PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה לחשמלאים בינינו. הצליבו לי הארקה עם חוט מינוס. איך לגלות מה זה מה

4by4
15-03-21, 08:33
שבוע טוב לכולם.
אז ככה. גיליתי שלגוף חימום של הדוד שלי חיברו גם חוט של הארקה וגם חוט של מינוס.
הגאון שעשה את זה לא טרח להשתמש בחוטים עם צבעים שונים והשתמש בחוט אחד לכל הגוף (ול60 אחוז מהבית יימח שמו).
את הזרם הצלחתי לבודד עם מברג פיליפס. השאלה שלי היא איך מגלה מה המינוס ומה ההארקה?
יש אפשרות עם רב מודד לגלות לפי התנגדות או משהו? יש לי רב מודד אבל אף פעם לא התעסקתי איתו יותר מידי מעבר לבדיקה של טעינת מצבר/אלטרנטור.
אם כן אשמח להדרכה. או כל פתרון אחר.

raanan
15-03-21, 08:54
תזמין דחוף חשמלאי מוסמך עם תעודה בתוקף.
שיבדוק לך את כל הבית כולל פחת .
זאת העצה הכי טובה שאפשר לתת לך.

רענן

א.פ
15-03-21, 08:58
אני חושב שכדאי להשאיר את זה לחשמלאי עם רשיון.
טעות בחיבורים של חשמל בכלל ובמערכת מים בפרט יכולה לגרום
לאסון בזמן תקלה.

חנן-ג'יפולוג
15-03-21, 09:01
מצטרף לאזהרות. המקרה הספציפי נשמע מורכב ומסוכן מכדי לטעות בו.

בלי קשר לאופן התיקון, משהו בתאור שלך נשמע מטריד מאוד. אם ההארקה היתה מחוברת בדרך כלשהי למינוס, הפחת היה חייב לקפוץ.

raanan
15-03-21, 09:45
משהו בתאור שלך נשמע מטריד מאוד. אם ההארקה היתה מחוברת בדרך כלשהי למינוס, הפחת היה חייב לקפוץ.
אכן צודק ובגלל זה רמזתי לבדוק גם פחת.
דבר כזה יכול להתקיים (אפילו ראיתי) אבל חשוב שיגיע חשמלאי ויבדוק את כלל הבית.

עוד עצה לפותח השרשור,
אל תתקלח עם דוד עובד (זאת גם עצה טובה לכולם עם מערכת חשמל תקינה)

חנן-ג'יפולוג
15-03-21, 10:05
אל תתקלח עם דוד עובד (זאת גם עצה טובה לכולם עם מערכת חשמל תקינה)

חולק עליך. זו עצה שבו זמנית חוטאת גם בכסת"חנות יתר, וגם בשגיאה טכנית.

ראשית, אם אתה דואג שההארקה של הדוד לא מחוברת אליו ו/או לא מתפקדת, בדוק אותה באופן יזום בצורה שגרתית במקום להכניס את בני הבית למשטר שכזה.

שנית, מכיוון שכל גופי המים בבית מחוברים ביניהם, אז אין הבדל בין להתקלח עם דוד דולק, ובין לשטוף ידיים בשירותים או לנגוע בברזים עם דוד דולק, או לעבוד במטבח או לשתות, ואז מה? אתה משבית את הבית כל זמן שהדוד דולק? לא מקבל אורחים שלא מכירים את הנהלים שלכם? אתה לא שוטף ידיים בשירותים בבתים אחרים? זה לא פרקטי מאיפה שלא תסתכל על זה.

הדוד שלי דולק תמיד, למעט כשאני מטפל בו.

erezgur
15-03-21, 10:48

תיזהר שלא תקבל כווייה, המים בטח רותחים

נשלח מהנייד

נדב42
15-03-21, 11:37
אני חושב שכוונת פותח השרשור היא לא שמשהו מחובר באופן שגוי, אלא שכל החוטים באותו הצבע והוא לא יודע להבחין.

אם יש לך רב מודד/גלאי רציפות או אפילו נורת ביקורת של רכב עם סוללה מתאימה, אתה יכול לנסות את התהליך הבא:

א. כבה את הדוד. עדיף אפילו את החשמל של כל הבית.
ב. בדוק רציפות בין כל אחד מהחוטים לגוף של הדוד (מתכת חשופה כמובן). אחד מהם אמור להיות מחובר לגוף וזו ההארקה.
ג. אם אף אחד לא מחובר לגוף (כנראה לא תקין), גרור לקרבת הדוד כבל מאריך (החשמל עדיין כבוי, כן ?) שמחובר לאחד השקעים בבית ונסה לבדוק רציפות בין החוטים לפין ההארקה.

אם עדיין לא גילית, אז או שלא בדקת טוב או שיש לך בעייה יותר רצינית מאשר הדוד, וזה כמו שאמרו לפני, הזמן להזמין חשמלאי מקצועי טוב.

raanan
15-03-21, 11:59
חולק עליך. זו עצה שבו זמנית חוטאת גם בכסת"חנות יתר, וגם בשגיאה טכנית.

ראשית, אם אתה דואג שההארקה של הדוד לא מחוברת אליו ו/או לא מתפקדת, בדוק אותה באופן יזום בצורה שגרתית במקום להכניס את בני הבית למשטר שכזה.

שנית, מכיוון שכל גופי המים בבית מחוברים ביניהם, אז אין הבדל בין להתקלח עם דוד דולק, ובין לשטוף ידיים בשירותים או לנגוע בברזים עם דוד דולק, או לעבוד במטבח או לשתות, ואז מה? אתה משבית את הבית כל זמן שהדוד דולק? לא מקבל אורחים שלא מכירים את הנהלים שלכם? אתה לא שוטף ידיים בשירותים בבתים אחרים? זה לא פרקטי מאיפה שלא תסתכל על זה.

