צפייה בגרסה מלאה : מעוניין להכין מתקן לתליית גלשנים על הקיר
Yuvali1971
15-03-21, 12:00
שיהיה ל 3 גלשנים...
איזה פרופיל יכול להתאים לי?
צריך שיהיה פרופיל שאותו אחבר לקיר, ואליו ארתך 3 חתיכות שעליהם יונחו הגלשנים (פעמיים כזה)....
אני בתחילת דרכי בריתוך, ומנסה לעשות לבד, אשמח להכוונה.
תודה. :-)
אתה מתכוון משהו כזה?
133161
כל פרופיל יתאים לקרניים: 30, 40 מ"מ. מרובע, מלבני, עגול, זה עניין עיצובי. החלק שמתחבר לקיר לא צריך להיות פרופיל, יותר נכון "פלאח" שטוח בעובי 3-4 מ"מ וברוחב בהתאם לפרופילים שירותכו אליו. בורג ג'מבו עובר דרך הפלאח, אחד מעל כל קרן.
Yuvali1971
15-03-21, 12:38
אתה מתכוון משהו כזה?
133161
כל פרופיל יתאים לקרניים: 30, 40 מ"מ. מרובע, מלבני, עגול, זה עניין עיצובי. החלק שמתחבר לקיר לא צריך להיות פרופיל, יותר נכון "פלאח" שטוח בעובי 3-4 מ"מ וברוחב בהתאם לפרופילים שירותכו אליו. בורג ג'מבו עובר דרך הפלאח, אחד מעל כל קרן.
בול כזה...
תודה על התגובה המהירה.. :-)
אגב, יש טעם לתמוך את ה״קרניים״ האלה בחתיכה מתחת? או שריתוך לפלאח אמור להיות חזק מספיק..?
שאלה נוספת - איך אני דואג להצמיד שתי חתיכות מתכת שאותן אני רוצה לרתך..? עד עכשיו עשיתי את זה בקומבינות וזה טיפה זז לי עד שהריתוך תפס.. אני רוצה שיהיה יפה וישר.. יש איזה מכשיר? (לא מדבר על מלחציים...)...(כלומר להצמיד את הקרניים לפלאח ושהזוית תצא ישרה ..)
איפה אתה מתכוון לתלות את המתקן?
כך בחשבון שבשמש בחוץ זה ממש לא מומלץ ויזיק לגלשנים (פייבר)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yuvali1971
15-03-21, 13:19
איפה אתה מתכוון לתלות את המתקן?
כך בחשבון שבשמש בחוץ זה ממש לא מומלץ ויזיק לגלשנים (פייבר)
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא לא בחוץ... בחדר בתוך הדירה... קרוב לתיקרה.
בול כזה...
תודה על התגובה המהירה.. :-)
אגב, יש טעם לתמוך את ה״קרניים״ האלה בחתיכה מתחת? או שריתוך לפלאח אמור להיות חזק מספיק..?
שאלה נוספת - איך אני דואג להצמיד שתי חתיכות מתכת שאותן אני רוצה לרתך..? עד עכשיו עשיתי את זה בקומבינות וזה טיפה זז לי עד שהריתוך תפס.. אני רוצה שיהיה יפה וישר.. יש איזה מכשיר? (לא מדבר על מלחציים...)...(כלומר להצמיד את הקרניים לפלאח ושהזוית תצא ישרה ..)
תשתמש בקלמרות להצמדה.
אני הייתי מרתך רגיל בלי תוספת בשלב ראשון אחרי זה בודק ואם מרגיש לי חלש אז מוסיף משולשים קטנים מתחת לכול קרן.
בהצלחה
הבנתי... מתחיל ממש.
צייר לך סקיצה של העניין - מה האורך של הפלאח שמחובר לקיר, ומה אורך כל קרן, ומה הזוית של הקרניים.
קנה "פלאח" עובי 4 רוחב 40 מ"מ. זה בא באורך של מטר. יהיה מאד נוח לכן לחתוך אותו לשתי חתיכות של חצי מטר ונראה לי שזה מסתדר יופי עם עובי של גלשן.
קנה פרופיל מלבני 30X60. זה בא באורך 6 מטר. ישאר לך עודף. שיחתכו לך כבר במקום לחתיכות באורך והזוית שאתה צריך (גם חצי מטר? אז צריך סך הכל 3 מטר) בכל מחסן ברזל יש לפחות מסור שורף.
חשוב שזוית החיתוף תהיה אחידה כדי שהקרניים יצאו מקבילות ויפות. האורך פחות קריטי ברמת המילימטר.
