט גבוה מהאחורה מתקבל היגוי מעורפל ביותר.
מאוזן לדעתי זה לא אידיאלי.
אשמח לתמונה של הקפיץ הפרוגרסיבי..
ולבסוף, כתבת xtr.. מה זה? מי זה? ראיתי את הלוגו הזה על הרבה קוילאוברים באחרונה...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אם הבעיה היחידה היא איזון - הרי שהפתרון טמון בקוילאובר הקדמי. ניתן לכוון את הגובה המדוייק של המתלה הקדמי.
אסף.
הממ- אבל אם אוריד את הגובה מקדימה אז בעצם אין הגבהה... נשמע כמו סט קפיצים גבוהים מאחור, המחיר לא אמור להיות בשמיים
אסף.
בהתייחס שהקפיץ האחורי מקורי, כוונון שמשמעותו הנמכת ההגבהה לגובה מקורי.
אכן.
אני מוצא באתר של efs רק קפיצים לעומס, לא קפיצי הגבהה 'סתם' פרבוליים.
אסף.
הממ- אבל אם אוריד את הגובה מקדימה אז בעצם אין הגבהה... נשמע כמו סט קפיצים גבוהים מאחור, המחיר לא אמור להיות בשמיים
בהחלט מומלץ! אני תמיד מחליף את קפיצי העלים, לא מבין למה רוב האנשים בישראל לא מחליפים את העלים המקוריים בטנדרים האלו. איכות הנסיעה משתפרת משמעותית.
בהנחה שמדדת גובה אנכי ממרכז הגלגל עד הכנף, אז אצלי ברכב זהה יש 55 ס"מ מקדימה ו60 ס"מ מאחורה (בערך 120 ק"ג משקל בארגז, קפיצי אולדמן מדיום דיוטי, ארבעים אלף קילומטר מהתקנה).
אכן.
אני מוצא באתר של efs רק קפיצים לעומס, לא קפיצי הגבהה 'סתם' פרבוליים.
אסף.
בקטלוג של אאוטבק ( אמנם מ 2019) מצאתי את זה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210312/ac2a2bfb794ecdcb3a7636da4b896e78.jpg
הפראבולי באתר של efs הוא ל 300-350 ק''ג קבוע.
אסף.
הפראבולי באתר של efs הוא ל 300-350 ק''ג קבוע.
אסף.
אוקיי[emoji106]
מודה שאיני מבין מהו הקפיץ הפרבולי[emoji2369]
בקטלוג מופיע קפיץ עלים עד 150 קג - 50 ממ הגבהה- זה יכול להתאים, לא?
ואולי קפיץ אחורי של אולדמן שיתן 50 ממ הגבהה?
בקטלוג של אאוטבק ( אמנם מ 2019) מצאתי את זה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210312/ac2a2bfb794ecdcb3a7636da4b896e78.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalkתתיעץ עם אילי ואיציק, אבל רוב הסיכויים שכמו לרוב האנשים הקפיץ הנכון יהיה הבינוני, THX-50HDE.
הקפיץ הרך יתאים למי שבאמת נוסע ריק לגמרי ובעיקר בכביש. הקפיץ הקשה מתאים למי שנוסע עם חצי טון קבוע - כלי עבודה שנותן שרות לטרקטורים למשל. המדיום הוא בדיוק בשבילנו - 100 ומשהו קילוגרם קבועים (סגירה כלשהי, מים, ציוד קבוע) ומשפחה מועמסת לטיולים שזה כבר אזור החצי טון. ואז הרכב נמצא גם ביום-יום וגם בטיול לא רחוק מנקודת העבודה האופטימלית 300 ק"ג.
ההגדרות של EFS לא שונות, אפשר להגיד אפילו זהות, לאולדמן, גם המחירים. לא רואה סיבה לערבב חלקים, תשאר עם המוצרים של אאוטבק.
תתיעץ עם אילי ואיציק, אבל רוב הסיכויים שכמו לרוב האנשים הקפיץ הנכון יהיה הבינוני, THX-50HDE.