זה שאתה חולק, סבבה.
רק שבמדינת ישראל יש לפחות 3 מקרים (שאני יודע) על אנשים שנהרגו במקלחת.
לא ידוע לי על הרוגים מפתיחת ברז במטבח.

חנן-ג'יפולוג
15-03-21, 12:04
הם נפגעו מעבודת חשמלאי רשלנית. לא מהדלקה של הדוד.

בכל מקרה, פסאודו סטטיסטיקה שכזו לא תשנה את העובדה שהברזים במטבח ובשירותים מחוברים חשמלית לאותו גוף מים שבדוד.

raanan
15-03-21, 12:07
הם נפגעו מעבודת חשמלאי רשלנית. לא מהדלקה של הדוד.
לא !
הם נפגעו משדרוג בית ישן לצנרת מים פלסטיק
אך ללא שידרוג מערכת החשמל.

השורה הסופית, דלף שהתנקז לאדמה באמצעות המים ודרך גוף המתקלח.

חנן-ג'יפולוג
15-03-21, 12:11
במקרה אחד זה ככה, ובמקרה אחר שהיה, זה היה חשמלאי. כך או כך, מדובר במערכת חשמל לא תקינה.

בכל מקרה, אפשר לשפוך מילים עד מחר, כל אביזרי האינסטלציה מחוברים גלוונית למים בדוד.

raanan
15-03-21, 12:15
אני מקווה שפותח השרשור יזמין חשמלאי מוסמך לבדיקה / תיקון

נמרוד
15-03-21, 12:25
רענן, תראה לי מישהו שאף פעם לא מתקלח כשהדוד דולק, ואני אראה לך רווק. או מה שבטוח, לא אבו אל בנאת :rolleyes:

zivo
15-03-21, 12:25
נדב,
תרשה לי להציע לך עצה.
אתה מבין שאם יקרה שם אסון, ומישהו יפתח בחקירה, עוד אפשר להאשים אותך??
וגם אם משפטית תצא נקי, אתה לא רוצה על המצפון שלך, איזה חובבן שלא הבין אותך.
ב 220, העצה היחידה שנותנים, זה מה שכבר נתנו- תזמין בעל מקצוע.

דווקא שיש דיון מסובך יותר ( למשל כמו הדיון על מנועים, כוכב משולש), אני פחות חושש להגיד עת דעתי, אבל לא בדיון בסיסי כזה.

נדב42
15-03-21, 13:44
זיו, לכן כתבתי לכבות את כל החשמל בבית לפני שמתחילים ועד שמסיימים, משיקולי בטיחות.

אני מניח שפותח השרשור יודע להזמין חשמלאי גם בלי העצות שלנו, אבל הוא בכל זאת שאל איך לבדוק ולא ביקש המלצה על חשמלאי.

ולמען הסר הספק - אסור לגעת בחשמל בבית לבד. זה לא חוקי וזה מסוכן אם לא יודעים מה עושים.

חנן-ג'יפולוג
15-03-21, 13:54
נדב, נראה לי שלא לקחת בחשבון שהאפס וההארקה, לפחות באחת מהשיטות הקיימות (נדמה לי שקוראים לה שיטת האיפוס) , מקוצרים בכניסה לבית, אז בדיקת רציפות בין האפס לגוף הדוד תראה רציפות.

עוד סיבה לפנות לחשמלאי. טכנאים שהופכים חלקים מייצרים את התקלות הקשות ביותר לאבחון, ובמקרה הזה, מחיר הטעות עלול להיות מוות.

איל מ
15-03-21, 14:36
וגם,
כשאתה מתחשמל מהברז אתה אוטומטית מושך את היד. כשאתה מתחת לזרם במקלחת אתה מתכווץ ונשאר מתחת למים, וממשיך להיצלות.

חנן-ג'יפולוג
15-03-21, 14:43
להיצלות זה באלפי וולטים. ב220 זה בסה"כ פרפור חדרים בלב. הפינוי מסריח פחות.

שחף110
15-03-21, 15:06
להיצלות זה באלפי וולטים. ב220 זה בסה"כ פרפור חדרים בלב. הפינוי מסריח פחות.

[emoji28]

boaz avrahami
15-03-21, 15:18
מי שמתאר זרם חילופין במונחים של מינוס והארקה, חזקה עליו שאין לו מושג ירוק בחשמל. מה שמחזיר אותנו לעיצה היחידה המתאימה -
לקרוא לבעל מקצוע.
חשמל הורג.

אגב, אני שואל את עצמי מה הכוונה ״את הזרם הצלחתי לבודד עם מברג פיליפס״.

כל השאלה הזו בכלל לא מובנת מלבד העובדה שפותש זקוק לבעל מקצוע.

נדב42
15-03-21, 17:32
אגב, אני שואל את עצמי מה הכוונה ״את הזרם הצלחתי לבודד עם מברג פיליפס״.

חחח... אצלי בקריאה החפוזה זה נקלט בתור טסטר ולא פיליפס... אני מקווה שזו טעות סופר כמו המינוס ... אם לא - אז באמת שיזמין חשמלאי...