קנה באותו מחסן ברזל גם פקקים מפלסטיק לסגור את הקרניים.
קדח שלושה חורים בכל פלאח, מעל כל קרן, בהתאם לברגים שאיתם אתה מתכנן לחבר לקיר. יש מחסני ברזל שגם ינקבו לך את החורים אם תבקש יפה.
אתה רוצה לרתך כל שלוש חתיכות לפלאח - הקטע החשוב הוא שהן יהיו מקבילות אחת לשנייה, אחרת זה יראה עקום. בשביל זה תשתמש בחתיכת קרש גדולה - דיקט - בתור תחליף לשולחן ריתוך. אם יש לך שולחן גינה כלשהו שלא אכפת לך ללכלך, גם טוב. תצמיד את החתיכות לשפה של המשטח. תקבע אותם עם קלמרות אם יש, אם לא אז בהחלט אפשר עם מסמרים או ברגים שיתחמו את הקרניים. עוד אפשרות זה לקחת עץ של דק או משהו בסגנון, כל דבר שאתה יודע שחתוך מקביל וישר, והוא יסדר לך את המרחק בין הקרניים שיהיה אחיד. כשכולן מקבילות והחלק שאתה רוצה לרתך משיק לשפה של המשטח/קרש, תצמיד לשם את הפלאח, תמרכז אותו מבחינת גובה, ותתחיל לרתך פיקים. פיק אחד בריא לכל פלאח, ואז תרים בעדינות ותהפוך ככה שהצד השני מונח בצורה מקבילה על המשטח, ואז תן פיק בריא לכל אחת מהצד השני.
אחר כך תשלים ריתוך. אין שום צורך בחיזוקים נוספים.
Yuvali1971
15-03-21, 18:14
איזה פורום תענוג הפורום הזה!!!!
תודה רבה לכל העוזרים והמייעצים!!!
כתלות בכמה מקום יש לך בחדר, תשקול את הזווית-
אפשר ממש שוכב (למקסם על הגובה ולא באמת חשובה הזווית כי אפשר לשים ספוג על הקרניים שימנע החלקה)
ואפשר ממש 90 מעלות כשכל גלשן ממש עם הבטן צמוד לקיר ואז חסכת רוחב בחדר.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
boaz avrahami
16-03-21, 06:56
נמרוד הסביר איך אבל לא למה.
הריתוך מושך ומזיז את הקרניים ולכן הפיקים משני הכיוונים על מנת שבזמן הריתוך הקרנים לא יזוזו.
חוצמזה חשוב שהחומר יהיה נקי לחלוטין בזמן הריתוך ( מברשת ברזל(.
כנל לנקות שלאקה אחרי כל הםסקת ריתוך. עם מברשת.
ותתאמן על כמה חתיכות מהשאריות עד שתגיע לכיוון נכון של הרתכת ומיומנות של היד
משהו כזה: (?)
133164
אני לא מרוצה כל כך מגימור הספוג אבל..
ללא ריתוכים...
צינור 3/4
מחברי T ואח"כ זווית.
+/- 10 דק' עבודה
Yuvali1971
16-03-21, 15:06
משהו כזה: (?)
133164
אני לא מרוצה כל כך מגימור הספוג אבל..
ללא ריתוכים...
צינור 3/4
מחברי T ואח"כ זווית.
+/- 10 דק' עבודה
:-) כן משהו דומה.... אבל מעדיף שיהיה יפה יותר.. לכן חשבתי על ריתוכים, בהנחה שאגיע למיומנות טובה...
כבר עשיתי מתקן לאוכל לכלב שלי באמצעות הרתכת.. עדיין לומד אותה, אבל מאמין שאגיע לרמה לא רעה בסוף.. :-)
נו, עשית?
יהיה נחמד לראות תמונה....
Yuvali1971
10-04-21, 13:34
נו, עשית?
יהיה נחמד לראות תמונה....
הי, תודה על ההתעניינות,
טרם יצא לי מאחר והיה פרויקט קטן אך חשוב יותר... מתקן אוכל ושתיה לכלבלב המבוגר שלי...
חיפשתי ברחבי תל אביב מתקן, מאחר וקשה לכלב להתכופף לאכול ולשתות, לא מצאתי משהו מתאים.
אז החלטתי להכין אחד בעזרת מתכת שמצאתי וכמה ריתוכים קטנים.. בסוף צבעתי עם המרייט ספריי... וזו התוצאה...
פרויקט הבא יהיה גם מתקן לתליית הגלשנים על הקיר, וגם אחד לנשיאת הגלשנים על האופניים (יש לי אחד מאלומיניום, אבל הוא די מצ׳וקמק..)....
133401
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.