PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה/עצה במציאת רכב שטח הבא

vw.baja
14-03-21, 20:25
שלום חברים
ֿ
אשמח להתייעץ לגבי רכישה של רכב שטח. אני בחור בגיל ה-30 מכיר קצת שטח בזכות טיולי חיפושיות שהיינו עושים פעם. הנעה אחורית זה פאן בשבילים אבל עכשיו מגיע החשק לרכב 4x4 ועם יכולות לכבוש אזורים שעם החיפושית לא הצלחתי.

הנה רשימת הסייגים שלי :)

התקציב - התקציב הוא סביב ה 50K כאשר משאיר אופציה של 10 לצורך יישור קו ראשוני.
גודל הרכב - אנחנו בנתיים זוג, אבל צריך אופציה להתרחבות המשפחה.
סוג הטיולים- המטרה לטיולים של יומיים פעם בחודש- חודשיים. וטיולי יום אחת לשבועיים.
הרצון לרכב שיכול לעבור הכל, אבל ברור שאם התקציב צריך גם להתפשר על משהו, אך לא רוצה לשלול שלא אנסה איזה עליה קשה. צריך לפצות על מה שהחיפושית לא הצליחה :)
הרכב - לא שולל אף רכב גם לא טנדר. עדיפות לרכב 4 מקומות וגם שיוכל להכיל ציוד בעיקר למסעות של כמה ימים.
טיפולים לרכב יכול לעשות לבד, אבל טיפולים ואחזקה שנוגעת בבטיחות של הרכב מעדיף לתת לבעל מקצוע אמין עם נסיון.

מקווה שהצלחתי לתת תמונה של מה יכול להתאים לי,
תודה מראש לעוזרים :)

ערן CJ
14-03-21, 21:11
אם אין לך בעיה עם טנדר, לך על זה.
אם גיר ידני עושה לך טוב, המבחר יהיה רחב יותר.

יתרונות:
טנדר הוא כלי פרקטי ונוח למשפחה בראשית הדרך.
רוב הטנדרים חסונים מאוד ופשוטים יותר לתחזוקה.
יש טנדרים שניתן בקיטים זולים, לשפר ולהפכם לכלים עם עבירות גבוהה מאוד (טויוטה, ניסן, מצובישי, סאנגיונג).
לטנדרים הנפוצים יש חלפים זולים ובשפע.

חסרונות:
בסיס גלגלים ארוך.
קופצני יותר.
קשה למצוא כלים עם ק"מ נמוך.

תקציב 50K יתן לך מהיפנים (גם אם אינם מיוצרים ביפן) במודלים 2010-2012.
הנציג הקוריאני (סאנגיונג אקטיון), שלדעתי אינו נופל מהיפנים, תוכל בקלות להגיע ל 2014.
טויוטה היילקס יהיה יקר מכולם.
נברה יהיה נוח ומפנק מכולם.
ווינר - ידני בלבד.
הנטר ואקטיון יתנו מענה טוב.

מה עם איסוזו דימקס? הוא הטנדר הנפוץ ביותר. אינני מכיר את מבחר השיפורים והקיטים שיש על המדף.

בהצלחה.

erezgur
14-03-21, 22:02
התחמקת מתשובה פשוטה וברורה לחלק מהשאלות, אבל התשובה הרגילה והנפוצה כאן עבור רכב שטח טוב לזוג צעיר הינה ג'ימני.
בהמשך הדרך, עם התרחבות המשפחה כנראה יהיה צורך להחליפו, אבל עד עד אז - זו התמורה הטובה ביחס של יכולות שטח לעלויות אחזקה שוטפות...

asafk
14-03-21, 22:31
זה יהיה רכב לטיולים בלבד, או דיילי?

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

vw.baja
15-03-21, 07:22
זה יהיה רכב לטיולים בלבד, או דיילי?

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בעיקר רכב טיולים

ronbs
15-03-21, 08:32
לחמש שנים הקרובות מתאים לך חד משמעית גימיני
חיסכון גדול לעומת ההצעות האחרות.
תחפש לך גימיני יד ראשונה ק"מ נמוך עדיף אחד שלא ראה שטח

אומי5
16-03-21, 16:28
גם אני אמרתי לך בטלפון ישר ג'ימיני, ואז התחלתי להסתייג.

אני לא בקיא במחירים, אבל כן חושב שאתה תתבאס על הגודל של ג'ימיני (אשכרה פחות מקום מ1302).
ממליץ לראות קצת פג'רואים וטנדרים, כולם עוברים יותר מהחיפושית כשלא מנסים לשבור אותה.

חפש פה פרוייקטים ותמונות של רכבים, כן, הג'ימיני עביר יותר ברוב המיקרים. מצד שני אני חושב שהרכבים האלו יספיקו עד שתעבור לרנגלר עוד 15 שנה.

vw.baja
21-03-21, 18:43
קודם כל תודה לכולם על הניסיון לעזור.

עדיין לא נסגרתי על הכלי שטח הבא. כן יש איזושהי הימנעות מג׳ימיני מהסיבה שאני כן רוצה רכב יותר גדול מהחיפושית שהייתה. ובחיפושית היה מלא מקום.
אני רוצה להימנע מלקנות רכב לשנתיים ואז למכור אותו כי הוא פחות מתאים לכן מעדיף עכשיו להתאמץ קצת יותר בחיפושים אבל שאני אקבל את התמורה.

משבוע של חיפושים, המחירים של הג׳מינאי קצת התנתקו מהמציאות כלים שרגע מלפני למות רוצים עליהם 40-50 אלף. שזה אומר לקנות רכב ולהתחיל לחסוך עוד 20 כדי להיות מוכן להחלפת מנוע וגיר.

טנדרים, חיפשתי nivara אבל בתחום הכל בק״מ 400 אלף + ומהחיר? 60 על אחד שנת 2004... קצת ירד לי מטנדר.

אבל היום צץ לי דיסקו 1 ב 20 אלף, וכאן אולי יש מה לשאול. אז מה דעתכם? האם שווה את ההרפתקה של לקחת דיסקו 1 להשקיע בו עוד קצת כדי ליישר קו ? ולקבל רכב שמתאים ליותר מחמש שנים ומתאים גם למשפחה שתתרחב בעתיד.

ואומי,
הייתי רוצה וורנגלר או אפילו דפנדר הישן שאגב מאז שיצא החדש הדיפנדר היישן רק קפץ במחיר פי שתיים, אבל כמו שאמרת אולי בעוד 15 שנה...

Yaki5500
21-03-21, 18:52
בגימני הולך גיר ומנוע ולא הגעת ל-20k אלא יותר לכיוון 12k.
לא שזה איזה כיף גדול אבל יישור קו קטן בדיסקו 1 ב-20k יכול לשתות לך עוד 20k בלי שהגעת להחליף מנוע או גיר. בקלות.
חבר נדרש להחליף גיר בלנד רובר מודל 94 וזה לבד עלה 20k. בלי להגיד מילה על 4 חודשים המתנה לגיר שיובא במיוחד מחול

שניהם בחירות ראויות אבל רצוי להיכנס אליהן בעיניים פקוחות

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

-->