לאן נעלם פותח השרשור ?

boaz avrahami
15-03-21, 17:37
התפחם בטח [emoji849]

אגב, אמר לי פעם חשמלאי, שמבחינת התקן מותר להשתמש בחוט בצבע לא נכון ובלבד שבקצהו יסומן באיזולירבנד בצבע הנכון.
זה היה בעת ויכוח על אחריותו בעת שחיבר שתי פאזות במקום פאזה ואפס וגרם לנזק כספי יקר למכשירים..

רק מציין

וחנן, כשאתה חוזר על המונח מינוס... מזל שאין לי שערות למרוט

4by4
15-03-21, 17:57
וואי וואי 3 עמודים בחצי יום... יפה.
אני יעשה סדר. דבר ראשון התכוונתי לטסטר. טעות בתום לב.
עכשיו אני אסביר. הבית מאוד ישן, חלקו עוד עם חוטי בד מימי אנו באנו. אלה שהוחלפו, הוחלפו לאותו צבע.
הדוד הישן הותקן כראוי. מי שהתקין חיבר את החוטים כמו שצריך. הבעיה שכאשר הדוד הוחלף הבחור לא שם לב שהחוטים באותו צבע או שהוא לא סימן אותם או לא יודע מה. וכאשר הוא חיבר את הדוד החדש הוא לא שם לב שהוא שם את החוט של הארקה יחד עם המינוס (אפס וואטאבר, כמו שרשמו פה אני לא חשמלאי ואפילו לא קרוב אבל הבנתם בטוח למה התכוונתי)
בכל אופן, אני מרגיע ואומר כל הבית הולך לעבור שיפוץ מהיסוד ויבוא איש מקצוע להחליף את כל החשמל לתלת פאזי יחד עם החוטים ומה לא. עד אז אני צריך דוד.
אני צריך להבין מה הארקה ולבודד אותה. אני מניח שאפשר לעשות את זה עם רב מודד כמו שמודדים מתח של שקע ביתי.
אני לא מתכוון להתעסק עם שאר החשמל בבית עד שיתחיל השיפוץ, מודע לסכנות. אבל אני גם מאוד מאמין שבשביל לבודד חוט הארקה מסכן לא צריך איש מקצוע, זאת לא פעולה שצריך להיות מדען בשבילה, רק צריך להזהר.

boaz avrahami
15-03-21, 19:51
במיוחד כאשר מדובר בדוד אל תחסוך את הכמה מאות שקלים שיעלה לך להביא חשמלאי.

כל טעות עלולה לעלות בחיי אדם וזה יהיה מאוד חבל ועצוב בשביל מחיר כה פעוט.
יש דברים שפשוט מטומטם לחסוך בהם

זוהר לב
15-03-21, 20:19
מאמה מיה איזה בלגן נהיה,
יש הבדל תהומי מבחינת מעגל הזרם (לולאת התקלה)בין מים במקלחת שזורמים על ולאורך הגוף כשהכל מסביב רטוב, לבין ידיים רטובות בכיור כשהרגליים מבודדות. תיאורטית, אם אתה מבודד לחלוטין מהרצפה לא יזרום דרכך זרם מה שאי אפשר להגיד על רחצה במקלחת.
נכון שפחת תקין ינתק הזרם בסביבות 28 מילי אחרי שבריר שניה אבל תאמינו לי שגם זרם כזה לפרק זמן קצרצר ממש לא נעים .
ומה עם מצב שתהיה רק זליגה חלקית הפחותה מ-30 מילי, מה קורה אז?
לכן רק במקלחת מנתקים את הדוד מהחשמל כשבשאר המצבים אין צורך לנתק, אבל נדרשת זהירות אלמנטרית כמו שמירה על רגליים יבשות ומבודדות וגם אם לא, שאר הגוף היבש מהווה התנגדות והזרם החשמלי יעדיף את מעגל המים ולא את מעגל הגוף.
מאותה הסיבה בדיוק אני טוען שגם רחצה בבריכה בחוץ, כשהילדים במים, משאבת המים וכל מכשיר חשמלי אחר, (תאורה או רובוט ניקוי או מחמם חשמלי)לעולם לא פועלים, יש לנתקם מהשקע.

polar bear
15-03-21, 21:52
לגבי התת דיון - מעולם לא שמעתי על דבר כזה של לא להתקלח עם דוד דלוק. אפילו לא ברמז.

איזה תקלה צריכה להיות בדוד על מנת שמישהו יתחשמל מזה? מה עם אטמור?

..

4by4
15-03-21, 22:24
טוב חברים נפתרה הבעיה. כמו שסיכמנו פה, התחלתי להתקלח בלי דוד דולק ועם כפכפים מעץ ואת היידים אני שוטף באסלה.

אההה ולגבי הבעיה השניה ככה בקטנה, גם אותה פתרתי. פשוט ניתקתי את כל החוטים מהגוף חימום. לקחתי את האפס שהיה מחובר למפסק והעברתי אותו לזרם. ראיתי איזה מהחוטים שהיו מחוברים לגוף חימום הפך להיות עם זרם, סימנתי אותו באיזולירבנד שחור ונשארתי עם הארקה.
חג שמח וגמר חתימה טובה

נדב42
15-03-21, 22:25
גם אני לא שמעתי אף פעם על כיבוי הדוד כשמתקלחים.

יש לי הצעה חלופית, שאולי תרגיע את הנזעקים ובטוח תתן לפותח השרשור בטחון ובטיחות טובים יותר בענייני החשמל בבית:

א. קנה לך תקע בדיקת חשמל כמו בתמונות.
ב. חבר את שלושת החוטים של הדוד לשקע רגיל כאשר הפאזה (שאתה יודע למצוא) במקומה הנכון והאפס והארקה בחיבור כלשהו.
ג. הדלק את החשמל לדוד, וראה אם התקע מראה תקין או לא. אם מסומן שהחוטים הפוכים, החלף אותם ובדוק שוב.
ד. זה החלק החשוב: התקע מצוייד בלחצן בדיקה לפחת. לחץ לוודא שהפחת קופץ. אם לא, אל תפעיל את הדוד עד שזה יתוקן.
ה. חזור על (ד) על כל השקעים בבית לך תדע מה תמצא שם.