הקפיץ הרך יתאים למי שבאמת נוסע ריק לגמרי ובעיקר בכביש. הקפיץ הקשה מתאים למי שנוסע עם חצי טון קבוע - כלי עבודה שנותן שרות לטרקטורים למשל. המדיום הוא בדיוק בשבילנו - 100 ומשהו קילוגרם קבועים (סגירה כלשהי, מים, ציוד קבוע) ומשפחה מועמסת לטיולים שזה כבר אזור החצי טון. ואז הרכב נמצא גם ביום-יום וגם בטיול לא רחוק מנקודת העבודה האופטימלית 300 ק"ג.
ההגדרות של EFS לא שונות, אפשר להגיד אפילו זהות, לאולדמן, גם המחירים. לא רואה סיבה לערבב חלקים, תשאר עם המוצרים של אאוטבק.
ואלו קפיצים פרבולים?
זה הפראבולי לויגו... נגמר ב P
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210313/fd0e14f310b4758cd536634cded2267b.jpg
המדיום הוא בדיוק בשבילנו - 100 ומשהו קילוגרם קבועים (סגירה כלשהי, מים, ציוד קבוע)
לדעתי החישוב לא נכון, כי שוכחים לשקלל את משקל הנוסעים.
150+ קג קבוע זה פחות ממשקל הנוסעים.
אם אתה נוסע קבוע עם 4 נוסעים, גם אם זה 2 מבוגרים ושני ילדים, אתה באזור 150קג קבוע.
תוסיף לזה את הזיווד המינימלי שציינת, ואתה בקלות באזור 250קג קבוע.
ואז מגיע יום הטיול הארוך, ואתה רואה שהרכב יושב על עלי העומס, הנסיעה הופכת קשיחה (בגלל עלי הוומס) והתחת נמוך.
יש כאן מלכוד, כי מי שנוסע ביום יום לבדו ברכב, מגרד את ה-100קג עם עצמו ובקבוק מים והשטויות הרגילות שיש בכל רכב, אז הרכב ירגיש לו סבבה, אבל ברגע שאתה מוסיף נוסעים ואת ציוד הטיולים אתה כבר מחוץ לאזור הנוחות של הקיט הזה.
אם לוקחים את קיט ה-HD למשקל 350קג קבוע. ומחשבים באמת מה קיים ברכב, רואים שאחרי הפחתת זיווד בסיסי (שטויות, כלים, דיגום קטן)+נהג+משפחה, נשאר לך כמעט בדיוק את משקל ציוד משפחתי לנסיעת שטח בלי פשרות.
אני עם סט HD שני על הרכב, והרכב בנסיעה בכביש עם נהג לבד אכן מעט קשיח, אבל בטיול משפחתי עם הציוד המשפחתי, הקפיץ מתייצב בגובה מצויין, עם מרווח עבודה לעלי עומס, מה שמאפשר עבודת מתלה נוחה ולא כנגד הקיר של עלי העומס.
ובכל זאת, מנסיוני האישי עם רכב זהה לשל יואב, ומתוך הנחה שהשימוש שלנו דומה, אני ממליץ על הקפיץ הבינוני מבין שלושת הקפיצים בהיצע של EFS או אולדמן (שתי מערכות מתלים דומות מאד).
אם אני טועה והצרכים של יואב שונים לגמרי, אז יש לו שתי אופציות - אחת יותר רכה ואחת יותר קשה.
לגבי קפיץ פרבולי - יש להם קפיץ כזה מק"ט THX-50P, הגבהה 70 מ"מ, להיילקס חדש - נראה מעניין מאד. דניאל האם זה הקפיץ שאתה מתקין?
133147
לגבי קפיץ פרבולי - יש להם קפיץ כזה מק"ט THX-50P, הגבהה 70 מ"מ, להיילקס חדש - נראה מעניין מאד. דניאל האם זה הקפיץ שאתה מתקין?
133147
מותר בישראל עד 50 ממ, לא?
נתונים של בולמים ומהלכי מתלה.
המקורי 380-620.
בערכות ההגבהה הנפוצות של 50 מ''מ בולמים 390-630.
כלומר ללא שינוי במהלך הכולל רק תוספת קטנה לפתיחה והסגירה לוחצת פחות את הבאמפסטופ.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.