אם בכל השקעים הפחת לא קופץ, אולי הפחת עצמו תקול - זה מה שהיה אצלי כשעברתי לבית חדש/ישן, כך שאת בדיקת הפחת שווה לעשות גם בלי קשר לדוד.

את תקע הבדיקה קניתי בארץ בחנות אספקה טכנית כללית, לא צריכה להיות בעייה למצוא. אתה גם מוזמן לקבל את שלי בהשאלה ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210315/c779520b9ffa95d47b45d807d0c2116b.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210315/d07c2c07ebdc184653b760d2342fc02a.jpg

עריכה: כתבנו במקביל ואני שמח שפתרת את הסוגייה, ובכל זאת אני מציע שתערוך את הבדיקה. לא תאמין איזה זוועות מצאתי בבית הנוכחי שלי כשעברתי אליו (בית "סוכנות" משנות השבעים במקור)

4by4
15-03-21, 22:28
צדיק בסדום! תודה רבה אחי, שלחנו הודעה באותו זמן ובדיוק רשמתי שפתרתי את התקלה.
למרות שאני באמת אקנה לי כזה מפסק. תמיד טוב שיהיה להבא.

נדב42
15-03-21, 22:37
ככה זה כשמתייעצים בג׳יפולוג. יש את המזדעקים בקריאות חמאס, יש את הציניים עם הדאחקות, ובד"כ יהיה גם מי שיענה על הצורך המקורי.

ואני לא יותר צדיק מאחרים פה, יוצא לי לקיים את כל אחד מהתפקידים ואז אחרים יוצאים צדיקים [emoji846]

חשוב להבין את רוח האתר ואת ההווי שלו, להוציא ממנו את הטוב וכמובן לתרום בחזרה [emoji846]

חנן-ג'יפולוג
15-03-21, 23:04
וחנן, כשאתה חוזר על המונח מינוס... מזל שאין לי שערות למרוט

בתגובה אחרת כתבתי אפס. אתה יכול לסמוך עליי שאני מודע להבדל.
התפלק. מקווה שזו תהיה הטעות הגדולה ביותר שלי על דפים אלו.

חנן-ג'יפולוג
15-03-21, 23:11
צדיק בסדום! .

סדום?

אני יכול לחשוב על כמה דרכים מוצלחות יותר להביע הכרת תודה לעצות שקיבלת, עם הרבה דאגה לך ולמשפחתך, גם אם בחרת שלא להישמע להן.

kd2
15-03-21, 23:50
. לקחתי את האפס שהיה מחובר למפסק והעברתי אותו לזרם. ראיתי איזה מהחוטים שהיו מחוברים לגוף חימום הפך להיות עם זרם, סימנתי אותו באיזולירבנד שחור ונשארתי עם הארקה.
חג שמח וגמר חתימה טובה

לא....
נשארת עם חוט שאתה אפילו לא יודע אם הוא מחובר בצד השני, ואם כן אז למה הוא מחובר ?
ועל פי כך שהחוט היה מחובר יחד עם האפס ולא קרה כלום, זה מעיד על כך שיש לך מה שנקרא בשפה פשוטה...
סלט מטבוחה במערכת החשמל.

אני מבין את הצורך שלך בדוד ואת הצורך שלך בתשובה פרקטית, אבל !
מה שאתה עושה מסוכן מאוד, והוא מעל לרמת ההבנה שלך בענף, שהניסיון לימד אותנו שהוא קצת קצת יותר משלושה חוטים
שצריכים להגיע למקום הנכון.
הבית הזה צריך בדיקת לוחות, פחת, לופ טסטר וזיהוי מעגל הדוד בצורה שלא משתמעת לשני פנים.
דחוף.

danob
16-03-21, 11:16
טוב חברים נפתרה הבעיה. כמו שסיכמנו פה, התחלתי להתקלח בלי דוד דולק ועם כפכפים מעץ ואת היידים אני שוטף באסלה.

יכול בבקשה לשלוח לינק לכפכפים?

raanan
16-03-21, 11:24
יכול בבקשה לשלוח לינק לכפכפים?
לבקשתך
https://he.aliexpress.com/i/33019594926.html
תהנה גם אתה מהמקלחת ...

זוהר לב
16-03-21, 15:39
לגבי התת דיון - מעולם לא שמעתי על דבר כזה של לא להתקלח עם דוד דלוק. אפילו לא ברמז.

איזה תקלה צריכה להיות בדוד על מנת שמישהו יתחשמל מזה? מה עם אטמור?

..

נושא זה אינו מעוגן בתקנות או חוקים כלשהם. אתה יכול לעשות מה שאתה בוחר גם דוד דולק וגם אטמור מפני שהם עומדים בתקני בטיחות וכך גם הפחת שלך. אבל......
יש אצלי חשש מאוד בסיסי בהימנעות שלי ממגע עם מים כשלידם זורם זרם ולמרות כל אמצעי הבטיחות אני לא לוקח שום ריזיקה מהסיבות שרשמתי בתגובתי המקורית.
יש כאן את רענן שמעביר הרצאות בטיחות בחשמל וגם הוא טוען כמוני, אבל זה עניין של בחירה אישית, לא חייבים להסכים לכלום.
אני רק מדמיין לעצמי את אותו מעטה נחושת דקיק ,שעוטף את גוף החימום, מתחיל להיאכל טיפין טיפין מים חודרים פנימה ונוצר מגע ראשון בין המים לגוף החימום. מתחילה להיווצר זליגה קטנה של זרם בערכים שגורמים למן דגדוג לא נעים שבהרבה מקרים לא יקפיצו את הפחת. איך קורה דבר כזה? בגלל שיש סוגי מתכות שונים בדוד ומים עשירים במלחים נוצר מה שקרוי תא גלווני שגורם למתכת ה"חלשה" יותר להאכל. זה תהליך ארוך אבל הוא מתרחש. עיקר האיכול הוא של הברזל אבל גם של הנחושת. ואל תגיד לי שלא ראית בחיים גוף חימום מאוכל. במכונות כביסה עם תוף נירוסטה התופעה יותר בולטת בגלל שבצימוד נחושת-נירוסטה, הנחושת חלשה יותר.
אלו הסיבות שלי לכבות את הדוד.
לכל הסיפור של דוד דולק כל הזמן ישנו פן נוסף והוא ההסתמכות על הטרמוסטט ה"טיפש" שיש בדוד למטרת מיתוג.
ראיתי בחיי הרבה דודים שהתפוצצו בגלל טרמוסטט לקוי, שמה לעשות , יש לו אורך חיים מוגבל ואיכות המים אצלנו לא תורמת רק גורעת.

zivo
16-03-21, 16:37
נושא זה אינו מעוגן בתקנות או חוקים כלשהם. אתה יכול לעשות מה שאתה בוחר גם דוד דולק וגם אטמור מפני שהם עומדים בתקני בטיחות וכך גם הפחת שלך. אבל......
יש אצלי חשש מאוד בסיסי בהימנעות שלי ממגע עם מים כשלידם זורם זרם ולמרות כל אמצעי הבטיחות אני לא לוקח שום ריזיקה מהסיבות שרשמתי בתגובתי המקורית.
יש כאן את רענן שמעביר הרצאות בטיחות בחשמל וגם הוא טוען כמוני, אבל זה עניין של בחירה אישית, לא חייבים להסכים לכלום.
אני רק מדמיין לעצמי את אותו מעטה נחושת דקיק ,שעוטף את גוף החימום, מתחיל להיאכל טיפין טיפין מים חודרים פנימה ונוצר מגע ראשון בין המים לגוף החימום. מתחילה להיווצר זליגה קטנה של זרם בערכים שגורמים למן דגדוג לא נעים שבהרבה מקרים לא יקפיצו את הפחת. איך קורה דבר כזה? בגלל שיש סוגי מתכות שונים בדוד ומים עשירים במלחים נוצר מה שקרוי תא גלווני שגורם למתכת ה"חלשה" יותר להאכל. זה תהליך ארוך אבל הוא מתרחש. עיקר האיכול הוא של הברזל אבל גם של הנחושת. ואל תגיד לי שלא ראית בחיים גוף חימום מאוכל. במכונות כביסה עם תוף נירוסטה התופעה יותר בולטת בגלל שבצימוד נחושת-נירוסטה, הנחושת חלשה יותר.
אלו הסיבות שלי לכבות את הדוד.
לכל הסיפור של דוד דולק כל הזמן ישנו פן נוסף והוא ההסתמכות על הטרמוסטט ה"טיפש" שיש בדוד למטרת מיתוג.
ראיתי בחיי הרבה דודים שהתפוצצו בגלל טרמוסטט לקוי, שמה לעשות , יש לו אורך חיים מוגבל ואיכות המים אצלנו לא תורמת רק גורעת.

הכל נכון, ועדיין, אנחנו זוכרים שכל מערכת המים בעצם מחוברת להארקה בעצמה?
ברגע שתהיה זליגה לתוך המים, זה יקפיץ את הפחת, יעיף את הפקק, עוד לפני שתגיע למקלחת.

raanan
16-03-21, 17:00
הכל נכון, ועדיין, אנחנו זוכרים שכל מערכת המים בעצם מחוברת להארקה בעצמה?
ברגע שתהיה זליגה לתוך המים, זה יקפיץ את הפחת, יעיף את הפקק, עוד לפני שתגיע למקלחת.

כשהכול תקין, אתה צודק !
אלא מה,
א. יש עדיין בתים ישנים שהארקה שלהם מחוברת לצינור מחוון המים.
רובם כבר איפה שהוא עם צנרת חלקית מפלסטיק שקטעה את רצף הארקה.

ב. ישנם עבריינים / חלטורסטים שמנתקים את הארקה מדוד השמש כדיי שהפחת לא יקפוץ עקב דלף.
זוהר הסביר מצויין איך נגרם הדלף.

רענן

זוהר לב
16-03-21, 17:16
זיו, אמרת שאתה לא מתערב בדיונים מסוג זה , לא? :) בכל מקרה אני שמח שאתה כאן.

כן זה נכון. מע. המים מוארקת. אני לא יודע בדיוק אם התכוונת לצנרת או למים עצמם אבל בעידן הפלסטיקה אני מניח שאלו המים.
ישנן זליגות נמוכות מ30 מילי ואלו לא יקפיצו שום פחת. יש מצבים כאלו והתחושה היא של עיקצוץ דוקר ומרגיז. רק כשתופעת
הבלאי (בגוף החימום)מחמירה הזרם שזולג עולה על ערך הפחת והוא קופץ, וכפי שאמרת ונכון, זה יקרה בכל נקודת זמן ולא רק כשמתקלחים.
ומפני שאני לא יודע מתי זה יקרה אני מכבה את הדוד כי גם 30 מילי לשבריר שניה אולי לא יצלו אותך אבל הם ממש ממש לא נעימים בפרט לילדים קטנים.

נדב42
16-03-21, 17:52
אז אוסיף למה שכתבתי למעלה, ואת הבדיקה של הפחת עצמו יש לבדוק באופן תקופתי, למשל עם תקע כמו שצירפתי.

חנן-ג'יפולוג
16-03-21, 18:11
לכל דבר יש עלות. היתרון בדוד דלוק 24/7 ברור: מים חמים זמינים 24/7 בלי לתפעל כלום.
החסרונות הם גם עלות של אובדן האנרגיה בדוד: עד כ27 ש"ח בחודש ולמי שיש קולטים אז גם אובדן אנרגיית השמש, לכל הפחות חלקית.
אם נוריד מהפרק עבודות רשלניות, אז אני מקבל גם את התרחיש של זוהר: זרם דלף כתוצאה מבלאי שלא עובר את סף הפחת. מישהו יחטוף דגדוג.

הטרמוסטט יתקלקל ויפגע בדוד. אפשרי.

אפשר גם להוסיף את עלות הזמן שלוקח לבדוק את הארקת הדוד באופן תקופתי.

שכל אחד יחשב את העלויות לעצמו ויחליט מה טוב לו.

raanan
16-03-21, 18:12
אני מכבה את הדוד כי גם 30 מילי לשבריר שניה אולי לא יצלו אותך אבל הם ממש ממש לא נעימים בפרט לילדים קטנים.
30 מיליאמפר זה מספר גנרי המתאים לאדם בוגר גנרי.
במחקרים גילו שילדים קטנים מאד פגיעים ב 30 מילי אמפר,
לכן יש גני ילדים כבר עם פחת של 10 מילי אמפר.
כמו כן ידוע שנשים יותר פגיעות מגברים.

נדב42
16-03-21, 18:29
לכן יש גני ילדים כבר עם פחת של 10 מילי אמפר.

או,
עכשיו באמת יצא משהו טוב מהשרשור הזה ...

פרטים ?
קישור למוצר מומלץ (בזה לא חוסכים...) ?
תלת פזי מבחינתי.

raanan
16-03-21, 18:48
או,
עכשיו באמת יצא משהו טוב מהשרשור הזה ...

פרטים ?
קישור למוצר מומלץ (בזה לא חוסכים...) ?
תלת פזי מבחינתי.
החלטת לפתוח פעוטון / גנון בסוף העולם שמאלה ?
פחת חד פזי לדוגמה
https://www.erco.co.il/7327402.html

הירשפלד יובל
16-03-21, 19:21
וגם,
כשאתה מתחשמל מהברז אתה אוטומטית מושך את היד.

בעת חישמול הרפלקס הטבעי של השרירים הוא התכווצות ולא הרפיה . קרה לי לפני מס' שנים במנהרות הרכבת בי-ם . היד אחזה כלי לא מבודד , קיבלה מתח 230/400v ונלפתה סביב הכלי . מערכות ההגנה לא עבדו . היה לי שברירי שניה/שניות להבין שאם אני לא מצליח לשחרר את הלפיתה/אחיזה מהכלי , אני יכול לעלות ישר להר המנוחות שהיה מעלי . זה מה שעלול לקרות למי שיחזיק ידית ברז .
לפות'ש ונותני עצות אחרים , תנו לאיש מקצוע עם רשיון מתאים בתוקף לעשות כל עבודה ולו הקטנה ביותר . הטעות הקטנה ביותר וגם אם לא טעית היא עבירה פלילית לפי חוק החשמל ומעבר לנזק שאתה עלול לגרום לרכוש/חיי אדם אתה חושף את עצמך מול חב' ביטוח/רשויות במקרה של אירוע.

boaz avrahami
16-03-21, 20:44
יש אנשים שהחיים שלהם שווים פחות מביקור חשמלאי.
חבל על האנרגיה אפילו לשכנע אותם.

danob
17-03-21, 10:02
ומפני שאני לא יודע מתי זה יקרה אני מכבה את הדוד כי גם 30 מילי לשבריר שניה אולי לא יצלו אותך אבל הם ממש ממש לא נעימים בפרט לילדים קטנים.

לדעתי עלית פה על סטארטאפ.
כבר הרבה זמן שאני מחפש דרך לקצר את המקלחות שלהם...שעה של מריבות שיכנסו, ואז שעה של צעקות שיצאו כי הם גומרים את המים החמים.

שורה תחתונה, איך מיישמים את זה?

ליאור

נמרוד
17-03-21, 10:12
אני שוקל ברצינות להתקין עוד דוד, ולחבר אותו רק למקלחת שלי. זה הסיכוי היחיד שלי למקלחת חמה בימי שישי בחורף וכוס אומו המיליאמפרים.

de fox
17-03-21, 10:15
לדעתי עלית פה על סטארטאפ.
כבר הרבה זמן שאני מחפש דרך לקצר את המקלחות שלהם...שעה של מריבות שיכנסו, ואז שעה של צעקות שיצאו כי הם גומרים את המים החמים.

שורה תחתונה, איך מיישמים את זה?

ליאור

יותר פשוט לסגור להם את המים החמים.....

boaz avrahami
17-03-21, 11:21
היה לי שכן בבית שערים שכשהוא בנה את הבית הוא שם ברז סגירה למים החמים במקלחת מחוץ לחדר אמבטיה. היו לו רק בנות...

באופן יותר פרקטי נמרוד, תתקין במאתיים שח יחידת שליטה כמו הסוויצ׳ר שמתממשקת דרך הטלפון להפעלת הדוד. זה באמת נותן יופי של עבודה. בין אם בבניית פרופילים של שימוש ובין אם אתה רוצה להדליק את הדוד מרחוק. אחרי כמה שנות שימוש אני ממליץ בחום

נמרוד
17-03-21, 11:39
הדוד פועל בועז, כמו אצל חנן, דלוק כל הזמן...
זה לגמרי עניין של ספיקה וקיבולת. אם נשווה לקומפרסורים ומיכלים, אז אצלך בבית יש אקדח פופו שעובד מדי פעם - אצלי לפעמים זה קו יצור עם ארבע עובדות חרוצות שלא מניחות את הפטיש אויר מהיד :rolleyes:

חנן-ג'יפולוג
17-03-21, 11:40
היה לי בזמנו סידור diy לבניית תוכניות עבודה והדלקת הדוד בטלפון.
מאז עברתי להאמין בזכותי, בשנת 2021, להנות ממקלחת של מים חמים מתי שבא לי, ללא תכנון מוקדם. בקיץ אני מתקלח לפעמים גם 4 פעמים ביום.
ואם צריך בשביל זה להתקין פחת מיוחד עבור הדוד, 10 מילי, שיהיה. אימצתי.

מוטי ג.
17-03-21, 12:30
נמרוד, מערכת חימום מים על גז תיתן לך מים חמים כמה שאתה רוצה, כל עוד יש גז במיכל ומים זורמים.חלקם יעבדו גם כשאין חשמל.
היה לי כזה פעם, אבל לא אהבתי את החוסר יציבות בזרימת המים החמים(לדוגמא טיפה החלשת את הזרם קיבלת קרים) הבנתי שבחדשים זה כבר לא קורה, בכל זאת, אצלי בבית יש דוד שמש-חשמל "רגיל"

kd2
17-03-21, 15:01
חבל על האנרגיה אפילו לשכנע אותם.

ה-סיפור של הדיון הזה.

נדב42
17-03-21, 15:03
ואם צריך בשביל זה להתקין פחת מיוחד עבור הדוד, 10 מילי, שיהיה. אימצתי.

אחרי שיחה פרטית עם רענן, הסיבה שפחת 10 מיליאמפר לא נפוץ היא שהוא רגיש מדי וקופץ גם כשאין באמת בעייה, בעיקר כאשר יש גופי חימום מעורבים בתמונה.

נדב42
17-03-21, 15:05
חבל על האנרגיה אפילו לשכנע אותם.אפשר לומר את אותו הדבר על התייעצות טכנית לגבי הבלמים/מתלים/ווטאבר בג׳יפ וללכת למכונאי מוסמך. ועדיין אנחנו עונים ומנסים לעזור.

kd2
17-03-21, 20:40
נדב, זה לא אותו דבר בכלל, בדרך כלל הסכנה לא ברורה ומיידית כמו פה.
במושגים שהעלת - זה שווה ערך למישהו שמעלה תמונה של גלגל בזווית קאמבר של 45 מעלות ומתקשקשים איתו בפורום
על כמה ק"מ אפשר לנסוע ככה עד שזה ישבר, במקום פשוט להאיץ בו חד משמעית לעשות זאת על גרר.

מתיאור המקרה שלו אין ברירה אלא לקבוע שטכנית אין הארקה בקו הזה או בבית בכלל, ויתכן שיש עוד תקלות.
זאת סכנה ממדרגה ראשונה.

boaz avrahami
17-03-21, 21:04
אפשר להגיד את זה על כל רכיב מסכן חיים שמשחק בו מי שאינו בקיא היטב ברזי המערכת.
כן, גם בלמים.

במקרה הנוכחי מדובר גם בבית שבו נתוני הפתיחה רעים וקשה לדעת אם יש הארקה ופחת תקינים אבל פה בניגוד לבלמים הוא יפגע רק בעצמו או בבני משפחתו ולא בעובר דרך תמים.

נדב42
17-03-21, 21:16
מתיאור המקרה שלו אין ברירה אלא לקבוע שטכנית אין הארקה בקו הזה או בבית בכלל, ויתכן שיש עוד תקלות.

אני לא זוכר שראיתי עדות לכך במה שנכתב עד כה על ידי פותח השרשור. אבל אני כבר שבוע חולה ומסטול ואולי פספסתי, אשמח אם תצטט פה את הטקסט הרלוונטי.

נדב42
17-03-21, 21:21
אפשר להגיד את זה על כל רכיב מסכן חיים שמשחק בו מי שאינו בקיא היטב ברזי המערכת.
כן, גם בלמים.

במקרה הנוכחי מדובר גם בבית שבו נתוני הפתיחה רעים וקשה לדעת אם יש הארקה ופחת תקינים אבל פה בניגוד לבלמים הוא יפגע רק בעצמו או בבני משפחתו ולא בעובר דרך תמים.

שמח שאתה מחזק את דברי, אני חולק רק על דבר אחד: קל מאוד לבדוק אם יש הארקה ופחת תקינים, וצירפתי צילום של המוצר שעושה את זה בלי שאתה צריך להיות חשמלאי או לפתוח בורג אחד.

זה אחד הדברים הראשונים שעשיתי כשעברתי דירה לאחרונה. הפחת לא עבד, אגב.

אם רוצים לבדוק ספציפית את הקו של הדוד אז כן צריך לחבר את החוטים לשקע לצורך הבדיקה, ואם עושים את זה כמו שכתבתי עם החשמל כבוי, אז הסכנה הגדולה היא ליפול מהגג.

boaz avrahami
17-03-21, 22:40
כשאתה יודע מה אתה עושה זה דבר אחר.

אבל שטויות- כל אחד אדון לעצמו.

kd2
17-03-21, 22:48
אני לא זוכר שראיתי עדות לכך במה שנכתב עד כה על ידי פותח השרשור. אבל אני כבר שבוע חולה ומסטול ואולי פספסתי, אשמח אם תצטט פה את הטקסט הרלוונטי.

בכל 2 ההודעות שהוא כתב...

הוא רושם "שההארקה" והאפס שלו היו מחוברים ביחד בגוף החימום ושום דבר לא קפץ.
בדוד עובד (שזה מה שהשתמע מדבריו שכן הוא גילה את החיווט הזה "פתאום") אין אפשרות טכנית כזאת עם הארקה קיימת. ובטח שלא עם פחת עובד.

כלומר שחוט ההארקה הזה מנותק מכל סיבה שהיא (נותק או נגזר בדרך).
או שהחל מהלוח של הדירה דרך נקודת ההארקה ועד לעמוד (דרך שתלויה בשיטת ההארקה) - משהו נדפק.

נדב42
17-03-21, 23:35
צודק. הנה כאן (פספסתי את זה):

הדוד הישן הותקן כראוי. מי שהתקין חיבר את החוטים כמו שצריך. הבעיה שכאשר הדוד הוחלף הבחור לא שם לב שהחוטים באותו צבע או שהוא לא סימן אותם או לא יודע מה. וכאשר הוא חיבר את הדוד החדש הוא לא שם לב שהוא שם את החוט של הארקה יחד עם המינוס (אפס וואטאבר, כמו שרשמו פה אני לא חשמלאי ואפילו לא קרוב אבל הבנתם בטוח למה התכוונתי)

זה אומר שאין לך הארקה לדוד, מסוכן מאוד.
מצטרף להמלצה להזמין חשמלאי טוב, ויפה שעה אחת קודם.

boaz avrahami
18-03-21, 03:32
ועכשיו נשאר רק להחליט מי הצדיק ואיפה זה סדום.

לבחור בכלל לא חשוב שיש או אין הארקה אלא שהחוט מחובר... ואל תבלבלו לו את המח עם זוטות [emoji22]

נדב42
18-03-21, 06:32
האמת שחשבתי במקור לעבור לאזור סדום, זה נגמר בעוטף עזה ...

sus
18-03-21, 07:29
אני שוקל ברצינות להתקין עוד דוד, ולחבר אותו רק למקלחת שלי. זה הסיכוי היחיד שלי למקלחת חמה בימי שישי בחורף וכוס אומו המיליאמפרים.תתקין מחמם מים על גז.
לא יודע מה המחירים של היום, לא מאמין שזה זול אבל זה ממש אחלה.
חוסך את כל ההתקשקשות עם מים חמים.
מחובר בטור עם דוד השמש ופועל רק כשטמפ' המים בדוד יורדת מתחת לנקודה שהגדרת.
מים רותחים תמיד, ויש לי הרגשה שזה גם יותר זול מדוד שדולק קבוע.
ולא שזה עלה לי אי פעם לראש אבל כנראה שגם אין את הסיכון הבטיחות המינימאלי שמדובר עליו פה.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

zivo
18-03-21, 08:06
תתקין מחמם מים על גז.
לא יודע מה המחירים של היום, לא מאמין שזה זול אבל זה ממש אחלה.
חוסך את כל ההתקשקשות עם מים חמים.
מחובר בטור עם דוד השמש ופועל רק כשטמפ' המים בדוד יורדת מתחת לנקודה שהגדרת.
מים רותחים תמיד, ויש לי הרגשה שזה גם יותר זול מדוד שדולק קבוע.
ולא שזה עלה לי אי פעם לראש אבל כנראה שגם אין את הסיכון הבטיחות המינימאלי שמדובר עליו פה.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
תפתח שרשור על החלפת כירת גז, ותראה כמה יועצים יסבירו לך שגז זה מסוכן :-)

א.פ
18-03-21, 16:56
תפתח שרשור על החלפת כירת גז, ותראה כמה יועצים יסבירו לך שגז זה מסוכן :-)

חשמל לא מזהיר בריח או מסמן בשלולית נוזל על הכביש לפני שהוא תוקף
ויש לו גם פטנט כזה שהוא ממש מכריח אותך לאחוז בו למוות

גילוי נאות יש לי רשיון תשמל

מאיר אלוני
18-03-21, 17:47
פעם היו מחברים את החוט הצהוב כפאזה חוזרת לנורת הביקורת שנמצאת מעל המפסק של הדוד, זה היה חיווי שהדוד התחמם והטרמוסטט נותק. הדוד היה עם צינורות מתכת וזו הייתה ההארקה, יש בתים שהחיווט לא שונה כי מי שמתקין דודים ומאיצי חום הם בדרך כלל אינסטלטורים או מתקיני דודים ללא הסמכה בחשמל.

זוהר לב
18-03-21, 19:23
מאיר אלוני,
צודק בהחלט. כל מילה בול.
הטיפשים מבניהם היו מחברים לדוד כבל 3 גידים והחכמים יותר כבל 4-5 גידים.

איל מ
25-03-21, 19:15
קישרו כאן שקע בדיקה. ובכן, נתקלתי באחד שגם סיים לימודי חשמל:
133245

-->